Evlilik çok zor

Ailesinin geçmişte yaşadığı bi konu açıldı bende babasının da haksız olduğu tarafların olduğunu söyledim o babasını suçlar gibi konuştuğum için sinirlendi önce sesini yükseltti neden bağırıyorsun dediğimde aynı anda üzerini değiştiriyordu diğer odada ve kapıya falan ses çıkartarak açmaya kapatmaya başladı aynı zamanda bişeyler söylendi ama duyamadım büyümesin istememiştim sonra yatak odasına gelmedi bütün gece şoka girdim saatlerce ağladım sonrada uyuyakalmışım ve işte üç gündür birbirimizin hayatında yok gibiyiz.
Üç senede ilk kez böyle bi şey yaşanmamıştır herhalde? Yani tek tartışmayla mı böyle oldu?

Birlikte vakit geçiriyoruz özel günlerde yemeğe çıkarız seyahat etmeyi de severiz ama evdeyken herşey o kadar rutin ki anlatamam üstelik eşim avukat o kadar güzel konuşur o kadar güzel iletişim kurabiliyor ki anlatamam boşanmak için gelenlere çok güzel tavsiyeler verir doğru ve yanlışı biliyor ama asla evde evliliğimiz de öyle değil daha önce de küslük yaşadığımızda biz konuşamıyoruz evlilik terapistine gidelim destek alalım dedim bu düşünceme cevap bile vermedi oysa ona gelen boşanmak isteyen insanlara önce terapi öneriyor nedense kendime çok üzülüyorum hiç bir zaman ilişkiye girmekten kaçmadım arkadaşlarıyla görüşmelerini hiç kısıtlamadım bazen bir hafta boyunca arkadaşlarıyla okey geceleri yapar gece 12den önce eve gelmezdi ben evde sıkıntıdan patlarken ona anlayış gösteririm ben ona sesim yükseldiğinde bağırıyorsun dediğinde hemen ses tonumu düzeltirim o bunları görmüyor mu bu akşam iftar için annesine gitti üstelik benim haberim bile olmadı kardeşinden öğrendim merak edip orda mı diye sordum ne kadar kötü bi durum biliyor musun ne yapacağımı bilmiyorum o kadar tükenmiş hissediyorum kendimi
allah yardimcın olsun canım. üzüldüm senin adına evlisin ama yalnızsın kadının trip atması gerekirken erkek atar olmuş.
senin hormonlarin alt üst zaten düşüncesiz bir eşin var. küslükte neymiş insanlar konusarak hayvanlar koklaşarak ,hicde özür dileme hakaret etmediysen ailesine. ohh ona her türlü izin ver dısarıda gezsin tozsun sen ev bekle ne ala memleket.. bebegin gelince bari yalnızlığın gidecek ozaman istemesede gönder öteki odaya

saatlerce ağladım sonrada uyuyakalmışım
Allah aşkına böylesi bir insan için ağlamaya değer mi yahu küs olunsa bile ayrı yatılmaz salın kendi haline ve sessiz takılın evde belki hatasını anlar babam gibi biriyse 6 ay küs kaldığını bilirim bir evde anneme bebeğinizi düşünün en güzel şey o var karnınızda ötekini de hiç sallamayın

Yorumları geri silebilseydim her ayrıntıyı anlatırdım 😔
Kendimden örnek vereyim. İlk evlendiğimiz aylar eşimle çok küserdik 5-10 gün konuşmazdık ve bu bize getiri sağlamadı aksine ilişkimizi hep geri itmiş. Genelde küsüp tavır alan ben olurdum. Sonra konuşmayı öğrendim iletişimimiz kuvvetlendi. Küsmek fayda sağlamıyor aksine haklı olan tarafı da haksız konuma düşürüyor. Eşinizin Eşref saatini yakalayın oturup enine boyuna her defayı konuşun. Sakin şekilde tane tane konuşun kayıtsız kalmayacağını düşünüyorum.

evde olan bir insanla kavga edince konuşmadan 3 günü bırak 3 saat bile duramam. kavga ne için edilirse edilsin sadece iletişim kurulduğunda iki taraf birbirini anlar. eşiniz ilk adımı atmıyorsa, bu sefer siz atın. oturup önce bu kavgayı çözün daha sonra herhangi bir kavgada böyle küs kalınılmaması, kızıldıysa bile oturulup konuşulması gerektiğini konuşun. bugün babası için 3 gün yatağa gelmeyen, iki gün sonra daha büyük bir problemde eve de gelmez. karşılıklı oturup sorun çözmek gurur yapılacak bir şey değil.

Back
X