• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik de Maddiyat cok mu Önemli?

aylin90

9.Takm•Bşlgç 128kg•Gncl 103.3kg•hdf 80kg•boy 168
Kayıtlı Üye
18 Mart 2009
8.660
3.741
373
Merhaba Bayanlar. Öncelikle Fark ettim ki, cogu meslegi iyi olan erkekler ya havali oluyor yada KALBI iyi olmuyor. KALBI iyi olan beylerin de dogru bir isi olmuyor (kazanci az yani).
Simdi benim sorum $u: Evlilik de Maddiyat cok mu önemli? Bir erkegin Meslegi cok mu Iyi olmasi lazim kii iyi gecinebilesin? Simdi bu soruyu Bayanin da i$i olarak soruyorum, yani Bayan da calisiyor meslegi elinde. Beyinin Cok mu iyi isi olmasi lazim evliligin iyi ssürmesi icin? Karsilikli saygi sevgi mi önemli yoksa para mi?
Umarim anlatabildim derdimi :)
Sizler nasil bir evlilik yaptiniz? Maddiyat durumunuz nedir nasildir, gecinebiliyormusunuz ve nasil? Tskler

(almanya sartlarina bakarak cvp verelim bide) hem TR hem almanya

Son düzenleme:
ben henüz evli değilim ama bu konuda bikaç düşüncem var.Yaşadıklarım ve gözlerimden yola çıkarak her ikisininde olması taraftayıyım ama maddiyat derken çok iyi gelirli yüksek kariyerli bir işten bahsetmiyorum kendine yetebilen bir evin ve ailenin sorumluluğunu alabilecek düzeyde imkanlara sahip olması ve aradaki sevgi saygıyla perçinleşerek daha temelli uzun ömürlü bi birliktelik olabilir kanaatindeyim.Sonucunda Türkiye şartlarında ekonomik kriz bariz bir şekilde etkilerini gösteriyor ilerisinde bizi çok daha zor şartların beklemeyeceği ne malum bi çok kişi işten çıkarılıyor.Çocuğu olan bayanların çalışmasıda zor oluyor özel sektörde cüzzi bi miktarda çalışıp o parayıda bakıcıya vermek pek mantığıma uymuyor.tabiki evlendiğimde gücüm yettiğince ve imkanlar elverdiğince çalışırım ama çalışamayacağım durumlardada eşimin aile geçindirebilecek yetiye imkana sahip olmasını tercih ederim.Tabi bu bir düşünce ve tercih hayat insanların karşısına neler çıkarır bilinmez

canım arkadaşım bana göre karşılıklı sevgi ve saygı önce gelir daha sonra maddiyat ben evlenmeden önce çalışıyordum 4 yıllık evliyim 2.5 yaşında oğlum var çocuğum olduğu için çalışamıyorum daha doğrusu çocuğumu yabancı bakıcılara bırakacak cesaretim olmadığı için çalışamıyorum eşim allaha şükür krize rağmen çalışıyor önemli olan çalışmayı seven ailesini seven bir eşinizin olması birde yetinmeyi bilmek, doyumsuz insansanız eşinizin geliri nekadar olursa olsun sizi tatmin etmez buda mutsuzluğu getirir bana göre az olsun öz olsun ama huzur dolu olsun....

çok zengin erkeğin eli ayağı durmuyo bu da memleket gerçeği bir nevi. istisnalar vardır elbet.
herşeyin azı karar çoğu zarar :)

Benim için maddiyat önemli..:smiley-cool:
Adamın trilyoner olması gerekmiyor elbette..
Ancak benim bekarken yaşadığım hayat standartlarını bana sunmazsa hem beni sıkar hem de kendi komplekse girer.Ayrıca iki gönül bir olunca samanlık anca masallarda seyran olur.:delphin:
Evliliğim süresince maddi sıkıntımız hiç olmamıştı..
Ben dikkat ederim böyle seçimlere açıkçası..yerimseniben

maddiyat evlenmek ve evliliğin devamı için tek şart değil tabiki de ama bence önemli bi unsur
sonuçta para mutluluk getirmez ama parasızlık mutsuzluk getiriyo maalesef
ha şu var ben de sonuçta burda trilyoner olmaktan bahsetmiyorum ama en azından evini eşi çalışmasa bile geçindirecek kadar para kazanabilmeli erkek

kadın iyi kazaniyorsa, erkeginki iyi degilse
kocam aman kompleks yapmasın, aman gucenmesin diye hayat standardini dusurmek zorunda kalacak
bence en az esit olmali

eşim serbest meslek yani esnaf sayılır. ben memurum... maddiyat hiç önemli değil o elinden geleni yapıyor ve çalışıyorsa kazancı gerçekten önemli değil. aldığımız ücret geneli bizi geçindiriyorsa aşk anlayış varsa maddiyatın lafı bile olmaz.huzur çok önemli.. ben çalışıyorum ben yoruluyorum ben çok para alıyorum gibi ben merkezli olup sürekli para para deyip konuşmazsak kimse de komplexe girmez.

eşim asker,denizaltıcı,ben henüz iş bulamadım çalışmıyorum.eşimle çok mükemmel bir evliliğimiz (allah bozmasın) var.maddiyat önemli ama en başta gelen neden de değil benim için.ben eşime aşık oldum ilk işine değil.maddi durumumuz iyi.allaha şükür.normal yani.benim öyle çok harcamalarım yoktur.geçinip gidiyoruz işte :)

Maddiyat çok önemli evliliklerde.Saf aşık olursak sonra ağzımızı havaya açarız ilerde.-tatlicadiarzu-Seviyorum,ölüyorum,bitiyorum...lafları madiyatla desteklenmeyince evlilikler yürümüyor ne yazık ki.Düşünsenize adım atıyorsunuz para.Her şey para.Para olmazsa insanın evinin huzuru kalmaz bir kere.:1closedeyes:Şöyle konuya bir giriş yatıktan sonra sadede gelelim:
Eşim en az benim kadar kazanmalı.Neyse ki benden fazla kazanıyor.:jeyyar:Evliliğimde çok şükür maddi anlamda da sorun yaşamadık.:nazar:
Bekarken maddi açıdan çok rahat büyüdüyseniz eşinizden de bunu beklersiniz.Kimse daha kötü hayat şartlarını kabul etmek istemez.Ben ailemden gördüğümü eşimden de gördüm.Öbür türlü olsaydı mutlu olamazdım ki...Kendimi kandırmış olurdum.:1closedeyes:
Hem aşk,sevgi hem de para bir arada olamaz mı yani?İlla para olmayınca mı aşk,sevgi,saygı olur evliliklerde? Sanki maddi anlamda sıkıntı yaşamayanlar birbirini sevmiyor gibi bir hava yaratılıyor nedense toplumda.:1closedeyes:
Kısacası benim için çiftlerin maddi uyumu çok önemli.:icecream:

ben bekarım ama tecrübeyle sabittir ki sevgi saygı öncelikli olsa da maddiyat önemli. Sevgimiz bize yeter diye düşününce olmuyo
çok büyük maddi varlık gerekmiyor tabi ama bayanın yada bayın standartlarının altında geliri olan biriyle evlenmesi zor çünkü alışkanlıklar kolay bırakılmıyor

bence para varsa kavga - gürültü olabilir
ama para yoksa kavga - gürültü kesin var diye düşünüyorum.kadın babasının evinde gördüklerini kocasının evinde görebilmeli yoksa mutsuz olur.denklik olmalı bence

Tabiki evliliklerde maddiyat ta önemli.Hayat şartları zor.Aşkda öenmli tabiiki.
Ama çocukarınız olacak okuyacak,büyüyecek onların eğitimi,giderleri.
Ozaman paranın önemini anlıyorsunuz işte.Çocuğunuza param yok demek çok yıkıcı olabiliyor.......................................................

bazı bayanlar bu şekilde yaşayabiliyor, yani para olmasa da olur, sevdiğim erkekle birlikte olayım deyip yıllarca parasızlık çekebiliyorlar
ama o ilk aşk ateşi hafiflemeye başlayınca mutlaka sorunlar ortaya çıkıyor
benim için de maddiyat önemli, birçok insan için de önemlidir diye düşünüyorum
istediğimizi giyip yemeyi gezmeyi bırakın, sağlığımız için harcayacak para bulamazsak mutluluk mümkün olabilir mi?

evliliklerde maddiyat önemli tabi.
çok zengin olmasına gerek yok.ama çiftlerin yaşam standartlarına yetecek kadar para girmesi lazım bir eve.ben evlendikten sonra da çalışmayı düşünüyorum.asla evde oturamam.
ikimizin de isteklerine yetecek bizi tatmin edecek kadar para kazanmalıyız diye düşünüyorum.

eğer sadece evlilere sorulmuş bi soru değilse ben de fikrimi söylemek isterim
evli değilim ama ailemizde tecrübeyle sabittir ki
bi erkeğin doğrudüzgün bir işi ve çalışmayı seven bir yapısı olması evliliğin devamı için şarttır.
tabiki sevgi saygı önemli, ama yeterli değil, zaten eğer erkek evine para getiremiyorsa agresifleşir, sevgi saygı azalır, kadın ne kadar pembe gözlük takarsa taksın sonunda yorulur. illa sabancının oğlu olsun diyen yok ama karısını çocuklarını idare edecek maddi gücü olmalı bence, iyi bir mesleği olmalı ve çalışmayı sevmeli... a.s

Çok bişey beklemem ama baba evindeykenki imkanlarımın altına düşmek de istemem

ikisi bir olsun bence..

maddiyatın yeri farklı,saygı,sevginin yeri farklı..
maddiyat tabiki önemli,yaşamı idame ettirmek için şart,bir araçtır...
iyi işi olan,iyi mesleği olan tabiki fazla kazanır...
ama fazla kazanan evlilikte çok mutlu olur diye bir tabir kesinlikle
kullanılamaz,o zaman az kananlar az mutlu oluyor öylemi...
yok arkadaşım,insanlar kendi hayat kalitelerini kendileri belirler ve bu
evliliğin gidişatını etkilememeli diye düşünüyorum...
olmazsa olmazlar arasındadır maddiyat,
ama yarın kime ne getirir,ne götürür bilemeyiz...
sevgiler...

Tabii ki çok önemli maddiyat, yani zenginlikten bahsetmiyorum temel ihtiyaçların karşılanabilmesinden bahsediyorum. Çıkarken, nişanlıyken herkez baba evinde rahat, bunları göremeyebiliyor. Ama evlenince ve temek ihtiyaçlar karşılanamayınca çok büyük problem olur. ınsanın barınma, yiyecek-giyecek ihtiyaçları karşılanamazken aşkı düşünemez bence
Gıcık bi laf vardır hiiiiç sevmem, çok aşıklara söylerler : Tencere tıkırdayınca görelim sizi
doğruluk payıda yok değil yani

Back
X