Evlilik de sinir?

sekerzadem

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
17 Nisan 2018
319
220
103
3yillik evliyim esimle iyi anlasiyoruz ama esim sinirlendigi zaman bagrir kizar argo kelime kullanir ve bunlar benim cok zoruma gidiyor siniri gecince hic bisey yokmus gibi gonlumu almaya calisiyor ama kiriliyorum soguyorum, o sinirliyken benim karsilik vermemi istemiyor verince dahada sinirleniyor sizin eşlerinizde boyle mi bu duruma alismalimiyim veya baska cozum yollari mi bulmaliyim?

Argo sözlere alışmak mı !!! Yok artık daha neler. Neden sindiresiniz ki o çirkin kelimeleri. Yok böyle birşey..
Ağzından çıkanı kulağı duyacak ve çenesini tutmayı bilecek.

eşim sürekli a.... k... der.. ben evlenmeden hiç küfür etmezken eşim sayesinden öğrendim valla

Eşlerden biri sinirliyken kavgayı büyütmemek adına alttan alınabilir.Kışkırtıcı olmamak adına tartışma alanından uzaklaşılabilir.Sakinlik sağlandığı zaman tekrar konu görüşülebilir yada konuşma ertelenebilir.Ama alttan almak bir hakaret edecek diğer tarafta onu dinleyecek hazm edecek demek değil.Saygı bir ilişkide her şeydir.Argo sözler kullanıp kullanıp sonradan gönül almak mümkün oluyor mu?O sözler insanın aklından çıkmaz ki.

Aynı şeyleri yaşıyordum ama o sakinleşip gönlümü alırken bende cevabını veriyordum eskisi gibi kalmadı şimdi şükür .

o sinirliyken benim karsilik vermemi istemiyor verince dahada sinirleniyor
Yok ya !
"Mazlumu getirin bana " der gibi !

Karşılık verebilirsin/vermelisin lakin bağırarak değil .sakinliğin onu da yumuşatır. Böyle kuduracağı kadar ne yaşıyorsunuz ?

Küfür ,hakaret ,bağırma gibi durumlarda peygamber olsam susamazdım herhalde .ayrıca küfür kabul edilemez .şiddetin laciverdidir çünkü ..

eşim sürekli a.... k... der.. ben evlenmeden hiç küfür etmezken eşim sayesinden öğrendim valla
Benim eşim de bir defa trafikteyken böyke bir küfür etti .öndeki aracın şoför koktuğunu görmeye çalıştım .adamın mi dedim ? Gerçi cinsiyet farketmez ama sakince çıldırdım. Bir daha da duymadım .

Sakin zamanında uyarsanız sürekli. Her gün küfürlü konuşmsnın zararları hakkında bir yazı bulun okuyun aynı saatte. (Kamu sootu gibi)

Anormal bir duruma neden alışmanız gereksin ki? Sizin alışmanız değil, eşinizin doğru düzgün iletişim kurmasını ve saygı göstermeyi öğrenmesi gerekiyor. Bu tür saygısızlıkların bir bahanesi olamaz, çok sinirliydim, kontrolümü kaybettim bilmem ne diye. Siniri yatışınca hiçbir şey olmamış gibi davranıyor diyorsunuz, peki siz nasıl davranıyorsunuz? Yüzüne bakmayın, tavrınızı koyun, öfke kontrolü sorunu olduğunu kabul etmesini ve kendi kendine aşamayacaksa bir uzmandan yardım alması gerektiği konusunda ısrarcı olun. Yoksa ömür boyu çekilecek bir şey değil bu.

Cok siradan basit seyler birden buyuyor

Biz sinirlenince aynı odada durmuyoruz. Hatta bir yarım saat bazen 1 saat ayrı takılıyoruz.
Eşim normalde sakindir ama tersi pistir.
Argo kelime pek kullanmasak da, ikimiz de kırıcı konuşmayı iyi biliyoruz :)
O yüzden eşiniz sinirlendiğinizde yalnız bırakın.siniri geçince zaten pişman oluyormuş.

Bu durumu çok sık yaşıyorsanız da profesyonel yardım alın. Öyle kafasına göre ana avrat sövmekle evlilik yürümüyor. Kendini düzeltmek zorunda.

Soguk davraniyorum ve sizin dediginiz gibi bir piskologa filan gitmesini soyluyorum ama gitmiyor

Mecburen sinirlenince yanindan uzaklasiyorum cunku bende kendime engel olamayip ona zarar vermek istemiyorum biz bu durumu haftada 3kez kesin yasiyoruz

Evet cikmadigi icinde soguyorum ona karsi hic birsey yapmak istemiyorum

Mecburen sinirlenince yanindan uzaklasiyorum cunku bende kendime engel olamayip ona zarar vermek istemiyorum biz bu durumu haftada 3kez kesin yasiyoruz

İkiniz birlikte yardım alın.
Ayrı odalara geçin, siniriniz geçince bir araya gelin falan dediğim şeyin sıklığı ayda 1 bile değil...
sizde durum başka bir hal almış.
Haftada 3 kez böyle kavgaların sonunda saygı-sevgi nasıl kalıyor?

Bu duruma tabiki alışmamalısınız. Normal olan bu değiş eşiniz öfkesini kontrol etmeyi öğrenmeli gerekirse uzman desteği alarak

Eşime gore hic skinti yok o ayni dewam edebiliyor ama benim aklimdan cikmiyor malesef

Soguk davraniyorum ve sizin dediginiz gibi bir piskologa filan gitmesini soyluyorum ama gitmiyor
Ne bekliyor, psikolojik şiddete ömür boyu boyun eğmenizi mi?
Yerinizde olsam o bağırıp çağırıyorken, alır çantamı çıkarım evden. İnsan gibi konuşabilmeye başladığında mesaj at, gelirim, derim. Dinlemek zorunda değilsiniz onun hönkürmelerini.
Bunun evliliğinizi yıprattığını ve sabrınızı zorladığını dile getirip, psikolog konusunda baskı yapmaya devam edin. Ya da becerebiliyorsa kendi tutmayı başarsın çenesini. Ama asla kabul etmeyin.

Eşime gore hic skinti yok o ayni dewam edebiliyor ama benim aklimdan cikmiyor malesef
Tabiki devam eder hakaret eden o. Sindirme kısmı sana kalıyor.
Ne güzelmiş say ağzına geleni karşındaki sussun otursun rahatlayınca da aynen devam et. Böyle evliliği geç hiç bir ilişki olamaz. Evdeki stres topu musun sen? Arkadaşına sinirlenince yapsın bakalım sonra konuşabiliyo mu?
Hiç bir şekilde konuşma. Hakaret ettiği an git oradan siniri geçince falanda konuşma. 2 3 ay nereye kadar giderse sürdür. Niye konuşmuyosun falan derse ne konuşacam amk derim, giderim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…