Turkiye'de kadin dogu bati farketmiyor eziliyor. Aile su anlamda onemli, bireysellesmeye firsat vermis, kisisel alana saygi duyan bir ailede buyudu ise karsisindaki insandan beklentileri fazla olmuyor ve sana farkli bir birey oldugunu bilerek saygi duyuyor ama eylemleri ve soylemlerinin uyusmasida onemli. Benim erkek arkadasim egeli hem de halis muhlis egeli. Ama su kadar yilda ondan cektigimi kimseden cekmedim, agzi bozuk (hayatimda duymadigim kufur cesitlerini ondan duydum), cinsiyet ayrimciligi hat safhada, biz de kadinlar onemlidir deyip, laf arasinda kafa yapisini direkt belli eden "kadinlar calismiyorsa daha cok is yapacak, bosanip erkegin parasini aliyorlar, yabanci kadinlarla evlenilmez tabi cunku cocuga bakmiyor, temizlik yapmiyor, yemek yapmiyorlar (kadinin calismasi gerektigini dusunup, ama ayni zamanda geleneksel cinsiyet rollerini de yerini getirsinler kafasinda, zaten kadin cocugu tek basina yapti ya!) vs vs.. Ailesi ile de tanistim, anne firil firil evin erkeklerine canlarinin istedigini pisirmek icin sabahin korunde kalkmakla mesgul, yetmiyor yemeklerini onlerine getiriyor, arkalarini topluyor ...Bu anne hic cinsiyet rollerini elestirmemis. Hem full time ev kadinligi yapmis, hem de para kazanmis, ailenin erkekleri de buna alismis hem paralarini paylasmak istemiyor bu yuzden calismayan biri ile evlenmek istemiyorlar ama ayni zamanda kadin hem disarda calissin hem de ev islerini yapsin istiyorlar, tipki anneleri gibi! Yani benim size tavsiyem kafa yapisina bakin, yok suraliysa huyu soyle olur, buraliysa boyle olur falan filan pek farketmiyor ulke de. Batimiz Isvec ayarinda olsa diyecegim cok kultur farki var da, yok anam yok, biz bizi biliriz. Kabile gibi yasayan, bireysellesmemis ve cinsiyet rollerini sorgulamayan biri ise karsi taraf asla beraber olmayin, arkadaslik da kendi basina guzel bir muessese:)