Evlilik, doğu kültürü ve genellemeler?

sağ ol paylaşımın için, içten yazmışsın. işte ben de bundan korkuyorum bir erkek böyle bir aile de büyüdüyse onun da böyle şeyleri gerçekleştirme ihtimali çok yüksek. o yüzden aile çok önemli çok. inşallah mutlu olursun. hepimiz için hayırlısı olsun

İşte tamamen aynı değil. 3 tane dayım var 2 si pislik biri varki o aileden nasıl çıkmış sıyrılmış dersin, o kadar iyi ne desem az kalır. Hani sizin için olay karşınızdaki kişinin ailesine ve size yaklaşımı ile alakalı. Bunu belki zamanla anlarsınız. Size ve düşüncelerinize, saygı gösteren bir insan, zaten ailesi nezdinde de böyledir. Hani iyisi de var kötüsüde. Çok iyi değerlendirmek, işaretleri.iyi okumak laızm diyorum

Cherry, yorumun meyvesini verdi. Tebrikler! Hic tanimadiginiz bir insan yorumlariniz sayesinde cizildi. Bravo!

Durun hele, ya ben kendimi hiç anlatamıyorum ya da ne dediğim anlaşılmıyor.

İlk yorumumda da son yorumumda da tanış bak dedim. 2. yorumumda da Ağrılı bir arkadaşım var gayet modern kafalı ondan bahsettim. Öte yandan dikkatli olsun diye de uyardık ailesine iyice baksın gözünü açık tutsun. Kimse hakkında memlekete sebep önyargılı olmak iyi değil zaten, tanışır ölçer biçersin beynimiz boş yere yer kaplamıyor.

Konu ülkemizdeki kadına bakış açısına geldi ben de yazdım , yazdığım hiçbir şey yalan değil. Ama hiçbir yorumumda üstünü çiz demedim, aksine hep tanış bak dedim başından beri.

öyle bir şey yok hanımlar kimsenin üstü falan çizilmedi. ben tanımaktan vazgeçmedim. latife ettim sadece sonunda da smile yaptım zaten

Insallah yasamazsin artik.esin seni tum bu onyargilarindan kurtarir yurekten soyluyorum.sok icinde okudum yazdiklarini

Bu işin özünde insanlıkla alakalı olduğunu anladığım noktada ön yargımdan kurtuldum. Olay cehaletle alakalı. Ahlaki boyutu önemlisi. Konuyu dağıtmak istemiyorum ama doğuda en temel sorun, dini değerlerin kültürel geleneksel olaylara alet edilmesi benim nezdimde çarpık bir bakış açısı var. Kötüsü olduğu kadar iyiside vardır. Lakin cahilliği hüküm sürdüğü aileler maalesef önceki mesajımda anlattıklarım gibi. Şimdilerde 95 sonrası doğan nesil daha şanslı. Daha iyiye gidiyor.
Misal beni babam okutmadı, hak vermedi, konuşturmak ses çıkartmama izin vermek istemedi. Ben herşeyi asi olduğum için kazandım. Kendim okudum, kendim çalıştım. Kendi ekmeğimi kazanmayı öğrendim. Babamın zerre emeği yok. şimdi küçük kardeşimi okutuyor. İki dönem arasındaki tek fark zaman. Şimdilerde orda burada kızlarımı okuttum diyor ama aklımdan asla çıkmayacak babamın 4 kız 1 erkek etmez lafı.

Turkiye'de kadin dogu bati farketmiyor eziliyor. Aile su anlamda onemli, bireysellesmeye firsat vermis, kisisel alana saygi duyan bir ailede buyudu ise karsisindaki insandan beklentileri fazla olmuyor ve sana farkli bir birey oldugunu bilerek saygi duyuyor ama eylemleri ve soylemlerinin uyusmasida onemli. Benim erkek arkadasim egeli hem de halis muhlis egeli. Ama su kadar yilda ondan cektigimi kimseden cekmedim, agzi bozuk (hayatimda duymadigim kufur cesitlerini ondan duydum), cinsiyet ayrimciligi hat safhada, biz de kadinlar onemlidir deyip, laf arasinda kafa yapisini direkt belli eden "kadinlar calismiyorsa daha cok is yapacak, bosanip erkegin parasini aliyorlar, yabanci kadinlarla evlenilmez tabi cunku cocuga bakmiyor, temizlik yapmiyor, yemek yapmiyorlar (kadinin calismasi gerektigini dusunup, ama ayni zamanda geleneksel cinsiyet rollerini de yerini getirsinler kafasinda, zaten kadin cocugu tek basina yapti ya!) vs vs.. Ailesi ile de tanistim, anne firil firil evin erkeklerine canlarinin istedigini pisirmek icin sabahin korunde kalkmakla mesgul, yetmiyor yemeklerini onlerine getiriyor, arkalarini topluyor ...Bu anne hic cinsiyet rollerini elestirmemis. Hem full time ev kadinligi yapmis, hem de para kazanmis, ailenin erkekleri de buna alismis hem paralarini paylasmak istemiyor bu yuzden calismayan biri ile evlenmek istemiyorlar ama ayni zamanda kadin hem disarda calissin hem de ev islerini yapsin istiyorlar, tipki anneleri gibi! Yani benim size tavsiyem kafa yapisina bakin, yok suraliysa huyu soyle olur, buraliysa boyle olur falan filan pek farketmiyor ulke de. Batimiz Isvec ayarinda olsa diyecegim cok kultur farki var da, yok anam yok, biz bizi biliriz. Kabile gibi yasayan, bireysellesmemis ve cinsiyet rollerini sorgulamayan biri ise karsi taraf asla beraber olmayin, arkadaslik da kendi basina guzel bir muessese:)

Bu yazdığınız o kadar önemli ki. Bu gerçekleşsin, varsın doğu varsın avrupa varsın nere kültürüyle yetişirse yetişsin önemsiz. Ama bak kendin diyorsun "bildiğim gibi, olduğum gibi" Eğer doğu kültürünü bilmiyorsan, karşına çıkacak herşey seni karamsarlığa sürükleyebilir. Mesela eşinin ailesiyle olduğun bir ortamda, sırf kadın ve gelin olduğun için geri plana atılırsan, hizmetçi muamelesi görürsen, bu kişiler seni yönetme hakkına sahip olduklarını düşünürlerse ve aynı zamanda senin ağzını açmamanı isterlerse, yapabilir misin?

Eğer o kişiyle ciddi düşünüyorsan sana en büyük tavsiyem, asla taviz verme. Asla söylediğin bir sözden geri dönme. Ve seni, kendi ailenin içinde tanımasına müsade et. Et ki, ailen sana ne kadar değer veriyor, aile hayatında nasıl bir konumdasın görsün. Tecrübeyle sabit :KK66:
Kendi ailen sana deger veriyorsa bu mumkun ama yeteri kadar deger vermiyorsa caktirmadan kendi ailenin olumlu yonlerini on plana cikaracaksin...Cunku ailenle arandaki sorunlari kullaniyorlar o durumda...

Son düzenleme:
Turkiye'de kadin dogu bati farketmiyor eziliyor. Aile su anlamda onemli, bireysellesmeye firsat vermis, kisisel alana saygi duyan bir ailede buyudu ise karsisindaki insandan beklentileri fazla olmuyor ve sana farkli bir birey oldugunu bilerek saygi duyuyor ama eylemleri ve soylemlerinin uyusmasida onemli. Benim erkek arkadasim egeli hem de halis muhlis egeli. Ama su kadar yilda ondan cektigimi kimseden cekmedim, agzi bozuk (hayatimda duymadigim kufur cesitlerini ondan duydum), cinsiyet ayrimciligi hat safhada, biz de kadinlar onemlidir deyip, laf arasinda kafa yapisini direkt belli eden "kadinlar calismiyorsa daha cok is yapacak, bosanip erkegin parasini aliyorlar, yabanci kadinlarla evlenilmez tabi cunku cocuga bakmiyor, temizlik yapmiyor, yemek yapmiyorlar (kadinin calismasi gerektigini dusunup, ama ayni zamanda geleneksel cinsiyet rollerini de yerini getirsinler kafasinda, zaten kadin cocugu tek basina yapti ya!) vs vs.. Ailesi ile de tanistim, anne firil firil evin erkeklerine canlarinin istedigini pisirmek icin sabahin korunde kalkmakla mesgul, yetmiyor yemeklerini onlerine getiriyor, arkalarini topluyor ...Bu anne hic cinsiyet rollerini elestirmemis. Hem full time ev kadinligi yapmis, hem de para kazanmis, ailenin erkekleri de buna alismis hem paralarini paylasmak istemiyor bu yuzden calismayan biri ile evlenmek istemiyorlar ama ayni zamanda kadin hem disarda calissin hem de ev islerini yapsin istiyorlar, tipki anneleri gibi! Yani benim size tavsiyem kafa yapisina bakin, yok suraliysa huyu soyle olur, buraliysa boyle olur falan filan pek farketmiyor ulke de. Batimiz Isvec ayarinda olsa diyecegim cok kultur farki var da, yok anam yok, biz bizi biliriz. Kabile gibi yasayan, bireysellesmemis ve cinsiyet rollerini sorgulamayan biri ise karsi taraf asla beraber olmayin, arkadaslik da kendi basina guzel bir muessese:)
daha demin siyaset topiğinde gelini bıçaklayan görümce konusu vardı
dul kadın almayız diye
aynı kadın abisi boşanmış olsa yok mu evlenmemiş kız diye arar toplumun hepsi de ona hak verir
bu bir örnek mesela
neyse
yetiştiği aile çok önemli insanın babasının annesine en ufak yardım ettiğini görmemiş suyu hala ablası ve annesi tarafından getirilen adamdan alman hans performansı beklenemez
ailede en azından saygıyı kadına verilen değeri görmesi lazım
kendi evinde yaşamış şehir dışını hatta ülke dışına çıkmış kendi başının çaresine bakmış bir adamda en azından bir ufuk genişlemesi olur belki

Back
X