Bazı şeyler için düşük fiyat yazmışsınız bence daha çok tutar.
Mesela davetiye 1000 tanesi 100 TL demişsiniz,evet bulursunuz ama kağıt gibi ve çok basit olur bu fiyata.
Gelinlik de aksesuarlarla beraber daha çok tutar,en az 3000-3500 diyeyim.
Bulaşık makinesi ve ocak için de 1000 TL çok çok az. Orta halli birşey alsanız dahi ikisi 2000 TL gibi tutar.
Perdeler 500 demişsiniz,ben fon perde yaptırmadığım halde ve epey pazarlık yaptığım halde sırf güneşlik ve tül 3000 TLye yakın ödedik. Eviniz çok küçükse de en az 1500ü bulur herhalde.
Salon takımının tek üçlüsü 1600 civarıdır. Takımlar genelde 2500-3000 civarı oluyor orta halliler.
2+1 ev olsa bile halılar da 2000 liradan aşağı tutmaz bence.
Yani birçok şeyde sanki epey düşük olarak düşünmüşsünüz rakamları,umarım gözünüzü korkutmamışımdır.
valla korkacak artık yapacak şey yok. ne kadar kısa sürede gözüm açıldı kar =) tekrar revize ederim o halde. valla ne masraflı süreçler bunlar ya =(
hemen ev almak zorunda değilsiniz insanlar (en azından biz) kirada da yaşayabiliyor
düğün borcunuzu bitirdikten sonra ev almayı düşünün ki gözünüzde bu kadar büyümesin bence
şayet kendiniz yapacaksınız.. bence herşeyin o kadar abartısına kaçmamalısınız kaçmışsınız demiyorum
şimdi bizde düğünümüzden evimize herşeyimizi kendimiz hallediyoruz an itibariyle.. ben ufak tefek marka marka sana alışverişimi yazayım ordan istediğini çek istediğini it..
tepe yemek odası-2445 lira
özbay oturma grubu-2175 lira
mobetto yatak odası-1590 lira
kilim baza+yatak-940 lira
kilim kanepe 2 adet-1500 lira
perde+tül-1500 lira (evim 160 metrekare 7 cam için bu fiyat.. sadece salon mutfak yatak odasına fon perde eklendi)
halı- 2000 lira
avize-1000 lira
ev aksesuar+zırt+vırt-1500 lira
samsung tv-1500 lira
bosch buzdolabı+çamaşır mk+çamaşır kurutma mk+bulaşık mk-4000 lira
termikel fırın-850 lira
braun küçük ev aletleri-800 lira (vatanda %40-%60 indirimliyken yakalamıştım)
mutfak eşya alışverişi-1000 lira (çeyiz setlerinin dışında kalan)
düğün salonu-5000 lira
balayı-2000 lira (erken rezervasyonla.. uçak biletleri ve transferler dahil)
davetiye+magnet-500 lira (o söylediğin davetiye ne yazık ki kuşe kağıt gibi bizzat yerinde gördüm)
fotoğraf-1500 lira
kuaför-500 lira
gelinlik-2000 lira
ayakkabı+çiçek+aksesuar-500 lira
damatlık+ayakkabı-1000 lira
ev kirası+depozito+emlakçı komisyonu-1750 lira
elektrik abonelik-145 lira
su abonelik-30 lira
doğalgaz abonelik-360 lira
muhakkak eksik bişiiiler vardır da bu kadarı aklımda şu an..
toplam daa.. 38bin küsür..
Allah ödeme kolaylığı versin hepimize...
annecimmmmmmm bu nasıl bir listedirtüm heyecanım içime kaçtı :)
bebeeemm özür dilerim ama napiimm?
hamama giren terler derler.. ben de şey ettim işte sizin için hani.. kolaylık olsun mahiyetinde falan.. pardoonn
iyi ettin canımm en azından psikolojik açıdan hazırlıklı oluruzbenim ailem kız tarafının alacağı eşyaların parasını öderde erkek tarafını bilemiyorum :S eğer ödemezlerse kiraydı,taksitlerdi nasıl olacak bilemiyorum
fıstığım bizim cebimizde 5 kuruş paramız yok.. ailelerinde durumu yok
kredi çektik takımızla krediyi kapatabildiğimiz kadar kapatacağız eksik kalırsa da taksit taksit ödeyeceğiz.. gönüller bir olsun ne yapalım?
Allah sağlık versin de çalışır öderiz..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?