Evlilik endişesi değişik bir psikoloji..

bende işte acaba 1-2 yıl daha ertelesem evliliği kardeşimi okutsam, araba alsam onalra vs alışmışım 6 yıldır çalışıorum ve maaşımın hepsini neredeyse eve veriyordum. şimdi ayrı kesem oldu vvermiyorum bu halde bile suçluluk duyguus içindeyim.

canım elinden geldiği kadar yardım etmişsin yine yanlarında olursun herzaman üzme kendini ailelerimizi ne kadar yapsak haklarını ödeyemeyiz ki o yüzden böyle hissediyoruz

evet etraftakilerin söylemleri insanı ister istemez etkiliyor
zaten insanda bi gerginlik oluyor bi sürü hazırlıktı vs
bi de yepyeni bi hayata başlıyorsun karşındaki insanı ne kadar tanısan da sonuçta yaşamadıkça aynı çatıda bilemezsin
demek insan alışıyor umarım öyle olur :s

Ben de ayni seyleri dusunuyor ve hissediyorum gerci bana etraftan kotu duyumlar gelmiyor ama ben gorebiliyorum acaba simdiki kadar sevmezsek ya cok rutin bi evliligimiz olursa yok aldatir mi acaba hic aldatti mi ya ayrilirsak vs diye uzayan giden bin tane sorular geliyor aklima sonra uykum kaciyor bu aralar ruh halim bile dengesizlesti

aynen canım ya düşünürsek daha neler buluruz kim bilir en iyisi düşünmeden en güzelini istemek Allahtan,mutlu hissetmek..benimde biraz paranoyak tarafım vardır aslında düşünmeye bi başlarsam içinden çıkamam valla :)

Akisa birakmak lazim da olmuyor bazen dun gece cok takmisim sanirim ruyamda bana kusmustu konusmuyordu benle ona ulasmaya calisiyordum falan bozdum kafayi anlatsam bi tarafiyla guler

bu konu beni biraz da olsa rahatlattı valla canım ilerde üzüleceğim böyle taktığım günlere zor bir süreç ama inşallah güzel olacak daha az düşünüyorum şimdi en azından :)

Canım sen yakınmışsın yine ben 10 saat mesafelik yere gelin gidiyorum kardeşim daha üç yaşında ve elime doğdu çok bağlıyım ona nasıl ayrılacağım ondan diyorum nişanlıma onu da yanımıza alırız diyor tabi bu mümkün değil beni rahatlatmak için söylüyor bunları düşündükçe çook kötü oluyorum ben de hiç düşünmek istemiyorm bunları...

demek ki bunları düşünen de tek ben değilmişim... ailenin zor duruma düşecği endişesi...
ne yapmak lazım acaba bu düşüncelerden kurtulabilmek için...

ay canım benim ya valla öyle zor ki çok haklısın benim kız kardeşim 20 yaşında büyük yanii sizin bebişiniz varmış ama sende yuvanı kuracaksın elbet birgün bunları hangi yaşta olursak olalım yaşayacağız ister şimdi ister sonra bu duygular hiç değişmeyecek

birtek ben böyle düşüncelere kapılmadım sanırım, acaba bende mi anormallik var
tatlım şöyle düşün, sonunda sevdiğin adamla aile olacaksın,
hem aynı şehirde yaşayacaksınız, eğer eşin anlayışlı bir insansa ailenle görüşmende hiçbir sıkıntı olmaz,
ayrıca kpss ye çok rahat çalışabilirsin dert etme kendine, benim komşum 2 çocukla çalıştı ve başardı,
önemli olan eşin ve onun ailesi, eğer iyilerse hiiç dert etme, bu güzel günlerin keyfini çıkar.

Doğru diyorsun canm ben de kendime böyle telkin vererek kendimi rahatlatmaya çalışıyorum diyorum eninde sonunda olacak bu iş ya şimdi ya sonra ama birgün muhakkak ayrılacağım onlardan yine ağlamaklı oldum ama yapacak birşey yok değil mi hem ağlarım hem giderim hesabı
Allah güzel insanlarla karşılaştırsın çok güzel bi yuva nasip etsin hepimize huzur için de eşlerimiz bize destek olsunnn
cuma cuma epey dua ettim galiba

kapılmamakla öyle iyi birşey başarmışsın ki canım vallahi şu güzel günleri bize zehir ediyor bu düşünceler ama kurtulamıyorsun da
kpss hakkında çok endişelerim var özellikle babam üstüme çok sorumluluk bineceğini ailemin evindeki gibi çalışamayacağımı söyledikçe üzülüyorum kpss 2014 te üniversiteden sonra evlenmeyip evimde oturup çalışsaydım verimsiz olacaktı bence hergün sevgilimi görmek için dışarı çıkacaktım en basitinden.o kadar okudum istedikten sonra başarabileceğime inanıyorum inanmak istiyorum devlet memuru olmam şart çünkü.Nişanlımda anlayışlıdır öyle yemek ütü dert etmez yani şimdilik..Çok güzel bir örnek verdin bana tşk ederimm canım

nişanlın anlayışlı ise sorun olacağını sanmam pek çok örnek var bununla ilgili tanıdık bi abla vardı kızı dört yaşında iken başlamış kpss çalışmaya eşi çok anlayışlı biri ve kızı altı yaşında iken memur oldu o o kadar işin gücün arasında başardı ise sen de başarırsın dedğin gbi sevglisi olduğu içn sınava odaklanamayan da bi çok kişi vr ev senin düzen senin programını kendin yaparsın sen takılma o denilenlere canm

İnşallah canım insan istedikten sonra neler yapılmıyor ki şuan hassas dönemdeyiz ya herşey gözümüzde büyüyor tabi :)

Bu güzel günde bütün dualarımız kabul olsun inşallah amin canım üzme sende kendini fazla hayırlısı bizin için böyleymiş çok şükür ki iyi insanlarla karşılaştık :)

canım benim, ne güzel düşünmüşsün, bencede nişanlına vakit ayırmaya çalışırken kendini derslere veremezdin,
şimdi ohh evlenicen kafan rahat, kendi evinde olucan, kendine bi program hazırlarsın ona göre işini yaparsın dersini çalışırsın,
sıkılırsan akşam eşinle biraz dışarda dolaşırsın, bütün gün sana ait,hayat senin elinde.
ayrıca annen gelir arada işlerine yardım eder, dert etme bunları.
not: memur olana kadar çocuk yapma, dikkatli ol

:)))) vallahi çok umutllandım söylediklerinle beni mutlu ettin <3 aman aman canım Allahtan bi mani olmazsa 4-5 sene çocuk falan düşünmüyorum ben kendim daha çocuğum yahu :)))))

:)))) vallahi çok umutllandım söylediklerinle beni mutlu ettin <3 aman aman canım Allahtan bi mani olmazsa 4-5 sene çocuk falan düşünmüyorum ben kendim daha çocuğum yahu :)))))

bende senin yaşında evlendim ama ben yeni atanmıştım ,eşimle kurumda tanıştık
apar topar 6 ay içinde evlendik, hiç bir korkum olmadı tamamen akışına bıraktım herşeyi,
ailemden 12 saat uzağa doğuya gelin geldim, yanımda 1 tek akraba,1 tek arkadaşım yok ama hiç dert etmedim, çok mutluyum.
buraya gelirkende korkularım olmadı,herkes benim gibi tayinci, elbet 2 sene geçer dedim, burda bir sürü memur var, hepsi ailesinden uzakta.
en büyük şansım eşim, hergün şükrediyorum.
o bahsettiğim 2 çocuklu arkadaşta burda ve 87 puan aldı,hemde tek başına, kimse yardımcı olmadı.
bir taneside 1 çocuğu varken kpss'ye çalışmaya başlamış sonra hamile olduğunu öğrenmiş,
ikiz olduğu için aldırmaya kıyamamış, annesi gelmiş yanına, hamile halinle ders çalışmış ve şu an öğretmen.
3 çocukla yine tek başına, ama bir şekilde herkes aynı zorlukları çekiyor.
sen çoğu kişiye göre çok şanslısın unutma :)

Son düzenleme:
Doğru,çok çok haklısın canım senin için gerçekten çok daha zormuş güzel atlatmışsın çok şükür..Anlattıklarına göre gerçekten çok şanslıyım ve dert etmeme gerek olmadığını gördüm:) hayırlısı bakalım artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…