Evlilik hayatlarımız...dertlerimiz....

Buarada hepinizin geçmiş bayramı kutlu olsun arkadaşlar.

İnşallah bayram günleriniz güzl geçmiştir.El öpmelerde problem yaşamamışsınızdır ;)

Merhaba arkadaşlar.Şimdi yazılanları okurken bunları yazmak geldi aklıma.Eminim sizlerinde paylaşacakları vardı.Acı hatıralar diyeceğim üzülerek...okuyun bakalım size tanıdık gelecekmi yazdıklarım :)))

Evlilik hayatlarımıza bakın....

Düğün öncesi olaylar :

Kızım sen nasıl istersen öyle olsun denir sonra işler değişir.
-Bu mobilya sizin salona uymaz.
-Oturma odası takımı almayın zaten çocuk odası yapacaksınız.
-Bu gelinlik neden kırık beyaz renk tam beyaz olmalıydı.Gelinlik dediğin beyaz olur.Ayrıca kuyruğu uzun duvağıda kısa olmuş.
-Düğün olmasın dersiniz nikah olsun aaaa olmaz derler o kadar akrabamız var rezilmi olalım.O zaman yemekli olsun benim akrabalarım uzaktan gelecek.Olmaz çok masraf derler.
-Ev yerleştirirken ay benim kızım evlenirken damat tarafı bir rahat bırakmadı.Gittiler geldiler eşyaları darmaduman ettiler.Rahatca yerleştiremedik.Kaynana dırdır etti diye anlatırlar ama aynısını kendileri size yaparlar birde düğünün tam öncesinde huzursuzluk yaratırlar.
-Aylar öncesinden imam nikahı olsun hemen derler düğüne yakın ne gerek vara çevirirler.
-Kınaya davet edersiniz illa gelmemizmi lazım derler.Gelince kös kös otururlar herkesin keyfini kaçırırlar.

Düğünde :

-Gelin almasından itibaren herşeyi siz ayarlarsınız.Fotografcıyla siz randevulaşırsınız.kuaförle siz anlaşırsınız.Ama kaynananız çıkar aaa ordamı hazırlanacaksın.Bizim burda hazırlansanda olurdu.Zaten sizin ev uzak bizim evden gelinlikle çık der.
-Almaya nişanlınız tekbasına gelir.Buarada siz zaten herşeyin ödemesini yapmısınızdır.
-Düğün telaşesini artık anlatmayayım.
-Takı merasiminde takılar takılır sonra hemen erkek tarafından biri toplar onları kaldırır.Benim bileğimdeki saate kadar almışlardı.Neymiş balayında evde kalmasınmış.Yeni gelin evine hırsız girmesinmiş.( bu çok mantıklı ama o takıları geri almak için aylarca istemekmi lazım)

Düğünden sonra:

-Siz çalışıyorsunuz evi idare edemezsiniz.Akşamları yemekleri bizde yersiniz derler.E o zaman biz neden evlendik ev idare edemeyeceksek.
-Bayram olur tatile gitmek için tek fırsatınızdır.2 sokak ötede oturmalarına rağmen el öpmeden mi gidiyorsnuz kahvaltıya buraya gelin derler.
-Anahtarınız onlardada vardır.
-Sen evlendikten sonra çok kilo aldın demek onlar için zevktir.
-Maddi anlamda herşeyinize karışırlar.Siz çalışsanız bile onlar için oğullarını parasını çarçu eden gelinsinizdir.
-Buarada yeterki eşim üzülmesin evimizde mutlu olalım dersiniz sesinizi çıkartmazsınız.Bizi beğenmiyor konuşmuyor derler.Arayıp sorarsınız hatırlarını.Herşeye karışıyor derler.Ne yapsanız yaranamazsınız.
-Tüm bunlara karşılık eltiniz ve görümceniz mükemmeldir onlar için. alsanaalsanasmile Ve tüm bunlar şu cümleyle başlamıştır. " kızım herşey senin isteğin gibi olsun " tam tersi olsa bile kaydirigubbakcemile4

Bende bunların hiç birini yaşamadım.
Yani olumsuz olarak diyelim..
Mobilya işinde kayınvalidem dedi oturma odasız olmaz diye.Ki istediğim eşyaları aldım zaten.Hiç bir şeye karışmadı..
Gelinliğimi de istediğim gibi yaptırdım.
Düğünü bende yemekli istemedim yapabilirdik ama zaten kimseyi memnun edemeyiz düşüncesindeydim.
Kına kayınvalidem çok istedi yapalım diye ama yapmadım..
Ev yerleştirirken teyzemler yengemler ve halamlar yerleştirdi,kayınvalidem de yemek yapıp getirdi.Elelr kollar dolu geldiler,çay demleyip hep birlikte yedik içtik sonra devam ettik yerleştirmeye.Düzenini çok beğenirim kayınvalidem,evimi yerleştirirkenki hakkını asla yiyemem:nazar:
Fotoğrafcıyı ben ayarladım istediğim kişiye çektirdim kuaför olarak kendi kuaförüme gittik.Görümcem eltm kuzenlerim kardeşim filan.Ödemeyi eşime kayınpederim kartını vermişti o şekilde yapıldı.
Gelin almam gümbür gümbür oldu..Harikaydı aklıma geldikçe gözlerim dolar.Tüm Arkadaşlarımız aileler arabalarıyla eşlik etti bize.50 küsür arabaydı konvoyda st mahalleye kadar park ettiler yol kapanmıştıkaydirigubbakcemile2
Yukarıda halası eltimler teyzesi kaynımlar kayınpederim yengesi ve bir çok aile ferdi çıktı aldılar beni.O konudada sıkıntı yaşamadım..
Düğünde zaten altınlarım için kese yaptırmıştım.Ben keseyi kayınvalideme verdim,bilzeikler takılarım kaldı bende.Balayı dönüşüde aldık.Hiç bir sorun çıkamdı.
Sürekli birlikteyizdir 2 sene çok yakın oturduk yemek derdim olmadı Allah razı olsun sayesinde.Ben gitmesem bile yemeğimi eşimle gönderirdi.Sayesinde bir tüpü 6 ay kullandığımız olurdu:1:
Maddi anlamda hiç sorgulamadı bu zamana kadar aksine bana harcamam konusunda hep destek olmuştur.
Kilo aldığımı söyler ama olumsuz anlamda değil verirsin gençsin diye motive edip durur beni sağolsun.

Ben hiç sıkıntı yaşamadım herşey yakışır yaraşır vaziyette oldu:nazar:
Çok razıyım onlardan:1hug:
Anasının bahtı kızıının tahtıymış,darısı kızıma inşallah:Saruboceq:

SENİ YİNE KAHVALTI YEMEĞE ÇAĞIRIYORLAR N GÜZEL
BENİ ÇAĞIRSINLAR İŞ DÖNÜŞÜ
GİTSEM YESEM İÇSEM
SONRA UYKUM DESEM KAÇSAM
:))))
ANACIM BENİMKİLER BEKLİYOR Kİ ÇAĞIRAYIM DAVET EDEYİM
ELTİM HİÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇ TINMAZ O SÜPPER
KADIN ÇAY YAPSA OY OF DİYE DİYE

alkisalkisalkis

Aynen. Öyle özeniyorum ki söyle becerikli kayınvalidesi olanlara.:hulya:

Saruboceq çok sevindim senin için.inşallah mutluluğun daim olur ;)

Bu yazdıklarımın bir kısmı başıma gelenlerden bir kısmıda forumda yazılanlardan derlediklerim.Dertlerin çoğu ortak olduğu için ben kısaca özetlemek istedim.Beğenmenize sevindim arkadaşlar :)

Bende gayet memnunum hayatımdan,eşimin ailesinden şu ana kadar hiç bir sıkıntı yaşamadım
Allah ta yaşatmasın inşallah...
Umarım hep böyle devam eder..:nazar:
Evlenmeden önce de sonra da hep destek oldular bana..
Sevgilerini o kadar gösterdiler ki,bende karşılıksız bırakmamaya çalışıyorum..
Beni tek geren durum eşimin anneannesinin herşeye müdahale etmeye çalışması ve aşırı meraklı,geveze oluşu...Onu da yaşlılığına veriyorum tınlamıyorum zaten...
Tek beni değil bütün herkesi çıldırtıyo zaten :)))
Ama takmıyorum,beni ilgilendiren annesi ve babası bi de kardeşi gerisi traşşş...:))

Mobilya işinde kayınvalidem dedi oturma odasız olmaz diye.Ki istediğim eşyaları aldım zaten.Hiç bir şeye karışmadı..
Düğünü bende yemekli istemedim yapabilirdik ama zaten kimseyi memnun edemeyiz düşüncesindeydim.
Ev yerleştirirken teyzemler yengemler ve halamlar yerleştirdi,kayınvalidem de yemek yapıp getirdi.Elelr kollar dolu geldiler,çay demleyip hep birlikte yedik içtik sonra devam ettik yerleştirmeye.Düzenini çok beğenirim kayınvalidem,evimi yerleştirirkenki hakkını asla yiyemem:nazar:
Fotoğrafcıyı ben ayarladım istediğim kişiye çektirdim kuaför olarak kendi kuaförüme gittik.Görümcem eltm kuzenlerim kardeşim filan.Ödemeyi eşime kayınpederim kartını vermişti o şekilde yapıldı.
Gelin almam gümbür gümbür oldu..Harikaydı aklıma geldikçe gözlerim dolar.Tüm Arkadaşlarımız aileler arabalarıyla eşlik etti bize.50 küsür arabaydı konvoyda st mahalleye kadar park ettiler yol kapanmıştıkaydirigubbakcemile2
Yukarıda halası eltimler teyzesi kaynımlar kayınpederim yengesi ve bir çok aile ferdi çıktı aldılar beni.O konudada sıkıntı yaşamadım..
Düğünde zaten altınlarım için kese yaptırmıştım.Ben keseyi kayınvalideme verdim,bilzeikler takılarım kaldı bende.Balayı dönüşüde aldık.Hiç bir sorun çıkamdı.
Sürekli birlikteyizdir 2 sene çok yakın oturduk yemek derdim olmadı Allah razı olsun sayesinde.Ben gitmesem bile yemeğimi eşimle gönderirdi.Sayesinde bir tüpü 6 ay kullandığımız olurdu:1:
Maddi anlamda hiç sorgulamadı bu zamana kadar aksine bana harcamam konusunda hep destek olmuştur.
Kilo aldığımı söyler ama olumsuz anlamda değil verirsin gençsin diye motive edip durur beni sağolsun.

Ne güzel,ne mutlu,Allah herkese böyle ilişkiler nasip etsin :Saruboceq:

İyi niyetli olunduğu takdirde herseyin üstesinden gelinir.

Annelar,babalar yerlerini,sınırlarını bildikten sonra,gelinler,damatlar yerlerini,sınırlarını bildikten sonra hersey çok daha güzel oluyor.

sansliymissin canim.allah bozmasin

Bende buna benzer şeyler yaşadım. Mesela her kayınvaldeme gidişimde (Zayıflamış olsam bile) ben kilo almış, (kilo almış olsa bile) eşim kilo vermiş oluyor ama her seferinde bir değil iki değil.
En sonunda patladım dedimki ben bakamıyorum demekki oğluna al sen bak. Bir daha bu cümleyi
kuramadı herkesin bir sınırı var. Bazen insanı çileden çıkarıyorlar.
bizimkide oglumun kilosunu lafliyor her telde torunum yine zayifmi istahsizmi yeter bakiyorum anne iki uc ögun yemek hazirliyorum demekten biktim...artik bir dhaki seferine yollayimda sen bak diyecm sirtimdan kayirmalari hiiiiiiiiiiiccccccccc tukenmez izindede suratlarina bakmazlar oglu harcasin anasi yesin ohhhhh bu kadar birde laflarini yapistirsin dunya genis böylelerine benim gibi aptallar oldugu muddetce...

-Sen evlendikten sonra çok kilo aldın demek onlar için zevktir.
-Maddi anlamda herşeyinize karışırlar

kilom evlendim evleneli aynı vew ben her tatilde gittiğimde onlara göre kilo almış oluyorum eve geliyorum tartılıyorum kilo aynı bunu söylemek sizinde dediğiniz gibi bir zevk onlar için sinir oluyorumkötükedihüso

eşimin mmaşı iyi ama eşim hiçbirzaman ailesine aldığı maaşı tam söylemez her geldiklerinde eşimin maaşını sorarlar nekadr alıyosun zam varmı niye bukadar çok harcıyorsunuz vs vs vs vs vs

bu insanların hepsi aynı bence

ben buna ne kadar karşı çıkardım
hepsini aynı kefeye koymaktan
hatta bu forumlarda savunduğum bile olmuştu
hadi iyi niyetli olayım diye
iyi niyet saygı...
ama bizde insanız yeter..
bana ufak tefek laf batırmalar zor gelmez..
güler geçerdim..
tadı tuzu biberi derdim..
kayınvalide gelin ilişkisi...
ama benim yuvamı dağıtmaya çalıştıklarında...
sütümü kestiklerinde dur dedim...

bencede artık hepsi aynı!!!
,

Ben de susmuştum..
Ama sonra....

Yalnızlığı benim kadar sevmiyorsanız..
Sakın susmayın.

evet onu keşke en başında yapabilseydim, ben iyi niyetli davranıp taviz verdikçe onlar yüz buldular.. Onların her dediğine ben kırmamak için evet dedim onlara herşeye karışma cesaretini ben verdim maalesef :( Nasıl başlarsa öyle gider diyorlar ya kesinlikle çok doğru. Ben biraz geç akıllananlardanım, 3 yıllık evliyim kayınvaldem üst katımda oturuyor, hala en ufak bi münakaşamız olmamıştır, kırmadan nasıl üstesinden gelirim die düşündm ve sonucundanda şuan gayet memnunum..:) onlar ne derse desin istemediğim bir şey oldumu kesinlikle cevap vermiyorum, istemediğimi bu şekilde belli ediyorum çok zorlanırsam evet diip gene kendi istediğimi yapıyorum.. o kadar zaman boşuna kendimi üzüp durmuşum, onları değiştircek halimiz yok ya, en azından evimin huzuru bozulmasın..
yoksa yemek içmek konusunda eli bol, hesabımız ayrı olmasına rağmen gezmemize, harcamamıza karışır durur kaynanam, aklınca laf sokar bende duymamazlığa vururum, her daim mesafeli, özellikle açık olduğum için pek hayallerinde ki gelin modeline uymuyorum. Özellikle onunla ilgili laf sokar, dediğiylede kalır.. Ama kin tutma huyu yok çok kırıldığımda bir-iki gün hiç çıkmıyorum yanına çıkıncada biraz mesafeli davranıyorum kendisi bizi memnun etmeye çalıyo.. Aslında hiç kinci değil ama huyu öle işte keşke daha farklı olsa ama :((

Back
X