Evlilik hiç de umduğum gibi değilmiş.

rangeplan

Üye
Kayıtlı Üye
27 Mayıs 2015
49
19
40
Merhaba herkese,

Ben çok yeni bir üyeyim, aslında birkaç alışveriş sitesi ve sosyal medya dışında bir üyeliğim yok. Benim için bir ilk, benim için cesur bi adım. Büyük bir sorunum var, eşimle ailelerimiz sayesinde tanıştık ancak 6 ay boyunca flört ettik, sonunda evlenme teklif etti bende kabul ettim. Birbirimizi severek evlendik. Ailelerimiz her ne kadar tanışıyor da olsa sorunlar çıktı hem evlenme sürecinde hemde evlendikten sonra, bir şekilde idare ediyoruz aslında ama yorucu oluyor. Eşimi çok seviyorum, bana karşı anlayışlı, düşünceli, yardımcısır her zaman. Yakışıklıdır da. İkimiz de çalışıyoruz, o benden daha az kazanıyor, istikrarlı bir kariyeri olmamış ama çabalıyor hiçbir zaman para yüzünden tartışmadık ama bunun ezikliğini biraz da olsa hissediyor gibi, ben asla bunu hatırlatacak birşey söylemediğim halde, asla da yapmam. Daha önce bi kere evlenip boşanmış, çok kısa süreliymiş ve ailesini karşısına alarak evlenmiş, çok çabuk karar verilen ve yaklaşık 2 ay süren bir evlilik olmuş. Eşimle ilk başbaşa randevumuzda herşey güzeldi, deniz manzaralı bi yerde akşam yemeği yedik, herşeyi konuştuk. Belki ilk görüşte aşk değildi ama zaman zaman ona bakıp iyi ki bu adamla evlenmişim diye iç geçirdiğim olur. Kova burcudur kendisi, mantık en temel olgusudur hayatta. Bende aslan burcuyum, hisler tutkular oldukça önemli benim için. Çoğu zaman ukalalıkları vardır, farkında olmadan yapar ama bir şekilde orta yol bulmaya çalışırız tartışsak da. İlk tanıştığımız zamanlar ergen gibi giyinen bi adamdı gün geçtikçe giyinme işini bana yıkar oldu herşeyinden ben sorumlu oldum, bir nevi çocuğum gibi. İlk zamanlar çok zayıftı, şimdi normalleşti ama ben eşlik etmedikçe yemiyor. sürekli olarak yiyor mu, kendine bakıyor mu diye kontrol ediyorum. İnsanın kendine verdiği özen aynı zamanda karşısındakine verdiği özendir bence ancak eşimde bunu göremiyorum. Giderek garip bir hal almaya başladı ilişkimiz. Elle tutulur bir sorunumuz yok belki ama sağlıklı bir ilişki olduğunu sanmıyorum. Asıl büyük sorunumuz ise henüz 1,5 sene oldu evleneli ancak son 6 aydır cinsel hayatımız yok. Ne yapacağımı bilemiyorum elimden geldiğince anlatmaya çalıştım , benzer durumda olanlar var mıdır ya da tavsiyesi olan?

Merhaba. Okuduğum kadariyla guzel bi evliligin var. Sıkıntı yapacak ( cinsellik dışında) bir derdin yok. Evlilik gercekten cok zor. Fedakarlik ve sorumluluk,, baska bisey değil. Bunu ne kadar az zararla atlatirsan okadar iyi.. cinsellik konusuna gelince eşinin bi problemi olabilir. Erkekler boyle durumlarda doktora gitmek istemezler. Doktora gitmesi icin ikna edersen problemini çözebilirsiniz

eşimin cinsel bir sorunu yok aslında, bana baskı yapmamak için geri duruyor şu anda ısrarcı davranmıyor. Daha cok benim isteksizliğim söz konusu. İşin garip kısmı isteksiz olmak için elle tutulur bir sebebim yok ama neden böyleyim anlamıyorum. Psikoloğa göründüm bütün sorunlarımı anlatınca depresyon belirtileri göstersiğimi söylemişti. Depresyon da bildiğim kadarıyla cinsel isteksizliği azaltıyor ancak bu olmayınca eşimle tam olarak karı kocaymışız gibi hissetmiyorum sanki ben ona annelik o bana abilik yapıyor gibi. Çok uzadı bu süreç, çift terapisi düşündüm ama ortada birşey yokken ne diyebileceğimi bilmiyorum. Çocuk çok istiyorum ama bu sorun düzelmeden sadece çocuk için olsun istemiyorum. 31 yaşındayım zaman da kıymetli ne yapacağımı şaşırdım.

''Asıl büyük sorunumuz ise henüz 1,5 sene oldu evleneli ancak son 6 aydır cinsel hayatımız yok.''

cümlenizi okuyana kadar ufak pürüzler olsa da iyi giden evliliğiyle ilgili konu açan bi arkadaşımızın konusu geldi aklıma, aynı nitelikte sandım bi an. ona da burdan selam olsun :8

konuya gelince evli bi erkek, 6ay, cinsel ilişki, yok . bu durumun asıl sebebini eşinize sordunuz mu?

Bu kadar korumaci davrandığınız için sizi sanki annesi gibi görmeye başlamış ve sıkılmış olabilirmi,herkes kendi hayatını kendi idare edebilir,bence bu kadar üzerine düşmeyin,koskoca adam yediğini içtiğini kendi düşünsün derim ben..
Aslında isteksiz olan ben olduğum için çok emin değilim. Ben acaba aileler tanıştırdı kendimiz aşık olmadık diye gitti mi hemen tutkumuz diye düşündüm ama ilk başlarda böyle de değildik.

''Asıl büyük sorunumuz ise henüz 1,5 sene oldu evleneli ancak son 6 aydır cinsel hayatımız yok.''

cümlenizi okuyana kadar ufak pürüzler olsa da iyi giden evliliğiyle ilgili konu açan bi arkadaşımızın konusu geldi aklıma, aynı nitelikte sandım bi an. ona da burdan selam olsun :8

konuya gelince evli bi erkek, 6ay, cinsel ilişki, yok . bu durumun asıl sebebini eşinize sordunuz mu?
Dediğim gibi asıl sorun benim isteksizliğim, o sadece bana anlayışlı olmaya çalışıyor...

Ortada bir sorun yokken demissiniz de sorununuz var zaten hem de buyuk bir sorun. Cinsellik evliligin temel yapitaslarindan biridir. Bu durumu duzeltmesseniz ortada bir evlilik kalmayacak.

Bana sizin isteksizliğinizden başka bir sebebi varmış gibi geldi.

Bu kadar korumaci davrandığınız için sizi sanki annesi gibi görmeye başlamış ve sıkılmış olabilirmi,herkes kendi hayatını kendi idare edebilir,bence bu kadar üzerine düşmeyin,koskoca adam yediğini içtiğini kendi düşünsün derim ben..
Aslında korumacılık değil benim yaptığım, kendi üşengeçlikleri. Üstüna başına birşey almak istemyor ben beğenmem diye o işi bana yıkıyor. Kendine bakmıyor. Yediğini içtiğini kendi halletmek istemiyor, beraber yiyelim sofra kurulsun istiyor ama ben yoğun çalışıyorum, bazı şeyleri kendi yapması lazım, size katılıyorum, annesi bu yaşına kadar kıyafetlerini bile alıyordu, yemeği zaten saymıyorum bile ne istese yapılıyor derhal.

Ortada bir sorun yokken demissiniz de sorununuz var zaten hem de buyuk bir sorun. Cinsellik evliligin temel yapitaslarindan biridir. Bu durumu duzeltmesseniz ortada bir evlilik kalmayacak.
Bu durumu düzeltmek için herşeyi yaparım ama zorlamak kendimi ona haksızlık olur gibi geliyor, ne yapabilirim gerçekten bilmiyorum. Onsuz bir hayat düşünemiyorum, iki iyi arkadaşız herşeyden öte, onsuz uyuyamam bile. Ama bu şekilde de devam edemem. Çözümsüz kaldım.

Kendinizi esinizin annesi gibi hissetmissiniz bence o yüzden onu erkek olarak çekici bulmamaniz normal.
Nasıl değiştiririm bu durumu? Ne yapmam gerek? Bu tarz şeyleri kendisi yapması gerektiğini defalarca anlattım gerek tatlı tatlı gerekse ciddi ciddi ama sonuç değişmiyor. Ben yavaş yavaş kadın olduğumu unutuyorum.

evlilikte çekim bitince sorunlar baş gösteriyor
bu çekim küçük sorunları kendiliğinden halleden bir şey
çok önemli bir konu cidden

Bu durumu düzeltmek için herşeyi yaparım ama zorlamak kendimi ona haksızlık olur gibi geliyor, ne yapabilirim gerçekten bilmiyorum. Onsuz bir hayat düşünemiyorum, iki iyi arkadaşız herşeyden öte, onsuz uyuyamam bile. Ama bu şekilde de devam edemem. Çözümsüz kaldım.

Birlikte terapiye gideceksiniz tabii ki. Zaten evliliginizde oyle buyuk sorunlar yok. Burada ne konular aciliyor, dayaklar hakaretler maddi olarak kullananlar cimriler anasina babasina ezdirenler... Sizin aslinda guzel bir iliskiniz var ama dedigim gibi cinsellikte onemli bir sorun. Ben basaracaginiza inaniyorum.

ala ala çok şaşırdım demek ki sevgisi az sana karşı seven adam böyle yapmaz bence

bence onu bir takip et gerekirse işyerine git bak bakalım hatunlar var mı yakışıklıymış kerata

X