Nikah evlilik için evraklar

ema1

Hayat, sen plan yaparken başına gelenlerdlr
Pro Üye
10 Ağustos 2009
26.012
18.153
Evlilik Başvurusu Ve Gerekli Evraklar

Evliliğe adım atacak olan çiftleri oldukça teferruatlı bir hukuki süreç bekliyor. Bu süreç tahmin edebileceğiniz gibi birçok farklı resmi belgenin toparlanması ve gerekli yerlere ulaştırılmasını içeriyor. Ancak zamanınızı boşa harcamamak ve son dakika aksaklıkları yaşamamak için bu belgeleri önceden hazırlamanız sizin yararınıza olacaktır. işte evliklik öncesi sizi bekleyen hukuki süreç ve bu süreç içerisinde toparlamanız gereken belgeler.

-Öncelikle evlenecek kişilerce imzalanmış 4 nüsha "Evlenme Beyannamesi" hazırlanmalı ve beyannamelerden sadece 1 nüshasına fotoğraf yapıştırılmalıdır. Diğer 3 adet evlilik beyannamesi fotoğrafsız olarak hazırlanmalıdır.

-Fotoğraflı ikamet ve nüfus cüzdanı suretleri ile beyannameler evlenecek çiftlerin bağlı bulundukları mahalle muhtarlıklarınca doldurulup tasdik edilmelidir.

-Çiftlerden her biri için 7 adet vesikalık fotoğraf istendiğinden son altı ay içerisinde çekilmiş vesikalık fotoğraflar hazır edilmelidir.

-Çiftler başvurularında resmi nüfus cüzdanlarını ve fotokopilerini -resimsiz nüfus cüzdanı kabul edilmemektedir- yanlarında bulundurmalıdır. Eğer evlenecek çiftlerden biri yabancı uyruklu ise pasaportlarının yanı sıra kendi konsolosluklarının ya da bulunduğu ülkenin vatandaşı ise yerel makamlarının düzenleyecekleri onaylı doğum belgesi istenmektedir.

-Çiftler kayıtlı oldukları Nüfus Müdürlüklerinden en son medeni hallerini belirten nüfus kayıt örneği almalıdırlar.

-Yabancı uyruklu olan erkek veya kadın bağlı bulunduğu konsolosluktan bekar olduğuna dair Türkçe bekarlık belgesi alacaktır. Bu belgeyi Türk Dışişleri Bakanlığı'na tasdik ettirecektir. Daha sonra bu belgenin 3 adet fotokopisi arkalı önlü çekilecektir.
Bayanın evleneceği erkek yabancı uyruklu ise bayan erkeğin vatandaşlığına geçip geçmeyeceğine dair 5 nüsha dilekçe yazacaktır.

-Çiftlerden birinin talebi halinde HBSAG (bulaşıcı sarılık) ANTİ HIV (AİDS) kan grubu testlerini de içeren bir sağlık raporu alınması tavsiye edilir.

-Uluslararası Evlenme Cüzdanı Evlendirme Müdürlüğünden belirli bir bedel karşılığında temin edilmektedir. Bu işlem için de ayrıca 3 adet fotoğraf Müdürlüğe getirilecektir.

-Müdürlük tarafından kayıtlar saat 11:00'e kadar alınmaktadır.


Evlilik Beyannamesini doldururken dikkat edilmesi gerekenler:


1-Evlenme Beyannamesi'nin bütün bölümleri okunaklı kitap harfleri ve dolma kalemle veya bilgisayar/daktilo ile doldurulmuş olmalıdır.

2-Beyannamelerdeki medeni hal kısmı "bekar dul ya da boşanmış" seklinde açık olarak yazılmalıdır. Eşi ölen kişi eşinin kesin ölüm tarihini boşanmış ise boşanma kararının kesinleşme tarihini beyannameye yazmalıdır. Bayanların boşanmaları ya da önceki esinin ölümü üzerinden 300 günlük sürenin kaldırılması kararı getirilecektir.

3-Doğum tarihleri gün ay ve yıl olarak tam yazılacaktır.

4-Ad ve soyadları kendi hanelerine ayrı ayrı yazılacaktır; birden fazla ismi olanlar isimlerini kısaltmadan nüfus cüzdanlarındakinin aynısı olacak şekilde yazacaklardır.

5-Nüfus cüzdanlarının numara ve seri numaraları mutlaka yazılmalıdır.
CADIARZU
 
9 sene önce hallatim o işi :dilcikar:

evlenecek olanlara allah kolaylık versin

paylaşım için sağol canım
 
Merhaba arkadaşlar,

Diğer belediyeleri bilmem ama biz başvurumuzu kadıköy' yaptık ve internetten bakıp aldığım evrakların hepsini atmak durumunda kaldım şimdi size sırayla anlatıyorum. Bu arada benim ikametgahım Ataşehir nişanlımınki Kadıköy.

1. 7'şer adet fotoğrafımızı çektirdik.

2. Fotoğraflarımızı alıp ilk iş Dr. Rana Beşe Sağlık Polikinliği'ne gittik. (RANA BEŞE SAĞLIK POLİKLİNİĞİ) Önce kan verdik sonra akciğer filmlerimizi çektirdik. (Sabah 08:30-10:00 arası giderseniz gün içinde en geç 14:30'da sonuçlarınız çıkmış olacak. Ücreti kişi başı : 70 TL) (Bağlı olduğunuz sağlık ocaklarında da ücretsiz olarak yaptırabiliyorsunuz ama 2 gün sonra sonuçları alıyorsunuz. Ben çalıştığım için hepsini bir günde halletmem gerekiyordu o yüzden sorun etmedim)

3.14:30'da sonuçlarımızı aldık ve Kadıköy Belediyesine gittik Giriş katında sağlık raporlarımızı onaylattık.

4. Evlendirme dairesine müracaat kısmına gittik, Belgelerimiz kontrol edildikten sonra Evlenme ehliyet belgemizi doldurduk ve günümüzü aldık.

5. Nüfus Kağıdı fotokopilerinizi unutmayın.

Hepsi bu kadar.

Bu sırada ben Ataşehirde oturduğum için gidip ikametgah çıkartmıştım, Ataşehir kaymakamlığa gidip Nüfus kağıdı örneği çıkarmıştım. Bunların hiçbiri lazım değil arkadaşlar.

Yani anlayacağınız test sonuçlarını beklemek olmasa toplamda 1 saatlik bir iş.

Şimdiden mutluluklar dilerim:)
 
Son düzenleme:
X