Evlilik kader mi yoksa kendi elimizde mi?

Bu işin tamamen kader olduğunu düşünüyorum. Nasipte varsa oluyor bir şekilde. Yoksa da ne yapsan bir çare. Ben de 36 yaşındayım olmadı. Demek ki nasip diyorum geçiyorum. Yapacak bir şey yok. Sırf evlenmek için de evlenilmez. Nice arkadaşım yalnız kalmayacağım ben diye evlendi binbir dertle ayrıldılar. Tabi mutlu olanlarda var. Tamamen şans. Kimseyi aynı evde yaşamadan bilemiyorsun. Rabbim hayırlısı neyse onu versin diyorum ben artık. Yalnız kalmam hayırlı ise iyi bir evliliğim olmayacaksa olmasın. İnşallah rabbim tez zamanda kalbinize göre birini çakarsın.❤️

Merhaba hanımlar günlerdir düşündüğüm bir konuyu sizinle tartışmak istedim. Ben 33 yaşında orta güzellikte memur bir bayanım. Bu yaşıma kadar evlenmedim veya nişanlılık süreci geçirmedim. İster istemez bu yaşlarda çevre baskısı ve hormonlar nedeniyle evlilik kompleksine giriliyor. Kaç gündür bu konu hakkında kafa yoruyorum acaba evlilik kader mi yoksa benim başarısızlığım mı ? Sizce ne yapmalı akışta kalıp hayatıma girecek adamı mı beklemeli yoksa bunun için çaba mı göstermeli yada umudu kesip aşka ve evliliğe küsmeli mi?
Yanlış anlamayın da evlilik de öyle bayıla bayıla atlanılacak bir şey değil bana göre.çok matah bir hayatınız falan olmuyor yani evlenince.ben de geç evlenenlerdenim.şöyle bir bakıyorum da hayatımın en muzip, meceralı ve eğlenceli, yüksek doz mutluluk içeren zamanları hep bekarken yaşanmış..su gibi akıııp gitmiş.kıymeti sonra, çoook sonra anlaşılıyor bazı şeylerin.

Ha işler yolunda gider birde severseniz evlenin tabi ama olmuyorsa gram üzülmeyin gram....

Bekar kalan ve evleneyi hayatlarından tamamen silen bir iki bayan tanıdım .yemin ederim mumya gibiler.resmen anıt gibiler... ne stres ne yaşlanma belirtileri ne türlü stesli atraksiyonlar hiçbiri yok..ohh kafalar pırırl pırıl,ilk gün ki gibi :)))))

Bu işin tamamen kader olduğunu düşünüyorum. Nasipte varsa oluyor bir şekilde. Yoksa da ne yapsan bir çare. Ben de 36 yaşındayım olmadı. Demek ki nasip diyorum geçiyorum. Yapacak bir şey yok. Sırf evlenmek için de evlenilmez. Nice arkadaşım yalnız kalmayacağım ben diye evlendi binbir dertle ayrıldılar. Tabi mutlu olanlarda var. Tamamen şans. Kimseyi aynı evde yaşamadan bilemiyorsun. Rabbim hayırlısı neyse onu versin diyorum ben artık. Yalnız kalmam hayırlı ise iyi bir evliliğim olmayacaksa olmasın. İnşallah rabbim tez zamanda kalbinize göre birini çakarsın.❤
Umarım sizinde kalbinize göre verir..:dua:
Evlilik tamamen şans.
Karşındaki çok iyi biri de olsa çok da iyi anlaşsan sonuçta risk alıyorsun.
Çünkü bir insanı aynı evde yaşamadan tanıyamazsın.
Mahalle baskısı hiç bitmez. Biz bekarlarda çok bence evlilerde daha fazla mahalle baskısı var.
Mesela; çocuk düşünüyor musun, kardeşsiz olmaz bir tane daha olsun, ben ... marka bez kullanıyorum sen, ben özel kreşe vereceğim aa sen vermeyecek misin, hala süt mü emiyor, hala bezi bırakmadı mı, benim çocuğum einstein gibi seninki daha okumayı sökemedi mi, ben günde 12345 kursa gönderiyorum aa sen göndermiyor musun?...vb devam eder gider.
Yani bize baskı daha az aslında. Evli değilsin bekarsın, neden evlenmiyorsun bla bla bla.. Sanki sırf bizim elimizde imiş gibi.
Yani bizim gibi kollektif toplumlarda kadınlara psikolojik baskı hiç bitmez.
O yüzden takmamayı öğrenmeliyiz.
Dediklerinize tamamen katılıyorum.
Hayırlısı ise olsun..

Eşin de çocuğun da hayırlısı..:KK66:

bahar2701 bahar2701 ben kader olduğuna inanıyorum. Mesela canı yanmış bi kişi ah ettiğinde. Ah ettiği kişi başka biriyle gayette güzel mutsuz evlilik geçiriyor. Buna ilahi adalet deniliyor. Bazı konularda kendimi sorguladığımda acaba biri ah mı etti diye düşünmeden edemiyorum.

Evlenmemek kötü birşey değil. Bu arada.

• Beğen
Reactions: 000
Her zaman tüm ilişkilerimde tek taraflıda olsa evlenmeyi düşünmüşümdür. Hayalim üni bitince 23-24 yaslarında evlenmekti olmadı Rabbim +30larda gösterdi.
Ben ne zaman vazgectim evlenme fikrinden, ne zaman her sorana demekki bende evlenmeyecekmişim demekki benimde alnıma yazılan biri yokmus demekki kaderim böyleymiş demeye basladım bikaç ay sonra eşim karsıma cıktı

• Beğen
Çözümü buldum evde kaldım diye üzülenler hepsi evine bir evde kalmış birini alırsa en azından yalnız kalmazlar,kızkıza eğlenmenin bir yolunu elbet buluruz daha bunun pijama partisi var,dedikodusu var vs vs :KK74:
Hahahah valla bana uyar biriniz gelin yanima...

Bir kere bekarlık başarısızlık değildir.
Başarısızlık olması için evliliğin sırf sizin elinizde olan bir olay olması lazım.
Siz başkasının kalbine hükmedemezsiniz.Zorla kendinizi sevdiremezsiniz. O yüzden ne evlilik başarıdır ne de başarısızlıktır.
Ayrıca evlilik yaşla alakalı bir şey değil.Her yaşta evlilik olabilir.Çocuk konusu ise hayırlı olacaksa olsun.Nice hayırsız evlat var.Öyle olacaksa olmasın.
Ben zorlama çabanın evlenmeye etki edeceğini sanmıyorum.Sizi strese sevk eder başka da bir şey olmaz.
Tabi ki bir aday olursa değerlendirin; bir tanışın, bir kahve için.
Ama sırf evlenmek için zorla çabalamayın.Hele sırf evlenmek için evlenmeyin.
Burada 8 yıldır uyeyim.Nice konu okudum. Çoğu evlenmek için evlenen kişilerin hikayeleri.
O yüzden bir ortam olur tanışırsınız; o zaman çabalayın.Bir aday gelir çabalayın.Ama tek taraflı zorlamayın.Nasipte varsa oluyor.
Bu konuda ben sırf bireysel çabanın etkili olduğunu düşünmüyorum.Anca nasipte varsa çaba etkili oluyor.
Bir de olursa olur olmazsa; ben böyle de iyiyim deyin.
O zaman akışta kalırsınız.Olacağı varsa kolaylaşır..
Hakkınızda hayırlısı olsun..

Umutsuz olmayın..
Çok tsk ediyorum ne güzel açıklamışsınız... beni bana bıraksalar yada çocukluktan kalan öğretilerle büyümesek sorun yok aslında ama iste amaaa kocaman bir amaa...

• Beğen
Merhaba hanımlar günlerdir düşündüğüm bir konuyu sizinle tartışmak istedim. Ben 33 yaşında orta güzellikte memur bir bayanım. Bu yaşıma kadar evlenmedim veya nişanlılık süreci geçirmedim. İster istemez bu yaşlarda çevre baskısı ve hormonlar nedeniyle evlilik kompleksine giriliyor. Kaç gündür bu konu hakkında kafa yoruyorum acaba evlilik kader mi yoksa benim başarısızlığım mı ? Sizce ne yapmalı akışta kalıp hayatıma girecek adamı mı beklemeli yoksa bunun için çaba mı göstermeli yada umudu kesip aşka ve evliliğe küsmeli mi?
Bazen kendi tercihlerimizin sonucu bazende kader olduğunu düşünüyorum. Bende 35 yaşındayım. Hiç evlenmedim. Abimde 42 yaşında işi var, yaşamayı seviyor, o da hiç evlenmedi ve dünyanın en sadakatli erkeği olabilir ama evlenemedi.

Çok tsk ediyorum ne güzel açıklamışsınız... beni bana bıraksalar yada çocukluktan kalan öğretilerle büyümesek sorun yok aslında ama iste amaaa kocaman bir amaa...
İdealimdek konumdasiniz ben eğer atanmış olsaydım asla evlenmezdim. Yer içer giyer gezerdim. Yıllarca atanmaya uğraştım baktım olmuyor arkadaşımın tavsiyesi ile 32 yaşında tanıştım evlendim. Eşim çok iyi bir eş ve babadır ama ben evlilik insanı değilim.

Evet evlilik seçimdir. Külli irade deniyor buna. Kader dediğimiz şey bir ağacın dalları gibidir bir sürü dal içinde hangi meyveyi koparıp alacağınsa seçimlerindir. Yani bazı konularda kaderi suçlamak diye birşey yok aslında. Ortada bir ağaç var meyve istiyorsan uzanırsın yoksa ağaç sana bunu uzatmaz. Bilmem anlatabildim mi ama tevekkül dediğimiz şey olduğun yerde beklemek değildir zaten. Elinden geleni yapar ve beklersin. Öylece beklemek eşyalara mahsustur. Hem rutin bir şekilde yaşarken birinin seni gelip sevmesini beklemek çok ütopik birşey olur.

Evlilik öyle çokta matah bişey değil. Güzel ama yorucu birsürü sorumluluk gerektiren birşey. Nasibiniz ne zamansa ozaman evlenirsiniz acele etmeyin. Bekar günlerinizi çok özlersiniz. yiyip içip gezdiğiniz sorumluluklarınızın olmadıgı hiçbişey düşünmediğiniz günleri :)) Sırf evlenmiş olmak için evlenmeyin, sonra anlaşmazlıklar boşanmalar oluyo. İllaki zamanı gelince karşınıza biri çıkar seversiniz.

Evlilik kader değil. Kiminle evleneceğimiz biliniyor ama seçim bizim. Bırakın akışına.
yaşınız da gayet normal bu arada.
Öncelikle evlilik düşüncesini kafanızdan atın. Unutmayın, beklediğiniz şeyler beklemediğiniz anda karşınıza çıkar.

Yaş ilerledikçe seçmek de zor oluyor.Teyzem de sizin gibiydi 36 yaşında evlendi.Çok seçiciydi.Ama gerçekten mükemmel bir seçim yaptı

Maalesef bizim ülkede bekar da olsan evli de olsan asla toplumsal yargıdan kaçamıyorsun. Illa birileri bilir kişi oluyor.Ve her konuda ahkam kesiyorlar.Siz onların dediklerini takmamayı öğreneceksiniz. Istediğinizde güvendiğiniz birilerinden fikir alabilirsiniz.Ama önemli olaylarda kendi kararlarınızı vermelisiniz.
Evlilik konusunda da sorarlarsa nasip kısmet deyip geçin.Eğer hadlerini çok aşarlarsa da; "Siz herhalde kendinizle evlendiniz ondan bu hadsizlik!." deyin..
Kimse sizi bu konudan vuramaz, izin vermeyin.
Evlilik başarı değil.Çoğu üyenin dediği gibi evlilik; nasip kısmet ve tercih.
Hakkınızda hayırlısı olsun..
Ama hiç umutsuz olmayın..

Olacağı varsa olur..:KK66:

Duayla hiç birşey değişmiyor. Bende kaç yıldır dua ediyorum o nedenle de artık dua etmek gelmiyor içimden..
duam kabul olmuyor diye sakin düşünmeyin.
sabri selamettir.
Allah o ettiğin duadan daha iyisini veriyordur bunun farkinda degilsin..;
o yüzdenDua etmekten vazgeçmeyin.
kabul olmuyor içimden gelmiyor dua etmek gibi sakin düşünmeyin
Rabbim senin yanindadir bunu hisset.
:KK200:

Evet evlilik seçimdir. Külli irade deniyor buna. Kader dediğimiz şey bir ağacın dalları gibidir bir sürü dal içinde hangi meyveyi koparıp alacağınsa seçimlerindir. Yani bazı konularda kaderi suçlamak diye birşey yok aslında. Ortada bir ağaç var meyve istiyorsan uzanırsın yoksa ağaç sana bunu uzatmaz. Bilmem anlatabildim mi ama tevekkül dediğimiz şey olduğun yerde beklemek değildir zaten. Elinden geleni yapar ve beklersin. Öylece beklemek eşyalara mahsustur. Hem rutin bir şekilde yaşarken birinin seni gelip sevmesini beklemek çok ütopik birşey olur.
Evliliğin seçimimizle olması, külli değil cüzi iradedir.

Back
X