Evlilik kader mi

civcivgunlu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2018
112
27
28
28
Öyle şeyler duyuyoruz ki. 10 yıl önce ayrılan çiftler hayatlarına bir birlerinden sonra çok kişiyi almışlar ama bir şekilde karşılaşıp evleniyorlar
Veya bir daha hayatta olmaz diyorlar hayat onları öyle yerlere getiriyor ki yine oluyor ben evliliğin seçim değil kader olduğunu düşünüyorum
Siz n düşünüyorsunuz

Biraz secim biraz kader .Belli sınirlariniz ,olmazsa olmazlariniz ,saglam bir karakteriniz ve bundan şaşmayan bir iradeniz varsa secimleriniz olur .Seçersiniz .
Yoksa duygulariniza kapilip gidersiniz .
Ben önce mantık sonra aşk diyenlerdenim galiba .
Yine sonuç kader .

Biraz secim biraz kader .Belli sınirlariniz ,olmazsa olmazlariniz ,saglam bir karakteriniz ve bundan şaşmayan bir iradeniz varsa secimleriniz olur .Seçersiniz .
Yoksa duygulariniza kapilip gidersiniz .
Ben önce mantık sonra aşk diyenlerdenim galiba .
Yine sonuç kader .
Peki birşey soracağım. Diyelim çok iradeli biriyiz ama öyle şeyler getiriyor ki hayat elimizde olmayan şeyler oluyor ve bir kişide buluyoruz kendimizi. kader değil mi bu

Peki birşey soracağım. Diyelim çok iradeli biriyiz ama öyle şeyler getiriyor ki hayat elimizde olmayan şeyler oluyor ve bir kişide buluyoruz kendimizi. kader değil mi bu
Istemedigimiz seyleri yapmayiz yada çabalamadan kazanamayiz .Ama yine yine herseye ragmen sonunda kaderimizdir sonuç .Bizi o kadere sürükleyen belki de önemsemedigimiz küçücük bir ayrintı .
Belki hakettikletimiz , belki cabalayarak kazandiklarimız .
Tekrar bosandigin kisiyle evlilik garip geliyor bana .Ne değişecek yada niye boşandin.
Cocuklar icin seviniyorum ama

L
Öyle şeyler duyuyoruz ki. 10 yıl önce ayrılan çiftler hayatlarına bir birlerinden sonra çok kişiyi almışlar ama bir şekilde karşılaşıp evleniyorlar
Veya bir daha hayatta olmaz diyorlar hayat onları öyle yerlere getiriyor ki yine oluyor ben evliliğin seçim değil kader olduğunu düşünüyorum
Siz n düşünüyorsunuz
Kader değil keder:kusmuk:

Evlilik konusunda bazı şeyler elimizde bazı şeyler değil. Yani karşına kimin çıkacağına , kime aşık olacağına kendin karar veremiyorsun ama sevip , aşık olduğun adamla evlenmeye ya da evliliği sürdürmeye kendin karar verebiliyorsun.

Birine karşı kalbimizde sıcaklık oluşmasi bizim elimizde değil , o sıcaklık kader bence. Ama mesela birini sevdim, olumsuz özellikleri var onu bile bile evlendim bu kader değil kendi seçimim, sevmeme rağmen vazgeçip evlenmeyebilirdim.

Yıllar yıllar sonra bir araya gelen çiftler ben de gördüm , çok acayip filmlerde olur anca denen olaylar yaşayan kişilerde gördüm.. Yıllar sonra karşılaşmaları kaderdir, Allah yeniden bir araya getirmis ama evlenmeleri kendi tercihleri.

Yıllar sonra ayrıldığı sevgilisi ile annesi tarafindan görücü usulu olarak tanistirilan kişiye şahit oldum. Sonuç evlendiler mutlular. Bu olay kaderdi sanırım , film gibi:)

Evlilik kader mi keder mi bilemiyorum ama su bi gerçek...
Iliskinin gidişatında erkek ilgili ise belki bu zamanla degisebiliyor tersi şeklinde ama ilgisizse ve sorunlar yaşıyorsaniz bu durum evlenince asla düzelmeyecek bunu bilin. Sizi uzen kiymet bilmeyen gönül almayan erkeklerden uzak durun. Yaninda kendinizi değersiz hissediyorsaniz bu durum asla değişmeyecek belki daha da kötü olacak. Önce siz kendinize değer verin. Böyle erkekleri zor olsa da hayatinizdan çıkarın. Bile bile kendinizi ateşe atmayın

Ya bence kader ya biz esimle lisede ayni oluldaymisiz benden hoslaniyormus bi turlu yaklasamamis bana .Arada bi suru kisiyle cikiyo o universiteden mezun olunca sosyal medyada bni goryo bn de ozaman baskasiyla brlkteyim bi sure snra bana istek atiyo kendini tanitiyo bende iliskimi bitirmye clsyodum problemler yasiyodum neyse iliskimi bitiyorum bi sure arkdsca gorsyoruz snra sevgililik 2 yil snra nisan 1 yil snraevlilik :) ve okulun bir cok etkinlgnde bulunmusuz ortak arkssmz varmis lisedeyken ayrica evimn yknlarndaki restoranlarda takilmis hep bnm orda oldgmu bilmeden . anlicagn kismet oldgna cok inaniyorum :)

Kaderimizi biz belirleriz bence biraz da , seçimlerimizle sevsek de anlasamıyorsak onunla evlenme kararını alacak biziz.
Ama bazı durumlarda öyle bir basiret bağlanması oluyor ki ; asla bu kişiyle yapmam, onla olamam tarzı konusmalar yapılıyorsa hele , fiziki olarak da ruhsal olarak da asla dediğiniz insana gün gelir eş olursunuz. Ondan tercih, kader, basiret bağianması hepsi etken paradigmalar.

Doğum, ölüm ve nikah tarihi kaderdir.
Gerisi bizim seçimlerimizden oluşan hayat yolumuz.
Evleneceğimiz kişi de bizim seçimimizdir.

Back
X