• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evlilik kader midir

• Konu Sahibi Konu Sahibi gelecekkorkusu
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
kesinlikle kader,
biz aynı şehirde doğup büyümüş,fakat aile yapısı olarak asla uyuşamayacak bir çiftiz.
etrafıma bakıyorum,iki insanı ne kadar bir araya getirmeye çalışsalar olmayınca olmuyor,yada türlü engeller çıksada kısmetin karşısında durulmuyor.benimki kesinlikle ikinci gruba örnek.
şimdi bazen kardeşimle konuşuyoruz,nasıl olduda evlendim diye,oda kaçardın yine evlenirdin ,çünkü o senin kaderindi diyor,bencede haklı.

hayatta herşey kader, her şey alınyazısı...
ne zaman doğacağın, ne zaman öleceğin, kimle evleneceğin, hayatında neler olacağı hepsini Yüce Rabbim biliyor...

fırsatları sen değerlendiriyorsundur, seçimleri kendin yapıyorsundur ama zaten onun olmasına bile Allahü Teala izin veriyor.

kader degildir
Allahu Teala insana irade vermiştir ve evlilik insanın kendi iradesiyle olur
degişmez mutlak kader degildir
bu konuyu cok arastırdım bütün yollar bu cevaba cıktı
mutlaka Allahu teala kuluna yardım eder ama secim secmek tamamen kula aittir

evlilik kader midir yoksa siz mi sansinizi yaratirsiniz? Kaderse, evde hapsolmus birisinin bile evlenmesi gerekir zamani gelince...Bence kader degil cunku herkes bulundugu cevreden birileriyle evleniyor. Gidip ta ulkenin obu ucundan biriyle yolda carpisarak karsilasmiyorlar yani...Eger ugrasmazsak evlenemiyoruz gibi bisey herhalde...ooof of

ben kesınlıkle katılmıyorum.. :delphin: sansdı tesaduftu asla ınanmıyorum.. :1closedeyes: bana gore elbettıkı kader.. ustelık kımse bulundugu cevreden evlenmıyor dıye bısey yok ben kmce uzaktakı bırıyle evlendım.. yada gercekten de bırakın sehrı ulkeden ulkeye evlenenler bılee varr :delphin: cok yakın sahıt oldum ustelık.. şakkıdı ustelık Kur'an da dahı gecıyor ^^dunya kurulmadan bedenlerınıze ruhlar verılmeden once kaderlerınızı belırledık^^ dıye.. tam kelımesı kelımesıne ıfade edemesemde ıcerı buydu...

Rabbımın ıkı tasın arasında yarattıgı bır cıcegın yerdekı tasın bıleee sebebı var..hıc bısey tesaduflerle sansla ortusemez benım dusuncemle.. kaldı kı evlılık sansa tesadufe kalsın..
:1closedeyes:

Kesınleıkle kaderrrrrrrrrrrrrrrr
doğum ölüm ve nikah sanıye bıle sasmazmısss

[ı]kader degildir
allahu teala insana irade vermiştir ve evlilik insanın kendi iradesiyle olur
mutlaka allahu teala kuluna yardım eder ama secim secmek tamamen kula aittir
[/ı]

katılıyorummmm

peki kaderse boşanmalardamı kader insanlar 5-6 kiiyla evelnip boşanmasıdamı kader

kader degildir
Allahu Teala insana irade vermiştir ve evlilik insanın kendi iradesiyle olur
mutlaka Allahu teala kuluna yardım eder ama secim secmek tamamen kula aittir

evet bende bu dediğinize kesinlikle katılıyorum
Yüce Mevlam bize akıl ve irade vermiştir
evet eşimizin sevdiğimizin, karşımıza çıkması kader ama onunla evlenip evlenmemek bize kalmış

başlığı görünce içimden ilk geçeni söyleyeyim siz müzikli söylersiniz

kader diyemezsin sen kendin etttiiiiin :))

Evlilik büyük ölçüde kaderdir. Ama birazda bizler etkeniz bence.
Çünkü kişisel tercih yapıyoruz, iyi yada kötü çıkması kader olsa da
evleneceğimiz kişiyi seçmek elimizde diye düşünüyorum ben.

Son düzenleme:
kadere inanırım çünkü eşim ve ben biribirimizi bulmamız mucize

Evlendiğimiz kişi bizim kaderimizdir, rabbim alnımıza bunu yazmıştır, biz o kaderin önüne geçemeyiz
ama dualarımızla kaderimize yön verebiliriz, iyi yada kötü olmasını kendimiz belirleriz, imtihanımız irademizi kullanmamız bu yolda ortaya çıkar..
şöyleki inançsız bir adamla evlenmek benim kaderime yazılmıştır ben o insanla ne olursa olsun evlenirim, ama dualarımla onu Allah yoluna yöneltebilirim.. kaderimizi değiştiremeyiz ama dualarımızla kendi irademizle o kadere yön verebiliriz..

Bunu sormadan önce kader kelimesinin anlamını iyi bilmek gerekir.Kader Allahın bize verdiği yazılı şartlar değildir, Allahın bizim yapacaklarımızı bilme ilmidir.Evlilik şart değildir ve sana zorla dayatılmış değildir.Bakınız Kuranda bununla ilgili ayetler vardır ve Allah hayırlı kulları eş seçmemizi emretmiştir:

"Allah'a ortak koşan kadınlarla, onlar inanıncaya kadar, evlenmeyin. (Allah'a ortak koşan kadın), hoşunuza gitse dahi, inanan bir cariye, ortak koşan (hür) bir kadından iyidir. Ortak koşan erkekler de inanıncaya kadar, onlarla (kadınlarınızı) ev.lendirmeyin. (Allah'a ortak koşan hür bir erkek) hoşunuza gitse dahi, inanan bir köle, ortak koşan bir adamdan iyidir. (Zira) on.lar ateşe çağırıyorlar. Allah ise izniyle cennete (girmeğe) ve mağfirete çağırıyor. İnsanlara âyetlerini (böyle) açıklıyor ki öğüt alsınlar.[663]

Eğer bunlar şartlı olsaydı Allah bu ayeti vermezdi

Kaderdir ama Allah yuce ilmiyle bizim o insani sececegimizi bildigi icin es diye yazar.Biraz bizim elimizde aslinda.

Konu baya eski ama ben şöyle bişey duymuştum :Değiştiremeyeceğimiz 5 şey varmış;
1-Doğduğumuz yer,doğduğumuz zaman
2-öleceğimiz yer,öleceğimiz zaman ve evleneceğimiz insanı biz seçemezmişiz.Kaderimizmiş:9:

evlilik kader midir yoksa siz mi sansinizi yaratirsiniz? Kaderse, evde hapsolmus birisinin bile evlenmesi gerekir zamani gelince...Bence kader degil cunku herkes bulundugu cevreden birileriyle evleniyor. Gidip ta ulkenin obu ucundan biriyle yolda carpisarak karsilasmiyorlar yani...Eger ugrasmazsak evlenemiyoruz gibi bisey herhalde...ooof of

sen bekarmısın çok merak ettm ama evliilik kader diye hadis var EVLİLİK KADERDİR..!
Kiminle evlenileceğin ezelde muayyen olup, hiçbir surette değişmeyeceğini hatta,
Ashab-ı Kiram’dan bir zatın Peygamberimize (s.a.v.):
“Falan kadınla evlenmek istiyorum, dua buyurun.” demesi uzerine:
“Eğer sana, İsrafil, Mikail, Cebrail, ve... Hamele-i Arş, (A.S.) dua etse,
aralarında Ben de bulunsam,
gene sen ancak senin için yazılan kadınla evlenirdin.”
(Ramuz:357/ ama ben hala hayırlı bi inssan bulamadım bazen düşünüyorum ya kadermde kimse yoksa :14:

ben evliliğin kader olduğunu düşünmüyorum herşeyde kader faktörü var ama kesinlikle bağlı yani iradesiz olduğuna innmıyorum ki verdiğiniz hadis sahih mi çünkü kader olmadığını söyleyen hocalarımızda mevcut ve sahih olsa haberleri olmaz mı illa ki ?
ki biliyosunuzdur ki dinimizde bayanların gayrimüslümlerle evlenmesi yasak çünkü müslüman bir anneden (soy babadan ilerlediğinden )gayrimüslim bir çocuk olcak o zaman bu gayrimüslümlerle evlenenler kaderse zaten ellerinde değil elimizde olmayan bi olay nası yasak olsun bu mümkün olmaz onun için iradeye bağlı olduğunu düşünüyorum

ben evliliğin kader olduğunu düşünmüyorum herşeyde kader faktörü var ama kesinlikle bağlı yani iradesiz olduğuna innmıyorum ki verdiğiniz hadis sahih mi çünkü kader olmadığını söyleyen hocalarımızda mevcut ve sahih olsa haberleri olmaz mı illa ki ?
ki biliyosunuzdur ki dinimizde bayanların gayrimüslümlerle evlenmesi yasak çünkü müslüman bir anneden (soy babadan ilerlediğinden )gayrimüslim bir çocuk olcak o zaman bu gayrimüslümlerle evlenenler kaderse zaten ellerinde değil elimizde olmayan bi olay nası yasak olsun bu mümkün olmaz onun için iradeye bağlı olduğunu düşünüyorum

bu hadisin sahih olup olmadığını bilmiyorum ama bilmeyen hocalar varsa heralde sahih olmayabilir söyledikleriniz mantıklıı bende bu konuyla ilgili şöyle düşünüyorumm Allah bizim kimi seçceğimizi biliyor bu da kaderimiz oluyorr :26:

Sen istersin Allah da yazar gibi bir mantık varmış, yeni haberim oluyor.
Güzel bir şey bu. Biz neye yönelirsek karşımıza öylesi çıkıyor.
Yani kader alnımıza ne yazıldıysa odur, manasına gelmiyor.
Bizim neyi seçeceğimizin bilinmesi bu fikri gösteriyor.
Çekim yasasını destekliyor bunlar.
Boşuna mı akıl verilmiş bize zaten ... Seçim yapmak bize aittir. :31:

Back
X