EVLİLİK KADERmidir ?

pembecanta

EN KARİZMATİK ÜYE
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2014
2.251
1.644
Selamın Aleyküm . .
başlıktanda anlaşıldığı üzere sizce evlilik insanın kaderimidir ?
(çok uzun oldu k.bakmayın artık :KK53:)

Aynı konudan defalarca açmaya ne gerek var ki

Geçen hafta vardı bu konudan sayfalarda yazıldı

Bence değil herşeyi kadere bağlarsak aklı niye vermişler

Öyle olduğunu düşünüyorum.

doğacağın gün öleceğin gün ve evleneceğin kişi ana rahmine düştüğünde yazılır ve asla değişmezmiş :) rabbim herkese hayırlı eşler nasip etsin
amin Rabbim aldığımız nefesi bile hayırlı kılsın .
ama kaderse birini seviyoruz karşımıza çıkan herkesi yok sayıyoruz
bir nevi kaderimizide kendimiz yönlendiriyor olmuyormuyuz?

bence kader....
ama sen bütün kısmetleri tepersin evde kalırsın e o da artık senin kabahatin olur mesela :KK53::KK53::KK53:

Aynı konudan defalarca açmaya ne gerek var ki

Geçen hafta vardı bu konudan sayfalarda yazıldı

Bence değil herşeyi kadere bağlarsak aklı niye vermişler
çok pardonda bu konuyu ben açtım başkası beni ilgilendirmez şayet rahatsız olduysanız yorum yapma gereğinde bulunmasaydınız :)
teşekkür ederim alakanıza iyi günler .

Evlilik kaderse birden fazla evlilik yapanlar ne olcak ? hiç evlenemeyenler ne olacak ?
Kader i diyanet işlerine maille sormuş biri olarak,kaderin allahın önceden bizim yaptıklarımızı görmesi taktir etmesi cevabını almıştım,yani siz seçim yapıyorsunuz ama allah bunu sanki orda zaman daha hızlı akarcasına önceden bunu görüyor.
Başınıza her geleni kader deyip geçmeyin,hepsi kendi tercihiniz,bazılarının tercih hakkı da olmuyor o da ayrı bişey.

Evlilik kaderse birden fazla evlilik yapanlar ne olcak ? hiç evlenemeyenler ne olacak ?
Kader i diyanet işlerine maille sormuş biri olarak,kaderin allahın önceden bizim yaptıklarımızı görmesi taktir etmesi cevabını almıştım,yani siz seçim yapıyorsunuz ama allah bunu sanki orda zaman daha hızlı akarcasına önceden bunu görüyor.
Başına her geleni kader deyip geçmeyin,hepsi kendi tercihiniz,bazılarının tercih hakkı da olmuyor o da ayrı bişey.
beklenilen cevap bu olsa gerek :)
biz yönlendiriyoruz hayatımızı kısmen

Bi nevi kaderdir. Tevekkül denen birşey var mesela bi sınava calistin ve yuksek not aldın o sınava çalışmak tevekkuldur yuksek not almak da kaderdir. Hic caba sarfetmeden düşük not alınca da kaderim denemez kaderi tevekkül yani bi nevi emegimizde yönlendirir. Yani evlenmek için çabalayan tevekkül eden bi insanin kaderidir evlenmek. Ama tevekkül etmeyen kaderinden evliliği uzaklastirir

Başınıza her geleni kader deyip geçmeyin,hepsi kendi tercihiniz,bazılarının tercih hakkı da olmuyor o da ayrı bişey.

Tercih hakkinin olmadigi durumlara kader denir bence.

Bazen ne yaparsan yap olduramazsin, o zaman buyuklerimiz kaderinde yok, nasibinde yokmus derler. Ona kader deniyor bence :))

Tercih hakkinin olmadigi durumlara kader denir bence.

Bazen ne yaparsan yap olduramazsin, o zaman buyuklerimiz kaderinde yok, nasibinde yokmus derler. Ona kader deniyor bence :))
Yani ,o ailede doğması ve yönlendirilmesi, yapacak hiç bişeyi yok, tercih hakkı yok,verilen hayatı yaşıyor değiştiremez değiştirse öldürürler dışlarlar veya döverler,genelde de kadınlara oluyor,o zaman o insanların kader dedikleri şeyi başka insanlar belirliyor,kendi yaptıklarına kader diyorlar bir de,kılıfları hazır.

amin Rabbim aldığımız nefesi bile hayırlı kılsın .
ama kaderse birini seviyoruz karşımıza çıkan herkesi yok sayıyoruz
bir nevi kaderimizide kendimiz yönlendiriyor olmuyormuyuz?

bu konuyu bende düşünmüşümdür hep ... acaba kaderimizi biz mi yönlendiriyorux diye .... ama bence kaderimizi biz yönlendirmiyoruz ... biz bize yazılan kaderi yaşıyoruz sadece rabbim bizi diğer varlıklardan ayırarak akıl ve düşünme yeteneği vermiş ... Ki biz iyiyi ve kötüyü , doğruyu ve yanlışı ayırtedelim ... seçtiğimiz tercihler doğrultusunda da kaderimizi yaşıyoruz ...

Selamın Aleyküm . .
başlıktanda anlaşıldığı üzere sizce evlilik insanın kaderimidir ?
(çok uzun oldu k.bakmayın artık :KK53:)
evlilik tabi ki kader
kiminle ne zaman evleneceğin ne zaman öleceğin belli
evlilik bir kumar zaten zar elimde evleniyorsun imza atıldıktan sonra sende elindeki zarı atıyorsun artık kısmetine ne geldiyse kazanmakta var kaybetmekte :KK19:

misal sen bir ögretmensin . cok tembel bi ögrencin var. bir gün önceden diyorsun ki bu tembel calışmaz,sınavdn kalır. ertesi gün sınavdan ögrenci gercekten de düşük not alıyor.

şimdi bu ögrenci ögretmen düşük not alır dediği için mi dersten kaldı yoksa tembel oldugu için mi?

Bence kaderi yanlis tanimliyoruz. Kader demek, evlenecegimiz insani Allahin önceden bilmesi demek. Bu durumda evlilik tabiki de kaderdir. Ama insan kendi kaderini daima kendisi belirler secimleriyle.

Bakin bu yaziyi buldum bir sayfada:

"1- Allah, ezelî ilmi ile evlenecek kadın ve erkeğin, kendi cüz-i iradelerini kullanarak birbirleriyle evlenmek isteyeceklerini bilmiş ve zamanı geldiğinde onların bu arzularını külli iradesiyle yaratacak olduğundan dolayı, ezelde kader defterlerine birbirleriyle evleneceklerini yazmıştır. “İlim maluma tabidir.” kaidesiyle bu yazı onların arzu ve iradelerine tabidir. Yani kader defterinde şunlar birbiriyle evlensin değil, şunlar birbiriyle evlenecek diye yazılmıştır. Elbette böyle bir yazı insanı zorlayıcı değildir."

X