• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik kararı nasıl alınmalı?

Çok mantıklı biri, ama duygularım yoğun değil.
Siz karakter olarak sakin ve durgun musunuz yoksa büyük beklentileri olan duygularını coşkulu yaşayan bir insan mısınız? Vardır ya bazıları bire bin katar, abartır durur ama bazıları sadece yaşadığı kadarıyla yetinir

Siz karakter olarak sakin ve durgun musunuz yoksa büyük beklentileri olan duygularını coşkulu yaşayan bir insan mısınız? Vardır ya bazıları bire bin katar, abartır durur ama bazıları sadece yaşadığı kadarıyla yetinir
büyük beklentileri olan duygularını coşkulu yaşayan biriyim.

Aslında sevmediğin şey ilk başta hiç gözüme güzel gelmedi. Sonraısnda da aslında fiziksel olarak yanıma yakıştırmadım. Ama mantıken benimle uyuşuyor, hayattan beklentilerimiz benzer. Fiziksel görüntü dışında büyük bir falsosu olmadı hiç.
Sen bu adamla opustun mu yakinlastin mi? Iyilik efendilik tamam da gözüne hitap etmeyeni ne yapacaksin, adamla aynı yatağa gireceksin yani. Anam diyor etraf beğendi diye evlenilmez yaşın geçmiş falan değil. Hala kafan karışık bence adamın da zamanini alma emin değilsen...

Heyecan aşk kalmıyor diyenlere de katılmıyorum 15. Yıldan selamlar 🥰

Benim dışımda herkes bu beyfendiyi çok beğendi özellikle ailem. Yaklaşık 1.5 senedir onunla birlikteyim
Siz beğenmiyorsanız neden birliktesiniz ve evleniyorsunuz? Rahatsız olduğun kişiye 30- 40 sene nasıl geçecek?
Arkadaş olamadığın biriyle evlenme derim.
Hala diğer ilişkini “korkunç” diyerek anlatıyor olman onu atlatmadığını gösteriyor destek alınmalıymış

Aslında bende annemle bu konuda çok karşı karşıya geliyorum o 16 yaşında evlenmiş bir birey, haliyle beni duygularımı ve beni anlamak yerine kendine göre doğrulara göre benim hayatımı şekillendirmeye çalışıyor. Haliyle söylediğiniz ve yukarıda bahsettiğiniz söylemler tam da onların beklentileri ve olabilecek hususlar. Aile tanışması yapacaktık, babam bu sorunu farketmiş olacak ki evde evlilik kelimesi duymaycağım, baskı vs de istemiyorum diyerek olayı kapattı. Sizin söylediğiniz şeyleri söyledi, benim emin olmam için her şeyi durdurdu. Bu süreçte gerçekte sıkıştım biraz hem anne olmak istiyorum hemde bu konular biraz darlıyor.
e ne guzel iste, baban arkanda
evlensen de iyice düşün öyle evlen, ani bi karar verme.
adamla tek begenmedigim sey fizigi yazmissin kilolu mu? senden kisa mi? neyini begenmiyorsun?
eger tarzi falansa alışverişe beraber cikabilirsiniz kot yerine acik renk şık pantalon giymek, tsort yerine sweatshirt giymek , saca sakala guzel tras erkekleri degistiriyor
kilosu varsa diyetisyene gitmesi spora gitmesi icin tesvik edebilirsin .
hani tek sorun tipse ve degistirilebilecek seylerde degistirmesini talep edebilirsin ayrılma kararindan önce ciddiye alip yaparsa ne ala, yapmazsa o zaman ayrilirsin.
ama evlilik sadece ayni eve girdigin beraber uyuyup uyandigin birsey degil icinde yogun bir cinsellik barindiriyor en sonunda da tipi ona benzeyen cocuk doğuruyorsun:) beğenmediğin biriyle - cinsel çekim hissetmedigin biriyle tum omur köşe kapmaca mi oynayacan, "gözlerimi kaparim vazifemi yaparim" modunda mi yasayacan?

Heyecan aşk kalmıyor diyenlere de katılmıyorum 15. Yıldan selamlar 🥰
dostluk bagi güçlü evlilikler evet güçlü kalabilir ama tek kisinin asiri sevdigi, digerinin kacar modda oldugu iliskilerde sanmiyorum ki kovalayan kisi evlendikten sonra yani yakaladiktan sonra da ayni tutkuyla sevmeyi sürdürsün. büyük risk

Arkadaşlar merhabalar;

Ben 33 yaşında işi gücü yerinde bir kız arkadaşınızım. Kısaca sizlerden bir konu hakkında görüş almak istiyorum. Ben 7 senelik korkunç bi ilişkiden çıktım, bu ilişki biteli de yaklasık 2.5 sene oldu. O ilişkim bittikten sonra biraz çevre baskısı biraz da kendi isteğimle hayatıma birini aldım. Bu süreçte gerçekten çok sağlıklı düşünemiyordum. Benim dışımda herkes bu beyfendiyi çok beğendi özellikle ailem. Yaklaşık 1.5 senedir onunla birlikteyim. Çok zamanlar kendimle savaştım, çok gelgitlerim oldu ama hem ailem hem de kendisi çok çabaladı. Şuanki sevgilim benim için her şeyi yapan, gerçekten beni sevdiğini dibine kadar gösteren ve her zaman yanımda olan biri. Ayrıca evlenme teklifi de etti bende kabul ettim. Fakat içimde ona karşı büyük bir aşk yok, sadece alıştım ve davranışları beni mutlu ediyor. Evlilik kararı alırken nelere dikkat etmeli, sizler nasıl evlilik kararı aldınız öğrenmek isterim. O eski ilişkimde çok heyecanlı iken şuan heyecanlı değilim. Bir seyleri geciktirmemek adına evleneyim diyorum ama ailem duygusal sıkıntılarımdan dolayı bunun öylesine bir karar olmadığını söylüyor özellikle babam, annem hep evlilik baskısı yaptı ve haliyle sürekli tartışıyoruz bu konuda. Sizlerden öneri bekliyorum. Evlilik için heyecan gerekli midir? Ne yapmalı, nasıl düşünmeliyim gerçekten bilmiyorum.

İlerde evlenince sıkılırım ve daha kötü olursa diye korkuyorum. Onun çabaları beni ilişkiye bağlıyor ama evlilik içerisinde daha zorlayıcı olaylar olursa nasıl olur bilmiyrum
Aileniz evlensin o zaman. Böyle saçmalık mı olur? Bu kadar ısrar normal değil hadi tamam da siz nasıl aile ve çevre baskısıyla biriyle görüşebilirsiniz?

Ten uyumu yok, heyecan yok, tutku/aşk yok. Evlenseniz de yürümeyecek, o adamında sabrı bi yerde bitecek. Bu sefer de hadi çocuk yapın diye baskılara karşı gelemeyip çocuk mu yapacaksınız?

Adamın önünü kapamayın bence.

Heyecanlı şekilde evlenseniz de o heyecan kalmıyor ki çoğunlukla. İyi biriyse edepli düzgün işinde gücünde size değer veriyorsa bu noktaya kadar gelmişken evlenin yani. Aşk evet olmalı ama zamanla kalmıyor zaten hayat telaşı geliyor bilmiyorum ben biraz gerçekçiyim
İyi de bunun ten uyumu ten çekimi var o ne olacak?

Aşk bitiyormu cidden ya yaşım küçük de asla bitmeyen bişey hayal etmiştim üzüldüm şuan
Bitmiyor ama şekil değiştiriyor. Güvene ve sevgiye dönüşüyor doğru kişiyse :)

Aşk, sevgi evlilik için yeterli değil ama kesinlikle gerekli. Ben mantıklı bir aşk evliliği yaptım, olması gerekenin de bu olduğunu düşünüyorum. Yaşınız genç, genç olmasaydı da bunu söylerdim; içinize sinmeyen biriyle hayatınızın en önemli yoluna girmeyin. Evlilik yaşı geçiyor, iyi kısmet geldi diye yapılmaz, asla böyle bi şey değil.

Aslında sevmediğin şey ilk başta hiç gözüme güzel gelmedi. Sonraısnda da aslında fiziksel olarak yanıma yakıştırmadım. Ama mantıken benimle uyuşuyor, hayattan beklentilerimiz benzer. Fiziksel görüntü dışında büyük bir falsosu olmadı hiç.
Beğenmiyorsunuz siz bu adamı bırakın gitsin. Yani sırf çok tutkulu bir ilişkiniz var diye bağımlı, şiddete meyilli, tembel, işsiz güçsüz bir adamla da evlenmemelisiniz derdim. Mantıklı, iyi aile babası olur diye de beğenmediğiniz biriyle evlenmeyin kendinize yazık etmeyin.

Aslında öpüşmekte vs de sorun yok yani ama o da benim hormonlarımla mı alakalı başka bir sey mi bilmiyorum. Seviyorum da aslında, gerçekten iyi bir arkadaş ama aşık olduğum biri mi hayır.

Dış görünüşünü sevmediğin biriyle öpüşmek bile iğrenç, kaldı ki evlilik nasıl olacak!? Iyy.

Sırf yaş geçiyor ya da aile, çevre baskısı var diye evlenilmez. Çok severek evlenen insanlar bile bazen birbirini çekemiyor, sorunlar yaşıyor. Siz dış görünüşünü beğenmediğiniz, içinde aşk, tutku olmayan biriyle bir ömür yaşayabileceğinize inanıyor musunuz? Kendinizi onunla aynı yatakta hayal edebiliyor musunuz? Ondan bir çocuğunuz olmasını hayal edip heyecanlanıyor musunuz? Örnek olarak verdim bunu, tabi herkes çocuk sahibi olmak zorunda değil. Bunlar yoksa sağlıklı bir evlilik olmaz, evlenseniz ya kısa sürede boşanırsınız ya da ailem istedi, elalem ne der ,zaten beni seviyor iyi davranıyor en iyisi boşanmayayım diye düşünme ihtimaliniz var gibi.

Aslında öpüşmekte vs de sorun yok yani ama o da benim hormonlarımla mı alakalı başka bir sey mi bilmiyorum. Seviyorum da aslında, gerçekten iyi bir arkadaş ama aşık olduğum biri mi hayır.
Aranızda ten uyumu varsa, seviyorsan bence evlilik için aşka ihtiyacın yok. Çünkü aşk hastalıklı ve geçici bir duygu. Karşılıklı olmayınca da insanlara zarar veren, karşı taraf tarafından söndürülmeye açık bir duygu. Etrafımda aşk evliliği yapan kim varsa evliliğinde sıkıntı yaşadı, çünkü aşk gerçekten insanın gözünü kör ediyor. Ha karşılıklı bir aşk söz konuysa durum farklı olabilir ama senin aşık olduğun kişinin sana aşık olma olasılığı da bence çok düşük

Aranızda ten uyumu varsa, seviyorsan bence evlilik için aşka ihtiyacın yok. Çünkü aşk hastalıklı ve geçici bir duygu. Karşılıklı olmayınca da insanlara zarar veren, karşı taraf tarafından söndürülmeye açık bir duygu. Etrafımda aşk evliliği yapan kim varsa evliliğinde sıkıntı yaşadı, çünkü aşk gerçekten insanın gözünü kör ediyor. Ha karşılıklı bir aşk söz konuysa durum farklı olabilir ama senin aşık olduğun kişinin sana aşık olma olasılığı da bence çok düşük
Bende aynı fikirdeyim, karşılıklı aşkı bulmak çoook zor bir şey.

Arkadaşlar merhabalar;

Ben 33 yaşında işi gücü yerinde bir kız arkadaşınızım. Kısaca sizlerden bir konu hakkında görüş almak istiyorum. Ben 7 senelik korkunç bi ilişkiden çıktım, bu ilişki biteli de yaklasık 2.5 sene oldu. O ilişkim bittikten sonra biraz çevre baskısı biraz da kendi isteğimle hayatıma birini aldım. Bu süreçte gerçekten çok sağlıklı düşünemiyordum. Benim dışımda herkes bu beyfendiyi çok beğendi özellikle ailem. Yaklaşık 1.5 senedir onunla birlikteyim. Çok zamanlar kendimle savaştım, çok gelgitlerim oldu ama hem ailem hem de kendisi çok çabaladı. Şuanki sevgilim benim için her şeyi yapan, gerçekten beni sevdiğini dibine kadar gösteren ve her zaman yanımda olan biri. Ayrıca evlenme teklifi de etti bende kabul ettim. Fakat içimde ona karşı büyük bir aşk yok, sadece alıştım ve davranışları beni mutlu ediyor. Evlilik kararı alırken nelere dikkat etmeli, sizler nasıl evlilik kararı aldınız öğrenmek isterim. O eski ilişkimde çok heyecanlı iken şuan heyecanlı değilim. Bir seyleri geciktirmemek adına evleneyim diyorum ama ailem duygusal sıkıntılarımdan dolayı bunun öylesine bir karar olmadığını söylüyor özellikle babam, annem hep evlilik baskısı yaptı ve haliyle sürekli tartışıyoruz bu konuda. Sizlerden öneri bekliyorum. Evlilik için heyecan gerekli midir? Ne yapmalı, nasıl düşünmeliyim gerçekten bilmiyorum.

İlerde evlenince sıkılırım ve daha kötü olursa diye korkuyorum. Onun çabaları beni ilişkiye bağlıyor ama evlilik içerisinde daha zorlayıcı olaylar olursa nasıl olur bilmiyrum
Amann eski insanlara laf anlatamazsın ki? Ne aşkı ne sevgisi, ne ten uyumu derler.evine, barkina bağlı mı? içkisi kumarı var mı? Çocuğuna babalık yapar mı? Onlardaki kıstas bu?

Aşk bitiyormu cidden ya yaşım küçük de asla bitmeyen bişey hayal etmiştim üzüldüm şuan
Aşk bitiyor.sevgi, ten uyumu, kafa uyumu bitmiyor.aşık değilsen bile yeterince sevip sevmediğini bilirsin ki seven biri çok seviyorum ama âşık değilim diye tereddütte kalmaz.yeterince sevgi de yok.

aile baskisiyla,yasim geliyor diye yapilan evlilikten ne hayir gelecek?
bugun agziniza düşüyor çünkü ona guzel ve harika geliyorsunuz. arti cinsel aclik cekiyor. ama evlenip ayni eve, ayni yataga girince heyecani boyle kalmayacak. o zaman ne olacak?
eski sevgilinize duyduklarınizi özlüyor olabilirsiniz ama bilimsel bir gercek, toksik iliskiler insana cok fazla hormon salgilatiyor ayril, kaybetme korkusu, baris ödül hissi vs iliski canliligini kolay kolay kaybetmiyor ama sen de biliyorsun ki bu saglikli bir durum degil
bu adamda sevdigin sevmedigin neler?
hani bu yola mantik cercevesinde çıkarsan belki mutlu olursun ama "beni seviyor" diye boyle buyuk bir karar alirsan adamin sevgisi azaldiginda tamamen bos bir evlilik yapmış olursun
Aynen.aynen.bugünlerde sana o kadar katılıyorum ki.bence bunu biraz seviyesi düşük erkekler yapiyor. Aptal değil ki bu adamlar? Basbayağı kendisini sevmeyen kadini ikna etmeye çalişiyor sürekli ilişkiye devam edebilmek için.bunu bile bile ilişkiye devam etmek pek kaliteli insan davranışı değil.

Back
X