- Konu Sahibi kahvetelvesi
-
kesinlikle takılmakta haklısınız. aileniz mutlaka tepki verecektir herkes kızının geleceğini düşünür tepki vermektede haklılar. yazın çok iyi kazanıyor olabilir ama kazandığı para bekar hayatında yetiyor ona evlenince çıkacak masrafları hesaplarsanız heleki buna birde çocuk masrafı eklenirse siz düşünün artık gerisini.. bence acele etmeyin erkek arkadaşınız alışmış boş gezmeye yapan nasıl yapıyor bulduğu işlerin hepsimi kötüydü onunki sadece tembellik başka birşey değil
sadece yazları çalışıyor derken bende merak ettim, sevgilin ne iş yapıyor seneyi rahat geçirecek kadar para kazanıyor.. sadece yazın çalışıyor deyince aklıma boya ustası yada saz ekibi gibi şeyler geldi.. ne iş yapıyor acaba? birde insanın bir işi olmalı, sabah gidip akşam gelmeli. sürekli evde olursa ozaman geçimsizlik olur. herşeye karışır, rahat iş yapamazsın, misafirin gelemez, sen biyere gidemezsin. 4 duvar arası sabahtan akşama kadar oturursunuz. erkek adam işte güçte olmalı. dükkan derken geç kapanan dükkanlardan olursa problem olur. saat 19.00 gibi kapatıp gelirse eve, birbirinize vakit ayırırsınız. falla canım en iyisi maaşlı iş. maaşlı bir iş baksın kendine, hiç değilse sigortası işler, iyi kötüde geliri olur. sigorta =herşey demek hastalık tedavi masraflarını karşılar. emekliliği olur, tazminatı olur vs. vs. ssk mutlaka gerekli.
Ben de, eşim de memur/işçi ailelerinin çocuklarıyız ve biz de maaşlı işler de çalıştık hep. O nedenle bana da sezonluk çalışanlar, ticaret ile uğraşanların durumu hep biraz güvensiz gözükmüştür. Ama arkadaşınızın tüm ailesi bu şekilde hayatlarını sürdürüyorlarsa, bu ona normal geliyordur.
Neticede bu şekilde de yaşayan pek çok insan var. Maaşlı, ücretli çalışanın her ay bir gelir garantisi var, ama ne uzuyor, ne kısalıyorlar. Öte yandan bu tarz sezonluk iş yapanlar, ya da ticaretle uğraşan kişilerin gelir düzeyleri oynaklıklar gösteriyor. Eğer yeterince becerikli/şanslı/çalışkan vs. olurlarsa maaşlı kişilerin kat, kat üstünde gelirlere ulaşma ihtimalleri bulunuyor. Ama, işler tam tersine gidip tepetaklak olma ihtimalleri de var.
Sizin arkadaşınız bu düzene ailesinden dolayı alışık gibi görünüyor. Anladığım kadarıyla sezonluk işinden kazandığını, kazanır kazanmaz har vurup harman savumaktansa, yılın diğer dönemlerine de yetecek şekilde harcamayı beceriyor ve hatta ufak da olsa bir birikim de yapabilmiş vaziyette. Sezonluk işinde de gecesini gündüzüne katıp çalışıyor, tatil, izin de düşünmüyor gördüğüm kadarıyla. Dolayısıyla, bana tembel bir insan gibi gözükmedi. Sadece iş düzeni farklı bana kalırsa.
Ama, sizin ailenizin durumu bu şekilde olmadığı için siz bu düzene adapte olmakta zorlanabilirsiniz haliyle. Ailenizinde de tereddütler oluşacaktır süphesiz. Bence öncelikle bir kendinizi tartın yapabilir miyim bu şekilde diye. Belki de sizin düşündüğünüz gibi sabit gelirli bir işe hiç bir zaman girmeyebilir arkadaşınız, baştan bu ihtimali de kabullenerek durumunuzu değerlendirmekte yarar var. Eğer sizin sabit bir geliriniz olursa olmayacak iş değil bana kalırsa. Ama tabi, arkadaşınızın iş düzeni ile ilgili kendi gözlemlerinizi bu işleri bilen bir aile yakınınız ya da akrabanız varsa, ona da bir teyid ettirmek de yarar olabilir.
ben böyle bi durumda ailemin ne düşündüğünü önemsemezdim çünkü o kadar kaç yıl emek vermişim bu aşk için yani onu da geçtim para sıkıntısı yok kazandığı para yeetiyo diyosunn ee yetiyosa niye diğer şeylere takılıyosun ki ha 2-3 ay çalışmış ha bi yıl yani önemli olan aileyi geçindirebilicek olması hem sende çalışıcakmışsın bence hiç üzmeyin birbirinizi bu şey için Allah beterinden korusun hiç çalışmayıp karı parası yiyenler var yani
ben böyle bi durumda ailemin ne düşündüğünü önemsemezdim çünkü o kadar kaç yıl emek vermişim bu aşk için yani onu da geçtim para sıkıntısı yok kazandığı para yeetiyo diyosunn ee yetiyosa niye diğer şeylere takılıyosun ki ha 2-3 ay çalışmış ha bi yıl yani önemli olan aileyi geçindirebilicek olması hem sende çalışıcakmışsın bence hiç üzmeyin birbirinizi bu şey için Allah beterinden korusun hiç çalışmayıp karı parası yiyenler var yani
her şeyi geçtim de bütün gün dibinde oturan bir erkek sıkar seni bence..hatta dibinde oturmakla kalmayacak senin düzenli bir işin olacağı için sen çalışacaksın ev hanımı o evde oturucak..bence iş konusunu garantiye aldıktan sonra evlilik olayına girmelisin..
Kesinlikle haklısınız.
Bu yüzden istiyorum daha çok bir şeylerle uğraşmasını.
Mutsuz olurum, mutsuz ederim, sinirime dokunur eminim bundan.
Bu şekilde, bu ön yargıyla girmek istemiyorum bu yola.
Her konuda beni anlayan sevgilim bu konuda beni anlamak istemiyor..
Kesinlikle haklısınız.
Bu yüzden istiyorum daha çok bir şeylerle uğraşmasını.
Mutsuz olurum, mutsuz ederim, sinirime dokunur eminim bundan.
Bu şekilde, bu ön yargıyla girmek istemiyorum bu yola.
Her konuda beni anlayan sevgilim bu konuda beni anlamak istemiyor..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?