Evlilik Kararı

deretepe

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2014
787
544
Hanımlar 25 yaşındayım bu vakte kadar karşıma çıkan kişilerde hep bir takım olumsuzluklar gördüm ve ilişkimi bitirdim. :KK51:
Şu an kafam karışmış durumda ben mi şanssızım yoksa insanlar gözlerini yumup mu evlenme kararı veriyor?o_O
Ama insanlar genelde bana göre çok daha pozitif ve umursamaz, benim yaka silkerek bıraktığım adamla dünyanın en harika adamıyla birlikteymiş ve en büyük aşkını yaşıyormuş gibi poz kesen ve kendini buna inandıran insanlar görüyorum. Ki bu adam bu kızla beraberken bana gelip hala beni sevdiğini, başka yüzlerde beni gördüğünü falan söyleyecek kadar adi. :KK12:
Her şey vaktinde güzel geç kalmadan evlenmek istiyorum, anne olmak istiyorum. Ama ne yapsam bilemedim.
O kadar umutsuzum ki bu konuda bir ömür bekar yaşamaya ikna oluyorum. En azından kafa rahat değil mi? :KK72::KK69::KK50:

34 yaşındayım bekarım hiç pişman değilim.
Ya beni hakedecek özelliklere sahip olmalı ya hiç olmamalı bir erkek.
Elaleme mutluluk pozu verenlerin evinde tencere tabak sağlam değil kavgadan.
Ömür boyu ağlayacağına otur keyfine bak.
Karşınada saygılı senin kıymetini ve değerini bilen biri çıkarsa evlenirsin umutsuz olma.
Evlenmiş olmak için evlenirsen burda ağlaşırsın hergün.

Kimse dört dörtlük değildir. Bu işler kısmet işleri. Sende kimsenin beğenmediği birisini beğenip evlenebilirsin. Eşim için görümcem bile böyle birisiyle asla evlenmem diyor. Ama gönül işte :KK200:

Anne olacağının garantisi yok ama akıllı olup kendini ezdirmez kendine saygını korur kendinizi saydırırsanız eşinize mutlu olma garantiniz var.
Tabiikide yok canım
Belki evlenecegimin garantisi bile yok hayırsız bi evlilik yasayacaksam zaten hiç bu işe girmeyi istemem
Sadece anne olmayı çok istiyorum çocukları çok seviyorum onu ima ettim tabikide yine hayırlısı. :KK66:

34 yaşındayım bekarım hiç pişman değilim.
Ya beni hakedecek özelliklere sahip olmalı ya hiç olmamalı bir erkek.
Elaleme mutluluk pozu verenlerin evinde tencere tabak sağlam değil kavgadan.
Ömür boyu ağlayacağına otur keyfine bak.
Karşınada saygılı senin kıymetini ve değerini bilen biri çıkarsa evlenirsin umutsuz olma.
Evlenmiş olmak için evlenirsen burda ağlaşırsın hergün.
ben de böyle düşündüğüm için evlenmedim işte ama yine de bazen konuda yazdıklarımı düşünüyorum. yani bende mi bir tuhaflık var acaba diyorum.
hayatta mükemmeli aramak mantıksız zaten. beni sayan seven insanlar olmadı desem yalan olur ama onlarda da başka sorunlar vardı. :KK51:

ben de böyle düşündüğüm için evlenmedim işte ama yine de bazen konuda yazdıklarımı düşünüyorum. yani bende mi bir tuhaflık var acaba diyorum.
hayatta mükemmeli aramak mantıksız zaten. beni sayan seven insanlar olmadı desem yalan olur ama onlarda da başka sorunlar vardı. :KK51:
Yaşın genç ve evleneceğin insanında yaşı büyüdükçe daha olgun biri olur sende öyle.
Acele etme doğru kişi mutlaka vardır yeterki biz doğru kararlar verelim.

Evlenmek marifet değil güzel bir evlilik yapmak marifet. .

Benim kocam normal şartlarda çok iyi bir ev erkeği, başka bir kadını çok mutlu edebilir mesela. Ama benim bazı beklentilerimi karsilayamiyor çok mutluyum diyemiyorum.

Kusursuz evlilik, dört dörtlük uyumlu çift var mı dersen ondan da emin değilim. .

Allah Hayırlısini versin mutluluk= evlilik diye düşünmemek lazım.

Evlenmek marifet değil güzel bir evlilik yapmak marifet. .

Benim kocam normal şartlarda çok iyi bir ev erkeği, başka bir kadını çok mutlu edebilir mesela. Ama benim bazı beklentilerimi karsilayamiyor çok mutluyum diyemiyorum.

Kusursuz evlilik, dört dörtlük uyumlu çift var mı dersen ondan da emin değilim. .

Allah Hayırlısini versin mutluluk= evlilik diye düşünmemek lazım.
evet önemli olan doğru düzgün bir yuva kurabilmek evlenmiş olmak için evlenmek değil.
hayır asla evlilik = mutluluk diye görmüyorum. ama saydığım nedenlerle de aklıma takılmıyor değil bu konu.
Allah herkese hakkında hayırlısını nasip etsin.

Hanımlar 25 yaşındayım bu vakte kadar karşıma çıkan kişilerde hep bir takım olumsuzluklar gördüm ve ilişkimi bitirdim. :KK51:
Şu an kafam karışmış durumda ben mi şanssızım yoksa insanlar gözlerini yumup mu evlenme kararı veriyor?o_O
Ama insanlar genelde bana göre çok daha pozitif ve umursamaz, benim yaka silkerek bıraktığım adamla dünyanın en harika adamıyla birlikteymiş ve en büyük aşkını yaşıyormuş gibi poz kesen ve kendini buna inandıran insanlar görüyorum. Ki bu adam bu kızla beraberken bana gelip hala beni sevdiğini, başka yüzlerde beni gördüğünü falan söyleyecek kadar adi. :KK12:
Her şey vaktinde güzel geç kalmadan evlenmek istiyorum, anne olmak istiyorum. Ama ne yapsam bilemedim.
O kadar umutsuzum ki bu konuda bir ömür bekar yaşamaya ikna oluyorum. En azından kafa rahat değil mi? :KK72::KK69::KK50:

Birincisi kimse dört dörtlük değil. Sen de değilsin. İnsanlar birbirlerini sevdikleri zaman bazı şeyleri görmezden gelebiliyorlar. Demek ki sen kimseyi sevmemişsin şimdiye dek ya da sevmek için fırsat tanımamışsın kendine.

İkincisi senin yaka silkerek baktığın insanlar bir başka insan için belki gerçekten mükemmele en yakın insandır. Herkesin ilişkiden ve karşısındaki insandan beklentileri farklı sonuçta. Eşim dünyanın en zor insanlarından biridir, başkasına göre asla mutlu olunmayacak bir insandır muhtemelen. Ama bana göre dünyanın en mükemmel insanı. Mutluluk pozu da kesmiyorum, gerçekten mutluyum.

Üçüncüsü yaşın daha genç, biraz relaks ol. Hem hadi evleneyim birini bulayım demekle olmaz. Bunu bu tip konulara defalarca yazdım sanırım. Bir ilişkiye evlenmek için başlanmaz. Birini tanırsın, seversin, ömrümü geçireceğim insan bu dersin öyle karar verirsin evlenmeye. Ama sonunda evlilik olsun diye başlarsan bir işe hayatında yapacağın en büyük hatalardan birini yaparsın.

Birincisi kimse dört dörtlük değil. Sen de değilsin. İnsanlar birbirlerini sevdikleri zaman bazı şeyleri görmezden gelebiliyorlar. Demek ki sen kimseyi sevmemişsin şimdiye dek ya da sevmek için fırsat tanımamışsın kendine.

İkincisi senin yaka silkerek baktığın insanlar bir başka insan için belki gerçekten mükemmele en yakın insandır. Herkesin ilişkiden ve karşısındaki insandan beklentileri farklı sonuçta. Eşim dünyanın en zor insanlarından biridir, başkasına göre asla mutlu olunmayacak bir insandır muhtemelen. Ama bana göre dünyanın en mükemmel insanı. Mutluluk pozu da kesmiyorum, gerçekten mutluyum.

Üçüncüsü yaşın daha genç, biraz relaks ol. Hem hadi evleneyim birini bulayım demekle olmaz. Bunu bu tip konulara defalarca yazdım sanırım. Bir ilişkiye evlenmek için başlanmaz. Birini tanırsın, seversin, ömrümü geçireceğim insan bu dersin öyle karar verirsin evlenmeye. Ama sonunda evlilik olsun diye başlarsan bir işe hayatında yapacağın en büyük hatalardan birini yaparsın.

tabi ki uygun kişi kişiden kişiye değişir. ama adi adidir ya. yalancı içten pazarlıklı bencil biri kim için ideal eş olabilir ? herkes öyle değildir elbet ama kendini kandırarak ya da gerçekten görmeyerek mutlu olanlar var.

elbette mükemmel değil kimse. kendini çok beğenen biri de değilim. aşık olamıyorum diye de her şeyden vazgeçmek istemiyorum. ama duygusuz biri değilim kesinlikle. sevdiğim bağlandığım oldu ama hayalkırıklıkları yaşadım.

o konuda elbette illa evlilik olsun diye yola çıkmıyorum. insanlar birbirini niye tanımak ister tanır altta hep bir duygusal beklenti olmuyor mu oluyor elbette. pat diye aşık olmuyor kimse birbirine. o yüzden baştan belki severim ve evlenirim niyetini taşımakta mahsur görmüyorum. insanlar bunu kendilerine itiraf etmeseler de bu niyetlerle yaklaşıyorlar bence birbirine.

25 o kadar genç bir yaş mı sahiden. böyle düşünmenize sevindim.
akranlarım bolca evlenmiş olunca ben pek öyle düşünmedim.
yaşı önemsemem çocuk konusunda ancak.
Genç bence. Ben 22 yaşındayım, benim 20 yaşında evlenen, 22sinde çocuk doğuran arkadaşlarım var. Ben ne yapayım, öleyim mi? :)

Yaşın ilişkilere direkt evlilik olur mu olmaz mı olarak bakacak yaş değil, annelik için geç kalırım yaşı hiç değil. Ben 27 yaşındayım yeni evlendim ama en az iki mümkünse üç yıl çocuk falan istemiyorum açıkçası çok büyük sorumlulukları var. Elbette güzel yanı çoktur ama vazgeçmen gereken de çok şey var, yaşamını kökünden değiştireceksin ve çok şeyi yaşayamayacaksın. Heveslerini alıp, istediklerini yaşayıp tamam artık o büyük sorumluluğu alabilirim demek lazım bence. 35e kadar yolu var aceleye gerek yok. Evliliğe de çocuk yapmak olarak da bakmamak gerek, yani sadece anne olmak için evlenmezdim asla.
Sevmen sevilmen lazım evlenmek için, hayatta her şey beklediğin gibi olmuyor. Mesela odak noktan aile ve çocuk olursa eşinin çocuğu olmuyorsa ne yapacaksın? Hayat bu hiç bir şey belli değil. Ondan sadece çok sevdiğinde ve kötü yanlarını dahi idare edebilecek kadar sevdiğinde evlenmelisin bence.

Yaşın ilişkilere direkt evlilik olur mu olmaz mı olarak bakacak yaş değil, annelik için geç kalırım yaşı hiç değil. Ben 27 yaşındayım yeni evlendim ama en az iki mümkünse üç yıl çocuk falan istemiyorum açıkçası çok büyük sorumlulukları var. Elbette güzel yanı çoktur ama vazgeçmen gereken de çok şey var, yaşamını kökünden değiştireceksin ve çok şeyi yaşayamayacaksın. Heveslerini alıp, istediklerini yaşayıp tamam artık o büyük sorumluluğu alabilirim demek lazım bence. 35e kadar yolu var aceleye gerek yok. Evliliğe de çocuk yapmak olarak da bakmamak gerek, yani sadece anne olmak için evlenmezdim asla.
Sevmen sevilmen lazım evlenmek için, hayatta her şey beklediğin gibi olmuyor. Mesela odak noktan aile ve çocuk olursa eşinin çocuğu olmuyorsa ne yapacaksın? Hayat bu hiç bir şey belli değil. Ondan sadece çok sevdiğinde ve kötü yanlarını dahi idare edebilecek kadar sevdiğinde evlenmelisin bence.
tabi ki sadece çocuk için evlenilmez hele sevmeden hiç evlenilmez. bunları bildiğim için evli değilim zaten.
ama evlilik odaklı bakıyorum o yalan değil.

tabi ki sadece çocuk için evlenilmez hele sevmeden hiç evlenilmez. bunları bildiğim için evli değilim zaten.
ama evlilik odaklı bakıyorum o yalan değil.

Ama işte belli olmaz ki hayat. Bundan üç sene önce bana evleneceksin deseler cidden hadi ordan derdim ben sevgilim de öyle. Biz sevdik birbirimizi gezdik tozduk eğlendik, evlilik çok sonra geldi üç sene sonra ve ben o zaman senin yaşındaydım düşün. Yani ben evlilik odaklı baksam üç yıl beklemezdim, evlilik istemiyor, şartları müsait değil derdim ve ayrılırdım, eminim bu kadar mutlu olamazdım, sevgimi kaybederdim.
Evlilik mutluluk demek değil. Önemli olan sevmek sevilmek beraber eğlenebilmek, anlaşabilmek.
Biraz gevşe bence.
Karşına sevdiğin biri çıkar ve sevgili olursunuz ve gönlündeki insansa zaten akışında da işler o noktaya gelir ki. Zorlamakla, istemekle olmuyor.

X