Evlilik kararı

Mesafee

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2015
57
12
38
36
Iyi akşamlar ablalarim kardeslerim konuyu nereye açacağımı bilemedim dertte sayılmaz bu aslında.. ama evlenmeye karar vermek ne kadar zormuş sizler nasıl karar verdiniz dahası sevdiği kişiden eminim onla Çok mutlu olacagimada inaniyorum ondan yana sıkıntım yok ama iki hafta sonra istemeye gelecez deyince içimde acayıp duygular gelisiyor annesinde gelelim artık diyo ben bu adını koyamadigim duygudan uzaklaşıp nasıl o moda girebilir?

Kaç yasindasiniz ona gore yorum yapacağım.

Bende evlilik kararı alanlar nasıl karar veriyor çok ciddi bi adım, hayatın değişiyor bi yerde diye düşünürüm içim ürperir. Bende bişeyler mi eksik acaba derim. Yaşın mı küçük o yüzden olabilir belki

Bu konuyu ben de açmayı düşünüyordum ne zamandır, iyi oldu. Evet, tereddütsüz evlenen var mı? Ben ölümüne korkuyorum. Çeyiz lafı falan geçince geriliyorum. Normal midir acaba.

Ben 32 yaşında evlendim.
Evlilikten ve getirdiği sorumluluklardan gerçekten korkardım. Alışılagelmiş şeylerden de hiç haz etmem çünkü. Kocamı tanımasam yinede evlenmezdim derim her zaman. Kısaca karşınızdaki doğru kişi ise sürükleniyorsunuz zaten üzerinde çok düşünülecek bir değil.

Zaten olmasa bende hiç aklımdan gecirmezdim evliligi onla güzel bir yuva kurmayı istiyorum ama hem yeni bi adım hemde aileden ayrılma düşüncesi mi böyle yaptı anlayamadım

Zaten olmasa bende hiç aklımdan gecirmezdim evliligi onla güzel bir yuva kurmayı istiyorum ama hem yeni bi adım hemde aileden ayrılma düşüncesi mi böyle yaptı anlayamadım
iyide o düşünceler hapimixzde mevcuttu canım ama evlendik daha büyük sıkıntılar yoksa bu hissettklerin olağan

Bu konuyu ben de açmayı düşünüyordum ne zamandır, iyi oldu. Evet, tereddütsüz evlenen var mı? Ben ölümüne korkuyorum. Çeyiz lafı falan geçince geriliyorum. Normal midir acaba.

Yillarca ailemden ayri yaşadım. Hiç bir zaman evlenmeyi düşünmedim. Evli birinin evinde ne var ise evimi öyle dayayip döşemedim. İnsanlar bana hep bir gün evleneceksin bu kadar masraf yapma evlenince bunlari kullanmak istemeyeceksin dediler. Cevabim hep evlenmeyi düşünmüyorum idi. Haftasonlari sevgi evlerine gönüllü olarak gidiyordum evlenmeyi dusunmedigim icin koruyucu aile olmak istedim. Benimle evlenmek isteyen de oldu sevgilim de.

Sonraaaa esimle tanistim. Tanistigimizin üçüncü günü bana evlenme teklif etti. Tanistiktan bir bucuk ay sonra evlendik.
Aşık oldum yıllardır onu tanıyor gibiydim ve daha bir çok duygu.
Bir bucuk yillik evliyim hala aşığım, eşimi çok seviyorum ve tek bir gün acaba demedim.

O düşüncelerden vazgeçip cesur olup adim atmak için nasıl ne yapabilirim acaba
mesela değişikliğe açık biriysen o kadar da zor olmaz gözünde fazla büyütmemeye çalış sorumluluk bi tek bende olacak diye düşünme müşterek bi hayata başlayacaksınız çünkü bunun gibi şeyler sordukça cevap vermeye çalışırım canım

ben evlenirken geriye dönüp ay şu da içimde kaldı dediğim hiçbi şey yoktu gezdim gördüm yaşadım eğlendim e öyle olunca o insan da karşına çıkınca he tamam artık diyosun benim böyleydi herkesin farklıdır tabi

Yaşiniz evlilik için orta bir yaş küçük de değilsiniz buyukte. Neden korktuğunuzu düşünün. Sevgilinizin sizin gozunuzdeki olumlu ve olumsuz ozelliklerini dusunun. Evlilikten beklentilerinizi ve sevgiliniz bunlari karsilayabilir mi? Bunlara verdiginiz cevaplara gore bir karar almalisiniz bence.

Bende aynı zamanlardayım canım dilim elim bağlı hiç değişmiyor sevdiğimi düşünüyorum geçiyor garp duygular korkular vs

O zaman ben yanlış kişiyle birlikteyim.

Sanırım korkmanız kk etkisinden bdv forumundan mutlu olanların çoğu zaten konu açmaz

Aileden ayrilma düşüncesi belkide beni bunaltiyo evin tek kiziyim annem kanser tedavisi gördü sanki onları yüz üstü birakacakmışım gibi geliyo

O zaman ben yanlış kişiyle birlikteyim.

Buna hemen karar veremezsiniz. Bundan once bir yorumda daha bulunmustum. Onu uygulamanizi tavsiye ederim. Ayrica ben cevremdeki herkese gore risk almistim. Kimse bu evliligin bu kadar erken olmasini onaylamamisti. Ama o hissettigim duygunun tarifini yazarak yapamam babamdan sonra ilk defa guven duygusunu veren erkek esimdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…