Evlilik kararının çok güzel ertelenmesi ve hayatımdaki müdahaleler

Daha 28 yaşında, nasıl yaşı gelmiş geçiyor.

O polis olmuş ve işe başlamış. Peki sana neden engel oluyor. Tam tersi olsaydı, o da sana beni bekle derdi. Yani sen atanmış olup da o çalışmasaydı.

1 yıl çok kısa bir Zaman. Ona bir şans vermeli miyim diye sormuşsun ya, bence sen onu bunu boşver de kendine bir şans ver. KPSS ye hazırlan, geleceğini garanti altına al.

Annesinin çocuğu olur, çalışmaz demek haddine bile değil kusura bakma da.

Ayrıca polis maaşı günümüz şartlarında evet yetiyor olabilir ama ihtiyaçları tam anlamıyla karşılamıyor.

Hayattan beklentine göre hareket et. İmkânın ve zamanın varken, sakın eline geçen bu fırsatı kaçırma ve birkez hatta bir kaç kez daha KPSS ye çalış derim ben.

Teşekkür ederim. Haklısınız herkes kendini düşünüyor. Ailem de beni düşünüyor. Ben de bu durumda sadece kendimi düşüneceğim.
Bir sene dediğiniz gibi çok kısa bir zaman, birbirini 5 sene 10 sene bekleyenler var. Sevgi ne onun hissettiği ne de benim kendimi körü körüne teslim edebileceğim bir şey. Sevgi anlayış bence. Şuan ailesi de kendisi de istemediğimi düşünüyor. Evet istemiyorum çünkü çok mutsuzum. Arkamda olan biri olmadı, sadece şikayet etti. Anlamadı.

Artık sadece kendimi düşüneceğim.

Zaten evleneceğin kişi kafanda soru işareti bırakmasaydı tereddütsüz evlenirim derdin, kpssye de girerdin her türlü. Ama tereddütün var bir yanda ailen var.
Tabiki herkes memur olacak diye bi şart yok, kpss kolay bi sınav değil, sınava gir atanmayı bekle, ya da kurumlar sınav açacak da yok başvuru yok mülakat çok uzun bi süre içeriyor.
Sevgilimi de kaybetmek istemiyorum diyosan 1 sene daha beklemesini söyle o sürede yine görüşün, ailesiyle konuşsun eğer kendisi de sana hak veriyosa ailesine desin biz 1 sene daha düşünmüyoruz diye. Ama o da sabırsızsa ailesine çok istediğini söylüyorsa onların da fikri değişmez. Sonu ayrılık olur. Çünkü aile baskısı hoş bişey değil. Hakkınızda hayırlısı olsun.

O ailesine bizi kötülüyor bence. Babası böyle diyor falan diye. Yani ailesi de anlayışlı değil. Kendi kızları olsa da aynını düşünürler miydi merak ediyorum. Kendisi de sürekli baskı uyguluyor bu konuda. Bunaldım inanın nasıl davranmam gerek bilmiyorum.

trombosit trombosit çözmüş onu bence
biran önce evini ayırmak istiyor ve birlikte yaşamayı teklif ediyor

hem aileniz razı gelecek mi konu sahibi

herkesin aile yapısı farklı da bizde büyük tepki çekerdi.

Onu kabul etmediğimi kendisine söyledim zaten. Maşa olarak kullanılmak zoruma gidiyor. Birini ya seversin ya sevmezsin. Beni de kendine benzetti. Ne sevdiğimi ne de sevmediğimi biliyorum.

Bana göre aynı evde kalmayı teklif etmesi bile çok cirkin .Sen şuan ailenle kalmıyor musun? KPSS de şansını demek istiyorsan , tabiiki tekrar dene ... Senin hayatın sonuçta . Erkek arkadaşımın da saygı duyması gerekir. Onun açısından da düşünmek lazım Kpss iş falan derken belki 3 sene kadar zaman gececek , bu zamana kadar beklemek istemiyor olabilir. Hakkınız da hayırlısı

Evet beklemek, beklememek ona kalmış. Bugün ailem başka kız bakarız derler dedi bana. Ben de bir şey demedim. Herkesin hakkında hayırlısı olsun.

aileni dinlemek zorundasın ama kararını kendin verebilirsin sen bir bireysin ve kararlarını alabilme yetisine sahipsin. babanın dediği çok saçma bir kez daha kpss ye gir bu süreçte hiç kimseyle konuşma. bu nasıl bir şey. direk ayrıl demiş sana sen de kabul etmişsin. sevgilin yine e senden vazgeçmmeiş. ha şunu desen anlarım, gelin aileler tanışsın kendi aramızda yüzük takalım, o arada görüşmeye devam edin. kpss ye de tekrar girelim ve atanana kadar evlenmeyelim çünkü ben çalışmak istiyorum. adamla 1 yıl görüşmeyeceksin o da sepet gibi oturup seni bekleyecek..

Bunu demesi bile ne kadar kötü.... o kaybeder bacım hiç canını sıkma . Ailem başka bir kız bakar , Yuh diyorum erkek arkadaşına ...

Benim zaten kafam karışık çok arada kaldım. Beklerim ikna ederim deseydi belki de her şey yoluna girecekti. Benim üstümdeki yük ondan fazla. İş bulma derdi,aile derdi...

aileni dinlemek zorundasın ama kararını kendin verebilirsin sen bir bireysin ve kararlarını alabilme yetisine sahipsin. babanın dediği çok saçma bir kez daha kpss ye gir bu süreçte hiç kimseyle konuşma. bu nasıl bir şey. direk ayrıl demiş sana sen de kabul etmişsin. sevgilin yine e senden vazgeçmmeiş. ha şunu desen anlarım, gelin aileler tanışsın kendi aramızda yüzük takalım, o arada görüşmeye devam edin. kpss ye de tekrar girelim ve atanana kadar evlenmeyelim çünkü ben çalışmak istiyorum. adamla 1 yıl görüşmeyeceksin o da sepet gibi oturup seni bekleyecek..

Ben babama tamam dedim fakat bundan önce çok çabaladım ısrar ettim. Ve konuşmayalım demedim erkek arkadaşıma. Aslında ikili oynamaya çalıştım çünkü babam amcası ile arkamdan iş çeviriyor diye düşündüm. Şuan kendim için çalışmak istiyorum. Bu süreçte benim yanımda olmadığını düşündüğüm erkek arkadaşım. Sadece destek olmasını isterdim.

Babana helal olsun gerçekten. Baban seni düşünüyor ve sen bunun farkındasin. Iyi ki farkindasin. Herkes kendisi için çalışır ayakları üstünde durur. Özellikle kadınlar.. bence de kpssde şansını denemelisin

Babana helal olsun gerçekten. Baban seni düşünüyor ve sen bunun farkındasin. Iyi ki farkindasin. Herkes kendisi için çalışır ayakları üstünde durur. Özellikle kadınlar.. bence de kpssde şansını denemelisin

Kpss ye çalışıyorum devamı da gelecek inşallah. Fakat ruh halim çok kötü. Çok kötü durumdayım. Babam beni düşünüyor fakat hiç savunmuyor. Amcası ağzına geleni söylüyor,üstelik ortada bir şey yokken şahsıma hakaret ediyor. Bunalıma girdim. Ölmeyi düşünüyorum sık sık

Back
X