Evlilik konusu

Benim çevremde var o tarzda evlilikler. Ailesiyle sorunlu olanlar genelde aile evinden kaçış gibi görüyor ve öyle olunca ilişkilerin evliliğe gitmesi daha kolaylaşıyor çoğu sorunu görmezden geldikleri için. Aile evinde hayatım maddi manevi rahat olduğu için sonrasında evlenip pişman olmamak adına bu kadar ayrıntı düşünüyorum
Şuan hayatında biri var mı?

Bence bahsettiğiniz kriterler evlenmemek için gayette geçerli doğru yoldasınız.
Deseniz ki ben kel severim ,saçlı birine de şans ver kestirip atma denilebilir örneğin.

Ama sırf evlenebilmek içinde temel kriterleri yok saymak kişilikli insanların yapabileceği şeyler değil.

Bence bahsettiğiniz kriterler evlenmemek için gayette geçerli doğru yoldasınız.
Deseniz ki ben kel severim ,saçlı birine de şans ver kestirip atma denilebilir örneğin.

Ama sırf evlenebilmek içinde temel kriterleri yok saymak kişilikli insanların yapabileceği şeyler değil.
Evet. Umarım doğru kişiyle karşılaşma konusunda da doğru yoldayımdır 😂
Bu şekilde kimseye ısınamayınca acaba beklentimi nirvanaya mı çıkarttım diye düşünüyorum ama beklentilerim şu anki hayatımdan çok üst bir seviye değil. Sadece evliliğin yaşam kalitemi düşürecek bir şey olmaması için dikkat ediyorum bu kadar.

ben 41 yaşındayım, 26 yaşında evlendim. benim dönemimde dahi kimse evlenmek içim evlenmiyordu. belirli bir seviyenin üstündeydi çevrem sizinde öyle gibi duruyor belki benden de iyi durumdadır o dönemime göre. ancak sizin talepler çok önyargılı. mesela vantilatör mevzusu sistemleri o ise , olağanı o ise o aile için size uyması gerekmiyor. bizde de eşim bişey alıp gelemez kafasına göre çünkü fiyat /performansa çok önem veririm.eşim çok rahat para harcar. bende ona sormadan almam parasından değil araştırmasına teknik bilgisine güvenirim gibi. her ailenin dinamiği farklıdır. bu o aileye olağan gelendir. ne oluyor da evleniliyor biliyor musunuz ? içinizi hoş eden çekim hissettiğiniz bir adamla artık birlikte yaşamak istiyorsunuz. biraz arıza ailesini, işte gevşek hallerini veya telaşlı tutumunu , kel kafasını artık neyse eksikleri gözardı ediyorsunuz. edemem yapamam hepsi bir arada olacak arıza aile istemem, işte 170 adam istemem, x lira maaştan az istemem derseniz de aşık dahi olsanız evlenmezsiniz. bu kadar basit. buradaki kadınlar kendilerine onu layık görüyor bunu layık görüyor diye atıp tutanlarda insan onlarda kusurlu onlarında sorunları var. kendini bilmek bence önemli kriter. ben neyim kimim ne sunuyorum eksilerim artılarım. neleri tolere edebilirim neleri edemem. bazı şeyler baştan red flag güncel tabirle ama çok detaycı olanlarla dolu forum.
40 civarındalar ve kendilerini hala mükemmel sanıyorlar.

ben 41 yaşındayım, 26 yaşında evlendim. benim dönemimde dahi kimse evlenmek içim evlenmiyordu. belirli bir seviyenin üstündeydi çevrem sizinde öyle gibi duruyor belki benden de iyi durumdadır o dönemime göre. ancak sizin talepler çok önyargılı. mesela vantilatör mevzusu sistemleri o ise , olağanı o ise o aile için size uyması gerekmiyor. bizde de eşim bişey alıp gelemez kafasına göre çünkü fiyat /performansa çok önem veririm.eşim çok rahat para harcar. bende ona sormadan almam parasından değil araştırmasına teknik bilgisine güvenirim gibi. her ailenin dinamiği farklıdır. bu o aileye olağan gelendir. ne oluyor da evleniliyor biliyor musunuz ? içinizi hoş eden çekim hissettiğiniz bir adamla artık birlikte yaşamak istiyorsunuz. biraz arıza ailesini, işte gevşek hallerini veya telaşlı tutumunu , kel kafasını artık neyse eksikleri gözardı ediyorsunuz. edemem yapamam hepsi bir arada olacak arıza aile istemem, işte 170 adam istemem, x lira maaştan az istemem derseniz de aşık dahi olsanız evlenmezsiniz. bu kadar basit. buradaki kadınlar kendilerine onu layık görüyor bunu layık görüyor diye atıp tutanlarda insan onlarda kusurlu onlarında sorunları var. kendini bilmek bence önemli kriter. ben neyim kimim ne sunuyorum eksilerim artılarım. neleri tolere edebilirim neleri edemem. bazı şeyler baştan red flag güncel tabirle ama çok detaycı olanlarla dolu forum.
40 civarındalar ve kendilerini hala mükemmel sanıyorlar.
Konu sadece vantilatör değil, çalışmasına raĝmen evin sorumluluğunun yemeklerin eşinin önüne konmasına kadar onda olması vs vs. Bir insana çekim duyuyorsam ama bana saygısı yoksa dadısı gibi görcekse kendimden şüphe duyarım. Diğer türlü tolere edilmesi gereken şeyler tabiki olabilir bu normal

26 yaşındayım. 2. üniversiteyi bitirmek üzereyim çalışan bir kızım.Huzurlu bir hayatım ve sosyal çevrem var. Bu zamana kadar ciddi niyetli insanlarla karşılaştım ama içime sinmiyordu. Bazılarına güvenememek, bazılarının babadan zengin olup ama kendine ait bir işi olmaması, bazen de dış görünüş olarak hoşlanamamak gibi sebepler. Geçen anneme bir arkadaşı sormuş beni kardeşiyle tanışmam için. Çalıştığımı duyunca "kardeşim çalışmayan kız istiyor(???) durumu iyi" demiş. Kısacası saçma sapan işler. Bir de ben biraz seçiciyim ve yalnızlığı da seviyorum. Bu zamana kadar sevgilim olmadı. Bunu da kendim tercih ettim.Hayatımda illaki biri olmalı modunda biri olmadım. Olacaksa doğru kişi olsun diye düşünüyorum ama biraz da sıkıldım bu durumdan.

Bir yandan evlenenlere bakıyorum. Çoğu sanki sadece evlenmek için evlenmiş gibi. Bir kuzenim var kız evlendi,çalışıyor kendi parası da var ama evlerine vantilatör bile almak için geçen eşine sordu eşi izin vermedi. Ben kuzenim ilk tanışma zamanlarındayken anlattıklarından bile anlamıştım eşinin böyle baskıcı biri olduğunu mesela.Kimin ne olduğunu anlayabiliyorum böyle bir yeteneğim var ama bu sefer de yalnız kalıyorum. İçime sinecek bir insan çıkmadı henüz karşıma.Biraz umutsuz hissettim, yanlış mı yapıyorum diye düşünmeye başladım. Biraz da işleri akışına bırakıp hayırlısı diye mi evlilik yapılmalı anlamadım ki? Buradaki BDV konularını da biliyorum. Hiç öyle her şeye eyvallah deyip kendimi ezdirebilecek bir kız da değilim. Tecrübeli arkadaşlardan tavsiye bekliyorum. İçime sinecek kişiyi mi beklemeliyim yoksa kriterleri mi düşürmeliyim ... İnsan istediği tarzda birini bulabiliyor mu doğru zaman gelince
Evliliğin tamamen nasip işi olduğunu düşünüyorum ya. Karşına çıkınca hayır diyemiyorsun. O sebeple kriterlerinizi düşürmeyin. Sizin olan sizi bulacak.

Back
X