Evlilik konusu

Yani şu bir gerçek kriterlerinin yüzde yüzü hiç bir zaman karsilanmayacak çünkü her insan kusurludur. Bence yüzde 65 i tutuyorsa ilk adım için yeterli .ikinci aşama geriye kalan yüzde 35 lik kısma ben tahammül edeblirmiyim.kalan kısmı ömrümün geri kalanında idare edebilirmiyim olmalı.
Kuzeninizi örnek gösterdiniz mesela sevmiş evlenmiş ama kocasının pintiligini idare ediyor anladığım kadarıyla.
Ayrıca evlilik karşılıklı fedakarlık da demek biraz senden biraz eşinden şimdiden ben kendimi ezdirmem yanlizligi sevrim gibi söylemler karşı taraf için itici olur.

Evlilik dünyanın kadın için en zor kurumu
Heleki bizim toplumumuzda
Ve bu gerçeğe ters orantılı kadınlar daha çok evlenmek ister🙄
Adamla evlenmişsin diyelim kirliye kirlisini atmaya bile üşenen ekose süveterli kumanda kullana bilen köşe yastığı ile bir bakmışsın berabersin🤔
Eve bakarsın evin değildir adama bakarsın kocan değildir dışarda çalışır kazanırsın paran bile senin değildir doğurduğun çocuğunun soyadı bile adamındır😵‍💫
Evlenmeyin😉diyorum
Buara bizimkiyle iyi değiliz hiç olumlu konuşamayacağım😅
Evet böyle bir durum olabiliyor malesef toplumumuzdaki evliliklerde. Yine de umarım sizin aranız düzelir eşinizle 😂

Kendinizi tanıyıp, ona göre seçim yapmak istemeniz güzel. Kriterlerinizi düşürmek istememenize de çok saygı duyuyorum. Ama evlilikte bazen karşılıklı olarak ufak tavizler gerekebiliyor. Bu bahsettiğim şey tabii ki “karımın çalışmasını istemem” vs değil. Mesela demişsiniz ya kendi çalıştığı halde vantilatör almak için kocasına soruyor. Ben bunda bir sakınca görmüyorum çünkü bütçe ortak. Kişisel harcamalardan vs bahsetmiyorum ama eşim de bana sorar mesela hepimizi ilgilendiren,ortak bir şey alınacaksa.
Evet sorabilir tabiki ama eşinin Temmuz sıcaklarında bile "ben üşüyorum alma" demesi anlamsız bence. Geçerli bir sebebi yok sadece eşinde otorite kurma çabaları. Ya da çalıştığı halde eşine gece öğünü dahil günde 4 öğün yemek hazırlaması önüne koyması. Bunlar kadına haksızlık gibi geliyor

Evet sorabilir tabiki ama eşinin Temmuz sıcaklarında bile "ben üşüyorum alma" demesi anlamsız bence. Geçerli bir sebebi yok sadece eşinde otorite kurma çabaları. Ya da çalıştığı halde eşine gece öğünü dahil günde 4 öğün yemek hazırlaması önüne koyması. Bunlar kadına haksızlık gibi geliyor
O kadar ayrıntısını bilemem tabii ki. Dediğiniz gibiyse olmaz. Ben normal ilişkilerden bahsettim.

doğru insan karşına çıktığında bunları hiç düşünmeyeceksin gerek kalmayacak çünkü. İnsanlar birşey almak istediğinde özellikle ortak kullanımlı birşeyse birbirlerine danışmalılar zaten izin vermeme konusunu bilemiyorum farklı bir durum olabilir geçen sene eşim vantilatör almak istediğinde ben seneye klima taktıracağız diye istemedim alma dedim ama o yine de aldı bu sene klima taktırdık vantilatörü kayınvalideme verdik mesela gereksiz harcama 😅 problemlerin olmaması mümkün değil zaten ama sevdiğin insanla evlilik olgunlaştırıp uysallaştırıyor iki taraf içinde. Bir de size sadece olumsuz taraflarını anlatıyorlar kimse yaşadığı mutlu bir anı paylaşmıyor nazar olur diye😅 seçici ol ama geciktirme daha fazla😂
Yok açıkcası anlatmamalarından değil görünen köy kılavuz istemiyor bazen. Tabiki olumlu şeyler de yaşıyordur herkes evlilikte ama erkeğin aşırı sorumluluğunu almak, annesi gibi davranmak bana göre değil. Böyle olmayan bir erkeği nasıl anlarım en önemlisi bu

O kadar ayrıntısını bilemem tabii ki. Dediğiniz gibiyse olmaz. Ben normal ilişkilerden bahsettim.
Evet bunlar olumsuz örnekler. Galiba çevremdeki olumsuz örneklerden çok etkileniyorum ama herkesin kendi seçimi deyip kendime odaklansam daha iyi olacak

öncelikle kriterleriniz ne hiç anlamadım. ama şu var ki evet kriterleriniz olsun ama ben genelde bu tarz konularda büyük konuşulmamasından yanayım. çünkü çok gördüm çevremde şöyle olmalı böyle olmalı ben şuna gelemem bunu yapamam kimse bana şöyle diyemez vs şeyler diyip tamda aynısını yapanları. aşk dediğimiz şey var bir de hani beynin tatile çıktığı olay. ayrıca insan tamam bu dediği kişiyi yıllar sonra tanıyamayadabiliyor. kim ne derse desin evlilik bir kumar canım ya sen kendin için doğru olanı iste belli başlı önemli kriterlerin olsun ama fazlası değil diğer türlü çok seçici olursun zaten evlenmek istesende evlenemezsin
Evet biraz bu durumdan da korkuyorum yani olumsuz gördüğüm şeylerin başıma gelmesinden. Ama o da bir tercih

Evet biraz bu durumdan da korkuyorum yani olumsuz gördüğüm şeylerin başıma gelmesinden. Ama o da bir tercih
ah canım hiç bir zaman bazı şeylerde katı ve kesin olmaz abla tavsiyesi. bende hep böyle dedim dediklerimden hiç alakasız biriyle aşık olup evlendim. büyüdüğüm mahalleden nefret ederdim evleneyim şu mahalleyi görmek bile istemiyorum derdim annemlerin binada oturuyorum çocuğuma annem bakıyor diye asla ikinci çocuk yapmam dedim yıllarca uğraşıp tüp bebekle yaptım düşün. Allah bir şekilde imtihan ediyor ağızımızdan çıkanlara çok dikkat etmemi gerekiyor.

ah canım hiç bir zaman bazı şeylerde katı ve kesin olmaz abla tavsiyesi. bende hep böyle dedim dediklerimden hiç alakasız biriyle aşık olup evlendim. büyüdüğüm mahalleden nefret ederdim evleneyim şu mahalleyi görmek bile istemiyorum derdim annemlerin binada oturuyorum çocuğuma annem bakıyor diye asla ikinci çocuk yapmam dedim yıllarca uğraşıp tüp bebekle yaptım düşün. Allah bir şekilde imtihan ediyor ağızımızdan çıkanlara çok dikkat etmemi gerekiyor.
Tamam ben büyük konuşmalarıma bir tövbe edeyim o zaman 😂

Yani şu bir gerçek kriterlerinin yüzde yüzü hiç bir zaman karsilanmayacak çünkü her insan kusurludur. Bence yüzde 65 i tutuyorsa ilk adım için yeterli .ikinci aşama geriye kalan yüzde 35 lik kısma ben tahammül edeblirmiyim.kalan kısmı ömrümün geri kalanında idare edebilirmiyim olmalı.
Kuzeninizi örnek gösterdiniz mesela sevmiş evlenmiş ama kocasının pintiligini idare ediyor anladığım kadarıyla.
Ayrıca evlilik karşılıklı fedakarlık da demek biraz senden biraz eşinden şimdiden ben kendimi ezdirmem yanlizligi sevrim gibi söylemler karşı taraf için itici olur.
Yüzde 35 tahammül edebilme konusunda fazla bir uyumsuzluk oranı bence. Max %10

26 yaşındayım. 2. üniversiteyi bitirmek üzereyim çalışan bir kızım.Huzurlu bir hayatım ve sosyal çevrem var. Bu zamana kadar ciddi niyetli insanlarla karşılaştım ama içime sinmiyordu. Bazılarına güvenememek, bazılarının babadan zengin olup ama kendine ait bir işi olmaması, bazen de dış görünüş olarak hoşlanamamak gibi sebepler. Geçen anneme bir arkadaşı sormuş beni kardeşiyle tanışmam için. Çalıştığımı duyunca "kardeşim çalışmayan kız istiyor(???) durumu iyi" demiş. Kısacası saçma sapan işler. Bir de ben biraz seçiciyim ve yalnızlığı da seviyorum. Bu zamana kadar sevgilim olmadı. Bunu da kendim tercih ettim.Hayatımda illaki biri olmalı modunda biri olmadım. Olacaksa doğru kişi olsun diye düşünüyorum ama biraz da sıkıldım bu durumdan.

Bir yandan evlenenlere bakıyorum. Çoğu sanki sadece evlenmek için evlenmiş gibi. Bir kuzenim var kız evlendi,çalışıyor kendi parası da var ama evlerine vantilatör bile almak için geçen eşine sordu eşi izin vermedi. Ben kuzenim ilk tanışma zamanlarındayken anlattıklarından bile anlamıştım eşinin böyle baskıcı biri olduğunu mesela.Kimin ne olduğunu anlayabiliyorum böyle bir yeteneğim var ama bu sefer de yalnız kalıyorum. İçime sinecek bir insan çıkmadı henüz karşıma.Biraz umutsuz hissettim, yanlış mı yapıyorum diye düşünmeye başladım. Biraz da işleri akışına bırakıp hayırlısı diye mi evlilik yapılmalı anlamadım ki? Buradaki BDV konularını da biliyorum. Hiç öyle her şeye eyvallah deyip kendimi ezdirebilecek bir kız da değilim. Tecrübeli arkadaşlardan tavsiye bekliyorum. İçime sinecek kişiyi mi beklemeliyim yoksa kriterleri mi düşürmeliyim ... İnsan istediği tarzda birini bulabiliyor mu doğru zaman gelince
Akıllı kendini bilen insanların hali başka ya. Hiçte kriter düşürme olacaksa içine sinsin olmayacaksa sırf olsun die olanların hali ortada, yolun çok güzel sakın sapma

Ben de sizin gibi düşünüyorum. İstediğim gibi birisini bulana kadar bekar kalmaya devam. Evlenmek için evlenilmez. Biraz seçici olmak lazım.
Mutlu bir evlilik = Mutlu bir bekarlık > Mutsuz ve kötü bir evlilik
Tabi bizim toplumumuz bunu anlamiyor. Kötü de olsa görücü adaylarıyla "İlla ki evlen" diyenler bile var çevremde maalesef. Ama günümüzdeki gençlerin cogu evlilik konusunda daha bilinçli.

Cogu kisi evlenmek icin evleniyor bence de. Burada bile tonla varlar. Toplum baskisi, cevre baskisi vs sebeplerle evleniyorlar sonra da yasadiklari sorunlari evliligin normali saniyorlar. Tabii ki icine sineni bekle.

Beklentilerinizi düşürürseniz daha az mutsuz olursunuz. Bakın daha mutlu olursunuz demiyorum daha az mutsuz olursunuz diyorum. Çünkü evlilik denen kurum çok çetrefilli. Hadi imzayı attık yüzde yüz her konuda aynıyız uyumluyuz ölüyoruz bitiyoruz değil. Mühim olan her iki taraf da ortaya yanaşıyor mu? Birinin gelemediğine diğeri gidiyor mu? Bunlar varsa güzel iletişim varsa evlilik güzel olur.
Vantilatör için eşime alayım mı diye bir soru yöneltsem zekamdan şüphe ederdi. Her ilişkinin dinamiği başkadır bazı çiftler de attığı adımı danışır. Danışmakla izin almak farklı şeyler tabii.
Yaşınız genç bence birkaç erkeği daha yakından tanıyabilirsiniz. Bir sevgilim olsun onunla da evleneyim kafası günümüz için çok tehlikeli geliyor bana. Çünkü bireysel olarak o kafayla evlilik yapılmıyor bir insanla ne kadar uyum sağlayabiliyorsun ne kadar esneyebiliyorsun bunu öğrenmek için insan tanımak yakınlaşmak lazım.
Ben 33 yaşındayım 31 yaşına girmeden evlenmiştim. Bence bu yaşlar güzel evlenmek için.

Benim çevremde kimse evlenmek için evlenmedi benzer yaşlardayız önce düzgün ilişkin olur sonra bunu üst düzeye taşıma kararı alırsın öncesinde bu kadar kafa yormaya gerek yok

Benim çevremde kimse evlenmek için evlenmedi benzer yaşlardayız önce düzgün ilişkin olur sonra bunu üst düzeye taşıma kararı alırsın öncesinde bu kadar kafa yormaya gerek yok
Benim çevremde var o tarzda evlilikler. Ailesiyle sorunlu olanlar genelde aile evinden kaçış gibi görüyor ve öyle olunca ilişkilerin evliliğe gitmesi daha kolaylaşıyor çoğu sorunu görmezden geldikleri için. Aile evinde hayatım maddi manevi rahat olduğu için sonrasında evlenip pişman olmamak adına bu kadar ayrıntı düşünüyorum

Back
X