Evlilik korkusu basladı

Burda sürekli kayınvalide, eş problemlerinizi okudukca ciddi ciddi evlilikten korkmaya basladım ve o kadar soğudumki inşallah böyle problemli bi ailesi olmaz eşimin :110: Yada hep kötülük yapcak diye beklicem galiba

Bazen bende diyorum. .. kk yi evlenmeden önce keşfetseydim tekrar tekrar düşünürdüm hahaha. .. EVLİLİK gerçekten zor bi kurum. .. Aile eş çevre hepsi ayrı problem. .. dört dörtlük evlilik asla yoktur bence. .. Allah herkesi iyi insanlarla karsilasdirsin... baba evindeki o rahat kafa yok sorumluluğu ağır. ..aama yinede güzel sevdiginin yanında olmak çok şükür. ..

Valla tatlım en iyisi bile amn dedirtir :) malsef mutlaka Bişyleri batıyr. ..bu gerçek

Bazen bende diyorum. .. kk yi evlenmeden önce keşfetseydim tekrar tekrar düşünürdüm hahaha. .. EVLİLİK gerçekten zor bi kurum. .. Aile eş çevre hepsi ayrı problem. .. dört dörtlük evlilik asla yoktur bence. .. Allah herkesi iyi insanlarla karsilasdirsin... baba evindeki o rahat kafa yok sorumluluğu ağır. ..aama yinede güzel sevdiginin yanında olmak çok şükür. ..
Aminn inşallah ama yinede korkutucu bide sonucta bi kadın anne yani nasıl bu kadar kötü olabiliyor el kızı gözüyle bakıp anlamıyorum :KK43: evliliğe sıcak bakmayan biriydim tamamen soğudum sanırım

Aminn inşallah ama yinede korkutucu bide sonucta bi kadın anne yani nasıl bu kadar kötü olabiliyor el kızı gözüyle bakıp anlamıyorum :KK43: evliliğe sıcak bakmayan biriydim tamamen soğudum sanırım

Bende 25 yaşımda evlendim 5 yıl çıktık esimle hep ertelerdim korkardim ...
nasip oldumu hiç bişey yapamiyorsun. .
herşey rüya gibi olup bitiyor. .
bi sabah uyandiginda bakiyorsunki evlenmissin bile... herşey nasip kısmet. ..

Kendisi olmayan erkeği tercih eder oldum ben şahsen, bırakın annesi ve kız kardeşini ..

Baya korkularım var bilmiyorum sevgilim evlilik dedikçe bnde kacıyodum ondan helede gördüğüm kadarıyla herkeste bi kaynana problemi var ben hiç gelemem öyle seylere çünkü ailem bi dediğimi asla iki yapmadı eşimin annesi bana kötü davranırsa baya olay cıkarırım gibi geliyo :KK12:

Ya arkadasim Bir Derdim Var bolumu burasi. Millet kalkip da amaaan ohh ohhh kocam soyle de kaynanam bal da bilmem ne de deyip göbek atacak degil.
Diger topikleri de okuyun. Orda guzel iliskilerini anlatan çiftler var. Her evlilik boyle degildir. Mutlu, huzurlu evlilikler de var..

Belki evlilik öncesi eğitim programına katılabilirsiniz. Her il ve ilçede veriliyor mu bilmiyorum ama Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bir proje yapmış. Bakanlığın sitesinde AEP(Aile Eğitim Programı) çağrı merkezini arayıp sorabilirsiniz.

Burda sürekli kayınvalide, eş problemlerinizi okudukca ciddi ciddi evlilikten korkmaya basladım ve o kadar soğudumki inşallah böyle problemli bi ailesi olmaz eşimin :110: Yada hep kötülük yapcak diye beklicem galiba
İşte benim gibi bir kişi daha! Bu histe yalnız değilsin:KK50:

Baya korkularım var bilmiyorum sevgilim evlilik dedikçe bnde kacıyodum ondan helede gördüğüm kadarıyla herkeste bi kaynana problemi var ben hiç gelemem öyle seylere çünkü ailem bi dediğimi asla iki yapmadı eşimin annesi bana kötü davranırsa baya olay cıkarırım gibi geliyo :KK12:

Daha resmiyete dökmediyseniz korkuya erken başlamışsın gibi geldi bana. Gerçi bende geç kaldım muhtemelen :)
Farkediyorum ki ruh halime de bağlı. Çünkü değişen hiç bişey olmamasına rağmen bugün umudum korkumu bastırmış durumda. Sende de böyledir belki. Henüz yolun başındayken ( Bunun daha istemesi var sözü var nişanı var, var da var :) ) önerileri dinleyip yolunu çizmen için hiç geç değil.

Annesi ölmüş, kızkardeşi olmayan erkekler de var. En iyisi yetimhanede büyümüş erkek derim :KK66:
Onların azımsanmayacak kadar önemli bir kısmı ciddi sıkıntılı oluyorlar.
Çalıştığım kurumda var bir tane... Ruh hali bir değişik. Bugün çok iyiyse ertesi gün çok kötü olabiliyor. Sebepsiz yere küsüyor, sen neden küstüğünü sorarsan konuşuyor yoksa uzun süre konuşmuyor ve suçu senin üstüne atıyor. Daha bir çok sorun... O yüzden hiç tavsiye etmiyorum :KK53:

kötü düşünürsen kötüyü çekersin..olduğun gibi davran bence..ben çok şükür problem yaşamıyorum...herkes aynı olcak diye bir birşey yok..

Söyleyeceklerim:)
Kayınvaliden ve kayınpederinden kendi annen babanmış davranmalarını, seni düşünmelerini hiiç bir zaman bekleme
Hatta hiçbir zaman hiçbir şey bekleme (Örnek veriyorum hastayken seni düşünmesini, sana hediye alması vs vs vs)
Kıskanablecekleri aklında olsun
Kocana ailesini her fırsatta kötüleme, canını çook sıkarlarsa oturup düzgünce konuş eşinle
Her zaman belirli bir mesafe koy
İstemediğin bir şeyi yapmanı isterse baştan hayır de ( önce evet deyip sonraları yapmazsan çook değişti olursun)
:)))

X