Evlilik korkusu

Pelmeyin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2011
180
1
46
Diğer
asi bir yapım var, genelde ilişkilerimde çabuk pes ettim gittim ya da dik başlılığım yüzünden bitti.
ve sıkılgan da bir yapım var, bugün çok kıymetli dediğim şey ertesi gün beni boğabiliyor.
asilik de demeyeyim de biraz özgür ruhluyum ve bana karışılmasından pek haz etmiyorum. uzun zaman yalnızdım. yalnızken problem yoktu, başıma buyruk şekilde yaşayıp gidiyordum.
ama insan yalnız da olamıyor, duygusal boşluk başlayınca, hoşlanma ve akabinde ciddi bi ilişki içinde buldum kendimi. erkek arkadaşımı gerçekten seviyorum. ama son dönem laf evliliğe gelince bende gene tedirginlikler ve ruhumda huzursuzluklar başladı.
erkek arkadaşım daha şimdiden saç rengim olsun, giyimim olsun, sosyal yaşantım olsun, ben izin vermesem de karışmaya meyilli. evlenince bu durumun vahimleşmesinden korkuyorum.
bir de evlilik söz konusu olunca bir ailenin sorumluluğu ağır, sevgililikteki gibi bir anda çekip gidebilmek söz konusu değil, bunları düşününce evliliği düşündüğümde ruhum daralıyor.
bazen hiç evlenmeyeyim diyorum ama ileride yalnızlıktan da deli gibi korkuyorum, şu anki ailemi kaybetmeden yeni bir aile oluşturmak gerekiyor diye düşünüyorum ama sorumluluk ve kısıtlanma hissini düşününce de deli gibi korkuyor ve daralıyorum.
bu çelişik durumdan nasıl kurtulabilirim ne olur yardım edin:(
günlerdir bunları düşünmekten uykum kaçıyor

evet benımde tek düşündüğüm şey
tek başıma yaşlılık geçirmemek
tek başıma ölmek istemıyorum

bana da ters gelıyor bazı şeyler,sorumluluk bana göre değil, ama bu şekilde de olmaz ki...

evet benımde tek düşündüğüm şey
tek başıma yaşlılık geçirmemek
tek başıma ölmek istemıyorum

bana da ters gelıyor bazı şeyler,sorumluluk bana göre değil, ama bu şekilde de olmaz ki...

yalnız olmadığımı bilmek güzel:) ciddi ciddi sorunlu muyum acaba diye düşünmeye başlamıştım...
ailemden önce öleceğimi bilsem evlilik falan asla düşünmem ciddi anlamda benlik bişey değil ama şu yalnızlık korkusu, acılara tek başına direnemem diye düşünüyorum:(

Son düzenleme:
bende senin gibiydim , yapamam edemem evlilik bana göre değil vs vs .. ama insan sevince değişebiliyor . benim asiliğim bitti diyemem ama azıcık kaldı :p ailesinden vs korkuyorum karışırlar mı rahat edebilir miyim vs vs ama yaşamadan da bilemem . tek bildiğim insan sevince güzel geliyo herşey gözüne kulağına :) yalnızlık zor , çift olmak bazen yalnızlıktan da zor okuyorum buradaki arkadaşların dertlerini ama ne bileyim herkes mutsuz olacak diye de bi kaide yok . Allaha emanet kalbimiz mutluluğumuz huzurumuz :)

yalnız olmadığımı bilmek güzel:) ciddi ciddi sorunlu muyum acaba diye düşünmeye başlamıştım...
ailemden önce öleceğimi bilsem evlilik falan asla düşünmem ciddi anlamda benlik bişey değil ama şu yalnızlık korkusu, acılara tek başına direnemem diye düşünüyorum:(

işte o korku çok hain bir korku
bır zaman gelıyor korkuyorsun, bir zaman gelıyor ne kokucam dıyorsun.

tamamen bulanık oluyor her şey...bazen ne ıstedıgınden bıle emın olamıyorsun.
kımseye hesap vermek ıstemıyorsun, sorun yaşamak istemıyorsun,özgürlüğünden taviz vermek istemıyorsun.

öyle bir an oluyor ki, kendınle çelişiyorsun.

karmaşık ruh hali.

bende senin gibiydim , yapamam edemem evlilik bana göre değil vs vs .. ama insan sevince değişebiliyor . benim asiliğim bitti diyemem ama azıcık kaldı :p ailesinden vs korkuyorum karışırlar mı rahat edebilir miyim vs vs ama yaşamadan da bilemem . tek bildiğim insan sevince güzel geliyo herşey gözüne kulağına :) yalnızlık zor , çift olmak bazen yalnızlıktan da zor okuyorum buradaki arkadaşların dertlerini ama ne bileyim herkes mutsuz olacak diye de bi kaide yok . Allaha emanet kalbimiz mutluluğumuz huzurumuz :)

şu dönem en büyük sorunum derdim bu o nedenle açık olucam öz eleştirilerimde.
bunları övünür gibi söylemiyorum asla ama ailem sanırım beni biraz şımarık yetiştirmiş, istediğim her şey olsun istiyorum, haliyle biraz ego da var benim dediğim olacak diye inatlaşmalara giriyorum, sinirlenince çok kırıcı da olabiliyorum ama kinci değilim çabuk geçiyor ama bunlar da ilişkiyi yıpratıyor. ve uyumlu da değilim:( bana karışılması mesela beni çileden çıkarıyor.
bir de tahammül düzeyi çok düşük biriyim, ne kadar sevsem de ters bişey de insan olarak affetsem de, aşk ve sevgi anlamında soğuyorum hemen.
bugüne kadar ki ilişkilerimde de daha çok lafımı geçirebildiğim kişilerle uzun sürdü ama türk erkeğinin yapısı da malum sonuna kadar böyle devam etmiyor.
ve bütün bunları da nasıl aşarım bilemiyorum

işte o korku çok hain bir korku
bır zaman gelıyor korkuyorsun, bir zaman gelıyor ne kokucam dıyorsun.

tamamen bulanık oluyor her şey...bazen ne ıstedıgınden bıle emın olamıyorsun.
kımseye hesap vermek ıstemıyorsun, sorun yaşamak istemıyorsun,özgürlüğünden taviz vermek istemıyorsun.

öyle bir an oluyor ki, kendınle çelişiyorsun.

karmaşık ruh hali.

aynen aynen.
ve iki kutupta savrulup durdukça da bu derdin çaresi yok galiba diyorum bazen
bunun nedenini de çözemedim kendine aşırı düşkün olmaktan mıdır bilemedim ki

aynen aynen.
ve iki kutupta savrulup durdukça da bu derdin çaresi yok galiba diyorum bazen
bunun nedenini de çözemedim kendine aşırı düşkün olmaktan mıdır bilemedim ki

özgürlüğe düşkünlük
bağımsızlığa bağlılık.

kendımden biliyorum.

bazen düşünüyorum, bu dünyanın manası nedır?
evlenmek çocuk yapmak zorunda mıyız?
bir erkeğin emri altına girmek şart mı?

öte yandan ; yalnız ölmek istemıyorum
hiç mi özenmez insan evli olanlara çocuk yapanlara

bende terazi burcuyum.

sorun terazilikte o zaman:)
geçen misal bir arkadaşlar arasında konuşuyorduk, beni özgür bırakacak ayrı sosyal hayatlarımızın olmasını olumlu bir durum olarak görecek, yeri geldiğinde ayrı tatile çıkmama karışmayacak, ailemin verdiği sınırsız hoşgörüye sahip olacak, aldatılma paranoyalarına girmeyip bana güvenecek , sinirlendiğimde ben yatışana kadar idare edecek birini bulsam durmam evlenirdim demiştim, kimse öyle bir erkeğin yaşıyor olacağına imkan vermemişti:)

Son düzenleme:
sorun terazilikte o zaman:)
geçen misal bir arkadaşlar arasında konuşuyorduk, beni özgür bırakacak ayrı sosyal hayatlarımızın olmasını olumlu bir durum olarak görecek, yeri geldiğinde ayrı tatile çıkmama karışmayacak, ailemin verdiği sınırsız hoşgörüye sahip olacak, aldatılma paranoyalarına girmeyip bana güvenecek , sinirlendiğimde ben yatışana kadar idare edecek birini bulsam durmam evlenirdim demiştim, kimse öyle bir erkeğin yaşıyor olacağına imkan vermemişti:)

evet öyle bir erkek varsa da nadirdir.
ya da sen sevmıyorsundur onu.

zor hemde çok zor
seviliyorsan sevıyorsan, beklentıler yüksek oluyor
ve karşılıklı müdahale oluyor.

bende isterım karışmasın, kıskansın
sevsin, abartmasın
sahiplensin, ama her şeyime karısacak kadar değil
kısacası çok şey istiyorum ve farkındayım.

bazen kendıme bile tahammül edemıyorum.

özgürlüğe düşkünlük
bağımsızlığa bağlılık.

kendımden biliyorum.

bazen düşünüyorum, bu dünyanın manası nedır?
evlenmek çocuk yapmak zorunda mıyız?
bir erkeğin emri altına girmek şart mı?

öte yandan ; yalnız ölmek istemıyorum
hiç mi özenmez insan evli olanlara çocuk yapanlara

çocuk vs emin ol fikri bile kabus gibi geliyor, anne olunca farklı olur diyolar ama küçük bi çocuğa yarım saatten fazla tahammül bile edemiyorum, özenmek şöyle dursun.
ama tek bu duruma yalnızlıktan korkum yüzünden katlanabilirim sanırım:(

ama dediğin gibi diğer yandan hayatımın kontrolüne bir erkeğin müdehalesi fikri gerçekten gelecek adına beni tedirgin ediyor

çocuk vs emin ol fikri bile kabus gibi geliyor, anne olunca farklı olur diyolar ama küçük bi çocuğa yarım saatten fazla tahammül bile edemiyorum, özenmek şöyle dursun.
ama tek bu duruma yalnızlıktan korkum yüzünden katlanabilirim sanırım:(

ama dediğin gibi diğer yandan hayatımın kontrolüne bir erkeğin müdehalesi fikri gerçekten gelecek adına beni tedirgin ediyor

ben çocukları çok severım
ama srumluluğunu taşıyabılecegımı sanmıyorum.
bilmiyorum , belkı de ''başa gelen çekilir'' durumu.

evet öyle bir erkek varsa da nadirdir.
ya da sen sevmıyorsundur onu.

zor hemde çok zor
seviliyorsan sevıyorsan, beklentıler yüksek oluyor
ve karşılıklı müdahale oluyor.

bende isterım karışmasın, kıskansın
sevsin, abartmasın
sahiplensin, ama her şeyime karısacak kadar değil
kısacası çok şey istiyorum ve farkındayım.

bazen kendıme bile tahammül edemıyorum.

ben kendime zaten tahammül edemiyorum:) çelişkilerim, dengesizliklerim, sıkılganlığım, tahammülsüzlüğüm ve kahrolası egom. bütün bunlar bana hayatı zindan ediyor. ve ben kendime tahammül edemezken şu halime kim tahammül edecek diyorum:))
ben mesela çok sevilmeye karşı değilim, kıskançlık, kısıtlama ve paranoyaklıklar girmediği sürece sonsuz sevebilir
bir de genelde hoşlandığım erkekler tabiri caizse bi tarafları kalkık tipler oluyor, e öylelerinde de kontrolü sağlamak ve bu beklentilere ulaşmak zorlaşıyor.

ben çocukları çok severım
ama srumluluğunu taşıyabılecegımı sanmıyorum.
bilmiyorum , belkı de ''başa gelen çekilir'' durumu.

ben de bi küçük çocuğu ilk gördüğümde seviyorum ama yarım saat geçtikten sonra fikrim değişiyor:))
ama okul çağına gelmiş çocuklarla da diyaloğum müthiş iyidir:)) keşke bunlar 6 yaşında olarak doğsa:D

ben kendime zaten tahammül edemiyorum:) çelişkilerim, dengesizliklerim, sıkılganlığım, tahammülsüzlüğüm ve kahrolası egom. bütün bunlar bana hayatı zindan ediyor. ve ben kendime tahammül edemezken şu halime kim tahammül edecek diyorum:))
ben mesela çok sevilmeye karşı değilim, kıskançlık, kısıtlama ve paranoyaklıklar girmediği sürece sonsuz sevebilir
bir de genelde hoşlandığım erkekler tabiri caizse bi tarafları kalkık tipler oluyor, e öylelerinde de kontrolü sağlamak ve bu beklentilere ulaşmak zorlaşıyor.

belkıde yanlış sularda sevgıyı arıyorsundur:1::1:
aslında bunların farkındalığını bilen insan düzelebilir
peki, ya düzelmek istemıyorsa? işte onun çaresı yok:27:

ben de bi küçük çocuğu ilk gördüğümde seviyorum ama yarım saat geçtikten sonra fikrim değişiyor:))
ama okul çağına gelmiş çocuklarla da diyaloğum müthiş iyidir:)) keşke bunlar 6 yaşında olarak doğsa:D

olur mu yaa:D
ben bebişlere bayılıyorum
öpe öpe bir hal oluyorum:emir_bebek:

en tatlı ve sevımlı yaşları :) tahammul edılmez mı yahu:23:

olur mu yaa:D
ben bebişlere bayılıyorum
öpe öpe bir hal oluyorum:emir_bebek:

en tatlı ve sevımlı yaşları :) tahammul edılmez mı yahu:23:

1-4 yaşlar berbat yaa yeni doğmuşlar elbette çok tatlı ama, ağlayan, ortalığı 2 dkda mahvettikleri şu ilk ayaklanmaya başladıkları çağ çok fenaa
o kadar sabırlı biri değilim:) belki anne olunca sabrı da geliyodur

Back
X