Evlilik korkusu

hera26

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2016
2.129
1.247
53
35
Kizlar 25 yasindayim 2 yildir hayatimda biri var.daha ne saygisizlik ne kotu bir kavga yasadik.isler ciddilestikce korku sardi beni.normalde erkekler yasar diye bilirdim hatta eski sevgilimden evlilikten korkuyorm dedi diye ayrilan bendim.basta babama nasil anlatirim acaba ne derler ? Uzak diye istemeyebilir mesela(3saatlik mesafe) savasck gucum var mi? Evlendik diyelim ailemin tek cocuguyum cok ozlersem baba evini ararsam ki herkes cok ozledgni soyluyo.hep kucukmusum gibi sanki buyumemisim gibi geliyo destek almalimiyim bu korku cidden cok artti kirilcak diye bir sey diyemiyorm ona.sanki emin degilim gibi donup sevgimi sorguluyorum ama daha once ayrilmadik onun yoklugunuda bilmiyorum...nolur yasayaniniz varsa anlatsin bana cevremde kimsede yok konuscak akilli basli.

Evlenmeden once bunlari herkes dusunur. Normal yani. Ama ben uzaga gitmek istemezdim

Ben ailemden uzak bi şehirdeyim. Çok da mutluyum. İstediğimiz zaman gidebiliyoruz. Tabi ilk başta ailem istemedi ama eşimi tanıyınca kararları değişti.

Ben ailemden uzak bi şehirdeyim. Çok da mutluyum. İstediğimiz zaman gidebiliyoruz. Tabi ilk başta ailem istemedi ama eşimi tanıyınca kararları değişti.
Hastaliklarnda ilk ben kosamicm dusundukce kotu hissediyorm

Evlenmeden önce herkes bunları düşünür ama inşallah iyi bir erkeğe düşersin.
Hiçbir hatasını görmezden gelme. Çünkü ilerde şuande göz yumdugun hatalara dayanamayıp ayrılmak ısteyebılırsın..
Çok iyi tanımanı tavsıye edebilirim.

Onları düşünürsen tabiki öyle. Anında orda olamayacaksın. Allah herkese hayırlı eş nasip etsin. Yakında olsan bile annesinin evine aylarca gidemeyen insanlar biliyorum.

Evlenmeden önce herkes bunları düşünür ama inşallah iyi bir erkeğe düşersin.
Hiçbir hatasını görmezden gelme. Çünkü ilerde şuande göz yumdugun hatalara dayanamayıp ayrılmak ısteyebılırsın..
Çok iyi tanımanı tavsıye edebilirim.
Herkesin ufak tefek hatalari var ama ben suana kadar goremedim ilginc bi sekilde..her istedgimi soyledim her istedgmi yaptim.bunaltmadi sıkmadi dozunda yasadik hep cok saygili ya zaten karakterini sevdm ama bu korku neyin nesi bilmiyorm

23 yaşında evlendim, 5 yıllık ilişkimin sonunda.
Evin tek kızı değildim ama ilk göz ağrılarıydım. Evde anne baba değil, arkadaş gibiydik herzaman.
Düğünümün olmasına 10 gün kalaya kadar hiç korku sarmamıştı aksine sevdiğim adamla yaşayacağım diye mutluydum.
Sonradan korku sarmaya başladı hayatım değişecek kaldırabilecekmiyim diye bir evin yükünü.
Evlendim şuan 19 aylık evliyim :)
İyi yönleride var kötü yönleride var.
İlk başta her hafta sonu aileme gitmek istedim.
Eşimin ailesinden yana sıkıntılar oldu, kaldıramadığım durumlar oldu. ( benim yetişme şeklim ve onların hayat şartlarıyla alakalı)
Hep kaçmak istedim evden aynı binada oturdugumuz için.
Zaman geçtikçe alışıyo bünye.
Canın nasıl isterse öyle davranmaya başlıyosun, sallamıyosun yani.
Benim eksi yönüm eşimin aile bağının fazla olması ve yeni bir ailesi olduğunu biraz geç farketmesi oldu.
Yani burda çok kişi sana iyi yada kötü şeyler anlatabilir ama sevgilini sen tanıyorsn.
Ömür boyu aileni özleyeceğini düşünerek evlenmemezlik yapamazsın heralde?

Tek çocuğum 25 yaşımda sevgilim ile birlikte yaşamaya 6-7 saatlik mesafeye geldim

İş bulduk eşyamızı aldık çalıştık didindik

Bir gün de ah baba evi demedim

Çık da rahat büyüdüm madden de rahattım para ortada olurdu lazım olan alırdı harçlık bile isteme kavramı yoktu

Ay sonunda son 5 tl mizi bölüşerek yaşadık

Henüz hazır değilseniz bekleyin yaşınız genç ama ailenizin evinde de önce ayaklarınızın üzerinde durun ve kendinize güvenin

Aynı sokakta da evlenseniz siz kendi ailenizi kuracaksınız yeni aileniz olacak bunu unutmayın

30 mu ben oyle dusunmuyorum annem 30unda evlenmis aramizda ucurum oldu hep aaasamadik
Asıl 25 yaşındaki düşünce yapısıyla 30 yaşındaki düşünce arasında da uçurum oluyor,sonra keşke şimdiki aklım olsaydı diyebiliyoruz.annenle yaşadığın uçurumlar neler bilmiyorum bu uçurumlar fiziksel değildir sanırım,sen bunları düşünerek kendi çocuğuna ona göre davranırsan annenle yaşadığın uçurumu kendi çocuğuna yaşatmamış olursun diye düşünüyorum.

23 yaşında evlendim, 5 yıllık ilişkimin sonunda.
Evin tek kızı değildim ama ilk göz ağrılarıydım. Evde anne baba değil, arkadaş gibiydik herzaman.
Düğünümün olmasına 10 gün kalaya kadar hiç korku sarmamıştı aksine sevdiğim adamla yaşayacağım diye mutluydum.
Sonradan korku sarmaya başladı hayatım değişecek kaldırabilecekmiyim diye bir evin yükünü.
Evlendim şuan 19 aylık evliyim :)
İyi yönleride var kötü yönleride var.
İlk başta her hafta sonu aileme gitmek istedim.
Eşimin ailesinden yana sıkıntılar oldu, kaldıramadığım durumlar oldu. ( benim yetişme şeklim ve onların hayat şartlarıyla alakalı)
Hep kaçmak istedim evden aynı binada oturdugumuz için.
Zaman geçtikçe alışıyo bünye.
Canın nasıl isterse öyle davranmaya başlıyosun, sallamıyosun yani.
Benim eksi yönüm eşimin aile bağının fazla olması ve yeni bir ailesi olduğunu biraz geç farketmesi oldu.
Yani burda çok kişi sana iyi yada kötü şeyler anlatabilir ama sevgilini sen tanıyorsn.
Ömür boyu aileni özleyeceğini düşünerek evlenmemezlik yapamazsın heralde?
En cok dilkat ettfim seydi gorus farki olmasn diye hep secici davrandm bende cok sukur fikirlerimiz cok uyusuyo zaten ailelerden sıkntı yasicakmiyiz bakalim..beninkide kopuk mesela..annesi daha evine 2 kez gelmedo 1 yildir

Onlar yetişkin hasta olurlarsa giderler doktora

Geçen bir başka konuya da yazdım çocukları nasıl çok korumacı olmamalı isek yaşlılara da bırakın her işlerini halletsinler

Ayrıca anneniz daha 55 yaşında aktif hayat içerisinde bir birey

Kızını mutlu görmesi ona en büyük destek olur

25 yaşındaki düşünce yapısıyla 30 yaşındaki düşünce arasında da uçurum oluyor,sonra keşke şimdiki aklım olsaydı diyebiliyoruz.annenle yaşadığın uçurumlar neler bilmiyorum bu uçurumlar fiziksel değildir sanırım,sen bunları düşünerek kendi çocuğuna ona göre davranırsan annenle yaşadığın uçurumu kendi çocuğuna yaşatmamış olursun diye düşünüyorum.
Ister istemez oluyor ki ona ayak uyduramiyorsun 40 yasinda ..annem beni hic anlamamistir hep en kotusune odaklamistir belki bunun sebebi bile hep kotu dusumcelere yoneltmesi beni mesela sen daha dur nelr gorceksn bunlar iyi gunlerin ...

gelin ata binmiş ya nasip demiş... bi ata binde sonra düşünürsün...

Ister istemez oluyor ki ona ayak uyduramiyorsun 40 yasinda ..annem beni hic anlamamistir hep en kotusune odaklamistir belki bunun sebebi bile hep kotu dusumcelere yoneltmesi beni mesela sen daha dur nelr gorceksn bunlar iyi gunlerin ...
Bence bu annenizin yaşıyla değil yaşadıklarıyla alakalı,sizin için endişe ediyor kendi yaşadıklarını istemiyor.anneniz bunları söylerken sizi kötü düşüncelere yöneltmek için söylemiyordur.Siz annenizin bu dediklerinden kötü düşüncelere yönelmeyin sadece dikkate alın bence,sonuçta karar sizin konu açtığınız için yorumumu yaptım ben sadece,şimdiden mutluluklar.

Back
X