bende araştırmıştım nikah yaptığın günden önce yani evliliğinde bir yılın dolmadan dilekçeyi vermen gerek
ve dilekçede belirtmeyi unutma evlilik sebebiyle işten ayrıldığını ,
kıdem alıyosun ihbar alamıyosun ve ayın 27 sini bekleme son güne bırakma ,
yerinde olsam önümüzdeki hafta başı söylerdim
Kıdem tazminatı almak için, evlilik nedeniyle istifalarda ihbar süresi var mıdır? Hayırlı günler diliyorum.
CEVAP: Kadın işçiler, evlendikten sonra bir yıl içinde iş sözleşmesini feshetmeleri halinde kıdem tazminatına hak kazanmaktadırlar. Bu hak, sadece kadın işçiye verilmiştir. Gerek uygulamada, gerekse de yargı kararlarında kadın işçinin evlenme nedeniyle işten ayrılırken herhangi bir ihbar süresi vermesine gerek bulunmadığı kabul edilmektedir.
Yargıtay, bir kararında, Dairemizin kararlılık kazanan uygulamasına göre, kıdem tazminatını gerektirecek şekilde kadın işçinin evlenmesi nedeni ile hizmet sözleşmesinin feshi halinde karşı tarafa önel verme zorunluluğu yoktur (Yargıtay 9. HD. E.1997/14623, K.1997/ 18913, T.12.11.1997) denilmek suretiyle evlenme nedeniyle bir yıl içinde işten ayrılan kadın işçinin ihbar süresi vermesine gerek bulunmadığı belirtilmiştir.
bak cnm googledan baktım merak ettim biraz öyle bir hakları yokmuş, sen dilekçeni verdin baktın işi yokuışa sürer gibi vakit kazanmaya çalışıyorlar noterden de bir dilekçe gönder ki elinde resmi bir yazı olsun ,
süpersin canımm çokk teşekkür ediyorum.
bu noterden yazı hemen ulaşıyormu peki süre sıkıntım varya hemen dilek ordan mı göndersem acaba
teşekkür ederim
ben bu pazartesi yani ayın 15 inde bu dilekçeyi vermeye karar verdim, korkum şu ki işyerlerine hç güvenim yok derler mi bana 2 hafta ihbar süresi var çalışmak zorundasın veya dilekçeyi içeride bekletip 1 yılın geçmesini beklerler mi ayın 27 sini, hiç bilmiyorum korkuyorum ya ne yapmam gerek bilmiyorum
Ama eski konularını da kısmen hatırlıyorum, asıl işten ayrılma nedenin ne peki ?
dünya kadar nedeni var aslında, üstüm olan müdürün kinci saçma sapan davranışları hakettiğim maaşı alamamam bazı insanlarla yaşadığım küslükler birsürü şey var, ama korkuyorum başka iş bulamazsam diye gunlerdr uyuyamıyorum sıkıntıdan hasta oldum
Karar snein tabi ama huzursuzluk varken işe de adapte olamaz insan
Hatta uyanınca off ya diye uyanır yine mi o ortama gireceğim diye
Sadece çıkmaya karar verirsen, dikkatli ol
Evlilik sebebi ile çıktığını bildirdiklerinden emin ol
dilekçen ve nikah cüzdanı fotokopinle beraber.
kesınlıkle noterden gönderin. elınızde yasal belge olsun. çunku " elden aldım" dıye imza atacaklarını sanmıyorum size. en garantısı noterden göndermek ama bır an once hatta bugun
mutsuzsan o iş yeri sana cehennem oluyor bilirim.. bende senin gibi çok bunalmıştım ve doğumumu bekledim işten çıkmak için, hem doğum parasını aldım işin içine çocuk girince de zorluk çıakrmadılar kendileri çıkarmış gibi gösterip işsizlik maaşından da yararlandım.. 2 yıl çalışmadım çocuk için.. ama inan bana eğer gerçekten istersen iş bulabiliyorsun 2 yıl ara verdiğim halde buldum iş.. hem evime yakın hem maddi anlamda doyurucu cumartesi pazar tatil.. herşey istediğim gibi.. benim demek istediğim arkadaşım inan bana daha iyi iş yerleri var... ama sabredeceksin ve bulana kadar uğraşacaksın..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?