• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik Mazereti-lütfen yardım

shineumu

Kocasını Çok Seviyor
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2010
288
2
116
İstanbul
Selam kızlar
İşten ayrılmaya karar verdim sonunda,
ancak bu ayın 27 sinde tam tamına 1 yılım doluyor evliliğimin.
şimdi daha ben dilekçe vermedim iş yerine ne zamana kadar hakkım var,
korkuyorum gecikirsem veya içeride bekletirlerse 1 yılı aşarsam tazminatımı da alamayacağım.
en geç ne zamana kadar dilekçe verme hakkım var bilen bayanlar avukat hanımlar yardımcı olurmusunuz lütfenn...
Sizden gelen bilgiye göre hemen harekete geçeceğim, eğer bu iznimi kullanamazsam işkurda işsizlik maaşı vermeycek tazminatta alamazsam yanarım ben :((

bende araştırmıştım nikah yaptığın günden önce yani evliliğinde bir yılın dolmadan dilekçeyi vermen gerek
ve dilekçede belirtmeyi unutma evlilik sebebiyle işten ayrıldığını ,
kıdem alıyosun ihbar alamıyosun ve ayın 27 sini bekleme son güne bırakma ,
yerinde olsam önümüzdeki hafta başı söylerdim

bende araştırmıştım nikah yaptığın günden önce yani evliliğinde bir yılın dolmadan dilekçeyi vermen gerek
ve dilekçede belirtmeyi unutma evlilik sebebiyle işten ayrıldığını ,
kıdem alıyosun ihbar alamıyosun ve ayın 27 sini bekleme son güne bırakma ,
yerinde olsam önümüzdeki hafta başı söylerdim

teşekkür ederim
ben bu pazartesi yani ayın 15 inde bu dilekçeyi vermeye karar verdim, korkum şu ki işyerlerine hç güvenim yok derler mi bana 2 hafta ihbar süresi var çalışmak zorundasın veya dilekçeyi içeride bekletip 1 yılın geçmesini beklerler mi ayın 27 sini, hiç bilmiyorum korkuyorum ya ne yapmam gerek bilmiyorum

Kıdem tazminatı almak için, evlilik nedeniyle istifalarda ihbar süresi var mıdır? Hayırlı günler diliyorum.
CEVAP: Kadın işçiler, evlendikten sonra bir yıl içinde iş sözleşmesini feshetmeleri halinde kıdem tazminatına hak kazanmaktadırlar. Bu hak, sadece kadın işçiye verilmiştir. Gerek uygulamada, gerekse de yargı kararlarında kadın işçinin evlenme nedeniyle işten ayrılırken herhangi bir ihbar süresi vermesine gerek bulunmadığı kabul edilmektedir.
Yargıtay, bir kararında, “Dairemizin kararlılık kazanan uygulamasına göre, kıdem tazminatını gerektirecek şekilde kadın işçinin evlenmesi nedeni ile hizmet sözleşmesinin feshi halinde karşı tarafa önel verme zorunluluğu yoktur (Yargıtay 9. HD. E.1997/14623, K.1997/ 18913, T.12.11.1997)“ denilmek suretiyle evlenme nedeniyle bir yıl içinde işten ayrılan kadın işçinin ihbar süresi vermesine gerek bulunmadığı belirtilmiştir.

bak cnm googledan baktım merak ettim biraz öyle bir hakları yokmuş, sen dilekçeni verdin baktın işi yokuışa sürer gibi vakit kazanmaya çalışıyorlar noterden de bir dilekçe gönder ki elinde resmi bir yazı olsun ,

Kıdem tazminatı almak için, evlilik nedeniyle istifalarda ihbar süresi var mıdır? Hayırlı günler diliyorum.
CEVAP: Kadın işçiler, evlendikten sonra bir yıl içinde iş sözleşmesini feshetmeleri halinde kıdem tazminatına hak kazanmaktadırlar. Bu hak, sadece kadın işçiye verilmiştir. Gerek uygulamada, gerekse de yargı kararlarında kadın işçinin evlenme nedeniyle işten ayrılırken herhangi bir ihbar süresi vermesine gerek bulunmadığı kabul edilmektedir.
Yargıtay, bir kararında, “Dairemizin kararlılık kazanan uygulamasına göre, kıdem tazminatını gerektirecek şekilde kadın işçinin evlenmesi nedeni ile hizmet sözleşmesinin feshi halinde karşı tarafa önel verme zorunluluğu yoktur (Yargıtay 9. HD. E.1997/14623, K.1997/ 18913, T.12.11.1997)“ denilmek suretiyle evlenme nedeniyle bir yıl içinde işten ayrılan kadın işçinin ihbar süresi vermesine gerek bulunmadığı belirtilmiştir.

bak cnm googledan baktım merak ettim biraz öyle bir hakları yokmuş, sen dilekçeni verdin baktın işi yokuışa sürer gibi vakit kazanmaya çalışıyorlar noterden de bir dilekçe gönder ki elinde resmi bir yazı olsun ,

süpersin canımm çokk teşekkür ediyorum.
bu noterden yazı hemen ulaşıyormu peki süre sıkıntım varya hemen dilek ordan mı göndersem acaba

süpersin canımm çokk teşekkür ediyorum.
bu noterden yazı hemen ulaşıyormu peki süre sıkıntım varya hemen dilek ordan mı göndersem acaba

3 gün içinde ulaşıyor diye biliyorum ,
bence önce yazılı olarak elden ver derim , hani belki iyi niyetle sorun çıkarmadan hemen işini hallederler
baktın yokuşa sürüyorlar bikaç gün içinde noterden gönderirsin sonuçta haketmiş oluyorlar böyle bi muameleyi,

Canım eğer noterden ihtar çekiceksen 2 ihtar şekli var. Birisi biraz geç gidiyor fiyatı uygun diğeri çok çabuk gidiyor bilgin olsun. Bence ihtarı çekerken çabuk gitsin istiyorum diye belirt ki sıkıntı yaşama.

teşekkür ederim
ben bu pazartesi yani ayın 15 inde bu dilekçeyi vermeye karar verdim, korkum şu ki işyerlerine hç güvenim yok derler mi bana 2 hafta ihbar süresi var çalışmak zorundasın veya dilekçeyi içeride bekletip 1 yılın geçmesini beklerler mi ayın 27 sini, hiç bilmiyorum korkuyorum ya ne yapmam gerek bilmiyorum

notere para vermek istemiyorsan bence dilekçeni iki nüsha hazırla tekini işyerine verirsin diğer teki sende kalır.sende kalan suretine şirket müdürünün aslını elden aldım yazıp imza ve tarih atması sanırım yeterli olacaktır.ya da telgraf çekebilirsin bu iki yöntemde daha ucuza gelir

Ama eski konularını da kısmen hatırlıyorum, asıl işten ayrılma nedenin ne peki ?

dünya kadar nedeni var aslında, üstüm olan müdürün kinci saçma sapan davranışları hakettiğim maaşı alamamam bazı insanlarla yaşadığım küslükler birsürü şey var, ama korkuyorum başka iş bulamazsam diye gunlerdr uyuyamıyorum sıkıntıdan hasta oldum

dünya kadar nedeni var aslında, üstüm olan müdürün kinci saçma sapan davranışları hakettiğim maaşı alamamam bazı insanlarla yaşadığım küslükler birsürü şey var, ama korkuyorum başka iş bulamazsam diye gunlerdr uyuyamıyorum sıkıntıdan hasta oldum

Karar snein tabi ama huzursuzluk varken işe de adapte olamaz insan
Hatta uyanınca off ya diye uyanır yine mi o ortama gireceğim diye

Sadece çıkmaya karar verirsen, dikkatli ol
Evlilik sebebi ile çıktığını bildirdiklerinden emin ol
dilekçen ve nikah cüzdanı fotokopinle beraber.

Karar snein tabi ama huzursuzluk varken işe de adapte olamaz insan
Hatta uyanınca off ya diye uyanır yine mi o ortama gireceğim diye

Sadece çıkmaya karar verirsen, dikkatli ol
Evlilik sebebi ile çıktığını bildirdiklerinden emin ol
dilekçen ve nikah cüzdanı fotokopinle beraber.

Çok mutsuzum inanki..
ben işten bir gram sıkılmam yeri gelir yorulurum çok yıpranırım mesaaiye kalırım gerekirse ama yine işten bıkmam ,tam tersi evde oturunca çok sıkılıyorum ben. ama ortam ortamdaki ego kabarması ezmeye çalışma modları benim kendime güvenimide giderek söndürüyor ve işime adapte olamıyorum, evlilik mazertiyle ayrılan bir arkadaşımızı aradım tazminatını peşinde alamamış 2 aylık çek vermişler olaya bakarmısınız, burda çoğunlukla yıllanmış insanlar var körelmiş patronun hala azarladığı, ben kendimi geliştirmek istiyorum kafaya koydumda şuan tek korkum ya iş bulamazsam, borçlarım var böyle bir atak yapıyorum ya bulamayıp ta pişman olursam.:((

kesınlıkle noterden gönderin. elınızde yasal belge olsun. çunku " elden aldım" dıye imza atacaklarını sanmıyorum size. en garantısı noterden göndermek ama bır an once hatta bugun

kesınlıkle noterden gönderin. elınızde yasal belge olsun. çunku " elden aldım" dıye imza atacaklarını sanmıyorum size. en garantısı noterden göndermek ama bır an once hatta bugun

bugün müdürle konusacaktım ama konuşamadan çıktı bazı kişilerde aklımı karıştırdı çıkma devam et vs diye ama ben cok bunaldım ,Allah ınsallah hayırlı bır kapı acar cıkıcam yanı yarın muhakkak gonderırım cok teşekkürler

mutsuzsan o iş yeri sana cehennem oluyor bilirim.. bende senin gibi çok bunalmıştım ve doğumumu bekledim işten çıkmak için, hem doğum parasını aldım işin içine çocuk girince de zorluk çıakrmadılar kendileri çıkarmış gibi gösterip işsizlik maaşından da yararlandım.. 2 yıl çalışmadım çocuk için.. ama inan bana eğer gerçekten istersen iş bulabiliyorsun 2 yıl ara verdiğim halde buldum iş.. hem evime yakın hem maddi anlamda doyurucu cumartesi pazar tatil.. herşey istediğim gibi.. benim demek istediğim arkadaşım inan bana daha iyi iş yerleri var... ama sabredeceksin ve bulana kadar uğraşacaksın..

mutsuzsan o iş yeri sana cehennem oluyor bilirim.. bende senin gibi çok bunalmıştım ve doğumumu bekledim işten çıkmak için, hem doğum parasını aldım işin içine çocuk girince de zorluk çıakrmadılar kendileri çıkarmış gibi gösterip işsizlik maaşından da yararlandım.. 2 yıl çalışmadım çocuk için.. ama inan bana eğer gerçekten istersen iş bulabiliyorsun 2 yıl ara verdiğim halde buldum iş.. hem evime yakın hem maddi anlamda doyurucu cumartesi pazar tatil.. herşey istediğim gibi.. benim demek istediğim arkadaşım inan bana daha iyi iş yerleri var... ama sabredeceksin ve bulana kadar uğraşacaksın..

saol arkadasım senın ıcınde çok sevindim.
bende doğumu beklemeyi düşündüm ama malesef yeni evlendim ve bir müddet düşünmüyorum doğumu ozamana kadarda ailemi eşimi evdeki huzurumu bozmak istemiyorum rahat çalışmak istiyorum :((

Back
X