Evlilik meraklısı gibi görünmeden nasıl söylerim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evlenmekle birlikte yaşananın en büyük farkı yasal olarak sevdiğiniz insanın en yakını olabilmek. Bir hastalık durumunda sadece aile bireyleri görebilir dendiğinde dış kapının mandalı gibi dışarda kalmamak , adli durumlarda sadece ailesiyle konuşabilir görüşebilir dendiğinde dışarda kalmamak demek. Yoksa istediğiniz kadar sevin hayatı paylaşıyoruz deyin kanun önünde o kişinin yabancısı oluyorsunuz. Sırf bunun için bile evlilik güzel ve gerekli bir şey.

O yorum ilk sayfada ve evlenenleri yargilamiyor orada. Orada bir uye hevesini almış şeklinde bir yorum yapmış ve banlanmis yaptığı yorum yüzünden .

Tekrar okursanız anlayabilirsiniz sanirim
Okuyup anlama yorumlarına hastayım
Çok açık bir şey yazdım evliliği istemeyen beraber yaşamak için ön kabul görmeyen biri niye sevgilim beni ailesiyle tanıştırmıyor diye üzülür neden nişan gibi beklentileri olur?
Hem bireyselci davrandığını söyleyip hemde toplumdan onay beklentisi olması dediğim
Oraya buraya çekmeye çalışıyorsunuz yazdıklarımı

de açık açık evlilik olamayacaksa niye birbirimize katlanıp zaman harcayalım ki?

Milattan önce ve çağ dışı benzeri yorumlar yapılmış gördüğüm kadarıyla

çağ dışı yorumu heves kelimesine yapıldı yalnız..
bende çok itici buldum bir kadının hevesini almış evlenmez lafını..
konu sahibesi ile sevgilisi diyelim ki evlenmedi. ve hatta diyelim ki adam hevesini! aldı vazgeçti evlenmekten.
geldi burada konu açtı evlenelim demişti birlikte yaşıyorduk beni terketti vs diye. hevesini almış niye evlensin senle denir mi. kötü kalplilik bu. kadını aşağılayıcı bir tabir. oyuncakmıyız biz..

Okuyup anlama yorumlarına hastayım
Çok açık bir şey yazdım evliliği istemeyen beraber yaşamak için ön kabul görmeyen biri niye sevgilim beni ailesiyle tanıştırmıyor diye üzülür neden nişan düğün gibi beklentileri olur?
Hem bireyselci davrandığını söyleyip hemde toplumdan onay beklentisi olması
Oraya buraya çekmeye çalışıyorsunuz yazdıklarımı

Canı istediği için beklentileri olur. Keyfinin kahyası öyle istediği için bende bunu diyorum nesini anlamıyorsunuz?

Siz oraya buraya çekmeye çalışıyorsunuz. İnsanların söylemediği şeyleri söylediğini iddia ediyorsunuz . Evlenenleri yargılıyor dediniz. Nerede demiş diyince gösteremiyorsunuz. Bu sebeple konuyu bir yere çekmeye çalışmıyorum. Nerede yazmış gösterin diyorum gösteremiyorsunuz. Tdk da bu eylemin karşılığı iftira oluyor.

Boşananda birlikte yaşayanlarda ayrılabilir.
Bunda bir şey yok
Tepki insanları medeni değil biz bir imzaya muhtaç değiliz deyip evlenenleri yargılayıp içten içe evlenmek istemelerine
Yapılana söylenilen birbirini tutmuyor
Kimsenin evlenmesi beraber yaşaması beraber yaşayıp sonra evlenmek istemesi beni ilgilendirmiyor
Sanılanın aksine, evlenmeden birlikte yaşayan veya yaşamak isteyen insanlar, evlilik kurumunu "tü-kaka" gördükleri için, "aman canım birlikte yaşamak varken ne gerek var" diye düşündükleri için değil, tam tersi fazlaca önemli buldukları için,birlikte yaşayıp yürütüp yürütemediklerini gördükleri bi insanlar evlenmeyi daha risksiz buldukları için tercih ederler. Şahsen kendimden örnek vermem gerekirse 7 yıl flort 2 yıl nişanlılık geçirdiğim insanla evlendiğim ilk yılda boşandım mesela, ama 2 yıl aynı evde yaşayıp sonrasında evlendiğim insanla halen evliyim ve çok mutluyum.. Tabi bunun bir garantisi var mı, yok elbette ama dediğim gibi riski diğerine göre daha düşük ;)

Canı istediği için beklentileri olur. Keyfinin kahyası öyle istediği için bende bunu diyorum nesini anlamıyorsunuz?

Siz oraya buraya çekmeye çalışıyorsunuz. İnsanların söylemediği şeyleri söylediğini iddia ediyorsunuz . Nerede demiş diyince gösteremiyorsunuz. Bu sebeple konuyu bir yere çekmeye çalışmıyorum. Nerede yazmış gösterin diyorum gösteremiyorsunuz. Tdk da bu eylemin karşılığı iftira oluyor.
Yav he he
İleriki sayfalarda hamile kadına hevesini senden aldı kocan başkasına gitmiştir şimdi yazanlarda aşırı modernler oluyor değil mi?

Beraber yaşamak illa evlilikle sonuçlanacak diye bir şey yok
Adam evlenmeyebilir yorumuna bu tepki neden?
Kadın kötü bir şekilde söylemiş ama olmayacak bir şey söylememiş
Bu forumda konu sahiplerini cinsellik le vurmaya kalkanların tam karşısında oldum
Evli olduğunu bilmeden aşık olanları herkes yerden yere vururken destek oldum
Ama siz gibisi insana kendini sorgulatır.
Sizin gibi yaşamayan düşünmeyen insanlar var
Oturup forumda kimin yazdığını nereye çekeceğim diye uğraşacağınıza bir bunu kabullenmeye çalışın en başta
Lütfen alıntıda yapmayın

Yav he he
İleriki sayfalarda hamile kadına hevesini senden aldı kocan başkasına gitmiştir şimdi yazanlarda aşırı modernler oluyor değil mi?

Bu forumda konu sahiplerini cinsellik le vurmaya kalkanların tam karşısında oldum
Evli olduğunu bilmeden aşık olanları herkes yerden yere vururken destek oldum
Ama siz gibisi insana kendini sorgulatır.
Sizin gibi yaşamayan düşünmeyen insanlar var
Oturup forumda kimin yazdığını nereye çekeceğim diye uğraşacağınıza bir bunu kabullenmeye çalışın en başta
Lütfen alıntıda yapmayın

Düşünmeyen, sorgulamayan insan sizin yazdığıza nerede yazmış demez.

Nerede yazdığını gösterince de bakıp sebep sonuç ilişkisinin kurulamadığını görür. Boş atılıp dolu tutulmaya çalışıldığını görür. Somut olaydaki gibi.

sizin neye destek olup olmadığınız beni ilgilendirmiyor ve benim sorularımın hiçbiri de bunları içermiyordu. İyi günler.

Bizim toplumumuzda diye başlayan cümle kurmaktan nefret ediyorum ama bazen insan mecbur kalıyor. Aslında konu başka yerlere evrildi her zamanki gibi. Konu sahibinin evlilik meraklısı gözükme gibi bir kaygısı vardı, ona cevap istemişti, evlenmek üzere anlaşıp aynı evde sevgilisiyle yaşayan kadının evlilik meraklısı gözükme kaygısı olmamalı, zaten konuşup anlaşmışlar. Bu kaygı sanki erkekten tam güveni alamamaktan kaynaklanıyor gibi geldi bana.
Onun dışında birlikte yaşam çoğu kadın için evliliğe giden bir yol gibi değerlendiriliyor o yüzden bu beklenti oluyor. Ama çoğu erkekte böyle değil.bu kesim, evlilik sorumluluğunu almadan bir kadınla yaşamanın her türlü konforundan yararlanmanın güzel bir yolu olarak görür bunu. Elbette seviyordur ama canı istemezse de sorumluluk almadan kapıyı çarpıp gitme rahatlığını hiç bir imkan vermez adama. Daha önce bir konu açılmıştı, 12 yıllık beraberlikten sonra terkedilen bir üye vardı. Kadının yaşadığı üzüntü terkedilmekten ziyade oyalandığını düşünüyor olması, giden yıllarının boşa geçtiği hissiydi. Yani ben öyle anladım. Eğer bu hisle ilerde bir gün karşılaşmayacağınızı bilen bir kadınsanız her türlü birlikte yaşam denenebilir. Ama illa ki bu ilişki evlilikle sonuçlanmalı, 3 yıl ama 5 yıl muhakak evlenmeliyiz, aileme ne açıklarım gibi kaygıları olan kadınlar hiç o topa girmemeli bence yoksa modernizim ya da çağ dışı gibi görüşler herkesin kendi değerlerdir, kimse karışamaz.

Tanıyorsun heralde sen enişteyi :) eleşteiye açık bir insanım ancak söylediğiniz şeyler çağ dışı ve bana ters benim sorum cok baska yani
Neden evlenmek istiyorsunuz o zaman ?
Böyle devam edin ne olacak ki
Bir imzanın eksikliğini hissettiğiniz için mi konu açtınız ?
Erkek arkadasın konusunu açmıyorsa en azından aileler tanışsın demiyorsa şu an ya maddi olarak hazır değil ya da evlilik düşünmüyor ya da üzgünüm ama senle evlilik düşünmüyor.

İmza istiyorsanız atın yahu, bu kadar tantanaya gerek var mı ki.
Evlilik meraklısı değil gibi görünmek istiyorsunuz, neden? onuda anlamadım. :/
İnsan evlenmek isteyebilir en doğal hakkı, neden mış gibi yapılıyor? istemeyedebilirdiniz. Bu da çok doğaldı.

Hevesini aldıktan sonra senle neden evlensin ki yorumuyla sizin ki aynı çünkü dimi savunacam diye yazıp duruyorsunuz da boşa yazıyorsunuz ;)

Evlenmek dediğiniz bir imza değil mi? Zaten aynı evi paylaşmaya başlamışsanız artık pek çok konuyu çok rahat şekilde konuşur hale gelmiş olduğunuzu söyleyebilir miyiz?
Aileleriniz de beraber yaşadığınızı biliyorsa evleneceğinizi söyleyip sonrasında da bir nikah ile hayatınıza kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.
Erkek arkadaşınıza bu durumu gayet uygun bir şekilde söyleyebilirsiniz. Evlilik meraklısı olduğunuzu düşünecekse de bu isteğiniz ile, düşünsün. Böylece yol yakınken kendi hayatınıza bakarsınız.

En azından yav he he yazmadım :KK66:
Tabii öyledir o_O

Bu konuda şunu gördüm ancak kendi düşünceniz olanlar oldu mu yazılanlara tahammül edebiliyorsunuz.
Karşı taraftan sınırsız hoşgörü bekleyip aykırı bir şey görünce nereden saldıracağınızı şaşırıyorsunuz
Katılıyorum
Madem beraber yaşamak için evlilik şart değil illa imza gibi bir beklentileri yok
O zaman neden aile tanışması söz nişan gibi çoğu evlenin yapmadığı beklentiler var

Beraber yaşamak sadece çocuk varsa sıkıntı olacak bir durum
Şu mesaja kırmızı görmüş boğa gibi saldırıp karşı tarafa boş yapıyor yazıyorsunuz

Birlikte yaşamanız sorun değil sizin ortak kararınız neticesinde ama ikinizin de ailelerle tanışmaması çok anormal değil mi yani hiçbirinizin ailesi demedi mi aynı evde yaşıyo ama karşıdaki hırlı mı hırsız mı ( bakın işin asla dini ya da ahlak tarafında değilim ) yani insan evladının beraber yaşayacağı kişiyi nasıl tanımaz yani garip geldi bana . Ayrıca evlilik meraklısı olmazsınız bi aile tanışmasıyla böyle kasmayın kendinizi, siz kendinizi bi kalıba sokuyosunus şuan direl açıkça konuşmalısınız zaten seneye diye karar vermişssiniz ama ailelerin tanışması da sorun olmaz yani . Gönlünüzce olur her şey inşallah :)

Adamin ayni evde yaşarken evlenmek için acele etmemesi gayet normal geldi bana.
Esimle ayni evde yaşasaydim, bu durum eşime de uygun olsaydi evlenmeye gerek bile gormeyebilirdim. Anca cocuk yapmaya karar verirsem, verirsek evlilik gündemimiz olurdu heralde.
Cocukta yapmayacak ve ayni evde yaşanacaksa insan neden evlenir, ben adamin yerinde olsam evlenmem hem işe ailelerde karişmamiş kafam şişmemiş olurdu. 😂

Yine de evlenmek istiyorsaniz acik acik soyleyin bunu da soyleyecek yakinlikta olmaniz lazim 2 yildir ayni evdeyseniz.

Adama "benim ile evlenmezsen ayrilirim" demissin. Bu tehdittir. Adami mecbur birakmatir.
Esin miladdan önce gelenek görenekleri sevmesi, benim söylediklerim ile ne alaka?

Ve yüzük takilirken siz evli degildiniz ki. Normalinde o yüzük evliligi sembolize eder. Söyler misin, evlenmeden o yüzük neyi sembolize ediyor? Ve esin üstüne basa basa, is yerinde, disarda takmani istiyordu. Neden? Kendini yüzüksüz "koruyamiyormusun"? Senin üzerinemi atlayacaklar yüzüksüz? Ergenler gibi pastane sözü olmus iste, kabul et.
Esimin "kusura bakma anamnez ben seninle en azından senin istediğin sürecde evlenmeyi düşünmüyorum " demesi en doğal hakkı iken ve bana "hayatındaki adam ben olmak istiyorum" diyerek ertesi hafta ailesini ailemin yanına kendi rızası ile gondermisken bu şantaj -tehdit değildir. İnsanin ne istediğini bilip ona göre yaşaması gerekir ve verilen kararlar beraberinde sonuçlarını da getirir. Eşim yollarımızı ayirabilirdi benimle evliliğe mecbur değildi .Esimin gelenek görenekleri fazla dusunmesinin konuyla ilişkisi; bunların erkeğe yukledigi maddi bir külfet bir yük var ..eşimin maddi olarak uygun olmaması bunlar için geçerli idi.Guven güvenmeme meselesine gelince adam yüzüğü parmağıma kelepcelemedi sonuçta .."niyetim seninle ciddi ve çevren bunu bilsin istiyorum" dedi, taktı yüzüğü diye bana güvenmiyor anlamı çıkıyorsa sözun nişanın ,evlilikte takılan yüzüklerin anlamı ne ?Bunlar neden takılıyor baskalarina o kişinin hayatında birisinin olduğunu göstermek için değil mi? Öbür yandan ben de bu pastahane sozu ile tatmin olmamış "evlenmeyi dusunmuyorsan ayrılalım " demişim ..eee siz bunu da şantaj olarak degerlendirdiniz ! Ne yapaylim şimdi 13 yıllık evlilik hükümsüz mu oldu ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X