• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik mi, üniversite mi? Yardm lütfen.

Üniversiteye hazırlanacaksın daha öylemi daha kazandığın bir bölüm yer filan yok??? Partnerinle konuştunmu bu arzunu? Bilmiyorum ben diğer arkadaşlardan farklı olarak evlendikten sonra sınav stresi evlilik stresi filan çok zor olacağını düşünüyorum özellikle eşin bu süreci desteklemezse

çocuk gelişimi anasınıfı ögretmenligini okudum liseden. yani üniversitedede onu düşünuyorum . şuan muahsebeci olarak çalışıyorum hoş unı olmazsa bile işim var şükür. ama benım istedigm işte üni hayatını tatmak. ayrıyetten yapamazsın başaramazsın diyen ailemin bazı fertlerımı susturmak.

konuştum onunla. şehir dışı olursa yollamam diyo.öbür türlü destek veririm hertürlü diyo :34: o çalışmana bile gerek kalmaz istersen otur evınde bebegını büyüt diyo ama kesinlikle okumucaksın calışmıcaksın diye konuşmuyo. bana bırakıyo yani .

bencede şehir dışında olmaması gerek eğer evleneceksen, şehir dışı olacaksa okul bitince evlen derim, benim başıma gelen sorunları anlatim, eşim de bana aşıktı evlenirken şimdi daha çok aşık fakat kıskançlık sorunları oldu, benim onu ezeceğim korkusu oldu ben iyi bir ünide okuyorum çünkü hani ondan daha tahsilliyim diye havalara girdiğimi falan düşündü ama alakası yoktu, sonra çocuk problemi oldu çünkü uzun süre çocuk yapmayacağımı söyleyerek evlendim fakat çevresi habire çocuk diyerek eşimi üzdüler ama o hep beni tuttu okulu bitirince olur acelesi yok dedi insanlara, bu konuları da konuş derim canım, birde kendin açısından ben özgürlüğüme düşkün bir insanım diyorsan biraz daha bekle çünkü ünide herkes özgür yurt içini geçtim yurtdışına gitmeyi planlayan arkadaşlarım çok, yaz tatili dönüşü hocalar sorunca şurayı gezdim cart curt diyorlar ben ev kredisi ödüyorum mesela tatili erteledim diyemiyorum haliyle :1: hani ben onlara bakarken üzülmeyeceğim diyorsan evlen ama ben özgürlüğümün tadını çıkarmak istiyorum dersen bekle derim, çoğu şeyi iki kişilik düşünmek ve sorumluluklar almak gerekiyor biliyorsundur belki ilk evliliğin kısa da sürse tecrübedir senin için, ama genel olarak ben iyiki evlenmişim diyorum :)

Biraz acı gelecek ama ikisi bir arada olmaz ikisinden biirini seçmen lazım,üniversite hayatı çok gariptir oraya gidersin fikirlerin değişir,4 yıl dile kolay,çok çok az insan gördüm üniversiteye başlamadan önce ilişksinde devam edip okul bitince evlenen..

ya birde şöyle birşey var ben kasıntılı sıkıntılı bi kızım . bazen kendime taahammül edemıyorum, zorum biraz, her erkek kaldıramaz çekemez benı yani :50: bu cocuk ben her defasında reddetmeme rahmen geldi bana, sevdrdi yani kendini :16: cokta iyi biri ailesiylede cok iyi anlaşıyorum.Durumumu bilmelerine ragmen asla olumsuzz negatif birşey hissetmedim onlardan. Yani şu okul olmasa hiç düşünmem evlenırım. Cunki cogu erkek dul bir kızı yataga atmak için peşinden koşar , kandırmaya calışır tatlı sözlerle. bende bu sözlere kanacak kadar aptal degilim. o yuzden cok cektirdim ben bu cocuga.genede bıkmadı geldi bana sonunda evet dedim gercekten sevmese gelmezdi ugraşmazdı :16: ailemin yarısı evet diyo yarısı hayır. evet diyen kısım onu tanıyanlar, hayır diyen kısımda benı okutmak için dershaneye yollayan insanlar.

Çoğu insan yıllardır evli olduğu kişiyi bile tanıyamıyor yani tamam çok iyi biri olabilir ama sonrası için kimsenin garantisi yok.Birde kendine dulum ben herkes başka düşünür diye bakma daha çok gençsin yeniden başlangıç yapabilirsin ki gördüğüm kadarıyla başlamışsın bile:))asla evlenme demiyorum enazından sınavı kazanıp okula girip bir yıl okuyana kadar bekleyebilirsin oda gerçekten seviyorsa destek olur bu sürede hem okul kazanmış hemde istediğin ortamı rahat yaşamış olursun.

bencede şehir dışında olmaması gerek eğer evleneceksen, şehir dışı olacaksa okul bitince evlen derim, benim başıma gelen sorunları anlatim, eşim de bana aşıktı evlenirken şimdi daha çok aşık fakat kıskançlık sorunları oldu, benim onu ezeceğim korkusu oldu ben iyi bir ünide okuyorum çünkü hani ondan daha tahsilliyim diye havalara girdiğimi falan düşündü ama alakası yoktu, sonra çocuk problemi oldu çünkü uzun süre çocuk yapmayacağımı söyleyerek evlendim fakat çevresi habire çocuk diyerek eşimi üzdüler ama o hep beni tuttu okulu bitirince olur acelesi yok dedi insanlara, bu konuları da konuş derim canım, birde kendin açısından ben özgürlüğüme düşkün bir insanım diyorsan biraz daha bekle çünkü ünide herkes özgür yurt içini geçtim yurtdışına gitmeyi planlayan arkadaşlarım çok, yaz tatili dönüşü hocalar sorunca şurayı gezdim cart curt diyorlar ben ev kredisi ödüyorum mesela tatili erteledim diyemiyorum haliyle :1: hani ben onlara bakarken üzülmeyeceğim diyorsan evlen ama ben özgürlüğümün tadını çıkarmak istiyorum dersen bekle derim, çoğu şeyi iki kişilik düşünmek ve sorumluluklar almak gerekiyor biliyorsundur belki ilk evliliğin kısa da sürse tecrübedir senin için, ama genel olarak ben iyiki evlenmişim diyorum :)

Senın adına sevindim valla secilmiş insansın :1: umarım bende dogru bi karar veririm. Yani hep dua ediyorum hayırlısıysa olsun diye. Bu devirde birine güvenmek yuva kurmak ve tabki o yuvayı mutlulukla devam ettirmek cok zor. hayat bazen böyle acımasızca davranıyo.yukarı tükürsem bıyık aşagı tükürsem sakal. :26:

Çoğu insan yıllardır evli olduğu kişiyi bile tanıyamıyor yani tamam çok iyi biri olabilir ama sonrası için kimsenin garantisi yok.Birde kendine dulum ben herkes başka düşünür diye bakma daha çok gençsin yeniden başlangıç yapabilirsin ki gördüğüm kadarıyla başlamışsın bile:))asla evlenme demiyorum enazından sınavı kazanıp okula girip bir yıl okuyana kadar bekleyebilirsin oda gerçekten seviyorsa destek olur bu sürede hem okul kazanmış hemde istediğin ortamı rahat yaşamış olursun.

bakalım kısmet daha isteme bile olmadı. bizimkiler ygs gecsin bakarız demişti cocukta o süre zarfında bekledi . hala daha bi haber beklıyo benden, resmen oyalıyo gibi oluyorummm :1:

Biraz acı gelecek ama ikisi bir arada olmaz ikisinden biirini seçmen lazım,üniversite hayatı çok gariptir oraya gidersin fikirlerin değişir,4 yıl dile kolay,çok çok az insan gördüm üniversiteye başlamadan önce ilişksinde devam edip okul bitince evlenen..

geneli böyle söyluyo üni farklıdır başkaları cıkar karşına vs vs . ama ben takıntılı kızım işte. herkes beni çekmez :26:

geneli böyle söyluyo üni farklıdır başkaları cıkar karşına vs vs . ama ben takıntılı kızım işte. herkes beni çekmez :26:

4 yıllık mı istediğin bölüm bilemiyorum ama 4 yıl dile kolay,ben de senin gibi biri varken hayatımda üniversiteye başladım,asla ayrılmayacağız diyordum,üniversite beni değiştiremez hemen bitecek filan,2 yıl kadar sürdü,sonrasında ona aşık olmadığımı anladım,ona duyduğum şey minnet,bana olan aşkı,anlayışıydı ama ben onu benim onun sevdiği gibi sevmiyordum,acı tecrübe oldu,başkasına aşık oldum,bitti..Okulum hazırlıkla birlikte 5 yıldı 1 yılda ben uzattım 6 yılda çok şey gördüm emin ol canım,belki onunla evlenirsin bilemeyeceğim,ama okul hayalin ağırsa evlilik için söz verme ,evlilik hayalin ağırsa okul için ümitlenme bence..Söylediklerimde yanılmayacağımı düşünüyorum 4 yıl sonra burayı gelip tekrar oku o zaman ne demek istediğimi anlarsın..

evlilikle okul birarada türür.
ben son sınıfım ve evliyim,gayet de güzel gidiyor.
fakat senin durumun farklı.
üniversite insanın hayat görüşünü yerle bir edebilir
(iyi anlamda da olabilir,kötü anlamda da bu insanın hayat görüşüne bağlı).
4 senede çok düşünce değiştirirsin.
en basitinden,
17 yaşında herşeyi göze alıp deli gibi aşık olduğun adamla gözünü kırpmadan evlendin,
şimdi nasıl yaptım bu hatayı diyorsun.
ilişki anlamında söylemiyorum,idealerin açısından da bu durum yinelenebilir.
mesela evlenirsin mutlusundur ama dersinki keşke şunuda yapıp öyle evlenseydim vs vs..
+
sen zaten çocuk yaşta büyük bir işe kalkışıp evlenmişsin,
az çok görmüşsün evliliğin dış etmenlerle nasıl zor hale geldiğini.
o yüzden daha emin adımlar atman gerekir.
bu yüzden bana kalırsa evlilik planını ileri bir tarihe at.
hele bi üniversiteyi kazan 3 sınıfa gel,
hala aynı düşüncede misin,hala aynı adamı seviyor musun bi bak.

ha illa evleneceğim ama tek sorunum evlilikle okul yürür mü tereddütteyim diyorsan,
bal gibi yürür.(tabi eşinin seni desteklediği,vize final dönemi ekstra fedakarlık yaptığı varsayımı altında)

Üniversiteye gitmemiş biri olarak asla okuldan vazgeçme derim. Hayatın boyunca çekersin acısını. Şu an iyi bir işim ve düzenim var ama üniversiteye gitmemiş olmamın bedellerini uzun yıllar ödedim. Şimdi de alır başımı giderim diyemem daralırsam, çünkü lise mezunuyum her yerde şu an ki olanaklarımla iş bulamam.

Eğer hayatındaki doğru adamsa zaten onunla evlenirsin, bir şekilde yürütürsünüz birlikteliğinizi ama okul ertelenecek bir şey değil. Mutlaka okulunu bitir derim

eğer evleneceksen üniversiteye gitmeden evlen... sen o ortamı tatmak istiyorsun. o ortamı tattıktan sonra sevgiline karşı soğuma yaşayabilirsin. ama evli olarak gidersen sadece yükselmek için gitmiş olursun...

Universite okumasaniz bile 27-28 yasindan once evlilik dusunmeyin. Fikirleriniz universiteye gitmeden de degisebilir hala gencsiniz cunku.

Ikisinin birarada yürüyeceğini düşünüyorum ben de.
Ama çok yönlü düşünmelisiniz.

Mesela isteme faslını yerleştirmelerin açıklanmasından sonraya atın.
Önce eğitiminizi hale yola koyun, evlilik sürecine sonra başlayın.

Okul başlayınca da en az bir yıl geçsin nikah için.
Siz okula alışın önce.
Hayatınızda iki büyük değişiklik birden yapmayın, bocalayabilirsiniz.
Bu süreçte birbirinizi ve kendinizi de tartarsınız hem.

Bir de işin maddi yönünü düşünün mutlaka.

Düşünerek hareket ettikten sonra neden olmasın? (:

Universite tabii ki. Kimseye guverek gelecekten odun verilmez. Senin aslinda daha bile okula sarilman lazim, madem bir kere yasamissin, nasil oluyor gormussun. Esas senin daha olgun dusunebilmen "kanatsiz melek de ciksa karsima, bu sefer ayaklarimin ustunde durmaliyim" demen lazim. Anlamadim ben bu isi. Universiteye bile gitsen aklin sevgilinde olacagi icin birakmadan okuyabilecek misin ben kestiremiyorum. Sen daha cok evlilikten yanasin gibi geldi bana.
Neyse artik yasayarak ogrenirsin sonuclari.

Bence üniversite hayatını, sana katacağı kültürü ve gelişimi, arkadaşlıklarını tadarsan ne evlenmesi bu yaşta dersin:21:
İleride aynı şeylerin olmayacağını kimse garanti edemez, başkası için hayallerinden vazgeçme. Biraz daha bekleyin ne olacak sanki, evlilik bir yere kaçmıyor, şimdilerde çoğu kişi 30dan önce evlenmiyor :31:

egitim öncelik olmalı sevgilin anlayışla karşılamalı bu fikrini bizim için hayat yeni başlıyor bende 22 yaşındayım bence okul...
tabi senin kararın inşallah hakkında hayırlı olur kararın ne olursa olsun..

Back
X