• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik mi, üniversite mi? Yardm lütfen.

şuan 23 yaşındayım.17 yaşımda evlilik yaptım 8 ay sürdü ,şiddetli gecimsizlikten dolayı boşandık.Eşim ve annesi yüzünden cok mutsuzdum, annesi ne derse oğluda onu yapıyodu, tabi evlenmeden önce benımki melekti ya, hep benımle ilgilenırdı, evlendık degişti cocuk,anneci oldu birden:18:. Bende evlilikten korktum bi daha evlenmem dedim. :20: cok kişiyle görüştüm ama kimseyle ciddi olmadım zatn hiç biride evlilige aday biri degillerdi. Hem bu süre zarfındada yarım kalan tahsilimi yaptım,şuanda üni hazırlanıyorum. Hayatımda 2 senedir biri var , ilk başta evlilik düşünmüyodum ama tanıdıkca ona alıştım ve hayatıma giren en şahane insan diyebilirim. Tabi kiiii evlilik teklifi etti kabul ettım :21: düşünün evlilikten korkan ben ona hayır demeyi asla dşünmedm .ama gel gelelim üni hayalimde var. nasıl yapıcam bilemıyorum ki ben :44:

Kesinlikle üniversite!! Kesinlikle... Zaten kötü bir tecrübe yaşamışsın,evlilikten uzak dur demiyorum ama üniversite okumalısın..Kimseyi hedeflerinin ve hayallerinin önüne koymamak lazım.. :31:

Biz kadınlar erkekler için kendimizi geri plana atıyoruz onların ilerlemesi için her türlü desteği sağlıyoruz sonra ortada kalan yine biz oluyoruz...Bunun sayısız örneği var.. Hem evlilik hem okul olabilir ama çok zor ve çok hassas bir durum bu.. Karşındaki insan da sen de bu konuda net olmalısın...

Hayırlısı :ssz:

tabiki olur ama okumakta parayla, yenı evli bir çift olucaz birde okulum olucak ve ben çalışamıcam :26: ya ben evlilik düşünümüyodum hiç mis gibi hayatımı yaşıodum istedigimle görüşüyodum sıkıldımmı ayrılıodum böyle gecip gidiyodu hayatım. sonra aşk diye birşey cıktı karşıma :30: olan oldu bana ya. hiç kimse böylesine degerli hissettirmemişti kendımı ve ilk defa birini kaybetmek istemedim :16: hayat bana orta parmagını mı gösteriyo nedir anlamadım :1:

Canım, benim öğrenciliğimde öğrenciler için bu kadar çok imkan yoktu. Harçlar zaten kaldırıldı. Şimdi bir çok yerden burs alma imkanı var, okuyarak çalışma imkanı var. Durumunu bildirirsen her üniversitenin kendi vakıfları, mezun dernekleri var, çok yardımcı oluyorlar. Başbakanlık zaten başvuran herkese neredeyse burs veriyor, yemek yardımı da var artık. Bazı vakıflar çalışma karşılığı veya sosyal projelerde görev alma karşılığı burs veriyor. Okul içinde de bilgisayar lab veya kütüphanede vs part time çalışma imkanı var. İstersen ders yükünü azaltıp az ders alma imkanın da var, çalışacağın için...

Kısacası, o noktaya gel, emin ol, düşündüğün kadar zor olmayacak...
Dilerim hayırlısı olsun senin için...:34:

Son düzenleme:
Canım, benim öğrenciliğimde öğrenciler için bu kadar çok imkan yoktu. Harçlar zaten kaldırıldı. Şimdi bir çok yerden burs alma imkanı var, okuyarak çalışma imkanı var. Durumunu bildirirsen her üniversitenin kendi vakıfları, mezun dernekleri var, çok yardımcı oluyorlar. Başbakanlık zaten başvuran herkese neredeyse burs veriyor, yemek yardımı da var artık. Bazı vakıflar çalışma karşılığı veya sosyal projelerde görev alma karşılığı burs veriyor. Okul içinde de bilgisayar lab veya kütüphanede vs part time çalışma imkanı var. İstersen ders yükünü azaltıp az ders alma imkanın da var, çalışacağın için...

Kısacası, o noktaya gel, emin ol, düşündüğün kadar zor olmayacak...
Dilerim hayırlısı olsun senin için...:34:

Harclar kaldirilmadi ikinci ogretimler hala bir bucuk milyardan fazla para yatiriyor 1.ogretimler tam olarak bilmiyorum 200 lira para civarinda para yatiriyor kolay kolay ne devletten ne de baska yerlerden burs alınamiyor evli bir kadina burs verilecegini sanmiyorum azda olsa medeni durum etkili bu konuda. baskakanlık bursunu almakta zordur.her donemde alinmak zorunda olan belli bir kredi var calisiyor olman cocugunun olmasiyla ilgilenmez universite. Yemekler pahali olmasina tepki gosteren ogrenciler var. Kisaca arkadasim ya okul ya da evlilik.

şuan 23 yaşındayım.17 yaşımda evlilik yaptım 8 ay sürdü ,şiddetli gecimsizlikten dolayı boşandık.Eşim ve annesi yüzünden cok mutsuzdum, annesi ne derse oğluda onu yapıyodu, tabi evlenmeden önce benımki melekti ya, hep benımle ilgilenırdı, evlendık degişti cocuk,anneci oldu birden:18:. Bende evlilikten korktum bi daha evlenmem dedim. :20: cok kişiyle görüştüm ama kimseyle ciddi olmadım zatn hiç biride evlilige aday biri degillerdi. Hem bu süre zarfındada yarım kalan tahsilimi yaptım,şuanda üni hazırlanıyorum. Hayatımda 2 senedir biri var , ilk başta evlilik düşünmüyodum ama tanıdıkca ona alıştım ve hayatıma giren en şahane insan diyebilirim. Tabi kiiii evlilik teklifi etti kabul ettım :21: düşünün evlilikten korkan ben ona hayır demeyi asla dşünmedm .ama gel gelelim üni hayalimde var. nasıl yapıcam bilemıyorum ki ben :44:

canım bende küçük evlendim
çok şükür güzel bir evliliğim var Allah sanada hayırlı yazgılar yazsın

sana diyeceğim şey şu... ben evlendiğimde lise biteli 1 ay olmuştu lise 3 te nişan 4 ten sonra evlilik yani

eşimle aramızda okul mevzusu hiç sorun olmadı o hep üni. okumamı istedi vede okuttu sağolsun

asıl mesele eşim okuttu okutmasına ama keşke baba evimden kolumda bilezğimle çıksaydım eşimle gerçekten sorun yaşamadım bu konuda ama benim hatam okulu bırakmak istememle başladı

sadece senin için demiyorum tatlım bir kız bu devirde koluna bilezik takmadan evlenmeyecek

eğer sen x kişiyle evlilik düşünüyorsan okulu ciddi ciddi konuş yok derse keyfi bilir
bir hata daha yapmanı istemem hayat ne getirir belli olmaz ama önce okul:113::113::113:

kesinlikle önceliğinin üniversite olması taraftarıyım.

Harclar kaldirilmadi ikinci ogretimler hala bir bucuk milyardan fazla para yatiriyor 1.ogretimler tam olarak bilmiyorum 200 lira para civarinda para yatiriyor kolay kolay ne devletten ne de baska yerlerden burs alınamiyor evli bir kadina burs verilecegini sanmiyorum azda olsa medeni durum etkili bu konuda. baskakanlık bursunu almakta zordur.her donemde alinmak zorunda olan belli bir kredi var calisiyor olman cocugunun olmasiyla ilgilenmez universite. Yemekler pahali olmasina tepki gosteren ogrenciler var. Kisaca arkadasim ya okul ya da evlilik.

Normal öğretimden bahsediyoruz zaten. İkinci öğretim ancak çok iyi bir işi olanların tercihi olmalı. Yoksa özel üniversiteden ne farkı olur, parayla okurum demek anlamına gelir. Evli olmak önemli değil, maddi durum önemli. Ayrıca evli olanlara yardım yapan dernekler de var. Çevremde arkadaşlarımın çocukları var, , asla benim dönemimle kıyaslanamaz. Burs, dernek vs hiç bilmedik biz. Başbakanlık bursunu nerdeyse tanıdığım herkes aldı. Milli eğitim eğitim tercih edenlere ilk beş tercih içinde, diğer kurumlar ve bazı meslek odaları da ilgili olanlara burs veriyor. Ders yükü zaten minimumda, ondan fazlasını alan da var, yaz okulu da var, 3 yılda bitirmek bile mümkün artık. Benim zamanımda asla böyle şeyler yoktu. Boğaziçinde sabah kahvaltısı 1, öğlen yemeği 1.5 tl. Ayrıca bu öğrenci derneğiyle rektörlüğün uzlaşmasına bağlı. Her üniversitede farklıdır. Değil evli olarak, bebeğiyle okuyan bile biliyorum.

Kısacası, imkanlar geçmişte hiç olmadığı kadar güzel. Ama her şey kişiye bağlı. 4 yıllık fakülteyi, 9 yılda bitiremeyen de biliyorum, 3 yılda bitiren de. Aldığı burslara rağmen aileden sürekli para isteyen de biliyorum, ailesine para gönderen de...

Konuyu açan arkadaş için, en azından evlenmeden önce üniversiteye girip bir görmesini isterim. Söz nişan derken zaten biraz zaman geçer. Kendin görmüş olursun. En azından 1 dönem veya 1 yıl oku, baktın çok zor geldi bölüm, yine de pes etme, 1 dönem veya 1 yıl kayıt dondur, evlen, tekrar dene. Tamamen kapatma okul konusunu. Evlilikle birlikte de olabilir, her şey sana ve çevrendekilere bağlı. Ama çocuk için acele etme derim, yine de sen kendini daha iyi bilirsin. Yapılmayacak şey değil ama kendini ve çevrendekileri en iyi sen tanırsın...

Başarılar tekrar, her şeyin hayırlısı olsun...:34:

şöyle bir gerçek var ki her üniversite okuyan bir yerlere gelemiyor, ortalık işsiz üni mezunlarıyla dolu. eğer ki üni.siz güzel bir kariyer fırsatı bulursan bunun peşinden git. o ara da evlenirsin. üni okumak sana kalmış ama tek bildiğim birşey varsa o da muhakkak mesleğini eline alman, muhakkak. bu devirde erkeklere güven olmuyor malum sen de yaşamış görmüşsün. hakkında hayırlısı olsun :)

Ailenin bir bilgisi var mı erkek arkadaşın konusunda? Bence önce okumak ve emin ol üniversite hayatı çok şey katacak sana. Güzel bir mesleğinin olması her şeyden önemli bence. Ama eğer konuşaileceksen ailenim fikrini de al derim

bana kalsa evlenirim o işe giderken bende okula giderim
okul çok zorlayıcı olmuyor zaten
canıma tak etti ya beklemek :47:
ama annem izin vermez kesinlikle
eşiniz okula gitmenize bir şey demiyorsa ikisi bir arada gayet güzel yürür

Benzeri şeyleri yaşayan biri olarak kesinlikle önce üniversite okumanı tavsiye ederim. Birdaha evlenmem vs diye de korkma eğitimini tamamla, birlikte olduğun kişide sabredebilecekse beklesin seni. 2. kez kurduğun hayallerin yıkılması 1. yıkıntıdan daha çok zarar verir. Eğer eğitimini tamamlarsan en azından geleceğine güvenle bakarsın. Sakın tereddüte düşme aşk evlilik olayının her zaman hayallerde ki gibi olmadığını görmüş bir kişisin. Ne olursa olsun eğitimini tamamla ve güçlü bir kadın ol. Evlilik için adaylar her zaman karşına çıkar ama eğitim fırsatını herzaman yakalayamıyor insan...

bana kalsa evlenirim o işe giderken bende okula giderim
okul çok zorlayıcı olmuyor zaten
canıma tak etti ya beklemek :47:
ama annem izin vermez kesinlikle
eşiniz okula gitmenize bir şey demiyorsa ikisi bir arada gayet güzel yürür

ilk 1-2 sene çalışmam gerekliymiş malum ev borcu vs. Ya karar verdim acıktan okuyacam :34: zaten bölümüme göre istanbul içinde devlet üniversitesi yokmuş. e bendede özele verecek mani yok :20: o yüzden öyle yada böyle acıktan okumak kalıyo bana :51:

Benzeri şeyleri yaşayan biri olarak kesinlikle önce üniversite okumanı tavsiye ederim. Birdaha evlenmem vs diye de korkma eğitimini tamamla, birlikte olduğun kişide sabredebilecekse beklesin seni. 2. kez kurduğun hayallerin yıkılması 1. yıkıntıdan daha çok zarar verir. Eğer eğitimini tamamlarsan en azından geleceğine güvenle bakarsın. Sakın tereddüte düşme aşk evlilik olayının her zaman hayallerde ki gibi olmadığını görmüş bir kişisin. Ne olursa olsun eğitimini tamamla ve güçlü bir kadın ol. Evlilik için adaylar her zaman karşına çıkar ama eğitim fırsatını herzaman yakalayamıyor insan...

evet haklısınız ama gecenlerde ögretmenlerimle görüştüm. Dediklerine göre istanbul içinde devlet üniversitesi yokmuş yanı vakıf ünversiteleri var onlarda paralı. şehir dışında devlete gidebilirmişim ama benım ayrıca çalışmamda gerekıyo yani şehir dışındada okuyamam. acıktan okuyacam mecbur. bu arada hem evliliğm sürer hemde okulum :16:

Önce egitim sonra evlilik.Tabi karar senin.:34::34:

ikisinide bir arada yürütücem :16: hem çalışıcam hem okuyacam :nazar: biraz gec karar verdim ama bi kaç ögretmenlerimle görüştüm onlarında fikirkleriyle kafam biraz daha rahatladı.. :32:

hepinize cok teşekkür ederim cok yardımcı oldunuz yanlız bırakmadınız.derin fikirlerinizle destek oldunuzz :28: Allah razı olsun hepinizden :16:

Back
X