• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik mi, üniversite mi? Yardm lütfen.

Ailenin bir bilgisi var mı erkek arkadaşın konusunda? Bence önce okumak ve emin ol üniversite hayatı çok şey katacak sana. Güzel bir mesleğinin olması her şeyden önemli bence. Ama eğer konuşaileceksen ailenim fikrini de al derim

var tabi olmazmı :20: onlardan habersiz bi işe kalkışmam :23: ailem kararı bana bırakıyo. İlerde bi sıkıntı olursa biz sana demiştik gibi olmasın die. Herşey bende bitiyor yani

şuan 23 yaşındayım.17 yaşımda evlilik yaptım 8 ay sürdü ,şiddetli gecimsizlikten dolayı boşandık.Eşim ve annesi yüzünden cok mutsuzdum, annesi ne derse oğluda onu yapıyodu, tabi evlenmeden önce benımki melekti ya, hep benımle ilgilenırdı, evlendık degişti cocuk,anneci oldu birden:18:. Bende evlilikten korktum bi daha evlenmem dedim. :20: cok kişiyle görüştüm ama kimseyle ciddi olmadım zatn hiç biride evlilige aday biri degillerdi. Hem bu süre zarfındada yarım kalan tahsilimi yaptım,şuanda üni hazırlanıyorum. Hayatımda 2 senedir biri var , ilk başta evlilik düşünmüyodum ama tanıdıkca ona alıştım ve hayatıma giren en şahane insan diyebilirim. Tabi kiiii evlilik teklifi etti kabul ettım :21: düşünün evlilikten korkan ben ona hayır demeyi asla dşünmedm .ama gel gelelim üni hayalimde var. nasıl yapıcam bilemıyorum ki ben :44:

kesinlikle tahsilin daha önemli o senin kaderinse zaten seni bekler korkma ve üniversiteye gir bitir işini eline al her erkek evlenene kadar mükemmel unutma para noktasında ona bağlı olma malesef dünya biz kadınların gördüğü kadar toz pembe değil allah yardımcın olsun dua et hayırlısı olsun herşeyin

insan ne öğrenirse yanına kar kalıyor.üniversite okuma hayallerini erteleme sakın.her şeye rağmen.
insanın işi- gücü yarı yolda bırakmıyor insanların bıraktığı kadar.

İkisini bir arada yürütebilirsin evliyken okunmaz diye bir kural yok okursun bitirirsin okulunu da daha iyi bir işe girersin. Ama eşin anlayış gösterir mi yani evlendin ne gerek var falan diyecek bir tipse bekleşsin okulunu bitir derim. Ama yok anlayış gösteriyor bende hem ev hem iş idare ederim diyorsan evlen bir yandan oku. Yaşın küçükmüş daha okulun bitince çocuk düşünürsün. Ama dikkatli karar ver bir kere kötü bir deneyim yaşamışsın senin okumana gerçekten engel olmayacağından emin ol. Ben evlendikten sonra okudum bitirdim üniversiteyi açık öğretimdi benimki 4 yıllık ama yine de aynı şey yani. Gayette idare ettim hiç sorun olmadı. Şimdi işe girdim çalışıyorum.

ilk 1-2 sene çalışmam gerekliymiş malum ev borcu vs. Ya karar verdim acıktan okuyacam :34: zaten bölümüme göre istanbul içinde devlet üniversitesi yokmuş. e bendede özele verecek mani yok :20: o yüzden öyle yada böyle acıktan okumak kalıyo bana :51:

hangi bölümü düşünüyosun?devlet üniversitesine gircek puanı alan vakıf üniversitesine de burslu girebilir.daha 23 yaşında 2. evliliğini yapmak için niye bu kadar acele ediyosun anlamıyorum.Okurken 3. ve 4. sınıfta kendi alanınla ilgili iş bulursun.şimdi 1 senede kazandığın parayı da 3-4 ayda kazanırsın,evini barkını da daha kolay alırsın.nişan falan yap,nişanlın eğitimini bitirmeni beklesin.

bence de kesinlikle eğitim derim okulunu kazan eğer 4 sene bekleyemezseniz üni 2 deyken filan evlenirsiniz ama bence sevende 4 sene bekler. aynı şehirde üniverste kazamazsanız evlendiğiniz için gidemiyceksiniz. şuan çok iyi olabilir ama sonrada böyle olacağının garantisi yok. bende zor biriyimdir benibu sevgilimden başka kimse çekemez diyordum sevgilimden ayrıldım şimdiki sevgilim dahada iyi
çıktı öyle düşünme derim. hem şöyle diyelim tamam onunla evlendin üni okumadın( tabi evlendikten sonrada okursun ama asla o üni ortamını yaşayamazsın) yarın öbür gün seni aldattı o zaman napacaksın? günümüzdeki erkeklerin %80 i aldatıyor maalesef ve erkeğin çok iyi olması çok sevmesi çok anlayışlı olması aldatmasına engel değil öyle iyi eşler gördüm ki eşini aldatan inanamadım ama bunlar hayatın gerçeklerri maalesef işte o zaman çok pişman olursun. yani söylemek istediğim ne yaparsan yap ama üniverste oku derim

Son düzenleme:
ilk 1-2 sene çalışmam gerekliymiş malum ev borcu vs. Ya karar verdim acıktan okuyacam :34: zaten bölümüme göre istanbul içinde devlet üniversitesi yokmuş. e bendede özele verecek mani yok :20: o yüzden öyle yada böyle acıktan okumak kalıyo bana :51:

Hangi bolumu istiyorsunuz peki istanbulda olmayan bolum aof de var mi peki,eger ki sinavda yuksek puan cekerseniz ozel okulda burslu olarak okursunuz.

mutlaka oku mesleğini eline al canım ekonomik özgürlüğün olsun erkek milletine güvenme:19: herşey başımıza gelebilir.ben okumadığıma çok pişmanım tavsiyem okumandan yana evlensen bile okulunu bitir eğer okumana engel olacaksa evlenme önce okul sonra evlilik de:31:

Hayatınızda tanıdıgınız en iyi en muhteşem insan satırları beni bir an dur düşüne sevk etse de
evlilik helede bu yaşlarda; bence TABİ Kİ DE OKUL:)))

Girin sınavınıza ,yapın tercihlerinizi ,bir kazanın insallah...Eş adayı sizi gerçekten seviyorsa bekler,siz gerçekten seviyorsanız evlenip okursunuz...Çocuk olayını kontrol ettiğiniz sürece üniversite ve evlilik yürümez diye bir şey yok.Tıp okurken evlenen ve hala tıs için sınava çalışan insanlar tanıdım....Dilerim en güzel seçimi yaparsınız...yolunuz açık olsun...

Hangi bolumu istiyorsunuz peki istanbulda olmayan bolum aof de var mi peki,eger ki sinavda yuksek puan cekerseniz ozel okulda burslu olarak okursunuz.

ben cocuk gelişimi mezunuyum. sosyal hizmetlere direk geciş hakkım var acıktan onu okuyacam inş .sınavda yüksek puan cekmem biraz zor cunki muhasebe işindeyim o yuzden yeterınce kafa patlatamıyorum derslere. zaten acık liseyide böyle bitirebilme şansım oldu. :16:

Back
X