evlilik nedeniyle işten ayrılma....tecrübeli ve avukat arkadaşlar bakarmısınız...

iiiii

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Kasım 2010
25
0
36
Aydın
merhabalar

13.11.2008 tarihinden beri özel bir şirkette çalışmaktayım.evlilik nedeniyle il dışına yerleşeceğimden dolayı işten ayrılacağım.
nikahım şubatta yapılacak düğünüm haziranda olacak.işten haziranda ayrılacağım peki evlilik nedeniyle ayrılacağım için nikahım çıktığım tarihlerdemi olmalı tazminatımı almama engelmidir nikahın e rken zamanda olması..süresi varmıdır

evlilik nedeniyle tazminatımı alabilirmiyim?

lütfen yardımcı olurmusunuz

Alırsın canım, resmi nikahın yapıldıktan sonra alabiliyormuşsun. Benimde sen gibi durumum var, benim araştırdığıma göre öyle dediler canım..

Alırsın canım, resmi nikahın yapıldıktan sonra alabiliyormuşsun. Benimde sen gibi durumum var, benim araştırdığıma göre öyle dediler canım..

canım bende tereddüt ediyorum sordum bir kaç kişiye ama tatmin edemiyorlar kesin bişe diyen yok evlilik nedeniyle çıkarsam tazminat ok :)) ama erken olacağı için nikah süre önemlii

senin durum nasıl

İş yerin nasıl kurumsal bir firmamı bilmiyorum ama benim çalıştığım yer, aile yeri gibi. Benim henüz netleşmiş değil ama muhtemelen sonbahara doğru düğünüm olur gibi, o zamana yakın söyleyeceğim ve iş yerimden alacağım tazminatımı. Nikahımı beklemeden diyorum, tabi daha konuşmadım bunları, çünkü erken, nışan tarihimiz bile belli değil..

İş yerin nasıl kurumsal bir firmamı bilmiyorum ama benim çalıştığım yer, aile yeri gibi. Benim henüz netleşmiş değil ama muhtemelen sonbahara doğru düğünüm olur gibi, o zamana yakın söyleyeceğim ve iş yerimden alacağım tazminatımı. Nikahımı beklemeden diyorum, tabi daha konuşmadım bunları, çünkü erken, nışan tarihimiz bile belli değil..

hımm canım büyük bir şirket.nişanlım polis memuru bazı gerekçelerden dolayı erken yapıcaz nikahı benimde bunu öğrenmem gerek süresi nedir. nikahla çıkış tarihi araısında 5 ay gibi bir süre olacak.

merhabalar

13.11.2008 tarihinden beri özel bir şirkette çalışmaktayım.evlilik nedeniyle il dışına yerleşeceğimden dolayı işten ayrılacağım.
nikahım şubatta yapılacak düğünüm haziranda olacak.işten haziranda ayrılacağım peki evlilik nedeniyle ayrılacağım için nikahım çıktığım tarihlerdemi olmalı tazminatımı almama engelmidir nikahın e rken zamanda olması..süresi varmıdır

Resmi nikahn şubat 2011 de ise şubat 2012ye kadar evlilik nedeniyle işyerinden istifa edebilirsin kıdem tazminatına da hak kazanırsın. düğün tarihi değil resmi nikah tarihi önemlidir.

Resmi nikahn şubat 2011 de ise şubat 2012ye kadar evlilik nedeniyle işyerinden istifa edebilirsin kıdem tazminatına da hak kazanırsın. düğün tarihi değil resmi nikah tarihi önemlidir.

teşekkür ederim konuyla ilgilendiğiniz için.1 yıl sürem var doğrumudur.çıkış tarihim etkilemez almamı ben de çıkış sebbebi evlilk olduğu için o tarihler nikahın olabileceğini bildirirken nikah zamanın dikkate alınabileceğini düşündüm.

peki sizindem başınızadan böyle birlşey geçti yoksa avukatmısınız

ben mali müşavirim dolayısıyla bu tarz çıkış işlemlerini ve tazminat vs işleri ben hallediyorum :61:

şubatta nikahınız olacak ama hazirana kadar çalışacaksanız eğer nikahınız olur olmaz bir şey yapmanızagerek yok zaten 1 yıl süreniz var. düğün tarihinize 1 ay kala veya 2-3 hafta kafanıza göre bir istifa dilekçesi hazırlayıp işvereninize sunarsınız.

bünyenizde...... tarihinden beri çalışan .............tc kimlik nolu iiii çalışanınızım.
..,02,2010 tarihinde evlendim ve evlilik sebebiyle (sallıyorum) 30,05,2010 tarihinde işimden ayrılmak istiyorum. İş kanunun ilgili maddeleri gereği kazandığım haklarımın ve gereğinin yapılmasını talep ederim gibi bişiy yaz ver. ayrıca evlilik cüzdanınında bir suretini ekle yeterlidir.

Kuolay gelsin ve mutluluklar:)

ben mali müşavirim dolayısıyla bu tarz çıkış işlemlerini ve tazminat vs işleri ben hallediyorum :61:

şubatta nikahınız olacak ama hazirana kadar çalışacaksanız eğer nikahınız olur olmaz bir şey yapmanızagerek yok zaten 1 yıl süreniz var. düğün tarihinize 1 ay kala veya 2-3 hafta kafanıza göre bir istifa dilekçesi hazırlayıp işvereninize sunarsınız.

bünyenizde...... tarihinden beri çalışan .............tc kimlik nolu iiii çalışanınızım.
..,02,2010 tarihinde evlendim ve evlilik sebebiyle (sallıyorum) 30,05,2010 tarihinde işimden ayrılmak istiyorum. İş kanunun ilgili maddeleri gereği kazandığım haklarımın ve gereğinin yapılmasını talep ederim gibi bişiy yaz ver. ayrıca evlilik cüzdanınında bir suretini ekle yeterlidir.

çok teşekkür ederim vermiş olduğunuz bilgiler için rahatlattınız beni :):):)

Nunna açıklamış zaten, 1 yılı bir gün geçerseniz hakkınızı kaybedersiniz bunun dışında ister 3 ister 11 ay olsun hakkınız bakidir...

merhabalar

Nikahtan itibaren 1 yıl içinde ayrılabilirsiniz

merhaba benimde sorularımı cevaplarmısınız :50: ben işyerime noterden konuyla ilgili dilekçe gönderdim..bu pazartesi işlemlerim yapılmış olması gerekiyor ama hiç oralı değiller dilekçe ellerine ulaşmamış gibi davranıyorlar(ulaşıp ulaşmadığından da haberim yok) sorum şu; 19unda çıkışım yapılıp tazminatım ödenmesze sonraki günlerde işe gelmem gerekiyormu? bunlar kesin ödemeyecek muhasebecimizde sağolsun patron yalakası :37: ben dilekçemi bildirmişim çıkmak istediğim tarihi bildirmişim hala patronla bir görüşeyim diyor neyin görüşmesi bu anlamadım..sorularımı muhasebeciye de soramıyorum dediğim gibi patron yalakası, benim aleyhime cevap verebilir.hatta geçen gün dediki sen dilekçeni verdin artık işe gelmene gerek yok gibi şeyler zırvaladı, güya beni kandırıp işe gelmememi sağlayacak işe 3 gün gelmedi bahanesiyle işten atacaklar beni :14::14::14::14::14::14: hiç yermiyim ben bunu :37:

Son düzenleme:
Back
X