evlilik nedir?

ASENK

kendimi durduracak değilimmm!!
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2013
1.668
2.310
yine ben :) kızlar çok yoğun çalıştığım için arkadaşlarımla yeteri kadar dertleşemiyorum o yüzden çok sık konu açıyorum burda.size bir şey danışmak istiyorum.Ben 25 yaşındayım mimarım bi ofiste çalışıyorum.nişanlım tayini çıkacak bir memur.biz bu evlilik kararı aldık neyse yakın zamanda nikahım var.Ben evlilik yoluna girdiğimden beri çevremdeki herkes evliliğin mecburiyetlerle sıkıntılarla dolu olduğunu yaşımın küçük olduğunu kısacası nikahtan sonra bu hayatımın sona ereceğini söylüyorlar.ben her yaz yurtdışına çıkan fazlasıyla aktif bir kızım.bunların hiç birini evlenince yaşayamayacaksın.ergin statüsüne gireceğimi söylüyor babam sürekli.hatta geçen bir de çocuğun olur ona bakarsın koca gün sen unut artık yurtdışı tatillerini falan dedi.balayı planı yapıyorum hevesle anlatıyorum işte siz artık evlisiniz müsrüf olmayın tasaruf yapın hatta gitmeyin bile dediler.umursamamaya çalışıyorum ama canım sıkılıyor.bir de aşağılamalar var tabi kuzenlerimden evlilik düşünmüyorum özgür yaşayacağım falan diye.evlenecek kızlar istedikleri kadar okumuş görmüş gezmiş olsun hemen koca meraklısı evinin kadını çocuklarının anası mı oluyo. :KK43:

yine ben :) kızlar çok yoğun çalıştığım için arkadaşlarımla yeteri kadar dertleşemiyorum o yüzden çok sık konu açıyorum burda.size bir şey danışmak istiyorum.Ben 25 yaşındayım mimarım bi ofiste çalışıyorum.nişanlım tayini çıkacak bir memur.biz bu evlilik kararı aldık neyse yakın zamanda nikahım var.Ben evlilik yoluna girdiğimden beri çevremdeki herkes evliliğin mecburiyetlerle sıkıntılarla dolu olduğunu yaşımın küçük olduğunu kısacası nikahtan sonra bu hayatımın sona ereceğini söylüyorlar.ben her yaz yurtdışına çıkan fazlasıyla aktif bir kızım.bunların hiç birini evlenince yaşayamayacaksın.ergin statüsüne gireceğimi söylüyor babam sürekli.hatta geçen bir de çocuğun olur ona bakarsın koca gün sen unut artık yurtdışı tatillerini falan dedi.balayı planı yapıyorum hevesle anlatıyorum işte siz artık evlisiniz müsrüf olmayın tasaruf yapın hatta gitmeyin bile dediler.umursamamaya çalışıyorum ama canım sıkılıyor.bir de aşağılamalar var tabi kuzenlerimden evlilik düşünmüyorum özgür yaşayacağım falan diye.evlenecek kızlar istedikleri kadar okumuş görmüş gezmiş olsun hemen koca meraklısı evinin kadını çocuklarının anası mı oluyo. :KK43:
Müsrüf değil müsrif...

Valla evliyim, şu yazdıklarının hepsini yapıyorum, hiç değişmedi hayatım diyebilirim. Şimdilik çocuğum yok ama çocuğu olan arkadaşlarım da bir çocğunu yapıyor yazdıklarının. Her evlilik farklıdır, sen nasıl bir evlilik istiyorsan ona göre atacaksın temellerini.

sen ne istiyorsan onu yaşa. dışarıdan laf söyleyen çok olur. Yuva kurmak kolay mı? bunu aşağalayanın kafasına tüküreyim ben.
Yurt dışı tatilleri konusunda açıkçası ben de sık sık tek başına gitmenin biraz zor olacağını düşünüyorum. Ama eşinle uydurup gidebilİrseniz gayet de güzel olur.Neden olmasın?

Burda mühim olan nişanlınızın ne düşündüğü. Eğer o da gezmeyi seviyorsa ne ala. Ama hemen evimizi alalım, bir tane de yatırım için alalım diyen bir insansa zor olabilir. Mühim olan hayatta benzer şeylerden keyif almak. Eşimle 2 senedir eve bir sehpa alamadık ama nerde bir ucuz bir yurt dışı turu var hemen alıyoruz. Yok Pegasus sevgililer gününe kampanya yapmış, yok falanca site italya turunu indirmiş falan takip ediyoruz.
Geçen gittiğimiz bir turda 9 aylık bebeği olan bir çift vardı, yağmur çamur demeden gezdiler valla. Bir tane de 4 aylık hamile kadın vardı, dere tepe gezdi o da. Yani sen nasıl bir insansan, hamileyken de anne olduğunda da aynı insan oluyorsun. Mühim olan eşinin hayatına eşlik edip edemememesi.

Nişanlın da senin gibiyse bal gibi de çıkarsınız tatillere.. Önemli olan kafaların uyuşması. Evet evlilik zordur ilk bir yılı özellikle, karşılıklı saygıyla atlatırsınız. Ama çocuk olunca işte o zaman değişecek hayatın. İşten çıkıcaksın biraz sonra bakıcı falan bulacaksın içine sinerse tabii.. Çocuğu bırakıp tatile çıkmak bence zordur.

Karşındaki insanla alakalı bir durum,siz zaten beraber bunları yapabilecek karakterde insanlarsanız evlenince hiç bişey değişmiyor,ben bekarken ettiğim seyahatlerin çok daha fazlasını ediyorum evlendiğimden beri.

Ne garip bir cevren varmis oyle.Ne bana ne esime evlilik hic engel olmadi.Istedigimiz gibi gezebiliyoruz imkanlar dahilinde.
Millet uc gunluk cocuguyla antalya otellerinde.yabanci cogu.
Neden engel olsunki.
Icinizi karartmayin.Evlenince sorumluluk var evet ama karsilikli saygi sevgi hosgoru varsa bekarlik gunlerinize acirsiniz...sahsen ben hep derim keske esimle daha evvel evlenseydim :nazar::KK52:

çocuk istemediğimi nişanlıma söyledim ki 5 7 yıl değil hiç istemiyorum.hatta yurtdışında yaşama gibi bir durumumuz var o olursa belki düşünebilirim dedim nişanlım bu düşüncelerimi biliyor.yurtdışına hep nişanlımla gittim sevgiliyken yani o da seviyor.ama insanlar öyle yorumlar yapıyor ki yüksek yapıcam diyorum hmmmm yapıyorlarr ne diye bağırasım geliyor.ya da böyle evliliği küçümsüyorlar hep.kafam karışıyor böyle olunca yanlış mı yapıoruz diye.

Ne garip bir cevren varmis oyle.Ne bana ne esime evlilik hic engel olmadi.Istedigimiz gibi gezebiliyoruz imkanlar dahilinde.
Millet uc gunluk cocuguyla antalya otellerinde.yabanci cogu.
Neden engel olsunki.
Icinizi karartmayin.Evlenince sorumluluk var evet ama karsilikli saygi sevgi hosgoru varsa bekarlik gunlerinize acirsiniz...sahsen ben hep derimkeske esimle daha evvel evlenseydim :nazar::KK52:
biz de hep birlikte olucaz tatile gidicez gezicez eğlenicez falan diyoruz nişanlımla.öyle bir yorumlar alıyorum ki çevremden nasıl sığ bu kadar diyorum.herkes öyle olmak zorunda mı yani bencede değil.

eşin kafa dengiyse, maddiyatın uygunsa, ayak bağı olacak bir aile ferdi (kv, kp, kayın, görümce... ) yoksa aynen yaşam tarzını devam ettirirsin hatta daha da keyifli olur eşinle birlikte gezmek.

bende gezmeyi çok severim ama maddi imkanlar çok müsait değil ne yazıkki.
eşim de sever.
sadece annem darılıyo biz eşimle gezmeye gidince o da gelmek istiyo sanırım :KK12:

bu tamamen karşındaki evleneceğin kişiyle alakalı bir şey :KK14:adam dese ki evimin kadını çocuklarımın anası olacaksın bu dediğin doğru ama bu şahıs seni bu halinle kabul ettiğine göre böyle devam edecek demektir karşınızdakini iyi tanıyın öncelikle :KK14:

bende gezmeyi çok severim ama maddi imkanlar çok müsait değil ne yazıkki.
eşim de sever.
sadece annem darılıyo biz eşimle gezmeye gidince o da gelmek istiyo sanırım :KK12:

ya işte ben bunu anlamıyorum.evlenmişsin eşin var annen niye darılıyor.normalde olsa vallahi sallamazlar çıkalım desen gelmez.böyle eşimle gidicem falan diyince bi kıymete biniyorsun.vallahi fırsat bulduğun her anın tadını çıkarmak gerek.

biz de hep birlikte olucaz tatile gidicez gezicez eğlenicez falan diyoruz nişanlımla.öyle bir yorumlar alıyorum ki çevremden nasıl sığ bu kadar diyorum.herkes öyle olmak zorunda mı yani bencede değil.
Yani.Kimin ne haddine.Diyorum ya ne ilginclermis oyle.Bosverin kafaya takmaya degmez.Siz evlenin ve gosterin onlara neyin ne oldugunu:KK14:

bu tamamen karşındaki evleneceğin kişiyle alakalı bir şey :KK14:adam dese ki evimin kadını çocuklarımın anası olacaksın bu dediğin doğru ama bu şahıs seni bu halinle kabul ettiğine göre böyle devam edecek demektir karşınızdakini iyi tanıyın öncelikle :KK14:

minnak ya biz mimarlar biraz farklıyız sanki ne dersin :KK70:

çocuk istemediğimi nişanlıma söyledim ki 5 7 yıl değil hiç istemiyorum.hatta yurtdışında yaşama gibi bir durumumuz var o olursa belki düşünebilirim dedim nişanlım bu düşüncelerimi biliyor.yurtdışına hep nişanlımla gittim sevgiliyken yani o da seviyor.ama insanlar öyle yorumlar yapıyor ki yüksek yapıcam diyorum hmmmm yapıyorlarr ne diye bağırasım geliyor.ya da böyle evliliği küçümsüyorlar hep.kafam karışıyor böyle olunca yanlış mı yapıoruz diye.
Siz çocuk istemiyorsunuz peki nişanlınız ne diyor bu duruma ileride evlilikte sorun olabilir eğer bir taraf isterse ve diğer taraf istemezse.

kuzenim erasmusa gidiyor dedim ki çok kıskandım yaa ben de gelicemmm babam diyor ki sen artık evli olcan bırak bu işleri.

ya işte ben bunu anlamıyorum.evlenmişsin eşin var annen niye darılıyor.normalde olsa vallahi sallamazlar çıkalım desen gelmez.böyle eşimle gidicem falan diyince bi kıymete biniyorsun.vallahi fırsat bulduğun her anın tadını çıkarmak gerek.

ya hiç sormayın kardeşime gitmiştik bi kaç günlüğüne başka bir ile, telefonda kardeşime diyomuşki onlara yemek filan yapma.
ben bunu yeni duydum şok oldum. yani kardeşim evlenmiş 6 ay olmuş ben ilk defa gidiyorum kendisi gitti kaldı.
arabada yer var istersen gel dedik yok dedi ama bozuluyo işte nedenini çözemedim.

hayatımın en güzel ve verimli yılları evlendikten sonradır.

X