Evlilik öncesi ayrıldık

İyi olmuş, evlenip mutsuz olacağına... Evlenmeden ayrılmış oldun işte.

Eski hayatına devam et, kimse için de, ne Okulu, ne işi, ne kişiliğini, ne de özgür iradeni bırakma, teslim etme!

Merhaba herkese şu an içinde bulundugum durum ve yalnızlık bana bu başlıgı acmama sebep oldu. 23 yaşındayım 2 yıldır bi ilişkim vardı okadar cok sevdik ki birbirimizi herseyden vaz gectik onun ailesi cok varlıklıydı benı istemediler hrrseyini bi kenara koydu benımle oldu. Sonra gel zaman git zaman biz evimizi düzdük bide bana hep hediyeler alırdı annemin benım gönlümü hoş tutardı ama hiç uyusamadık hep kıyafetime davranısıma arkadas cevreme benı kısıtladı ben tamam dedikce kısıtladı ve sonunda kapandım bile bizim dogum günlerimiz bile aynıydı bu kişi daha önce evlenığ bosanmıs cocugu var bunlara ragmen sustum cunku cok sevdim . En kötüsüde herseyimden vaz gectim okulumu yarıda bıraktım iş hayatımı bıraktım istemiyo diye hiç bişeyimin olmayısını göze aldım hep pesinden kosup sadece evlenmek istedim . Şimdi ise benden ayrılmak istedigini söyledi bu güne kadar yaptıgım yanlışları artık kaldıramadıgını. Okadar degişmişti ki hic bişeyime kıyamaz insandan benden igrenen bi insana donustu 1 ayda. Senın için canımı kanımı bile dökerim diyen adam 1 ayda senın sesini duymayı bile içim götürmüyor diyerek benden ayrıldı işin aslı kala kaldım . Hiç bi arkadasımda yok okadar yalnızım kı . Şimdi o eşyaları kimle kullanıcak ben nasıl kalkıp biriyle olucam ne içim alıyo düşündükçe ne kalbım . Kızlar bana dua edin olurmu içinde bulundugum bu durumu biran önce atlatıyım . Birde namaz kılarken dua ettim allahım dedim bana birkez daha ayrılalım derse yemin olsun ayrılıcam dedim daha namazım bitmeden ayrılalım senı istemiyorum diye mesaj attı. Sevinsemmı üzülsemmı ben napıcam dolabımdakı kıyafetlerin bile %70 ini o aldı baktıkca aklıma geliyo aglayıp duruyorum valla kahroluyorum. Aranızda bu durumu yasayan varsa yardım etsin
Bu yaşlarda insanın gözü hiçbirşey görmüyor.Ama kızların çoğu artık daha mantıklı.Hadi senin mantığın durmuş,ya annen.O nasıl 23 yaşında gencecik evladını,dul çocuklu adama vermeye,okulunu herşeyini bi kenara bırakmasına razı oldu.
Dul çocukluları kınamıyorum.Ama yaşın,çocuklu bir adamı kaldıracak yaş değil.Yazık değil mi kendine.Sen,n duaya ihtiyacın yok.Allah zaten dualarının karşılığı olarak ayırmış bi vesileyle seni o adamdan.Sen evlenseydin.Çockta yapsaydın ve bu adam bir gün yine gelip sana ben istemiyorum deseydi.Napıcaktın.Okulu bıraktın.Meslek yok arkadaş yok kendini geliştirecek herşeye kapatmışsın kendini.
Dindar insan,bırtak dindarlığı dürüst insan bir genç kızı bu şekilde yarı yolda bırakmaz.Sen kuklamısın.Kapan diyor kapanıyorsun okulu bırak diyor bırakıyorsun canı istemeyince seni bırakıyor.Ailesinden ne kadar daha ayrı kalacağını sanıyorsun.
Sana bir sürü kıyafet almış olabilir.Ama bi kaç kıytırık kıyafet karşılığı hayatını çalmış farkında değil misin.

Yapma bu kötülüğü kendine.Umarım tekrar geri dönmeye çalışmazsın.Okulunu oku.Geç kalmış sayılmazsın.Seni olduğun gibi kabul eden,isteklerini önemseyen,kuklası değil hayat arkaaşı yapacak,şu zamanda okumanı iş güç sahibi olmanı destekleyecek aydın bir insan çıkar elbet karşına.Herkese böylesine kapılma.
B

Bir adam için 23 yaşında sahip olduğun her şeyden vazgeçersen olacağı budur. Ne bekliyordun ne umuyordun? Sana ders olsun bu. İşine okuluna geri dön. Yeni arkadaşlar edin. Aklını başına al. Kimsenin sana müdahale etmesine hayatını yönlendirmesine de izin verme bu kadar basit. Yapacak başka bi şey yok

Ya Allahım esirgesin bnim nişanlım da aynı senin gibi çalıştırmadi arkadaşlarimi kısıtladı gerçekten çok çok hediyeler alır halada alıyo bni sevip kıskanıyor heryerde nişanlımın aldığı eşyalar var bizim düğüne de bi hafta kaldı. . Çok şükür hala ilk günkü heyecanımiZ var 4 yıllık beraberlik sonunda evleniyoruz Senin adına çok üzüldüm inan ki sabret kardeşim belki canı bişeye sıkılmıştır

niye bi anda değişti acaba bn anlamadım onun kısıtlamalarına uyum mu saglamadin diyecem ama okulunu bile bırakmışsin hakkında hayırlısı olsun
Yapmayın genç kızlar kendinize bu kötülüğü yapmayın.Aşk bu kadar kör etmemeli gözünüzü.Üzülmemeniz için söylüyorum.Yazık günah ya.Siz bir bireysiniz,insansınız.Sizi bir aile yetiştirmiş.Ne yapıp ne yapmayacağınza elin oğlu gelip karar vermesin.Arkadaşın iyisine kötüsüne sen karar verirsin.İşinin iyisine kötüsüne,çalışıp çalışmayacağına sen karar verirsin.O sadece kendi fikirlerini sunar.Evlensen de bu böyle olmalı.Sen onun her dediğini yaparsan,evet heyecan ilk günkü gibi olur.Evlenince fossssssssss
Bir dekonu sahibi,bu kadar olumsuzlukları anlattığı halde.21 yaşında bir insanı 23 yaşına kadar kısıtlamış bir insan için şu verdiğin tavsiyeler ne kadar doğru kısıtlamalara uyummu sağlamadın demek ne kadar doğru
yapmayın kızlar bunu kendinize.

allahına kurban emmoğlu. Dediklerine aynen katılıyorum ekleyecek hiç birşeyim de yok !!!!
Kusura bakmayın ama bakmak istwdiginiz taraftan bakıyorsunuz. Demek istedigim şu ki nereye baksam onu görüyorum. Esyalar hediyelerden kastım bu. Haa maddiyata gelirsek allaha cok şükür benım durumum onun kınden kat kat iyi .

Değeri maddiyata göre mi biçiyorsun güzelim sen? Sana bilmem kaç binlik pırlanta aldı ve bu durumda sana çok değer vermiş mi oluyor??

O adamın verdiği değer bu şekilde ölçülüyorsa, o halde su anda senden daha fazla değer verdiği birine pırlanta almıştır onun da gözünü seninki gibi o şekilde boyamıştır ?? He ne dersin??

Ayrıca bi erkeğin a dan z ye her dediği her istediği yapılmaz. Evet seversin aşık olursun saygı duyarım ama sen ve senin gibiler kendilerini bi adam uğruna kul köle ettikçe daha da kaybediyorsunuz.

Hem hiç araştırdınmı sen ayrıldığı eşinden 1 tane de çocuğu olmasına rağmen neden ayrılmış acaba???
Degeri maddiyata göre biçmiyorum hanım efendi uslubunuzu bozmanız hiç hoşuma gitmedi. Alaha cok sükür bnım durumum ondan cok daha iyi. Burda söylemek istwdigim hatıralar anılar nereye baksam onun olması. Daha önce istemwden evlendigi için bosanmıs. Burda söyliyemicegim elbet bi cok sey var ama dinlesenız benı özürbile dilersiniz su kelimeleriniz için size iyi günler

tamamen birinin kontrolü altına girerek, en baştan yanlış yapmışsınız. hayatınıza bu kadar müdahale etmesine izin vermeyecektiniz. Allah'ın sevgili kulusunuz bence. Ben öyle düşünüyorum. Çünkü namazınız esnasında ettiğiniz dua, niyet bir anda karşınıza gelmiş. Her şeyde vardır bir hayır diye düşünerek, gönlünüzü ferah tutun lütfen.
Evet,zor evlilik öncesi hiç düşünmediğiniz ayrılığın başınıza gelmesi. Alışmakta zor, kabullenmekte... Ama sizin için hayırlısı diyip, sabır göstermek en iyisi olacaktır diye düşünüyorum.
Evet gercekten cok zor beraber öyle cok seye direndikki evlenixez diye okadar cok acı cektıkkı. Bi anda böyle dönmesi inanın aklım almıyo attıgım adıma hayrandı sonra seni duymak istemiyorum. Allah gercekten büyük bu yaptıgıda onun yanına kalmaz ish

Kocan Karun kadar zengin bile olsa kendinden başka kimseye güvenme
Ben onun parasına güvenmedim ki zaten ona güvendim . Yoksa benım durumum daha iyi. Sevdim inandım bekledim üzmez kıyamaz dedim . Herkese övdüm öyle içten öyle yürekten di ki sevgisi size tarig edemem. Sonuc olarak hata ettim işte

Kendi hayatı kalmayana kimse ilgi göstermez..sıkılmış adam..
Kendi yolunuzu çizin yaşınız daha küçük kimse için de kendinizden vazgeçip bomboş biri haline gelmeyin sıkılırlar..

Bence bi şükür namazı kil Allah kurtarmış
Okuluna don isine dön
Kapanacaksan da başkası için kapanma.
Polemik için yazmıyorum kirmakta istemiyorum ama ondan önce daha aklı basindaymissin kendine gel lütfen

Pırlantayi boz okula geri dön adam hayatına s.cmis boşver daha iyisi çıkacak karşınaki bu pisligi önce karşına çıkarmış yenisinin ne kadar iyi olduğunu anla diye. Sen okulu bitiripbi meslek edin emin ol hhayatın çok güzel olacak. Bir bu tipler benden iyisini bulamazsın diye tehdit ederler nasıl kaldiriyosak o totolarini

Kusura bakmayın ama bakmak istwdiginiz taraftan bakıyorsunuz. Demek istedigim şu ki nereye baksam onu görüyorum. Esyalar hediyelerden kastım bu. Haa maddiyata gelirsek allaha cok şükür benım durumum onun kınden kat kat iyi .
Senin durumun elbette ki ondan daha iyi değil dolaptaki kıyafetleri%70ini o almış baksana okulunu bitirmedin bir işin yok Nasıl iyi olabilir ki???? Ayrıca yazında o evlenip boşanmış çocuğu var ben bunları bile kabul ettim derken bile nedir bir insanın çocuğunun olması kusurmuşuz siz bu kusuru kabul ediyormuşsunuz gibi davranmışsınız eminim Adam bunu da sezmiştir. Ayrıca bir insan için baş örtmek bütün yaşam standartlarını değiştirmek bir insanın oturmamış kişiliğine ve kendine saygısı olmamasına işarettir. Ben olaylara isterdiniz yerden bakamam psikoloji eğitimim var benim insanları çok iyi analiz edebilirim. Sen bu Ada'mı kaybetmemek için kendini kaybetmişsin bunuda öyle çok aşktan yaptığına inanmıyorum çünkü yazında aşk kokan özlem kokan hiç birşey yok. Sadece para para para var ayrıca bunları da ters algılama kimse seni burda aşağılayarak yada hor görerek bişey kazanmaz. Burada herkes sana ayna tutuyor kendini gör ve anla diye. Sen inancın gereği değil bir erkek için başını kapatmış bi kızsın otur bakalım bunda bi mantık ara var mı sonra bize gel çemkir burda

Degeri maddiyata göre biçmiyorum hanım efendi uslubunuzu bozmanız hiç hoşuma gitmedi. Alaha cok sükür bnım durumum ondan cok daha iyi. Burda söylemek istwdigim hatıralar anılar nereye baksam onun olması. Daha önce istemwden evlendigi için bosanmıs. Burda söyliyemicegim elbet bi cok sey var ama dinlesenız benı özürbile dilersiniz su kelimeleriniz için size iyi günler

"Onun ailesi çok varlıklıydı ve beni istemediler" diyen sensin
"benim durumum ondan çok daha iyi" diyen yine sensin. 40 binlik pırlantaları üstüne basa basa söyleyen sensin, dolabımın neredeyse tamamı onun aldığı kıyafetlerle dolu diyen de sensin.

Sen kendinle çelişiyorsun.

Yazdıklarında sırf maddiyata dayalı bahsetmişsin bu oğlanı kaybetmek sende büyük maddi kayıplar yaşatmış belliki üzüntünde bu sebeple.

İstemeden evlenmiş hiç sevmemiş ama çocugu var cocuk sahibi olabilmiş o halde pekde isteksiz bir evlilik sayılmaz bu. Kendini kandırma yok yere sevmemiş istememiş diye.

Hala onu savunucam diye de kendini paralıyorsun, adamın ne olduğu ortada ama sen buraya konu açıp belki benimle aynı fikirde insanlar olur da içimi soğuturum diye düşünüyorsun da yanlış düşünüyorsun.

ne kadar kısıtlarsa o kadar seviyor mu sanıyorsunuz, nasıl yapıyorsunuz kabulleniyorsunuz o durumları?

Her istedğine boyun eğersen sonu bu olur.Sana ilk başta aşıkmış sonra seni değiştirmeye çalışıp yeni halini istememiş demek ki:KK14:

Merhaba herkese şu an içinde bulundugum durum ve yalnızlık bana bu başlıgı acmama sebep oldu. 23 yaşındayım 2 yıldır bi ilişkim vardı okadar cok sevdik ki birbirimizi herseyden vaz gectik onun ailesi cok varlıklıydı benı istemediler hrrseyini bi kenara koydu benımle oldu. Sonra gel zaman git zaman biz evimizi düzdük bide bana hep hediyeler alırdı annemin benım gönlümü hoş tutardı ama hiç uyusamadık hep kıyafetime davranısıma arkadas cevreme benı kısıtladı ben tamam dedikce kısıtladı ve sonunda kapandım bile bizim dogum günlerimiz bile aynıydı bu kişi daha önce evlenığ bosanmıs cocugu var bunlara ragmen sustum cunku cok sevdim . En kötüsüde herseyimden vaz gectim okulumu yarıda bıraktım iş hayatımı bıraktım istemiyo diye hiç bişeyimin olmayısını göze aldım hep pesinden kosup sadece evlenmek istedim . Şimdi ise benden ayrılmak istedigini söyledi bu güne kadar yaptıgım yanlışları artık kaldıramadıgını. Okadar degişmişti ki hic bişeyime kıyamaz insandan benden igrenen bi insana donustu 1 ayda. Senın için canımı kanımı bile dökerim diyen adam 1 ayda senın sesini duymayı bile içim götürmüyor diyerek benden ayrıldı işin aslı kala kaldım . Hiç bi arkadasımda yok okadar yalnızım kı . Şimdi o eşyaları kimle kullanıcak ben nasıl kalkıp biriyle olucam ne içim alıyo düşündükçe ne kalbım . Kızlar bana dua edin olurmu içinde bulundugum bu durumu biran önce atlatıyım . Birde namaz kılarken dua ettim allahım dedim bana birkez daha ayrılalım derse yemin olsun ayrılıcam dedim daha namazım bitmeden ayrılalım senı istemiyorum diye mesaj attı. Sevinsemmı üzülsemmı ben napıcam dolabımdakı kıyafetlerin bile %70 ini o aldı baktıkca aklıma geliyo aglayıp duruyorum valla kahroluyorum. Aranızda bu durumu yasayan varsa yardım etsin

Bu anlatıklarına göre vazgeçen taraf tek sensin.
Sizin gibi karakterini, hayat yaşamını, herşeyini değişenlere anlam veremiyorum. Vermek te istemiyorum hakikaten.
Her insan farklıdır. Hepimiz farklıyız, hepimiz ayrı renkleriz aslında hepimiz de güzelliz. Önemli olan insanların diğer insanların yaşantısına saygı göstermesi ve o kişiyi o şekilde kabullenmesidir.
Siz kusura bakmayın ama karakteri güçlü olmayan bir kadınsınız. 2 yıl boyunca kendinizi ezdirmişsiniz. Kendinizden ödün vermişsiniz. Ne için, sırf adam sizi terk etmesin diye. Ama ne oldu, adam gitti sizi terk etti. Demek ki neymiş, demek ki değişsende olan oluyormuş. Değil mi?
Sizin gibi insanlara gerçekten çok sinirleniyorum. Hiç kimse için değişmemeliydiniz, öz anneniz ve babanızda dahil. Erkek arkadaşınız denen zorba adam sizi olduğunuz gibi kabulenip ve sevmeliydi. Hayır anlamıyorum sizi, karakteriniz ona uygun değilse o halde neden sizinle sevgili olmuş ? Amacı sizi değiştirmek miymiş ? Hayır erkek arkadaşınızın amacı neymiş onu da anlayamıyorum.
Her neyse bu yaşadığınız umarım tecrübe olur, iyi bir ders vermiş olur size. Aynı hataları tekrar etmesiniz umarım. Yolunuz açık olsun.

Gençlikte yapılan hatalar işte,
Ne kadar çok onun dediğini yaparsan seni o kadar çok seveceğini sanmışsın
Ama erkekler her zaman kendi kişiliği olan kadınların peşinden gider.
Değiştirebildikleri kadınlarla es kaza evlenseler bile
Her zaman kişiliklerini koruyan kadınlara aşık olurlar ve aşık kalırlar.
Bu ilişki sana bir hayat tecrübesi olsun.

Onun aşık oldugu kadın, okuyan,çalışan, giyim kıyafeti kapalı olmayanmış demekki. Karakterinizden ödün vermişsiniz. Kıskanmak adına sizi kısıtlayarak sevdiği şeyler zamanla silinmiş sizden. buarada başkası için kendinizden vazgecmeyin

Bak bi bıraktı duman oldun etrafında kimsede kalmamış.
Böyle körü körüne baglanmamak gerek.

Millet oduna tabıo biz kütüklere :dondurma:

Back
X