Evlilik öncesi bunalım:(

Eşimin ailesi nişandan sonra bir kere olsun arayıp sormadı

eşim farklı şehirden benim yasadıgım sehıre geldi, babam masraf etmesin diye bizde kalsın dedi

nikah günümüze kadar(2 bucuk ay) eşim bizde kaldı ve bir kere olsun ne oğullarını ne beni aramadılar

burda hep yazıyorum hatta , işlerimiz aksasın diye kv dem eşime ait araba anhtar ve ruhsatını sakladı eşime 3 sene vermedi

buna rağmen de sürekli sen benim en kıymetlimsin diye de aradı ağladı

evlendik 6 ay snr sadece kv dem evimize geldi ve gelirken bir paket türk kahvesi almış getirmiş bize hediye :KK70:

Eve girer girmez de banyonun yerini sorup ağlama numarası yaptı ,çıkınca da teselli bekledi.

diyeceğim şu ki; hepimiz benzer şartlarda evleniyoruz.

5 senelik evliyim , mesafeliyim ama her göçrüşmemizde hala ağlar

bizim kadar fadakar bağlı aile yok , oğlum dünyadaki en kıymetlim der

o bakımdan boşver , nişanlın iyise takılma bunlara

nişanlına da bu konuda dırdır yapma

bırak kendisi görsün ailesini
Zahmett etmiş kahve almış
Kredi falan çekmiştir o kahveyi alabilmek için
Saklayıp gizleseydin kahveyi anı nede olsa
Bir kahve kolay alınmıyor bugün
Tövbe tövbe utanmamış demekki kahveyi getirirken deli mi ne

Nişanlılık döneminde kavga vs olur diyenlere inanmayın.
Eşimle 8 yıl sevgiliyken kedi köpek gibi didiştik ama nişanlıylen 1 kere kavga ettik.
Nişanlılık döneminde sorun varsa o durum evliliğe çok olumsuz yansıyor.
Oturup düşünün, şuan ortaklaşa anlaşamıyor eften püften kavga ediyorsanız, emin olum evliliğinizde her gün öyle yaşanır.

Düğünlerden nefret ettiğim için , o saçma sapan beyaz abartılı kostüm, kına ve saçma kına kıyafetleri, bir sürü insan hepsi bir beklenti içinde, yüksek ses müzik vs inanılmaz sinirliydim ki normalde sinirlenmem kolay kolay. Sırf bu yüzden ev eşyası falan almadım düğüne harcanan para gözüme battı da battı:) ev döşerken minimalist olmanı tavsiye ediyorum sakinlik veriyor, herşey hemen olmaz ki olmasın zaten ne kadar az eşya o kadar özgür alan. Düğün dediğin şeyde başkalarını eğlendirmek için yapılan bir davet sen gelinliğini giyin esin damatligini müzikleri seç ve evlenmene bak:) neden çünkü istedikçe ister insan hep daha iyisi, daha fazlası... kendinize bunu yapmayın hayat bu değil.

Eşinin ailesinden sülalesinden hiç ama hiç birşey bekleme bu sadece seni yıpratır ve üzer hatta birikir eşine patlarsin ilişkinizde etkilenir

Bu zamanda artık erkek aileleri daha nazli benimde öyle oldu çevremde herkes aynı şekilde çok tuhaf ama artık gerçekten erkek evi naz evi

Benimde herkes sözde çok seviyor ama ne nişan ne düğün kv bir kez bile aramadı ne yaparız ne ederiz diye hiç hemde hiç bende üstüne olmadım ona söz hakkı tanımadım hiç bir konuda herşeyi nişanlım la yaptık

Şimdi benim ailem baş tacı onlara ise mesafeliyim (inan ki en güzeli en huzurlusu)
Kv bir gün birşey derse sen bana ne yaptın ki sevgili anneciğim o süreçte aramadin bile daha ne olsun şimdi ne bekliyorsun ki derim karşımdaki cevap bile veremez çünkü haklıyımdır

Eşinle aran iyi olsun gerisi boş
Sakın adamın kafasını şişirme annen aramadı etmedi kimse birşey yapmadı diye sadece örneklerle bu konuda üzüldüğünü belirterek kırgın olduğunu göster sana hak verecek

Canım ben seni çok iyi anladım önemli olan insanın ailesinin elinden geleni yapması kimisi dillere destan bir düğün yapar kimisi küçük bir bohça ancak ona gücü yeter çünkü bu sebepten hiç sormuyorum ellerinde var mı diye çünkü var olup seni üzdükleri belli istediğim gibi olmadı hiçbirşeyim ve hala üzülüyorum bence iyi düşün karar ver tabi nişanlın sorumluluk sahibi vicdanlı bir insansa bırakma derim birde şu taraftan bak ne onu bunu yaparız deyip yalan söylemişler nede seni kandırmışlar gözyaşıyla ben hepsini yaşadım...

Selam kızlar. Nişanlıyım. Düğünüme 2 ay var. Şu an aşırı mutsuzum. Başta ailem biraz tepkiliydi eğitim farkından dolayı sonra tamam dediler söz nişan oldu. Şuan işte ev düğün işleri filan uğraşılıyor. Ailesi hiç birşeye karışmıyor. Benim ailem de normalde hep arkamdadır ama bu sefer çok çekimserler. Kendimiz hallediyoruz. Annem biraz tepkili nişanda pek bişey yapmadılar diye. Bakarsanız ailesi beni çok seviyor ölüyor bitiyor ama maddi hiç bişey yapmıyorlar. Evet yapmak zorunda değiller.Başta ne var kendimiz hallederiz modundaydım ama şuan bi sinirlerim bozuluyor. Maddi manevi fiziksel çok yorgunum. Nişanlımla sürekli kavga ediyoruz bu ara. Evlenince nasıl anlaşacağız diyorum. Kalsın istemiyorum demek bile geliyor içimden. Derdim ne onu da tam bilmiyorum ama şu an işteyim ve ağlamamak için kendimi zor tutuyorum.
Evlilik öncesi olur bunlar, normal

Selam kızlar. Nişanlıyım. Düğünüme 2 ay var. Şu an aşırı mutsuzum. Başta ailem biraz tepkiliydi eğitim farkından dolayı sonra tamam dediler söz nişan oldu. Şuan işte ev düğün işleri filan uğraşılıyor. Ailesi hiç birşeye karışmıyor. Benim ailem de normalde hep arkamdadır ama bu sefer çok çekimserler. Kendimiz hallediyoruz. Annem biraz tepkili nişanda pek bişey yapmadılar diye. Bakarsanız ailesi beni çok seviyor ölüyor bitiyor ama maddi hiç bişey yapmıyorlar. Evet yapmak zorunda değiller.Başta ne var kendimiz hallederiz modundaydım ama şuan bi sinirlerim bozuluyor. Maddi manevi fiziksel çok yorgunum. Nişanlımla sürekli kavga ediyoruz bu ara. Evlenince nasıl anlaşacağız diyorum. Kalsın istemiyorum demek bile geliyor içimden. Derdim ne onu da tam bilmiyorum ama şu an işteyim ve ağlamamak için kendimi zor tutuyorum.
Benzer sorunlar bunalimlar bende yasadim. Hatta ben yüzüğü attim bile ailesinin sorumsuzlugu yüzünden. Sonra esim ugrasti cabaladi bizde geri barıştık. Tabi yüzük atma olayım iki gun sürmüştü aileler dısında kimse duymamıştı bile. Sonuc anlasamam diye korkarken nikahta hayir demeyi düşünürken bi anda kendimi onunla evli buldum. Hicte pişman olmadim. Anlasma konusuna gelince de suanda o kadar güzel anlasiriz ki herkes uyumumuzdan bahseder. Korkularim yersiz çıktı . Cunku benim sorunum asla esimle olmadi ailesiyle oldu hep. Evlenincede herkes esim tarafindanda ben tarafimdanda hakettigi muameleyi gördü ve cok şükür mutluyuz. Yani demem o ki bu stresler hep var evlenmeden once aileden ayrılma hissi yeni duzen yeni sorumluluk yeni ortam hisleri derken insan bunalima giriyo. Eger sorununuz nisanlinizla degilde ailesiyleyse cok korkmayın. Ama tabi bizim orda hep evlilik kesilmemis karpuz dısı ayni hepsinin ama içini kesmeden bilemezsin derler. Rabbim hakkinizda hayirli olani nasip etsin.

Çok teşekkür ederim kızlar. Aslında en başta ben kendimiz yapalım kimse karışmasın bize demiştim. Ama yine de insan nişanlılık döneminde biraz şımartılmak istiyor. Özellikle de herkese bayılıyoruz ölüyoruz bitiyoruz diye anlatıp bişey yapılmayınca sinirlerim bozuluyor(du). Nişanlım ailesine kesinlikle laf söyletmiyor. Zaten oradan tartışıp duruyoruz. Ama artık yeni kararlar aldım. Kimseden birşey beklemeyeceğim ve hayal kırıklığı da yaşamayacağım böylece.

Düğün öncesi böyle stresler olabiliyor. Bende yaşamıştım internette araştırırdım benim gibi olan varmı düğün öncesinde diye.

Aşkımdan bile şüphe duymaya başlamıştım. İçimden nişanı atmak gelirdi nadirde olsa. Ki bizde öyle abartılacak sorunlar olmadığı halde. Ufak şeyler batardı bana. Ailemden ayrılacak olmak zaten çok üzüyordu beni.

Ama şimdi..

6 aylık evliyim. Eşim için deli oluyorum diyebilirim. Evlenmeden önce nasıl ayrı uyuyabilmişiz diye soruyorum kendime. Onunla aynı yastığa baş koymak beni öyle mutlu ediyor ki. Evlenince herşey değişiyor. Eşin bi anda herşeyin oluyor. Sağın solun önün arkan. Yıllarca yanında olduğun ailenden bile daha yakın.
Nikahla birlikte ona olan sevgin uçsuz bucaksız oluyor.

Tabi eşinin karakteri çok önemli bu durumda.

Nişanlinizin ailesi elbette hiçbir şey yapmak zorunda değil.
Ben olaya baska bir yerden bakmak istiyorum su an.
Forumda okudugum bazi konularda biz evlenirken hic yardim etmediler ama düğündeki tüm takıları aldilar,kredi çektirdiler borcunu bize ödettirdiler vs vs gibi şeyler görüyorum .
Bu duruma benzer seyler yasamamanizi dilerim.

Nasıl almak zorunda değiller tabiki oğlan evlendiriyorlarsa almak zorundalar inan evlilik kolay bir şey değil hakkında hayırlısı olsum

Kimse bir çul bile almadı, hayatımızada karışamadı ,herşeyi ikimiz aldık yaptık siz niye yapmıyorsunuz demedik hiç beklentiye girmedik çalışıp para kazanıyorduk zaten herşey kolayca oldu bitti

Canım ben seni çok iyi anladım önemli olan insanın ailesinin elinden geleni yapması kimisi dillere destan bir düğün yapar kimisi küçük bir bohça ancak ona gücü yeter çünkü bu sebepten hiç sormuyorum ellerinde var mı diye çünkü var olup seni üzdükleri belli istediğim gibi olmadı hiçbirşeyim ve hala üzülüyorum bence iyi düşün karar ver tabi nişanlın sorumluluk sahibi vicdanlı bir insansa bırakma derim birde şu taraftan bak ne onu bunu yaparız deyip yalan söylemişler nede seni kandırmışlar gözyaşıyla ben hepsini yaşadım...
O vaatler insanın canını hiç olmamasından daha çok yakıyor..

Aileler işin içine girince malesef böyle problemler oluyor.

Kimseden birşey beklemeyin, ilerde lafı sözü olur üzülürsünüz.

Evlenirken herşeyi eşimle birlikte yaptık, ailelerimiz belki yardım edebilirdi ama istemedik.

Evet hala borç içindeyiz, bir de çocuğumuz oldu onun masrafı eklendi, istanbul gibi bir şehirde yaşıyoruz halimizi düşünün :)

Ama yine de mutluyuz, her eşyamızda aldığımız her şeyde kendi emeğimiz var. Kimseye ağız bükmedik çok şükür.

Bence evlenen insanlar kendi başlarına yapmalı herşeyi, sonuçta yeni bir hayat kuran sizsiniz, zorluklarına da katlanmalısınız ki bir kıymeti değeri olsun o hayatın.

Çok takılmayın eşinizin ailesine, belli ki yardım etme niyetleri yok.

Bu dönemler sıkıntılı dönemler bunları düşünüp kendi mutluluğunu niye yaşamıyorsun ki senden önemli mi alacakları şeyler yada kendileri? Nişanlına karşı ailen birşey yapmıyor şu bu sakın deme önceki konuda adam resti çekivermiş çirkinleşmesin olaylar yapmıyorlar bitti gitti. Yarın evlendikten sonra evinize gelince gözleri büyür. Kıskansınlar boşver. Hem yapmamaları bir avantaj mesafe koyabilmek için bir ağırlığın oluyor kafana bunları takıp nişanlılığı kaçırma doya doya yaşa. Eksik olanlar alınır ama bu günler geri gelmez. Keşke dönsem de tekrar yaşasam :)

Tatlim malesef eskilerde kaldi o genclere yardim konusu.
Esim senelerce calisti para biriktirdi ben de okudum, sonrasinda hemen evlendik.
Benim param yoktu herseyi esim karsiladi, takiydi, evdi esyaydi.
Dört dörtlük degildi hicbirseyimiz.
Esimin ailesinin durumu da baya iyi orasi ayri. Benim ailemin durumu iyi olmasa da insan kizini evlendiriyor dimi, yapilirdi birseyler.
Kimse kimseden birsey istemedi.
Biz ilk zamanlarda biraz sikistik, ama olsun az gezdik az harcadik bir senede toparlandik.
Üzerine para biriktirmeye basladik arabamizi falan da aldik.
Ama benim yeni gelin evi dedikleri seyden olmadi, benim evimde halim yoktu yemek masam yoktu.
Tabagimi dahi sonradan aldim. Kayinvalidemin evi yakindi eski tabaklarini vermisti bana kullanayim diye biz alana kadar.
Alti yil oldu evleneli ama biz cok mutluyuz.
Varsin esyaniz eksik olsun siz birbirinize tutunun, sevin.
Ilk senemizde esimle borca da girmistik cok ucu ucuna harcardik paramizi. Elimizde avucumuzda birsey yoktu, esim annesine aldigi mobilyalarin bile taksidini ödüyordu o zamanlar. Gecti o günler. Simdi o günlere göre öyle iyi ki durumumuz, yine de herseyi almaya calismam.
Esyaya cok kiymet vermeyin, popüler kültürün bir baskisi olusmus. Dört dörlük eviniz olmayiversin siz saglikli olun.
Ha üzülürdüm ilk zamanlar ama yine de pisman degilim.
Simdi bile ikinci el esyalarim var, gocunmayin hersey esya nihayetinde.
Hic yeni gelinlik yapamadim, yapmadim.
Ama esim beni el üstünde tutar. Durumumuz cok iyi ama yine de esya icin birbirimizi üzmeyiz.
Bu dediklerimi düsün, inan ilk zamanlar herkes ayni hatayi yapiyor. Evlilik icin zaruri ihtiyaclar disinda birbirini seven iki kisi yetiyor.
Ben de genctim, hala da gencim. Kimse bize yardim etmedi ama biz cocuklarimiz icin güzel bir gelecek hazirliyoruz.

Aslında nişanlımın durumu oldukça iyi benim de maaşım yüksek. Alamadık mevzusu değil bu alıyoruz. Daha çok ne bileyim biraz bi şımartılsaydım demiştim ama yapacak bişey yok:)

Aslında nişanlımın durumu oldukça iyi benim de maaşım yüksek. Alamadık mevzusu değil bu alıyoruz. Daha çok ne bileyim biraz bi şımartılsaydım demiştim ama yapacak bişey yok:)

Niye şımartılasın ki. İki kişi anlaşıp evleniyorsa kendilerine evleniyor. Kimse karışmazsa zaten ilerisi için daha rahat olır laf da edemezler.

Back
X