Evlilik oncesi psikoloji

hera26

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2016
2.129
1.247
53
35
Evlenmeden bir iki ay once sorun yasayanlariniz oldu mu ? O kadar sacma sapan tartisti ki dun aksam.1 yil onceki ayriligimiz geldi benim aklima ve durgunlastim o donem sana asik degilim deyisi hala kulaklarimda cinliyo bazen.bilirsiniz yara gecer izi kalir.neden 1 yil onceki mevzuyi actim diye once suclandim. hep secimleri kotu olur benimkileri begenir diye espri olarak "seni ben sectim zaten sen beni secmemissin" derdim bana bu konuyu tartisma arasinda benim duygularim yok mu ? Ben senin hakkinda yanlis mi dusundum? gercektende sen mi beni elde ettin falan dedi.oyle zoruma gitti ki kapattim telefonu ardindan sarkilar yollamis gecenin 1inde.her seferinde kirginligimi orada birakip ertesi gun bir sey yok gibi gunaydin msji atiyoruz bu normal mi? Surdurmedikce ileride hicbir seyi takmayan bir adam halini alacak korkum var. Ve evet bitmeyen bir güven sevgi sorunum..ayriligi yasamadan once zannederdim ki benden ayrilamaz cok seviyo vs..ama o ayrilikta bazen keske biraksaydim da doner mi donmezmi gorseydim diyorum cok sacma gelecek belki ama bazen insan ihtiyac duyuyor.ve ne yaparsam yapayim sorunlu bir ailenin sorunlu cocugu olarak yasayacagim..hep az gelecek sevgisi,güveni.. korkuyorum.annem babam gibi bir evlilik yasamaktan cok korkuyorum

Son düzenleme:
Evlenmeden bir iki ay once sorun yasayanlariniz oldu mu ? O kadar sacma sapan tartisti ki dun aksam.1 yil onceki ayriligimiz geldi benim aklima ve durgunlastim o donem sana asik degilim deyisi hala kulaklarimda cinliyo bazen.bilirsiniz yara gecer izi kalir.neden 1 yil onceki mevzuyi actim diye once suclandim. hep secimleri kotu olur benimkileri begenir diye "seni ben sectim zaten sen beni secmemissin" derdim bana bu konuyu tartisma arasinda benim duygularim yok mu ? Ben senin hakkinda yanlis mi dusundum? gercektende sen mi beni elde ettin falan dedi.oyle zoruma gitti ki kapattim telefonu ardindan sarkilar yollamis gecenin 1inde.her seferinde kirginligimi orada birakip ertesi gun bir sey yok gibi gunaydin msji atiyoruz bu normal mi? Surdurmedikce ileride hicbir seyi takmayan bir adam halini alacak korkum var. Ve evet bitmeyen bir güven sevgi sorunum..ayriligi yasamadan once zannederdim ki benden ayrilamaz cok seviyo vs..ama o ayrilikta bazen keske biraksaydim da doner mi donmezmi gorseydim diyorum cok sacma gelecek belki ama bazen insan ihtiyac duyuyor.ve ne yaparsam yapayim sorunlu bir ailenin sorunlu cocugu olarak yasayacagim..hep az gelecek sevgisi,güveni.. korkuyorum.annem babam gibi bir evlilik yasamaktan cok korkuyorum
Sevgililik döneminde yaşanan bir ayrılık için fazlaca saçma bir kavga gibi geldi bana. Ve eğer o zamanki ayrılığı hazmetmek zor olduysa buralara kadar getirmenin bir anlamı yoktu. Sürekli dillendirmek ilişkinizi zedelemekten başka bir şey değil ki affedip kabullenmişsiniz başta. Bence sizin söylediğiniz bazı şeyler ağır. 'seni ben seçtim' falan.

Sevgililik döneminde yaşanan bir ayrılık için fazlaca saçma bir kavga gibi geldi bana. Ve eğer o zamanki ayrılığı hazmetmek zor olduysa buralara kadar getirmenin bir anlamı yoktu. Sürekli dillendirmek ilişkinizi zedelemekten başka bir şey değil ki affedip kabullenmişsiniz başta. Bence sizin söylediğiniz bazı şeyler ağır. 'seni ben seçtim' falan.
Onu espri yapiyorum tabiki ciddi soylemiyorum ama takilmis

Mutluyken huzurluyken eskileri karıştırıp neden mutsuz ediyorsun hem kendini hem karşındakini. Nişanlılık dönemini iyi geçir evlenince elinde mumla ararsınız. Gezin tozun gülün eğlenin eskileri boşver

Mutluyken huzurluyken eskileri karıştırıp neden mutsuz ediyorsun hem kendini hem karşındakini. Nişanlılık dönemini iyi geçir evlenince elinde mumla ararsınız. Gezin tozun gülün eğlenin eskileri boşver
Mevzusu acildi konuyu acmayacakkrn israrla sordu soylemedim soyleyince de bir dunya sey..2 ay sonra evleniyoruz nisanlilik donemindr buyuk kavgamiz olmadi ama suan cok tartisir olduk ve surekli anlamaya calismaktan yoruldum sabah uyanip hicbir sey olmams gibi davranmaktan da.

Mevzusu acildi konuyu acmayacakkrn israrla sordu soylemedim soyleyince de bir dunya sey..2 ay sonra evleniyoruz nisanlilik donemindr buyuk kavgamiz olmadi ama suan cok tartisir olduk ve surekli anlamaya calismaktan yoruldum sabah uyanip hicbir sey olmams gibi davranmaktan da.
Nişanlılık dönemi en zor dönem . En ço kavga edilen dönem çünkü evlilik stresi var. Ama bunlar değersiz İnan bana. Bekarlığının son günleri ayağını uzat babamın evinde . 2 ay sonra aynı evde çooook tartışmaların olacak bi ömür zaten. Bizde sürekli kıskançlık tartışmalarına girerdik. Çok pişmanım keyfime baksaymışım ağlamak üzülmek derlenmek yerine

İncir çekirdeğini doldurmayacak şeyler yüzünden birbirinize olan sevginizi tüketmenin manası yok... Nişanlılık dönemi en stresli ve zor dönem.. insanlar ne sıkıntılar yaşıyor. Ben düğün günümde gelinliği çıkarıyordm, şimdi geriye bakıyorum da ne gereksiz şeymiş.!

Ailesinde sorun olan gençlerin eş seçerken hiç doğru yaklaşmadığını düşünüyorum. Çünkü amaçları biran önce o evden kaçmak.
Ben nişanlınızı beğenmedim. Ve bence siz de istemiyorsunuz onunla evlenmek. Aklınızda azıcık bir şüphe dahi uyandırmayacak insanlarla evlenin. Çünkü belli çok mutsuz olacaksın.

Sana aşık degilim mi demisti. Bu durum cok kafa karisriricii :( insallah aşıktır.

eşimle nişanlılık dönemi çok ballı geçti düğüne 15 gün kala dedemi kaybettiğimiz için bazı şeyler istediğimiz gibi olmadı sinirlerim çok yıprandı. Karacadan çeyiz için aldığım su takımının sürahisinde sorun olduğu için yenisi istenmişti ve düğüne çok az kalmasına rağmen gelmemişti bizde mağazaya gittik ben orada satıcıyla konuşurken eşim araya girdi onları savundu ve biz orada çok fena kavga ettik annemde vardı kayınvalidemde . oradan çıktık kavga arabada da devam etti çok feciydi gerçekten . düğün gününe kadar devam etti kavgalar ağlamalar . Düğünden sonra mobilyacı yüzünden kavga ettik şuan 24 günlük evliyiz herşey düzene oturdu sizinde oturur merak etmeyin. ilk ben nereden evlendim demiştim ki bu adamla 9 sene görüştük düşün yani herşey olur sakin ol

Genelde eski tartışmaları ısıtıp ısıtıp sorun çıkarılmasını doğru bulmam ama sizin durum farklı.Zamanında da olsa seni sevmiyorum demesi kafa karıştırıcı bu benim içimden de çıkmazdı sanırım.

Bence sorunların üstünü kapamak yerine konuşun ama bi şey yok gibi davranmayın.Tatlı dille güzel güzel konuşun.Evlilik için sevildiğine emin olmak gerekli bana göre sizi buna ikna etsin.

Ailesinde sorun olan gençlerin eş seçerken hiç doğru yaklaşmadığını düşünüyorum. Çünkü amaçları biran önce o evden kaçmak.
Ben nişanlınızı beğenmedim. Ve bence siz de istemiyorsunuz onunla evlenmek. Aklınızda azıcık bir şüphe dahi uyandırmayacak insanlarla evlenin. Çünkü belli çok mutsuz olacaksın.
Istemedigim kanisina nasil vardiniz? Bazen gercekten anlamsiz yorumlar var..bence mutsuzluk asilayan sizsiniz...misal bir iki mesaj altta arkadasin bakis acisi ile sizinki arasinda ucurum var.sorunlarim var evet ama kimse istemedigi bir evlilik yapmaz herhaldee

eşimle nişanlılık dönemi çok ballı geçti düğüne 15 gün kala dedemi kaybettiğimiz için bazı şeyler istediğimiz gibi olmadı sinirlerim çok yıprandı. Karacadan çeyiz için aldığım su takımının sürahisinde sorun olduğu için yenisi istenmişti ve düğüne çok az kalmasına rağmen gelmemişti bizde mağazaya gittik ben orada satıcıyla konuşurken eşim araya girdi onları savundu ve biz orada çok fena kavga ettik annemde vardı kayınvalidemde . oradan çıktık kavga arabada da devam etti çok feciydi gerçekten . düğün gününe kadar devam etti kavgalar ağlamalar . Düğünden sonra mobilyacı yüzünden kavga ettik şuan 24 günlük evliyiz herşey düzene oturdu sizinde oturur merak etmeyin. ilk ben nereden evlendim demiştim ki bu adamla 9 sene görüştük düşün yani herşey olur sakin ol
Aynen boyle eften puften tartisir olduk ki biz kavga etmeyen bir cifttik

Genelde eski tartışmaları ısıtıp ısıtıp sorun çıkarılmasını doğru bulmam ama sizin durum farklı.Zamanında da olsa seni sevmiyorum demesi kafa karıştırıcı bu benim içimden de çıkmazdı sanırım.

Bence sorunların üstünü kapamak yerine konuşun ama bi şey yok gibi davranmayın.Tatlı dille güzel güzel konuşun.Evlilik için sevildiğine emin olmak gerekli bana göre sizi buna ikna etsin.
O donem benimle konusmado ailesiyle konusmadi bunalim icindeydi asik degilim gibi hissediyorum derdim ben ilgi bekledigimde o da sen bana aaik degilmisim gibi hissediyorm dedim ya bende oyle hissediyorum demisti.yani bende ona demistim 3yil cok yipranmistik uzak ilski yuruttuk bir kez ayrilik yaasadik 1 hafta surmedi..icimden atamiyorum evet ama bazende bencilce davraniyorum diyorum..

Istemedigim kanisina nasil vardiniz? Bazen gercekten anlamsiz yorumlar var..bence mutsuzluk asilayan sizsiniz...misal bir iki mesaj altta arkadasin bakis acisi ile sizinki arasinda ucurum var.sorunlarim var evet ama kimse istemedigi bir evlilik yapmaz herhaldee

Bak canım sana kendi cümlelerinle cevap veriyorum.

1 yil onceki ayriligimiz geldi benim aklima ve durgunlastim o donem sana asik degilim deyisi hala kulaklarimda cinliyo bazen.bilirsiniz yara gecer izi kalir.neden

Surdurmedikce ileride hicbir seyi takmayan bir adam halini alacak korkum var. Ve evet bitmeyen bir güven sevgi sorunum..ayriligi yasamadan once zannederdim ki benden ayrilamaz cok seviyo vs..ama o ayrilikta bazen keske biraksaydim da doner mi donmezmi gorseydim diyorum cok sacma gelecek belki ama bazen insan ihtiyac duyuyor.ve ne yaparsam yapayim sorunlu bir ailenin sorunlu cocugu olarak yasayacagim..hep az gelecek sevgisi,güveni.. korkuyorum.annem babam gibi bir evlilik yasamaktan cok korkuyorum

Bak canım sana kendi cümlelerinle cevap veriyorum.
Soylediklerimin cogu kendimle ilgili problemler ben bu adamdan sikayetciyim evlenmek istemiyorum demedim sanirim sizinde vardir hayatinizdaki insana karsi sitemleriniz ya da kotu durumlariniz ama bu iiliskinizi istemedginiz anlamina gelmez

Soylediklerimin cogu kendimle ilgili problemler ben bu adamdan sikayetciyim evlenmek istemiyorum demedim sanirim sizinde vardir hayatinizdaki insana karsi sitemleriniz ya da kotu durumlariniz ama bu iiliskinizi istemedginiz anlamina gelmez
Ben evlilik gibi aşırı önemli konularda beni rahatsız eden düşüncelerim varsa kestirip atarım ki yaptım da . Gözü karayımdır ben, kimse benim için vazgeçilmez değil, hele eş gibi önemli bir kararda kafanız rahat ilerlemelisiniz, yoksa mutlu olamazsınız. Hayat kısa bir de saçma sapan insanları ve dertleri kafama takıp da ömrümü heba edemem.

Ben evlilik gibi aşırı önemli konularda beni rahatsız eden düşüncelerim varsa kestirip atarım ki yaptım da . Gözü karayımdır ben, kimse benim için vazgeçilmez değil, hele eş gibi önemli bir kararda kafanız rahat ilerlemelisiniz, yoksa mutlu olamazsınız. Hayat kısa bir de saçma sapan insanları ve dertleri kafama takıp da ömrümü heba edemem.

+1000

Konu sahibinin konusundan yola cikmadan katiliyorum size.

Kesip atdim bende. Kafamda olan tek soru işaretine dayanarak bitirdim hep.

Bin şükür... şimdi nişanlıyım... ve içimde bir soru işareti bile yok. 100% mutluyum.

İyice düşün canim. Kendini sorgula.
Hayatin ve geleceğin icin yap bunu.

Eger emin değilsen ertele. Ama asla emin olmadan evlenme...

bu test çok doğru çıkıyor arkadaşlar bana ve birçok arkadaşıma yardımı dokundu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Back
X