Evlilik öncesi sendromu mu bunun adı ?

sweatfebruary27

Harikalar Diyarında...
Kayıtlı Üye
31 Ekim 2012
2.215
134
373
Merhaba arkadaşlar...yazın düğünüm var kısmetse..çok severek evleniyorum Allah'a şükür..birbirimizin en iyi arkadaşıyız yaklaşık 7 yıldır birlikteyiz..onunla evlenmezsem kimseyle evlenmeyi düşünmem..sorun ne derseniz..yıllardır evlenmeyi beklediğim halde evden-annemlerden ayrılacağım için bir burukluk var içimde.aynı şehirde olucaz ama yine de kelimelere dökülmeyen duygular içindeyim..sanki annemleri sonsuza kadar kaybediyormuşum bi daha görmicekmişim gibi saçma bir hüzün kaplıyor içimi..evli arkadaşlara soruyorum size de böyle olmuş muydu?

bende olmadı cnm çünkü 3 yıldır zaten ailemden ayrılmıştım iş nedeniyle hatta ailem daha rahatladı bekarken hep akılları bendeydi şimdi bir ailem var eşim ve kızım.zmanla alışırsın kendi evine düzenine zaman gelecek ailende çok oturmaktan bile sıkılacak ben kendi evime gideyim diyeceksin.allah mesud etsin takma bunları şimdiden .ben ailemi yılda 2-3 kez anca görüyorum sen birde aynı şehirdesin ne güzel...

Merhaba arkadaşlar...yazın düğünüm var kısmetse..çok severek evleniyorum Allah'a şükür..birbirimizin en iyi arkadaşıyız yaklaşık 7 yıldır birlikteyiz..onunla evlenmezsem kimseyle evlenmeyi düşünmem..sorun ne derseniz..yıllardır evlenmeyi beklediğim halde evden-annemlerden ayrılacağım için bir burukluk var içimde.aynı şehirde olucaz ama yine de kelimelere dökülmeyen duygular içindeyim..sanki annemleri sonsuza kadar kaybediyormuşum bi daha görmicekmişim gibi saçma bir hüzün kaplıyor içimi..evli arkadaşlara soruyorum size de böyle olmuş muydu?
hayirli olsun oncellikle. umarim bir omur boyu mutlu olursun. allah utandirmasin. evlilik birliktelik sevmek sevilmek cok.guzel. zamanin gelmis yuvadan ucuyorsun ama unutma ailen hep seninle olacak. normal hissettiklerin tekrar tebrikler.

teşekkür ederim cevap yazan herkese..ben de üniversiteyi başka bi şehirde okudum .hatta mezun olduğumda ailemle yaşamaya adapte olamamıştım,bir an önce evleneyim istiyordum ki hala istiyorum ama insanoğlu bi tuhaf :)

hissettiğin şey çok normal...
hem ağlarım hem giderim derler ya, o olay işte...
hele bi de seni almaya geldiklerinde ailene sarılıyosun ya, o an çok duygusal oluyo...
bak şimdi aklıma kızım geldi... ama bu haksızlık yaa, banane, besle büyüt elin oğlu düdük çala çala gelsin, alsın, gitsin...
vermicem ben kızımı :31:
işin şakası tabi...
Allahın emri bu... sende yeni yuvanda sağlıkla mutlulukla yaşarsın inş... Allah utandırmasın...

İşin acısı şu ki ,, evlendikten sonra eğer farklı şehirdeysen bu hisler devam ediyor :((
Sanki sonsuza dek ayrı kalacakmış gibi hissediyorsun :14::14::14:

sanırım evlenicek olan bir çok kız bu sorunu yaşıyordur.ben de yaşadım ama sen şanslı olan insanlardansın bana göre çünkü aynı şehir de olacaksın bir de benim ki gibi ayrı şehire gitseydin napıcaktın:(( sene de bir kaç defa görüyorum ailemi ilk zamanlar çok koyuyordu bu durum ama insanın alışamıyacağı bir şey olmadığı gibi bende alıştım bu duruma...sende atlatıcaksın maşallah güzel bir ilişkin varmış şükret Allah'a evlenince rahatlarsın.bunları düşünerek kendine dert yapma sakın evin olucak sana ait sevgilinle hep yan yana olacaksın bunları düşün kendini rahatlatmaya bak..mutlu bir evliliğin olsun inşallah...:))

Olmazmı bendede oldu. Gunduz dugun hazırlıklaryla uyrasrken mutluluktan ucardım ama bazı gecelerde aglardım sebepsiz daralırdım. Allahsaglık mutluluk versin canım gecer

bende bu yaz evlendım...yazdgnz yazyı bı an bn yazmısım sandm..bzde 7 yıldr beraberdık bırbırımzn en yakın arkadasıydık o olmaassa asla evlenemem dıodum ve evlendım ve snle aynı hıslerı yasadım ve yasıorum ınan.daha 3 ay oldu.ama boyle bazı zamanlar ıcım daralıyo aılemden sankı kopmusum gbı halbukı hep gorusuyoruz hep yanımdalar ama anlatılamaz bı duygu sanırım sadece bayanlar yasıo bnu ve yasamayanda anlayamıyo.ozellıkle annemı cok ozluyorum bazen onu yalnız bırakmıs olmak garp gelıyo..cok mutluyum hersey guzel ama anlatılamaz bı duygu bu.bn sadece ben yasıyorum sanıyodum gorunce ıcım bı garp oldu.brkıp gıdıp ıhanet edıomussun gbı bı duygu dmı cok degısık:)halbukı yok ole bısey ama kalbının ustunde bı fıl oturuyo bazen.evlenmeden once sebepsız yere cok agladım bu nedenle.evlendım bazen yıne ıcım buruluo..bu duygu anlatılamaz.bılmeyen yasamayanda yanlıs anlar.halbukı sorun evlılıkten degıl sadece aıt oldugun omrunu gecrdıgın buyudugun evden ınsanlardan ayrılmak farklı evde uyumak bı guvenlı koldan ayrılıp baska guvenlı kola gecmek alısmak bıssuru sey.kadınlarda daha yogun oluyo tabıkı cunku erkeklerın yapısı farklı daha ozgurler falan fılan.ondan hem aglarım hem gıderım durumu kızlara mahsus:)

Asıl olmaması anormal canım.
Annesinden baba ocağından ayrılan herkes buruk acı yaşar bu çok doğal.
Bir ömür boyu mutluluklar dilerim...

cevaplarınızı okuyunca rahatladım biraz..demekki yalnız değilmişim..ve yazdıklarınızla birebir aynı duyguları yaşıyorum..sevinçle düğün hazırlığı yapıyorum,hayaller kuruyorum ama özlellikle geceleri kalbime bir şey oturuyor ve sebepsiz ağlamaya başlıyorum..bu günler bi geçse evlensem yeni hayatıma da çok kolay alışıcam biliyorum sonuçta sevdiğim insan..en güzel özeti sizler yapmışsınız hem ağlarım hem giderim :)

Ben bu konuyu 3 ay önce açmıştım..düğüne yaklaşık 2.5 ay kaldı..bazen yine aynı hüzün çökse de şimdi daha iyiyim..kendimi evliliğe daha hazır hissediyorum..umarım her şey çok güzel olur..

Son düzenleme:
Konu içeriği sebebiyle ilgili başlığa taşınmıştır.

Ben bu konuyu 3 ay önce açmıştım..düğüne yaklaşık 2.5 ay kaldı..bazen yine aynı hüzün çökse de şimdi daha iyiyim..kendimi evliliğe daha hazır hissediyorum..umarım her şey çok güzel olur..

Merhaba, 18 gün sonra düğünüm var... Duygularımı anlatamıyorum, kimseye belli edemiyorum üzülmesin kimse diye.. Konuyu görünce dayanamayıp okumak istedim. Şuan işteyim ve yorumları okurken ağlamamak için zor tutuyorum kendimi.. Bende nişanlımla tam 10 yıldır birlikteyim. Bizde nişanlılık bir yana aynı zamanda arkadaştan öteyiz.. Bizde çok severek evlenceğiz. Ailemle aynı şehirde ve yakın mesafelerdeyim. Ama gel gör sanki onları öylece bırakıp gidiyorum..Offf, yazacak çok şey var.. Halbuki Allahıma binlerce kez şükür, herşey yolunda ilerliyor. Döngü bu şekilde,mecbur alışacağız.. Mutluluklar dilerim size de .

hepimize tanıdık gelen duygular..ben cok severek evlendım...hatta evımızde annemlere cok uzak degıldı ama sankı boyle benı cok uzaklara sevmedıgım bırıyle evlendırıyorlarmıs gıbı huzunlendıgım gunler oldu..baba evınden cıkmak baska evde yasamak baska yatakta uyumak yenı bır hayat dusuncelerı bazen ınsanı yoruyor cok normal cunku evlılık surecı zaten ozellıkle yaklastıkca cok yorucu olmaya baslıyor..hepsı gecicek ve normale donucek alısmak ıcın bıraz zaman tanımak gerekli diye dusunuyorum..sonra baba evine gidince insan hadi evime döniyim modunda oluyorsun..

Back
X