Evlilik öncesi şiddet

denizberdan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2012
416
248
63
Biraz önce sevgilisinden dayak yiyen bir bayanın hikayesini okudum bilmem kaçıncı kez. Onlarcasını gazetede okuduk, hayatımızda şahit olduk.

Ve kadınlara bir kez daha inanamadım. Üçüncü sayfa kadın cinayeti haberlerinde son baştan belli aslında. Ama kadınlar iki güzel söze iki özüre kanıp affediveriyor. Evliler için hadi diyelimki gidecek yeri yok çekiyor ( ki bu da olmamalı) sevgililere ne oluyor?

Ben, dışarıdan bakınca ailesi, işi, maddi durumu , tipi ile ideal olan, mahalledeki kızların evlenmek için cidden yarıştığı bir damat adayını bana sadece bir kez "salak" dediği ve genel anlamda sinirli olduğu için bıraktım. Sebepsiz yere kızıp etmişti o lafı. Bugün salak diyen yarın küfür eder öbür gün döver. Hiç te pişman olmadım bir an. Sonra özür dilemiş olsa da geçmiş olsun...

Kimse kusura bakmasın aptal derim ben böyle bile bile lades diyene. Sevgilisinden dayak yiyenler de akıllı olduklarını iddia edemez zaten sanırım. Çok seviyorum, onsuzluğa dayanamam, ilişkiye girdik ayrılamayız falan geçin bunları.

Çekinmeden "sana müstahaktır " derim ben böylesine.

Bu satırları okuyan ve sevgilisinden şiddet gören varsa yol yakınken dönsün. Ve bilsin ki o adam evlendiğinde ağzını burnunu kıracak. Herkesin iyiliği için söylüyorum.

Haksız mıyım?

Biraz önce sevgilisinden dayak yiyen bir bayanın hikayesini okudum bilmem kaçıncı kez. Onlarcasını gazetede okuduk, hayatımızda şahit olduk.

Ve kadınlara bir kez daha inanamadım. Üçüncü sayfa kadın cinayeti haberlerinde son baştan belli aslında. Ama kadınlar iki güzel söze iki özüre kanıp affediveriyor. Evliler için hadi diyelimki gidecek yeri yok çekiyor ( ki bu da olmamalı) sevgililere ne oluyor?

Ben, dışarıdan bakınca ailesi, işi, maddi durumu , tipi ile ideal olan, mahalledeki kızların evlenmek için cidden yarıştığı bir damat adayını bana sadece bir kez "salak" dediği ve genel anlamda sinirli olduğu için bıraktım. Sebepsiz yere kızıp etmişti o lafı. Bugün salak diyen yarın küfür eder öbür gün döver. Hiç te pişman olmadım bir an. Sonra özür dilemiş olsa da geçmiş olsun...

Kimse kusura bakmasın aptal derim ben böyle bile bile lades diyene. Sevgilisinden dayak yiyenler de akıllı olduklarını iddia edemez zaten sanırım. Çok seviyorum, onsuzluğa dayanamam, ilişkiye girdik ayrılamayız falan geçin bunları.

Çekinmeden "sana müstahaktır " derim ben böylesine.

Bu satırları okuyan ve sevgilisinden şiddet gören varsa yol yakınken dönsün. Ve bilsin ki o adam evlendiğinde ağzını burnunu kıracak. Herkesin iyiliği için söylüyorum.

Haksız mıyım?
bunu yaşayıpta evlenenler inanın hiç umurumda olmaz. bilebile lades diyenlere zerre kadar acımam. her koyun kendi bacağından aslır. madem asılmak istiyorlar,buyursun,asılsınlar..

Ben de üzülemiyorum... burada da konu açanlar oluyor, sevgilimle kavga ettik tokat attı ama bende çok ağır konuşmuştum :ssz: gibi gibi......
Ama diye haklı görenlere ne denir ki.. şimdi bunlar evlenince yiyeceği dayaklar için de ben hak ettim demeliler :ssz:

dayak yiycek sonra iki tatlı lafa kanıp tekrar mı barışacak, burda da çıkıyo bazen, kız diyo nişanlım bana küfür etti, kırarım bacaklarını lan diye bağırdı, diğerleride diyo ki olur böyle şeyler, ama sende tahrik etmişsin,
zaten kızda affetmeye hazır, adama dayak attığı ve hakaret ettiği için bi madalya takılmadığı kalıyor
sonra olan bizim gibi yuva yıkıcı fesat üyelere oluyo
:37::37:

bazen butun suç acaba kadınlardamı dıyorum bu evlenme sevgılı bulma yarışı

şiddet gördükten sonra benı sevıyorda kıskannıp dövüyor demeler yanı

bazı kadınlar bunları hakmı edıyor düşünüyorum neden erkeklere bukadr tavız verılıyor

önemlı olan evlenmek değilki iyi bi evlilik yapmak evlendiğin erkeğe bağımlı

olmadanda yaşayabıleceğini bbilmek ama bunları asla düşünmuyorlar hayır gunumuzde

neredeyse herkes unı mezunu ama bu şiddet olayları dahada arttı

kızlar okudu bilinçlendı derken bukadar şiddet nereden türedi

okulda alınan eğitim ailede alınanı geçemiyor galiba

Son düzenleme:
istatistiki olarak üni mezunları daha çok dayak yiyor ki, hatta bunu burda bile görebilirsin, derdim varda o kadar eşinden fiziki ya da sözlü şiddet gören öğretmen var ki, malesef

Son düzenleme:
istatistiki olarak üni mezunları daha çok dayak yiyor ki, hatta bunu burda bile görebilirsin, derdim varda o kadar eşinden fiziki ya da sözlü şiddet gören öğretmen var ki, malesef

peki bunun sebebi kendılerını savunabıldıklerı içinmi

aslında şöyle olması gerekmıyormu bırkere olur dayak olayı sonra bu unı mezunu kendı ayaklarımın üzerinde durabılırım deyıp adamı terk etmeli eğer böyle olursa devam edermı dahada artarmı neden bunu gözealmıyorlar sevdıklerı adam ona böyle zarar verıyorda onlar neden cesaret edemıyorlar

bizim okulda vardı öyle bi kız, ufacık kız iri yarı kalıplı bi tiple beraberdi ,oğlan bunu kantin demez bahçe demez insan içi demez döverdi, hatta bi keresinde arabasının bagajına kapatmış okula kadar orda gelmiş kız, biz dayanamadık bi hocamıza açtık durumu, hocalarda şey sanmış hani kız burda gurbette okuyo ailesi uzakta korkudan devam ediyo ilişkiye, kızı çağırmışlar konuşmuşlar çocuğada uzaklaştırma verilmişti, kız ne dese beğenirsiniz: sizin işiniz ders anlatmak özel hayatım beni ilgilendirir
dayağını ye otur o zaman, arada kamu hizmetide verseler keşke bu tip insanlar, parasını verip bizde dövsek sinirimizi atsak

Biz erkeklerin yaptığı herşeyi hoş gören ve kabul eden bir zihniyete sahip olduğumuz için yaşanıyor bu durumlar.
Bir kadın kendine yakıştırıyorsa sözlü ya da fiziksel şiddeti diyecek birşey yok.
Teyzemlerin alt katında oturan bir aile vardı.
Bu kadın yıllarca ihanete uğramış, şiddet görmüş ve hala da aynı şeyleri yaşamaya devam ediyordu.
Geliri yoktu, gidecek yeri yoktu. Bizde çok fazla yorumda bulunamıyorduk.
İşim, maaşım olsa 1 dk çekmem bu adamı diyordu.
Daha sonra engelli çocuğundan dolayı maaş almaya başladı, hem kendi baktığı için alıyor hem de çocuk alıyor her ay.

Sonuç ne mi dersiniz?
Kadın boşanmayı bırakın, evi başka kadın terkedip giden kocasına yalvardı bile! Elindeki maaş kartını, 3-5 birikimini ona vermeye kalkıştı eve dönsün diye.

Adam ne mi yapıyor?
Açık açık söylemiş, hayatımda biri var ve ondan vazgemiyorum diye. Çocuklarını görmeye dahi gelmiyor eve.

Kadın?
Kadın boşanmayacağım diye diretiyor.

Erkekler de bu kadar zavallı kadınlarla olmak istemiyor işte. Ne yapılsa boş.

Adamın savunulacak tek bir tarafı yok elbette ama elinde imkanı olupta böyle bir hayatı yaşayan kadınlarada müstahak diyorum ben.

Bu kadar değersizleştiriyorlar kendilerini. 5 para etmez adamlar için hem de.

Biz erkeklerin yaptığı herşeyi hoş gören ve kabul eden bir zihniyete sahip olduğumuz için yaşanıyor bu durumlar.
Bir kadın kendine yakıştırıyorsa sözlü ya da fiziksel şiddeti diyecek birşey yok.
Teyzemlerin alt katında oturan bir aile vardı.
Bu kadın yıllarca ihanete uğramış, şiddet görmüş ve hala da aynı şeyleri yaşamaya devam ediyordu.
Geliri yoktu, gidecek yeri yoktu. Bizde çok fazla yorumda bulunamıyorduk.
İşim, maaşım olsa 1 dk çekmem bu adamı diyordu.
Daha sonra engelli çocuğundan dolayı maaş almaya başladı, hem kendi baktığı için alıyor hem de çocuk alıyor her ay.

Sonuç ne mi dersiniz?
Kadın boşanmayı bırakın, evi başka kadın terkedip giden kocasına yalvardı bile! Elindeki maaş kartını, 3-5 birikimini ona vermeye kalkıştı eve dönsün diye.

Adam ne mi yapıyor?
Açık açık söylemiş, hayatımda biri var ve ondan vazgemiyorum diye. Çocuklarını görmeye dahi gelmiyor eve.

Kadın?
Kadın boşanmayacağım diye diretiyor.

Erkekler de bu kadar zavallı kadınlarla olmak istemiyor işte. Ne yapılsa boş.

Adamın savunulacak tek bir tarafı yok elbette ama elinde imkanı olupta böyle bir hayatı yaşayan kadınlarada müstahak diyorum ben.

Bu kadar değersizleştiriyorlar kendilerini. 5 para etmez adamlar için hem de.

burda da dolu o tip kadın, sinsi kadın kocamı ayarttı, evli erkeklere musallat oluyor, bu kadınları asmalı...bu tip yorumları çok okuduk, zihniyet meselesi, ben ve benim gibi düşünen kadınlara ağır gelen şeyler dişi kuşlarda kocamı kaptırmam gibi bi etki yaratıyo, Allah için söyleyin erkek olsanız ve ne yaparsanız yapın sizi aklayan (bahaneyi bile siz bulmıcaksınız kadın bulacak) kusur bulmayan haklı gören üstüne evide çekip çeviren bi eşiniz olsa tek eşli olurmusunuz, ben olmam şahsen her gün bi dala konarım, zerre kadarda vicdan azabı çekmem

evlenince değişir/değişir mi mantığında olanlar var birde, evliliği ne sanıyolar anlamıyorum ki hee değişir yaşa bi gör nasıl değişiyo

burda da dolu o tip kadın, sinsi kadın kocamı ayarttı, evli erkeklere musallat oluyor, bu kadınları asmalı...bu tip yorumları çok okuduk, zihniyet meselesi, ben ve benim gibi düşünen kadınlara ağır gelen şeyler dişi kuşlarda kocamı kaptırmam gibi bi etki yaratıyo, Allah için söyleyin erkek olsanız ve ne yaparsanız yapın sizi aklayan (bahaneyi bile siz bulmıcaksınız kadın bulacak) kusur bulmayan haklı gören üstüne evide çekip çeviren bi eşiniz olsa tek eşli olurmusunuz, ben olmam şahsen her gün bi dala konarım, zerre kadarda vicdan azabı çekmem
Bahsettiğim kadın da aynı şekilde. Adam da zerre suç yok .Hep kadınlar suçlu mantığı güdüyor. Gençti yaptı, artık değişti diyordu son gördüğümde. Adam tam değişmiş yalnız. Önceden evini barkını çocuklarını bırakmıyordu, şimdi eve uğramıyor. Yaşı da 44.

Zaten adamı her yaptığıyla kabul ettiğinde, ödüllendirmiş oluyorsun. O da kendini suçlu görmüyor. Zaten sevgi de yok, vicdan da yapmıyor. Ben olsam ben de yapardım dediğiniz gibi.

Yapan memnun, çeken memnun.

bazı kadınlar parazit gibi davranmaya devam ettikçe parazit muamelesinden başka muamelede göremeyecekler ne yazık ki... hayat kapılarını bir şeyleri kaybetmeye göz aldığımızda açıyor...

kadının düşmanı yıne kadın bız kadınlar erkekleri aklamayı pek sevıyoruz

Aklamayı seviyoruz demişsin çok doğru. Bir tanıdığım 25 senelik evliyken başkasını buldu karısını boşamak istedi, neler etti neler. Amaaaa ne dedi karısı?? Kocama büyü yaptılar!! Yoksa benim kocam o kadına bakmaaaaz! Aslında o süper bir koca.

Sonunda adam mal mülk ne varsa yedi dostuyla, paralar bitince dostu bunu postaladı. Karısı da kocam geri döndü diye sevindi. Adam aklandı paklandı yani.

Back
X