Evlilik Öncesi Ters Giden Şeyler ve Evliliğin Akıbeti

mariposita

Guru
Kayıtlı Üye
12 Nisan 2011
566
151
323
Tv de bir hocadan dinlemiştim. Eğer çiftler birleşeceği sıra değişik maniler çıkıyorsa çok da zorlamamak lazım, hayırlısı bu demek deyip yoluna devam etmek lazım gibi birşeyler söylemişti.
Şaşırdım. Çevremde bu tarz olaylar çok duyuyorum, hep de hüsranla bitiyor.
Mesela, biryakınımım düğününe giderken lastikleri yandı. Ayrıldılar.
Başka biri kaza geçirdi. Onlar da ayrıldılar.
Bir tanesinin kvsinin başına hep kötü şeyler geldi tanışma, ,steme, ziyaret öncesinde. Çok iyi ilişkileri varken gelinle kanlı bıçaklı oldular saçma bir sebep yüzünden.
Bilemiyorum belki öyle denk geldi ama ben bu duruma inanmaya başladım.
Sizlerin başından geçen ya da tanıdıklarınızn başına gelen bu tarz olaylar var mı?

Tv de bir hocadan dinlemiştim. Eğer çiftler birleşeceği sıra değişik maniler çıkıyorsa çok da zorlamamak lazım, hayırlısı bu demek deyip yoluna devam etmek lazım gibi birşeyler söylemişti.
Şaşırdım. Çevremde bu tarz olaylar çok duyuyorum, hep de hüsranla bitiyor.
Mesela, biryakınımım düğününe giderken lastikleri yandı. Ayrıldılar.
Başka biri kaza geçirdi. Onlar da ayrıldılar.
Bir tanesinin kvsinin başına hep kötü şeyler geldi tanışma, ,steme, ziyaret öncesinde. Çok iyi ilişkileri varken gelinle kanlı bıçaklı oldular saçma bir sebep yüzünden.
Bilemiyorum belki öyle denk geldi ama ben bu duruma inanmaya başladım.
Sizlerin başından geçen ya da tanıdıklarınızn başına gelen bu tarz olaylar var mı?
:KK17:

Sizden duymadan önce boyle seyleri dusunmedim hic belkide olmuştur ama bu tur hurafelere inanmıyorum tesaduf diyorum ben

Ben kina gecemde esimle birbirimize gordik resim cekilmeden geri donduk fotovrafcidan kinamin sonunda bi kac zibidi yuzunden kavga cikti esim bicaklandi yani ne yapmaliydim hayrsiz bu is diye birakmalimiydim o gece yanlis anlamayin ama bana sacma geldi 4senedir gecinip gidiyorz cok sukur hurafe bunlar insanlar birbirini sevsin yeter..

Bi tanidigimin düğün günü kayınvalidesi kalp krizi geçirdi. Düğün günü çok hüzünlü de olsalar vazgecmediler. Sonuç suan evliler maşallah bir de nur topu gibi evlatları var. Bu söyledikleriniz tevafuktan başka bişey değil.

Benm kina gecemde esimle birbirimize girdik resim cekilmeden geri donduk fotografcidan kinamin sonunda bi kac zibidi yuzunden kavga cikti esim bicaklandi yani ne yapmaliydim hayrsiz bu is diye birakmalimiydim o gece yanlis anlamayin ama bana sacma geldi 4senedir gecinip gidiyorz cok sukur hurafe bunlar insanlar birbirini sevsin yeter..

Benim kuzenimin düğününde anneannemiz yoğun bakıma girdi ve vefat etti ama kuzenimin çok güzel bi evliliği var musmutlu böyle şeylere inanmayın

Nişan günüm babam vefat etti...5 sene oldu babam gideli...
4 yildir evliyim.gayet güzel giden bir evliliğim var ve bebek bekliyoruz hayirlisiyla..
Böyle şeylere inanmiyorum şahsen.

Hayatimdaki insan lastik patladi bu is hayirli degil zorlamayalim ayrilalim dese napardim acaba

Kahhhkahaa attımmmmm :D:D:D:D:DD:D:D:D öyle sey olurmu yaaa onu kim söylediyse ilişkide birebir sorunlar çıkıyorsa anlaşamıyorsanız olmaz diyip kendini gebertmeden ayrılmak gibi bişeydir :D ay kahkaha attırdın gece geceee Allahta seni böyle güldürsün tavşannnn :D:D:D:D

Esimin ailesinin tanismaya gelecegi gun ruzgardan 3 tane kapinin cami cati cat kirildi.
Nisanlanacagimiz hafta esim sakatlandi.
Nikah gunu yagmur yagdi. Yazin ortasinda.
Kina gunu kaza oldu.
Dugunde bir sey oldu mu hatirlamiyorum simdi. Ciddi bir aksilik yoktu ama.

Cok da mutluyuz...

Yarin bir gun mutsuz olursam da bunlar aklima gelmez sahsen.

Evlilik oncesi ters giden seyler deyince, anlasmazlik filan sandim.. Evet ama, anlasmazlik varsa yeniden dusunulmeli..
Diger soyledikleriniz tevafuk bence,yani denk gelmis.. (Islam'da tesaduf diye bsy yoktur)..

Kendi hayatımdan bahsedeyim.
Nişanımıza 1 ay kala eşim rahatsızlandı.
1 hafta kadar hastanede kaldı ve ancak 1 aya yani nişana zor ayağa kalktı.
Düğüne 3 ay kala babam kalp krizi geçirdi, düğüne 1.5 ay kala ben ayağımdan sakatladım çok sancılı bir dönemdi ve tekerlekli sandalye geçirdim kına günüme kadar bütün süreci.
Gelinliğimin altında ayağımda bandaj, soğuk sprey ve güçlü ağrı kesiciler ile 'evet' dedim.
Ama 1.5 yıldır evliyim, her şey süt liman.
Ters gidip de ayrılan insanların bahanesiymiş o sorunlar, en ufacık rüzgarda köklerden savrulmak, temeli güçlü ağaçların işi değildir.

Herkesin basina olumsuzluklar geliyor. Kimisi ayriliyor alip sadece bunlardan ornek verirsek hepsi ayriliyor deriz yani. Ama mesela istihare ve istisare yaptiktan sonra mesela ilk kez gorustugun ya da hic gorusmedigin biri hakkinda. O zaman olumsuzluklar cikarsa ayrilmak daha mantikli olur. Ama atiyorum dugun gunu anlasmazlik oldu diye nikah memuruna hayir denmez yani

Bizim kazasız geçen tek aktivitemiz nikahtı
Nişanda kuaförden çıkarken arabamız çekildi. Eşim koştur koştur onu bulmakla uğraştı
Kına da babamın çok sevdiği biri vefat etti hiç salona girmedi bile, gelen herkes biliyordu ben hariç. Söyleseler iptal ederdim çünkü çok sevdiğimiz biri.. Allah rahmet eğlesin..
Düğünde tam biz anons edilip salona girerken salonun yanında yangın çıktı anonsu verildi tabi herkes arabasını almaya çıktı
Ama eşime her baktığımda şükrediyorum onla olduğuma, bunları da hatırlayıp acı tatlı anı olarak saklıyoruz.. Hayat bu ne Zaman ne olacağı belli olmuyor ki.. Böyle şeylere inanmamak lazım bir kişinin doğru insan olmadığına dair içinizde ne ufak bir şüphe varsa o Zaman zaten emin olmadan evlenmeyin..

Hoca onu demek istememis yahu. Nereden uydurdunuz yok bardak kirildi yok kar yagdi gibi aksilikleri.

Gordugum kadariyla dugunden once nisanli ciftler kavga ediyor yine ayrilmiyor, aileler birbirine giriyor yine ayrilmiyor. Kimsenin kimseye saygisi kalmayip israrla yapilan evliliklerinde cogunun sonu bosanmayla bitiyor. O konudanhoca hakli ama sizin dusundugunuz sekilde degil.

Hocalar bu tüp şeyler söylemez ki söylediyse de bu manada değildir siz olayı yanlış anlamışsınız belliki

Back
X