Evlilik Öncesi Ters Giden Şeyler ve Evliliğin Akıbeti

Maşallah diyeyim herkese, Allah herkesi yuvasında mutlu etsin.
Evet hocanın söylediği anlaşmazlık tarzı aksililklerdi. Ailelerin izin vermemesi vs.
Tabii ki lastik patladı evlenmiyorum diye bi saçmalık olamaz.
Sadece aksilikle başalyıp boşanmayla biten örnekler çıktığıiçin karşımıza, acaba dedim. Bunu yaşayan başka insanlar da var mıdır?
Denk gelmiş demek ki..

Ben bu manileri dikkae alsaydım herhalde eşimden 20 kere ayrılırdım :)
Zorluk olmadan hayat mı olur?

Desen ki adam evlenmeden önce aldatmış kumar bağımlısı alkolik ya da şiddet eğilimi var öfke kontrol problemi yaşıyo anacı, dışarı çok düşkün, gece hayatı seviyo falan bunlad asıl maniler işte :)

Bende su acıdan bakıyorum bu konuya. Nisan,düğün,kına gibi gunler bizler icin cok onemli ve ozel oldugu icin haliyle ustune cok düşüyoruz. Ve birşeyin ustune ne kadar düşersek, o kadar aksilik çıkıyor birşeyler ters gidiyor. Bence bu günlerde traji komik basımıza gelen şeylerin sebebi bu. Onun disinda bu aşamalara gelene kadar kı süreçte de, bende hayirlisi olarak bakıyorum bisey olmuyorsa hayırlısıdır çokta diretmemek lazım. Yanı ama sadece evlilik icin degil hersey icin boyle bence. Ama bu Tabiki lastik patladı diye deil:)

Ben inaniyorum gercekten.
Baktin olmuyor, zorlamayacaksin mantigini severim.

Yani 5. Kattaki evime giderken asansore binsem de mahsur kalsam o eve bir daha gitmemem mi gerekiyor bu durumda?

Hoca onu demek istememis yahu. Nereden uydurdunuz yok bardak kirildi yok kar yagdi gibi aksilikleri.

Gordugum kadariyla dugunden once nisanli ciftler kavga ediyor yine ayrilmiyor, aileler birbirine giriyor yine ayrilmiyor. Kimsenin kimseye saygisi kalmayip israrla yapilan evliliklerinde cogunun sonu bosanmayla bitiyor. O konudanhoca hakli ama sizin dusundugunuz sekilde degil.
Kesinlikle katiliyorum..
Benim de mesela dugune kadar hic oyle aksilikler cikmadi ama o donemki saflikla anlayamadigim anlasmazliklar vardi.. Sonuc,bosandim:KK53:

Bana çok saçma geldi. Nikahımızdan 3gün sonra düğünümüz oldu. Düğün esnasında kabul edemeyeceğim bi sorundan dolayı olay çıkardm,kayınvalidemle tartıştk. "Evlenmeden dul kalırım,hiç de umrumda değil,düğün benim düğünümse olmayacak demiştim :((" ama şimdi Allah nazarlardan korusun mükemmel bi evliliğim ve 2 çocuğum var. Kayınvalidemle de başka hiç sıkıntımız olmadı.. bence mantıksız yani.. aradaki anlaşmazlıkları kastetmiş olabilir. Olmuyorsa zorlamamak lazım yani

Tv de bir hocadan dinlemiştim. Eğer çiftler birleşeceği sıra değişik maniler çıkıyorsa çok da zorlamamak lazım, hayırlısı bu demek deyip yoluna devam etmek lazım gibi birşeyler söylemişti.
Şaşırdım. Çevremde bu tarz olaylar çok duyuyorum, hep de hüsranla bitiyor.
Mesela, biryakınımım düğününe giderken lastikleri yandı. Ayrıldılar.
Başka biri kaza geçirdi. Onlar da ayrıldılar.
Bir tanesinin kvsinin başına hep kötü şeyler geldi tanışma, ,steme, ziyaret öncesinde. Çok iyi ilişkileri varken gelinle kanlı bıçaklı oldular saçma bir sebep yüzünden.
Bilemiyorum belki öyle denk geldi ama ben bu duruma inanmaya başladım.
Sizlerin başından geçen ya da tanıdıklarınızn başına gelen bu tarz olaylar var mı?
Yaa inanma bee kardeşim böyle şeylere :-) :-) benim istemeden tut düğüne kadar her iki aileden de ölmeyen kalmadı en son dedim yav sülalede insan kalmadı ama evlendik ve her evlilikte olan ufak tefek sıkıntılar hariç büyük bir sıkıntı yaşamadık cok şükür. Ayrıca 6 yıllık evliyim :-)

Belki nisan zamanında anlasilmayinca ayrıldılar diye olabilir hurafeler sanki beni kınama geç gelindi çok trafik olduğu için düğünde saçım geç yapıldı olmadı evlilikte çatışmalar çok oldu şimdi hamd olsun iyiyiz

Yaa inanma bee kardeşim böyle şeylere :-) :-) benim istemeden tut düğüne kadar her iki aileden de ölmeyen kalmadı en son dedim yav sülalede insan kalmadı ama evlendik ve her evlilikte olan ufak tefek sıkıntılar hariç büyük bir sıkıntı yaşamadık cok şükür. Ayrıca 6 yıllık evliyim :-)
Ya çok hoşsunuz :) Allah mutlu etsin. Inanmayalim tabi :)

Abim kız istemeye giderken asansörde kaldı,sonra nişanda da kaldı düğünde lastikleri patladı ve şuan çok mutlular maşallah :KK68:

Back
X