• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik öncesi verilen değer

Okuyorum kızlar okuyorum... Hepinize de hak veriyorum.ben başımın gözümün sadakası olsun deyip gönderdim ailesine para.heaabımjz ortak çünkü düğünü beraber yaptığımız için.ama istedikçe istediler evimi sahiplendiler .nişanlıma bugün demediğim laf kalmadı.çok canım yanıyo insan herkesi kendi ailesi gibi sanıyor

Öff şu erkeklerin senin ailen de dayatması yok mu:KK47: Nişanlına söyle zaten kız ailelerinin kolay kolay kolay işi düşmez çünkü tek istekleri kızlarının mutluluğudur başkalarının onu ezmesi degil . Tavrınızı en baştan koyun ve sakın taviz vermeyin.

Okuyorum kızlar okuyorum... Hepinize de hak veriyorum.ben başımın gözümün sadakası olsun deyip gönderdim ailesine para.heaabımjz ortak çünkü düğünü beraber yaptığımız için.ama istedikçe istediler evimi sahiplendiler .nişanlıma bugün demediğim laf kalmadı.çok canım yanıyo insan herkesi kendi ailesi gibi sanıyor
inşallah evlenmezsin.
yaşın çok genç.
psikolojin çöker, mahvolursun bunların içinde.

Şöyle okuyunca dedim ki valla ne gerizekalıyım
memur kızsın.
bu adama ve ailesine mecbur değilsin.
bir de ergenlikten gelen alışkanlığı aşk sanma ihtimali de yüksek.
aklı başında sevgi diyelim 18 inden 22 yaşına kadar olan belki.
4 yıllık emek tamam da ömrünün kalanını heba etme lütfen.

evlenmeden bunları yapan evlenince neler yapmaz !!
at yüzüğü gitsin, bakalım seni kazanmak için ne yapacak

Şöyle okuyunca dedim ki valla ne gerizekalıyım
buralarda sana benzeyen akademisyen bir arkadaş vardı.
o da sevdiği için bu tür davranışlara göz yummuş.
evlendikten kısa bir süre eşinin kardeşleri yüzünden eşinden şiddet ve hakaret görmüş.
kısa bir süre sonra da önce kayınbirader, sonra da eşinin ailesi ziyaret bahanesiyle gelip 2 yıllık evlilikte 1,5 yıl kalmışlar.
kızcağızın özgüveni yerle bir olmuştu akademisyen olmasına rağmen.

ne zaman ki eşinden boşanma kararı aldı, eşi yola geldi ama gelmeyebilirdi de, çok zor zamanlar geçirdi burada kadın.

sen iyi düşün taşın. gerçi sonuç belli de yine de ölç biç. yanlış karar alma.

simdi erkek tarafı pek nazlı pek bi kendini agirdan satar oldu.olanda geline oluyor. sinir harbleri filan...allah yardimciniz olsun..

benim ailem kirada oturuyor maalesef birikmisleri yok oyle arsa marsa satmaya kalksan yok bide 3 kardesim bekar ama kiz ailesinin para destegine hayatta tenezzul etmeyeceklerini ve ne yapip edip gelinine layik herseyi yapmaya niyetlendiklerine bizzat sahidim..yinede herkes bir degil

Gamze evlenecek misin cidden?
Konunu okuyunca nefesim daraldı sen nasıl sakinsin bravo valla.
Ben sinirimden yüzüğü çekiçle parçalayıp fotosunu atardım "2 kardeşini de al inceleyin fotoyu bakalım bu ne demekmiş." Diye de yazardım. Adama bak eş değil okeye dördüncü arıyor sanki.

Ben olaya başka bir açıdan bakacam. Diyelim ki sen dünya iyisi bir insansın kapını açtın gel dedin. Hemşire olacak kızımız bir ev tutup özgürce yaşamak çatır çatır kendi parasını harcayıp ayakları üzerinde durmak varken niye sığıntı gibi abisinin evinde kalmak ister? Hiç düşünmüyor mu yani bunu? Valla eziklik bazı kadınların ruhunda var. Güçlü olayım kendi başıma mücadele edeyim yok, illa birinin evine ocağına ilişecek

Ben olaya başka bir açıdan bakacam. Diyelim ki sen dünya iyisi bir insansın kapını açtın gel dedin. Hemşire olacak kızımız bir ev tutup özgürce yaşamak çatır çatır kendi parasını harcayıp ayakları üzerinde durmak varken niye sığıntı gibi abisinin evinde kalmak ister? Hiç düşünmüyor mu yani bunu? Valla eziklik bazı kadınların ruhunda var. Güçlü olayım kendi başıma mücadele edeyim yok, illa birinin evine ocağına ilişecek
Yüzsüz .geçinilecek bi tip de değil ki.olabikitesi sıfır.nerde bi m.l var beni buluyor yemin ederim

gamze ben senin eski konularını da hatırlıyorum..Demek sonun da aileni ikna ettin ve evleniyorsun.. Çok çok iyi düşün derim. hala bir şansın var..
Bu yaşadıkların aslında evliliğinin fragmanı.. Daha fazlası seni bekliyor. Sırf 7 yıldır emek veriyorum diye de, bazı şeyleri göz ardı etme.. İnsanlar sırası geliyor 30 yıllık kocalarını boşuyor...
Ünlü psikiyatrist Ayhan Songar yıllar önce bir gazetedeki köşesinde şöyle yazmıştı;Bana genç bir kadın getirdiler,baygındı,elleri dişleri adeta kilitliydi.Yanında kayınvalidesi olduğunu söyleyen kadın,"bir şey anlamadık hocam" diyordu."Konuşup gülüyorduk,birden yere yığıldı,yoksa bizden gizlediği bir hastalığı mı var"Kadını ayılttık,ağlamaya başladı.Onunla başbaşa konuştuğumda,2 çocuğu olduğunu,memleketten gelen 2 kaynının onlarla yaşadığını anlattı.Eşiyle rahat olamadığını,evliliğin getirdiği samimiyeti yaşayamadığını belirtti.Son olayda da kayınvalidesinin küçük oğlumu da göndereceğim demesiyle dünyası kararıp bayıldığını söyledi.Yalvardı,hocam eşimle ,lütfen konuşun,dayanamıyorum diyerek.Konuştum,bir şey yapamam hocam,dedi.bizde böyle,yoksa adım hain evlada çıkar.Böyle bir yazıydı.Yani yapacak olan vazgeçmiyor.Lafa değil davranışa bakmalı,sonra ya tamam,ya devam...

Yüzsüz .geçinilecek bi tip de değil ki.olabikitesi sıfır.nerde bi m.l var beni buluyor yemin ederim
yani görümce hanımın hizmetçisi olacaksın.
geçinilmez biri olduğuna göre analık yapacaksın ona.
ev işi, temizliği, çamaşırı, ütüsü, dağınıklığı, pisliği sana kalacak.
kaynın da erkek adam olduğu için hiç bir şeye ellemeyecek.

sözde onlar misafir sen ev sahibiyken, özde onlar ev sahibi sen misafir olacaksın.

yediğine, içtiğine, giydiğine, harcadığına karışacaklar. kocan da onların tarafını tutacak.

eminim.

sonra da kv kp çocukları özledik deyip gelecekler 1-2 aya kadar ve aylarca kalıp gitmeyecekler.

evinin düzeni sana göre değil onlara göre olacak.

okuyunca ben bile korktum.

bildiğin cehennem yahu.

Yeni evli çiftin evine yatılı hemde uzuuuuun bir süre misafir asla kabul edilemez :sinirli:

Ha kayınvalideyle oturmuşsun ha görümceyle ikiside aynı..

Back
X