Evlilik şart mı

Yasın kac bılmıyorum ama evlılık ne ıcın lazım bılıyormusun bır tek cocuk yapmak ıcın deyıl.omrunun sonunadek sana destek olacak senı sevecek hayatı senle paylasacak bırıyle gecırmek ıcın lazım.cunkı hayat acımasız arkadas anne baba hepsı gıder bıgun.Amm eger karsına sana omur arkadası olacak bırı cıkmadıgı muddetde bekar kal derım.yalnıs evlılık sana cok dert getırır.kendını uzme sadece her seyın zmanı var bekle ve dogru secım yap
iste kac erkek böyle ne kadar tanırsan tani burda milyonlar ca kadın va rhepsi anlatıyo söyle askla tanıstık böyle güzel yasadık ama esim degisti evlenince ,

iste erkeklerin 10 da 9 u degisen cins o 1 i nasıl bulucaz hepsi koca oluyolar hayat arkadası degil

annem babam olmasa
evlenmez nıkahsız yasardım
canımı mı sıktı?
posasıyla kapıya kor başkasını bulurdum.

tamam konu içeriği bu değil ama bu mesajıda bir evli kadın yazdı . yol almış gibi gozukuyormuyum :)
keyfini bozma
aha benden bi tane daha :)))

valla cocuk icin mecbur sart hem toplum baskısı hemde gitcen sperm bankasından alcan en üdü belirsiz yurt dısında spermleri satıyolar kisiler belki adam hırsız parası yok spermini sattı ya cocugum ona benzerse evlencen yapcan bi cocuk sornasında ayrılırsan da ayrıl heleki paran varsa ooooo missss
Cocuk icin bankaya gitmen gerekmiyor. Begendigin sahisla halledilir. Naz yapmazsa telif hakki icin elbette.

iste kac erkek böyle ne kadar tanırsan tani burda milyonlar ca kadın va rhepsi anlatıyo söyle askla tanıstık böyle güzel yasadık ama esim degisti evlenince ,

iste erkeklerin 10 da 9 u degisen cins o 1 i nasıl bulucaz hepsi koca oluyolar hayat arkadası degil
Kimse bir gecede degismez, kadinlar evlilik kurumunu kraliyet mertebesi edinmekle ve eslerini de prensle karistiriyorlar. Hayal kirikligi kendi gercek disi masal fantazileri yuzunden.

Ben de 28yasindayim. Umrumda değil evlilik açıkçası. Acelem yok. İliskimde iyi şeyler yaşamadım. Evli olup daha beterini yaşayabilirdim. Onun için doğru zamanda doğru insan illaki çıkar karşımıza. Bunlara takılıp neden uzuyorsunuz kendinizi.

Artık ne cıkarsa shansına.Allah ıyı ınsanlar cıkarsın onune

Hala evlilik bazli dusunceler mi? Uc yasindan beri sartlanmayla demekki ancak bu kadar gelisebiliyor genis dusunme yetenegi.

Evlilik şart değil. Allah bilir bence kısmet. Ben böyle olduğuna inanmak istiyorum çünkü yaşım 30u geçti. Karşıma hem evlenilecek hem sevilecek insan çıkmadı. Ya çok seviyorum işsiz güçsüz çıkıyor. Ya da işi gücü yerinde oluyor içim ısınmıyor.

Evlilik şart değil. Allah bilir bence kısmet. Ben böyle olduğuna inanmak istiyorum çünkü yaşım 30u geçti. Karşıma hem evlenilecek hem sevilecek insan çıkmadı. Ya çok seviyorum işsiz güçsüz çıkıyor. Ya da işi gücü yerinde oluyor içim ısınmıyor.
evet aynen canım benim de öyle. ..
ama bunu çevre anlamiyo malesef.

toplum baskısı olmasa asla evlenmem sevgili olurum
O da calismiyor, ortak birliktelik de olmuyor, olmuyor ol mu yor.
Neden eskiden evlilik calisiyor gorunuyordu?
Kadin evde hapis, kocasinin parasina mahkumdu. Yani REHINE hayati yasiyordu ve bunu KABULLENIYORDU.
Biz kabullenemiyoruz. Cunku olayin istismar boyutuna katlanamiyoruz.
Ciftler ekonomik bagimsiz olunca, eger kendilerini gelistiremiyorlarsa ve birbirlerine olan ilgi bitmemisse o da olmuyor.O zaman cocuklar bahane edilip kaliniyor ama, yine mutsuzluk oluyor.
Evlilik demek mutluluk demek degil. Cogu zaman kaynaklarin bir araya getirilmesiyle olusturulan bir istasyon gibi ama hapishaneye donusmesi isten bile degil.
10 yillik beraberligi olan Yunan cifti vardi, hepsi Ivy ligi doktorali son derece nezih insanlar... 10 yil sonra imzayi attilar ve bir yil sonra beraberlikleri coktu. Uzun uzun ciftin beyefendisiyile bu konuyu konustuk. Esinin politik , dini, aile ile ilgili gorus farkliliklarini ortaya attigini, ve "hayatini heba ettigi" kanisina varip bosandigini anlatti. cok hirpalayici bir hikayeydi. Bu konuyu yillarca dusunurum. O yuzden "ogretmen x isci y" ciftinin konusu bana ilginc geliyor. Eger cekim varsa, ve gelismek istiyorlarsa ve hatir bilen sahislarsa, o ciftin bir arada kalma sansi daha buyuk, neden? hayati beraber ogreniyor, farkli gorus acilari onlari olgunlastiriyor, birbirlerine daha insani bakabiliyorlar. Bu da son derece onemli. Beraber buyumek, empati, insanlik ogrenmek bir surec, murettebatini dogru secebilirseniz geminiz ufuklara yelken acacaktir. Ama hic bilemezsiniz tayfanin psikopat olup olamadigini...

Back
X