Evlilik size neleri öğretti ,öğretiyor?

herkesin dedigi gibi sabretmeyi ögretti
-iki yüzlü olmama gerektigini ama olamadigim icin sevilmedigimi
-anneligi o yüce duyguyu
-anne baba degerini
-el kizi olmayi kendi kizlarina bacilarina gelince kanatlari acilan ama el kizina gelince
her lafin sarfedildigini
aslinda sayacak cok sey var evet sevdigini ve sevildigini bilmek güzel ama malesef sadece bunlar yetmiyo
isin icine baskalari girdimi ne sevgi ne saygi kaliyor
ilk senelerin degerini bilmek lazim cünki yillar ilerledikce evliliktede malesefki biseyler bitiyor

nişanlanmama az bir zaman kala acıkcası yazılanları okudukça evlilikten korktugumu farkettim. sözlümün annesine ve kardeslerine olan bağlılığı şuan beni fazlasıyla düşündürüyo ama napabilirm ki ilerisini görmeden bilmeden nasıl bırakabilirsin sevdigini keşke bazı şeyleri önceden anlayabilsek..

Herkes farklıdır ama şu bir gerçek ailesine aşırı düşkün bağlı kişilerin evlilikleri pek de iyi gitmiyor..Sebep direk ailesi eğer bu zafını biliyorlar ise bunu kullanan aşırı ötesi..Allah hepsini bildiği gibi yapsın inş.

11 yildir evliyim evliligimde ayni yöne baktikca güclü oldugumuzu ...
Biz ikimiz uyumlu olursak cevremizede yeterince o pozitif enerjiyi aktardigimizi...
Birbirimizden baska hic kimseyi dinlemeyip, en dogru kararlari öyle verdigimizi...
Biz birbirimize saygi ve sevgi gösterdikce, cevreninde bize saygi ve sevgi göstermeden baska secenekleri olmadigini...
Kale saglamsa, disaridaki her kötülükten korundugumuzu...
ve en önemlisi birbirimize adil davrandikca hayatida adil yasadimizi ögretti...

3 yıllık evlıyım evlılık bana nefretıde öğrettı cok sevmeyıde
kımın dostum kımın dusmanım oldugunu öğrettı
herkese guvenmemeyı sadece kocan ve cocuklarının oldugunu öğrettı
sabretmeyı,sinirlerime hakım olmayı, tutumu,hıç bilemdıgım yemek yapmayı öğretti
titizliğin sınırlarını nazıl zorladıgımı helekı cocuk olduktan sonraa nasıl bır sorumlulugun ıcınde boguldugumu öğrettı
eşler arasındakı anlaşma olyının evlendıkten sonraa anlaşmamaya dondugunu öğrettı
herşey evlenınce bıtıyor aşkın bıttıgınıde evlılık öğrettı bana.
nişanlıyken yzune gulenın evlenınce nasıl diğer yuzunu ortaya cıkardıgını öğretti
en önemlısı annemı daha cok sevmemeı öğretti
senın gıyınmeyıp cocuklarına üst baş almayı senın yemeyıp cocuklarının yemesını onların gelecegı ve mutlulugu ıcın nasıl zorluklarkla mücadele edılmesını öğrettı
ve evlılık bana ömrü hayatımda yasamadıgım dayagı öğrettı esim tarafından
BAZEN ONDAN NEFRET EDIYORUM
dedımya nefretıde evlılık öğrettı bana..ama sevgıyıde cunku bennn cocuklarımma AŞIĞIMMMMMMMMMM

Son düzenleme:
''bekara karı boşamak kolaydır'' sözünün ne kadar yerinde ve doğru bir söz olduğunu,
sabretmeyi,
ne kadar kırılsanda affetmeyi,
alttan almanın önemini,
susmayı hemde konuşacak o kadar çok şey varken kendi kendinle konuşup susmayı,
sorumluluk sahibi olmayı,
tatlı dilin,güler yüzün onun üzerindeki etkisini
.
.
.
.
.
.
.
. vs...
:31:

daha ne eklenebilir ki hepsini saymışsın
ama evlilik bana bunların dışında
evliliğin güzel birşey olduğunu
eve geldiğimde beni sıcacık sevgisiyle saran birinin varlığının bile yettiğini
tartışıp da sinirlendiğim anda fırlattığım yastığın bana geri fırlatılması sonucu gülüşerek birbirine sarılmayı
hayatı paylaşmanın hayattaki en güzel şey olduğunu
insanları affedebilmenin de insana özgü ve güzel bir davranış olduğunu
sabretmenin herşeyden üstün olduğunu
sabahları uyandığımda sevgiyle bana bakan bir çift gözün olduğunu
geceleri kabus gördüğümde tamam geçti diyerek bana sarılınıp teselli edilmenin güzelliğini
zor anlarda birbirine verilen desteğin güzelliğini
birine ait olmanın özelliğini
sabahları kahvaltı soframda sohbet ederek güne başlamanın en büyük doping olduğunu

gösterdi...
ve de tabi ki
herşeye her zaman güzel yönünden bakmanın gerekliliğini de ...

ne güzel yazmışsınız içim açıldı bu olumsuz konuşmalar beni evlilikten çok sogutuyo ama siz bi nebzede olsa rahatlattınız

6 aylık ewliyim -ailemin değerini -sabırlı olmayı --cinselliğin önemini -tertipli ve düzenli olmayı -kendini ezdirmemeyi -ama en önemlisi bi erkeği sewmeyi ve ona güwenip alışmayı

ön sayfalardan daralınca rasgele geçmiş sayfalardan birine tıkladım ve gecenin bu vaktinde hakketen rahatladım bazı yazılanları okuyunca.. güzel bi konuymuş belki biraz canlanır.

Sabretmeyı kımseden medet ummamayı,dostlukların yalan oldugunu,evlendıkten sonra kılo almayı:)kocamı cook sevdıgımı ama tepemın tasını attırdıgında bı kasık suda bogabılecegımı,kaynanamın benı sevemeyecegını,duzenı,tertıbı,anne babamın degerını,kocama sarıldıgımda herseyın anlıkta olsa bıttıgını ogrendım bırdeee ne kadar cok anne olmak ıstedıgımı:) operım hepınızı nee olur uzmeyın kendınızı ben 2yıllık evlıyım onumde daha ne yoollarım var bılmıyorum ama olsun kurban oldugum Allah buyuk..yardımcımız olsun amın

annemin kıymetini, sen-ben değil BİZ olmayı, kavga ederken aklına nasıl olsa aynı yatağa gireceğiz düşüncesinin gelip kavganın ortasında gülücük atabilmeyi, kaynanamı hiçbir zaman sevemeyeceğimi, kaynanamın beni aslında sevmediğini, ne kadar zaman geçse de babamın küçük kızı olduğumu, BİZ kavramını aile yapabilmek için çocuk olması gerektiğini.........

evlilik bana....eğer 3. kişiler maddi manevi hayatınıza müdehale etmezse ve buna izin vermezseniz evliliğin 10 numara bişey olduğunu öğretti...gerisi hikaye kavgada olur sevişmede olur küsmede olur barışmada olur gelir geçer..yeter ki kavgam bile benim kavgam olsun benim nedenlerimden olsun..kolayı bulunur seviyorsan..

7 yıllık evlıyım öncelıkle bana annelıgın gercekten cok kutsal ve zor bısey oldugunu öğretti... ama yanında sabırlı olmayı, alttan almayı , normal zamanda affetmıcegım lafları yıyıp yutup susmayı , haklıda olsam adım atmayı, evimin huzuru için eşime dayanmayı ögrendim... cok hosuma gıden bı laf var bekarlık sultanlık, nişanlılık vezirlik, evlilik rezillikmiş... a evet bazen ınsanlar içinde rezil olmayıda ögrendim..

-Evlilik bana :
-cocuksuz oldugumuz halde biz olmayi...Cocuksuz oldugumuz halde mutlu olunabilecegini...
-Dogru adamla evlenildiginde, daha önceki hayatindaki gibi ve belki daha iyi ve mutlu yasanabilindigini....
-Eger adilse, insansa, dogruysa, karekterliyse ömür boyu belini yaslayacagin bir esin oldugunu...
-ne güzellik, nede kariyer, nede zenginlik, sadece karekteri / kalbinin temizligi bir evlilik icin önemli oldugunu...** ÖGRETTI **

Back
X