• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik sonrası değişen arkadaşlık ilişkim

Merhaba buraya ilk kez konu açıyorum.Atandığım için doğuda bir şehre geldim ve bir kaç ay tanıdığım bir arkadaşımla eve çıktım.Ev arkadaşımla başta uyumsuz gibiydik ama daha sonra tanıdıkça birbirimizi çok sevdik,gayette iyi anlaştık.İkimizde ailemizden ayrıydık gurbette olunca da birbirimize daha sıkı bağlanmıştık.Bu yaz evlendim ve ayrı eve çıktım.Arkadaşım daha nişanlıken bana "Sen evlenince beni unutursun.Eskisi gibi olmayız.Benim evlenen tüm arkadaşlarımla aramda kopukluk oldu.Seninlede kesin öyle olur "demeye başlamıştı.Böyle söyledikçe yok ya niye öyle olsun aynı şehirdeyiz yine görüşürüz diyordum.Ama çok önyargılıydı malesef.Sürekli bunu dile getiriyordu.Neyse evlendim evimi kurdum.Evime davet ettim.Geldigi için çok mutluydum.Ancak bana sürekli eskisi gibi olmadığımı,soğuk olduğumu,aramızda kopukluk olduğunu söyleyip duruyor.Bunları duyunca üzülüyorum.Telefonda da arada konuşuyoruz.Evlilik nasıl gidiyor falan soruyor.Bende iyi çok şükür mutluyum diyorum.Bi yerde susuyor telefonu kapatmak istiyor.Konuşalım daha diyorum.Yok sen meşgulsündür diyor kapatıyor.Evlendikten sonra benimle eskisi gibi sohbet edemediğini,soru sormaya çekindiğini soğuk olduğumu iddia ediyor.Ama ben öyle olduğumu düşünmüyorum.Her seferinde böyle dedikçe inanın bende soğudum.Böyle söyledikçe üzülüyorum.Bir kere sırf bu yüzden ağladım bile.Bu durum her defa mutsuz ediyor beni.Artık gerçek arkadaş degilmişiz galiba, gerçek arkadaşım olsa benim moralimi bozmaz beni huzursuz hissettirmez diye düşünüyorum.Arkadaş dediğin insanı mutlu etmeli bence.Her konuşmadan sonra üzüleceksem ne anladım bu arkadaşlıktan:KK43:
Bu duruma benzer bir olay yaşayan var mı?Ne yapabilirim?Arkadaşımla yavaş yavaş kopup 2 yabancı da olmak istemiyorum.7 ayımız aynı evde geçti.Alışmıştık birbirimize.Ama şunu anladım hiç bi arkadaş eşin yerini tutmuyormuş.
"En yakın arkadaşım evlendi ben bekarım hala " tribi bu. Yemeyin. Ayrıca değişmeniz de çok normal. Evlilik bu ayol bütün hayatın değişiyor. Önceliklerin değişiyor. Sen 7 aylık arkadaşından bahsediyorsun ben 14-15 senelik arkadaşımdan yedim bu tavrı. En son görüşmeyi kestim kafam rahat

Evlenmeden önce arkadasinizla aynı evde yasiyormussunuz. Tabii ki o zaman daha cok gorusecek konusacaksınız. Su an evlisiniz ve arkadasiniza ayirdiginiz zaman ayni sekilde degil. Oncelikle arkadasinizin sizin yeni hayatina saygı duymasi ve ayni iletisimi sizden beklememesi lazım.

Ki zaten arkadasinizin bastan beri kurduğu cumle bu konuda diğer arkadaslarina da saygi gostermedigini, o zamanki degisimi kabul etmediğini gostermiş. Tum arkadaslariyla arasi bozulduysa insan hepsinde karsi taraf mi sucluydu diye sorguluyor cunku.

Diger yandan size sans tanimamis bile. Daha once yasadiklarini sizle yasayacagina inanmis. Siz ne yaparsaniz yapin zaten oyle davraniyor size.

Siz arkadasliginiz bitmesin istiyorsunuz ama karsi taraf bu arkadasligi bitirecek gibi davranıyorsa siz bir sey yapamazsiniz.

Bence arkadasinizla konusun bu konuyu. Ben değişmedim ama sen daha onceki arkadaslarinla yasadigin sorunlari bana yansitiyorsun. Ben bu durumdan rahatsiz oluyorum deyin. Degismedim ama degistigime inaniyorsun. Evlendim ve tabii ki de iletisimimiz daha farkli olacak. Bu dogal bir durum diye anlatın.
Bir daha ki görüşmemizde söylemeyi düşünüyorum.Arkadaşıma olan sevgim azalmadı.Hâlâ seviyorum,anlaşabiliyorum ama bana soğuksun soğuksun dedikçe daha da uzaklaşıyorum ondan.Kendimi yanında rahat hissetmemeye başladım.Artık yanındayken birbirimize 2 yabancı mı oluyoruz diye düşünmeye başladım.

Sen 7 aylık arkadaşından bahsediyorsun ben 14-15 senelik arkadaşımdan yedim bu tavrı. En son görüşmeyi kestim kafam rahat
Yaaa.Demek sizde benzer bi durum yaşadınız.İnsan üzülüyor.Arkadaşın destek olsun isterken köstek olduğunu görmek üzücü:( Görüşmeyi kesmek istemiyorum.Kendisininde ciddi ilişkisi olup evlenmeye kalkınca benim yaşadıklarımı anlayacaktır bence.Öncelik olarak eş arkadaşın önüne geçiyor.Bi de bebeğim olursa ilerde bebek herşeyin önüne geçecek galiba.

Merhaba buraya ilk kez konu açıyorum.Atandığım için doğuda bir şehre geldim ve bir kaç ay tanıdığım bir arkadaşımla eve çıktım.Ev arkadaşımla başta uyumsuz gibiydik ama daha sonra tanıdıkça birbirimizi çok sevdik,gayette iyi anlaştık.İkimizde ailemizden ayrıydık gurbette olunca da birbirimize daha sıkı bağlanmıştık.Bu yaz evlendim ve ayrı eve çıktım.Arkadaşım daha nişanlıken bana "Sen evlenince beni unutursun.Eskisi gibi olmayız.Benim evlenen tüm arkadaşlarımla aramda kopukluk oldu.Seninlede kesin öyle olur "demeye başlamıştı.Böyle söyledikçe yok ya niye öyle olsun aynı şehirdeyiz yine görüşürüz diyordum.Ama çok önyargılıydı malesef.Sürekli bunu dile getiriyordu.Neyse evlendim evimi kurdum.Evime davet ettim.Geldigi için çok mutluydum.Ancak bana sürekli eskisi gibi olmadığımı,soğuk olduğumu,aramızda kopukluk olduğunu söyleyip duruyor.Bunları duyunca üzülüyorum.Telefonda da arada konuşuyoruz.Evlilik nasıl gidiyor falan soruyor.Bende iyi çok şükür mutluyum diyorum.Bi yerde susuyor telefonu kapatmak istiyor.Konuşalım daha diyorum.Yok sen meşgulsündür diyor kapatıyor.Evlendikten sonra benimle eskisi gibi sohbet edemediğini,soru sormaya çekindiğini soğuk olduğumu iddia ediyor.Ama ben öyle olduğumu düşünmüyorum.Her seferinde böyle dedikçe inanın bende soğudum.Böyle söyledikçe üzülüyorum.Bir kere sırf bu yüzden ağladım bile.Bu durum her defa mutsuz ediyor beni.Artık gerçek arkadaş degilmişiz galiba, gerçek arkadaşım olsa benim moralimi bozmaz beni huzursuz hissettirmez diye düşünüyorum.Arkadaş dediğin insanı mutlu etmeli bence.Her konuşmadan sonra üzüleceksem ne anladım bu arkadaşlıktan:KK43:
Bu duruma benzer bir olay yaşayan var mı?Ne yapabilirim?Arkadaşımla yavaş yavaş kopup 2 yabancı da olmak istemiyorum.7 ayımız aynı evde geçti.Alışmıştık birbirimize.Ama şunu anladım hiç bi arkadaş eşin yerini tutmuyormuş.
Bence arkadaşın gereksiz triplere girmiş ve diğer arkadaşlarına da böyle yaptıysa onlarda soğumuştur uzaklaşmıştır ,ama senin son söylediğin söz de yanlış 'hiç bi arkadaş eşin yerini tutmuyormuş' bu açıdan bakarsan hayat boyu sadece eşin ve sen olmıcak , arkadaşın yeri ayrı eşin yeri ayrı dostunun yeri apayrıdır lütfen bunları birbirine karıştırma biri senin eşin hayatını paylaştığın insan,diğeri arkadaşlık ettiğin belli başlı iyi kötü şeyler paylaştığın biri , bence arkadaşını al karşına konuş onun bu hareketlerine üzüldüğünü söyle ,tabiki evlenmeden önceki gibi olamazsınız senin sorumlulukların değişti ve çalışan bir insansın buna rağmen birbirinize vakit ayırmanız güzel olur ama arkadaşın böyle yapmaya devam ederse kendini insanlardan kendisi uzaklaştırmış olur

Benim en yakın arkadaşım bırakın evlenmeyi nişanlandıktan sonra değişti. Artık aramıyor sormuyor. Mesajlara iki gün sonra dönüyor. Sonra da bana sitem ediyor aramıyorsun ilgilenmiyorsun diye

Açıkçası arkadaşımda geçen sene de hafif bir kıskançlık sezmiştim.Evlenme teklifi aldığımda eşim mumlarla yol yapmıştı romantik bi ortam hazırlamıştı.Arkadaşıma anlattığımda biraz yüzü düştü.Sonra yaşadığım romantik olayları çok anlatmadım.Yüzeysel anlatmaya başladım.Onun hayatında kimse yoktu o dönem.Belki üzülüyordur diye düşünüp fazla bahsetmedim.Ben ona üzülmesin diye böyle hassas davranırken onun benimle dikkatsizce konuşması da biraz zoruma gidiyor.Eve davet ettiğimde 4 çeşit ikramlık hazırladım.Senden beklemezdim, aç kalırım sanıyordum doydum valla dedi.Güldüm geçtim tabi ama sürekli de espiri yapar gibi lafı sokuşturuyor.Şaka olduğunu biliyorum kötü niyetli biri değil ama yine de geçen seneki halimle şuankini sürekli kıyaslıyor.Bende mutfakta kötüydüm gerçekten.Pilav yapmayı bile yeni öğrendim :)
Çok hafifte olsa kıskançlık olduğu için sanırım sürekli eleştiriyor beni.Överken bile senden beklemezdim dedi ya başka bi anlam çıkaramadım.
Ahahahahaha sen de az değilsin şimdiden herkes beni kıskanıorrrr kocam bana yol yabdııı moduna girmişsin. Neyse zaten evlilik aşaması vs zamanı klasik muhabbetlerin dışına çıkılıyor gerçek arkadaşlar bunu çok sallamıyor ben her dakika gelinlik çeyiz kına vs atıyorum arkadaslarıma bir kere bile değiştin:’((( demediler. Arkadaşın iyi bir arkadaş değil. Tabi sen de değilsin.

Tabi görüşme sıklığımız azaldı doğal olarak.Evlilikle ilgili genel konuşuyorum.Mahrem konulara fazla girmiyorum.Bilemiyorum belki de daha detaylı konuşmamı bekliyordu.İstedigi sohbeti yapmadığım içinde diyor olabilir.Eşimle özelimi de çok fazla açmak istemiyorum zaten.Bu da sebep olabilir.Kendisi de bir iki sene içinde evlenmek istiyordu.O evlensin onu da görücem.Bakalım arkadaşlarıyla gece gündüz görüşebilecek mi?
Sürekli arkadaşının evlilik mahremini kişi anlatmadığı halde didikleyen, anlatmadı diye triplenen kişi arkadaşta değildir, iyi niyetlide değildir.

Kesinlikle öyle.Bende bekarken sohbetimizden ayrı bir tat alırdım.Şimdi sanki tatsız tuzsuz.Eski tadı yok.Ama sadece bana bağlı olduğunu düşünmüyorum bu durumun.Ben değil aksine o bana mesafeli davranıyor sanki.Bir de başka bi arkadaşı var onunla canciğer kuzu sarması olmuş.O kızda yeni evli.Benle neden yakın değilde onunla bu kadar yakın diye de ayrı üzüldüm ya.Kızın evinde yatılı da kalmış.O da tuhaf geldi.Neyse yapacak bir şey yok.Galiba kafaya takmayıp kabullenmek lazım.
Kim bu kız Allah aşkına bulunmaz hint kumaşı mı? Yol verin gitsin. Huzur vermeyen insanı tutmayın hayatınızda. Ruh emici resmen. Sürekli sizi aşağıya çekiyor

Benim ev arkadasim tripleriyle nişanımı zehir etmişti bana. Ev arkadaslarindan biri evlenip ayrilinca diger tarafta bi kiskanclik oluyor bence

En sevmedigim muhabbet. Kimse kusura bakmasin evlenince insanin elbetteki sorumluluklari ve oncelikleri degisiyor. Simdi siz 7 ay ayni evde yasamissiniz, evlendiginiz zamanla bir olur mu ? Bunu beklemek bile sacmalik. Ben evlendikten sonra bir gun bekar bir kiz arkadasimla whatsaptan yazisiyorum, baya bi zaman gecti,musade isteyip aksama yemek yapacagimi soyledim. Ayy bu bi triplere girdi tmm cnm ayy ev hanimi oldun tabii kocana yemek yap vs. Dunyanin en salakca tribi.

Ahahahahaha sen de az değilsin şimdiden herkes beni kıskanıorrrr kocam bana yol yabdııı moduna girmişsin.
E ben ne yapayım.Kendi güzel günümü anlattım yüzü hemen düştü gözümle gördüm.Ne düşüneyim bu durumda.Bende rahatsız oluyor diye daha sonra anlatmamaya başladım.Ki çeyiz muhabbeti de çok az yaptım.Evime çok az temel eşyalarımı aldım.Evleniyorum evleniyorum diye havalarda dolaşmadım inanın.Gayet mütevazı evlendiğimi düşünüyorum.Zaten koronaya denk geldi.Çoğu şeyi yapamadık bile :)
Hiç öyle sandığınız gibi evlilikle övünen biri değilim.Herkes aman benim eşim şöyle benimki böyle diye anlatırken ben çok nadir bahsederim eşimden.Ama kıskançlık bence kadınların arkadaşlığında azda olsa oluyor.Biri evlenince ya da nişanlanınca diğer bekarlar ufakta olsa kıskanıyor gibi geliyor bana.Ben diğer insanlarda da bu duruma şahit oldum.Sadece arkadaşımda değil.İnsanın elinde olmadan oluyor bu.Fıtrattan gelen bir şey bence.

ben her dakika gelinlik çeyiz kına vs atıyorum arkadaslarıma bir kere bile değiştin:’((( demediler. Arkadaşın iyi bir arkadaş değil. Tabi sen de değilsin.
Ne güzel ya.Arkadaşlarınızın değerini bilin bence :)
Galiba bende iyi bir arkadaş değilim.Arkadaşlığımız pamuk ipliğine bağlıymış onu farkettim :(

Benim en yakın arkadaşım bırakın evlenmeyi nişanlandıktan sonra değişti. Artık aramıyor sormuyor. Mesajlara iki gün sonra dönüyor. Sonra da bana sitem ediyor aramıyorsun ilgilenmiyorsun diye
Sizde de olmuş.Bi de demezler mi beni aramıyorsun diye.Ee sende aramıyorsun.Kadınım ama bazen kadınları anlamakta zorlanıyorum valla :)

Ben evlendikten sonra bir gun bekar bir kiz arkadasimla whatsaptan yazisiyorum, baya bi zaman gecti,musade isteyip aksama yemek yapacagimi soyledim. Ayy bu bi triplere girdi tmm cnm ayy ev hanimi oldun tabii kocana yemek yap vs. Dunyanin en salakca tribi.
Aynen ya.O kadar zorlukla evlenip tam rahat ettik diyoruz üstüne bi de arkadaş tribi yiyoruz."Evlendin bizi unuttun." bu lafta arada bir söylenir."Evlendin meşgulsündür şimdi." falan.Bu laflara da uyuz oluyor insan.Trajikomik bir durum.Artık takmayıp gülüyorum sadece :D

Hic
Merhaba buraya ilk kez konu açıyorum.Atandığım için doğuda bir şehre geldim ve bir kaç ay tanıdığım bir arkadaşımla eve çıktım.Ev arkadaşımla başta uyumsuz gibiydik ama daha sonra tanıdıkça birbirimizi çok sevdik,gayette iyi anlaştık.İkimizde ailemizden ayrıydık gurbette olunca da birbirimize daha sıkı bağlanmıştık.Bu yaz evlendim ve ayrı eve çıktım.Arkadaşım daha nişanlıken bana "Sen evlenince beni unutursun.Eskisi gibi olmayız.Benim evlenen tüm arkadaşlarımla aramda kopukluk oldu.Seninlede kesin öyle olur "demeye başlamıştı.Böyle söyledikçe yok ya niye öyle olsun aynı şehirdeyiz yine görüşürüz diyordum.Ama çok önyargılıydı malesef.Sürekli bunu dile getiriyordu.Neyse evlendim evimi kurdum.Evime davet ettim.Geldigi için çok mutluydum.Ancak bana sürekli eskisi gibi olmadığımı,soğuk olduğumu,aramızda kopukluk olduğunu söyleyip duruyor.Bunları duyunca üzülüyorum.Telefonda da arada konuşuyoruz.Evlilik nasıl gidiyor falan soruyor.Bende iyi çok şükür mutluyum diyorum.Bi yerde susuyor telefonu kapatmak istiyor.Konuşalım daha diyorum.Yok sen meşgulsündür diyor kapatıyor.Evlendikten sonra benimle eskisi gibi sohbet edemediğini,soru sormaya çekindiğini soğuk olduğumu iddia ediyor.Ama ben öyle olduğumu düşünmüyorum.Her seferinde böyle dedikçe inanın bende soğudum.Böyle söyledikçe üzülüyorum.Bir kere sırf bu yüzden ağladım bile.Bu durum her defa mutsuz ediyor beni.Artık gerçek arkadaş degilmişiz galiba, gerçek arkadaşım olsa benim moralimi bozmaz beni huzursuz hissettirmez diye düşünüyorum.Arkadaş dediğin insanı mutlu etmeli bence.Her konuşmadan sonra üzüleceksem ne anladım bu arkadaşlıktan:(
Hiç bı arkadaş eşin yerini tutmuyomus derken ne demek istediğini anlamadım ama benim eşim varken arkadaşa ihtiyacım yok mesela.

Kesinlikle öyle.Bende bekarken sohbetimizden ayrı bir tat alırdım.Şimdi sanki tatsız tuzsuz.Eski tadı yok.Ama sadece bana bağlı olduğunu düşünmüyorum bu durumun.Ben değil aksine o bana mesafeli davranıyor sanki.Bir de başka bi arkadaşı var onunla canciğer kuzu sarması olmuş.O kızda yeni evli.Benle neden yakın değilde onunla bu kadar yakın diye de ayrı üzüldüm ya.Kızın evinde yatılı da kalmış.O da tuhaf geldi.Neyse yapacak bir şey yok.Galiba kafaya takmayıp kabullenmek lazım.
Hımm, anladım şimdi. Sizinki yeni arkadaş bulmuş, yolunu yapıyor. İyi de böyle şeylere ne gerek var? Ergenlikten çıkamamış sizin arkadaş.

Sizde de olmuş.Bi de demezler mi beni aramıyorsun diye.Ee sende aramıyorsun.Kadınım ama bazen kadınları anlamakta zorlanıyorum valla :)
Geçen hafta konuştuk. Diyor ki allahın sevgili kuluyum ki eşim karşıma çıktı. Ne diyeceğimi bilemedim. O zaman mutsuz olanlar boşananlar Allah’ın sevgili kulu değil. Bakış açısına bakar mısınız

Back
X