evlilik stresi ve kendimden soğumam

Carnation

Üye
Kayıtlı Üye
26 Haziran 2015
197
229
ufaktan dertlerimi açayım derken destan yazmışım hanımlar o_O okuyana da teşekkür okumayana da , ben içimi döktüm işte , çare olunmasada geçmesede dertlerim belki hafiflerim..

21 yaşındayım 1 ay sonra düğünüm var ve beni inanılmaz bir şekilde evlilik stresi bastı.:KK17:

yani nasıl yapacağım nasıl becereceğim bilmiyorum , o evi nasıl çekip çevireceğim ? nasıl ev hanımı olacağım ? nasıl sürekli yemek pişireceğim ben bilmiyorum ki ? yemek yapmayı şöyle böyle biliyorum ama bir evde yalnız başıma kalıp 3 öğün yemek pişirmedim ki hiç.. tecrübem olsun istedim aylar önce evdeyken mutfağa girip öğreneyim şu işi becerikli olayım istedim.. haa hayallere bakarsak ben evlenceğim zaman yemek pişirmesini iyice öğrenmiş olacaktım , o fazla 3 5 kilo gitmiş olacaktı , fit olacaktım , cilt problemlerimden kurtulmuş olacaktım. sırt çevrem de aşırı olmasa da sivilcelenme var mesela.. hatta benim heryerimde ufak çapta sivilcelenme var ! yüzüm sırtım kollar bacak kenarlarında bazen bikini bölgesinde .. böyle çok iltihaplı değiller ama alerji gibi sanki. hepsi gidecekti oysaki.:KK43:

oysaki ne hayaller vardı daha başka gelinlik balayı vs.
7 8 ay önce kapandım , kendi isteğimle kapandım ama tabii asıl nişanlımın ben kapanınca çok sevineceğini anladığım için kapandım.. öyle zorlama baskı kesinlikle yok !!
ama benim asıl planım tesettür işini evlendikten bir süre sonra yapmaktı. yüzü gülsün diye erkene çektim diyelim. onun için yaptığım en büyük fedakarlıktı!

kapanınca depresyon depresyooooon.. hiiiiç alışamadım kendime , bir de be akıllım sen neden evlilik arefesinde kapanıyorsun ki ? evlen öyle kapan ! sen gelinliğini düğününü düğün fotoğraflarını balayını herrbişeyini açık olarak hayal etmişsin ! birde insanın en parlak en şıkıdım en şıkkıdı giyindiği zamanlar nişanlılık ve evliliğin ilk zamanlarıdır değil mi ? parıl parıl parlarsın böyle.. ahh ahh..
bende öyle olmadı , ben kapandım sonra hemen nişanımız oldu , o ara benim babamında nişanlımında nişan masrafları vs den bana kıyafet alacak durumları olmadı.. istesem alınırdı belki ama o masrafların içinde bencillik etmek istemedim. yeni kapanmışım giyecek bir tane birşeyim yok !
zamanla kimse önemsemedi bu durumu , bende ay bana kıyafet alın ay salkım sülküm geziniyorum ortalarda diyemedim gururumdan , zaten başörtüsünüde kendime hiiiiiç yakıştıramamıştım (hala yakıştırmıyorum)..açılmayı düşündüm oda olmadı , dalga geçer gibi hem onuda kabul ettirmedim kendime , yaptıysan tam yapacaksın !

yapamadım , ne kendimi sevdim ne tesettürü kabullendim , her dışarı çıkışım boynu bükük , sürekli nişanlımın beni artık beğenmediğini eskisi gibi bakmadığını hissediyorum , yaşlı göründüğümü hissediyorum.. dış görünüşe özgüven sıfır , kendimi insanlardan soyutlanmış hissediyorum ben nasıl biriydim ben neyi severdim ? hatta benim hayallerim neydi ?

alışverişte yapmadım , öyle aynı şeylerle gezip duruyorum , yeni kapanmış başörtü yapmasını beceremeyen (içindende yapmaya uğraşmak gelmeyen) , paspal paspal ergenler gibiyim , hem yaşlı gözüktüm hem ergen gibi. öyle bir karmaşa..
nişanlım ve ailem bana aylardır alışveriş yapalım deyip oraya buraya sürüklüyolar bense alışveriş nasıl yapılır unutmuşum , önceden 35264514525 kıyafet elleyip birtanesi alıp çıkan (öyle seçici , öyle özenli ) şimdi ben bön bön bakıyorum etrafa.. kzııyolar bana ama napıyım içimden gelmiyo.

açıkken güzel giyinirdim herkesten duyardım bana sorarlardı arkadaşlarım şuraya gideceğim ne giyiyim diye , dış görünüş benim içn çok mühimdi . hey gidi gençliğim , içim geçti resmen kendimi unuttum.. açılamamda bida sanırım cesaret mesaret yok.

hem bu kadar stress varrkennnn , o düğün günü kına gecesi ben ne yapacağım heycandan bayılırsam falan ? o evliliğimin ilk günleri nasıl geçecek , ilk gece korkusu , evi nasıl çekip çevircem , kendime nasıl geleceğim , özgüven nasıl geri gelecek , evliliğimin ilk zamanları keyifle değilde kendime gelme telaşiylemi geçecek , evlenince kaynana zırt pırt gelecek mi , o gıcık görümcem size kalmaya gelirim deyip gelip benim ömrümümü yiyecek , büyük misafir geldiğinde o evin hanımı gibi nasıl davranacağım , kaynanam herşeye burnunu sokar sağolsun klasik modelden kendisi durmadan evimin orasını burasını inceleyip şunuda şöyle yapsaydın deyip deli edecek mi , aman saygısızlık yapmayayım derken ömrümden ömür gidecek mi... sorular sorular sorumluluk sorumlulukkkkkkkk....

bu karmaşanın arasında tek emin olduğum şey kesinlikle sevdiceğimle hayatımı birleştirmek , kesinlikle onu istediğim..

bu arada maddi sıkıntılardanda bunalımdayım onu da ekleyim , en az masrafla ev döşemeye çalışıyoruz yani ben en azını istiyorum kendi açımdan , çünkü pekte önemli değil benim için saray döşesen ne fayda ben huzurlu olmadıktan sonra .. ama yine de sıkışıklık oluştu babamda da nişanlımda da .. onların çektiği sıkıntıyı görerek kendimi suçlu hissetmek , keşke daha az masraf yapsaydım diye düşünmekte dertlerimin arasında .
birde ben hep oluruna bakarken , kaynanamın benim bu halimden faydalanıp durmadan enn kötü ve ucuzlara atlaması !( bütün masrafları nişanlım karşılıyorken ve düğünden sonra bileziklerimi verip borçları kapatcak olmamıza rağmen)
yine ucuz olsun tamam , ama içime sinsin yahu , ya da hiç olmasın..
ama zaten bir masrafa karışmıyorsunuz niye hala basite almak ? herşeye bir fikir atmak..
zaten sıkılmışım eşyayla şunla bunla uğraşmaktan ..
zaten bu işler hiç bana göre değilmiş ya , ben keşke kaçsaydım , pat diye bi nikah ! iyi kötü bir ev .. girerdik içine yavaş yavaş her işimizi hallederdik , zaten yorulmuşum psikolojikmen(ilişkideki sorunlardan dolayı) ne gerek var bunca şeye ?
biz sadece aynı evde yaşamak bir olmak istemiştik :KK43:

hayallerime gelince hiiiç böyle streslere atılmadan eğlenceli bir düğünle evlenip , güzel bir tatil yapıp , eşyaydı şuydu buydu uğraşmayıp keyfimize bakmak , beraber yaşamak.. (birde hayalimdeki gelinlik :cry:)
bu kadar az tantana isteyip o kadar çok şeyde boğuldum ki..

mutsuz hissediyorum işte , kendimi sevdiğimi hissetmiyorum , nişanlıma yakışmıyorum gibi , özgüvenli sesi yüksek bir kızken , evlilik dönemimde böyle pasif ezik kalacağımı hiiiç düşünmezdim.
kalan tek hayalim o evde sevdiğim insanla uzuuun sorunlu ilişki sürecimi aşmış , her telaşeyi bitirmiş şekilde huzurlu olmak.. ama kaynana !
kızlar çok karmaşığım ben..

valla ben çok konuşmuşum o_O

okumaya üşenenler için özet :KK53:

"evleniyorum , sorumluluk alıyorum korkuyorum
kaynana ömrümüzü yer mi stresi
kapanmam ve özgüvenimi kaybedişim , hayallerimi terk edişim "

Son düzenleme:
okuyamadım ya kısa özet gecsen merak da ettım dogrusu :KK43:
özet geçecektim konuyu açarken ben aslında :KK70:
dur bu sefer özetlicem :KK53:
evleniyorum , sorumluluk alıyorum korkuyorum
kapanmam ve özgüvenimi kaybedişim , hayallerimi terk edişim
:KK53:

Ne kadar stres yaparsan yap her şey olacağına varır. Bunu unutma. Allah yuvaniza huzur versin, gerisi önemli değil.

Not: benim ilk kapandığım zamanlardan fotolarım var da cidden çok kotuymusum. :-) Merak etme bunu da zamanla öğreneceksin. Sevgiler.. :KK68:
teşekkür ederim , öğrenirim öğrenmesine de 8 ay oldu be hiç mi heves etmez bi insan.. alışırım sanıyorum alışamadım o_O

21 yaşında belki sizin evlilik için erken yaştır. Acele etmezseniz madem birbirinizi seviyorsunuz düğün tarihini erteleseniz istediğinze yakın bir şeyler olsa. Bir de yanlış anlamayın ama nişanlınız mutlu olsun diye kapanmanız bana tuhaf geldi. Benim etrafımda da var hiç kapanmaz dediğim insanlar bile nişanlanınca evlenince kapanıyor. Kötü bir şey değil ama insan kendisi için değil de karşı taraf için kapandığı zaman sizinki gibi duygular hissetmesi normal. Ben kapanmaya karşı değilim ama şuan birisi için kapansam herhalde aynı hisler olurdu. Aynaya baktığımda gördüğüm kişiyi yabancı bulurdum.

kapanmayı kendın mı ıstıyorsun mustakbel esın mı telkın ettı

Canim cok yanlis bi zamanda kapanmissin yeni gorunusune alisamaman cok normal. Dolayisiyla bu butun hayatina yansimis ve en ozel gunlerine golge dusurmesinden korkuyosun cunku tum planlar alt ust. Esyalarin ucuzdan yapilmasi suan umrunda degil ama baskalarinin şıkır şıkır evlerini gorunce emin ol icin gidecek. Keske boyle olmasaydi diyeceksin malesef. Keske tavsiye verebilecegim bir seyler olabilseydi...

nasıl olsa evlenıyorsun. bazı şeylerin önüne gecemezsın.
karşılıklı sevgi olduktan sonra aşılmayacak şey yoktur.
ne kadar stres yaparsan yap, yaptıgınla kalacaksın
o yüzden keyfine bak ve kendine '' takmayacagım, keyfime bakacagım, her sey güzel olacak'' de :=)

Evi çekip çevirme, evliliğe alışma vs bunlar bende de var ve 15 gün sonra inşallah düğünüm var. Bir çok konuda seni çok iyi anladım yani. Ben de dalıp gidiyorum, evimi,odamı özlerim diyorum,durduk yere gerilip ağlıyorum falan filan çok karmaşığım.

teşekkür ederim , öğrenirim öğrenmesine de 8 ay oldu be hiç mi heves etmez bi insan.. alışırım sanıyorum alışamadım o_O

Alisirsiniz. Maddi imkan lazım bunun için de. Insallah o da zamanla olur.
İnan ben evlendigimde bir iğne tutmasını dahi bilmezdim. Ki okuyordum da evliyken. Her şeyi öğrendim. Çok şükür.
Olumsuzu değil olumlu taraflarını düşün. . Allah mutlu etsin..

Canım okudum hepsini, için nasıl dolmuşsa artık ne güzel yazmışsın. İyi yaptın yazarak, bence gelecek cevapları değil kendi yazdıklarını oku tekrar tekrar. Zor bir durum, haklısın. Evlilik tüm stresler olmadan da zor bir karar zaten. İyi yanından bak, evleneceğin adam hakkında şüphelerin yok. Kapanma konusuna gelince, acele bir karar mı verdin acaba bilemiyorum. İnancın için kapandıysan kafanda nasıl bu kadar soru var benim anlamam zor.

gelinliğin falan herşeyn hazır dimi şuan.yani bence çok gençsin bu kadar karamsar olmamak lazım.kapanıp sonra açılmak tabiki hoş değil gibi duruyor ama sonuçta baskı yok kendim istedim diyorsun.nişanlına ve ailene hazır değilmişim biraz ötelemek istiyorum deyip eski haline dönebilirsin.
seni birtek sen eski özgüveli haline getirirsin kısacası olayın çözümü bu :)

21 yaşında belki sizin evlilik için erken yaştır. Acele etmezseniz madem birbirinizi seviyorsunuz düğün tarihini erteleseniz istediğinze yakın bir şeyler olsa. Bir de yanlış anlamayın ama nişanlınız mutlu olsun diye kapanmanız bana tuhaf geldi. Benim etrafımda da var hiç kapanmaz dediğim insanlar bile nişanlanınca evlenince kapanıyor. Kötü bir şey değil ama insan kendisi için değil de karşı taraf için kapandığı zaman sizinki gibi duygular hissetmesi normal. Ben kapanmaya karşı değilim ama şuan birisi için kapansam herhalde aynı hisler olurdu. Aynaya baktığımda gördüğüm kişiyi yabancı bulurdum.

hah aynen öyle bence de erken ! ben kendimi o kadar olgunlaşmış hissetmiyorum zaten , ama işte erteleyipte işin şeyi çıksın istemedik 3 yıl oldu zaten..
sırf o mutlu olsun diye değil , zaten aklımdaydı hep bende karşı değildim kesinlikle , ama erken yaptım.
zaten bir günde birden karar verdim ! belkide allah böyle nasip etti bilemem. onun mutluluğunuda görünce giriştim bu işe gel gör ki alışamadım , nasıl geçecek bilmiyorum , sabır..
kapanmayı kendın mı ıstıyorsun mustakbel esın mı telkın ettı

benim hep aklımda vardı , ama erkene çektim , o istediği için değil. bir gün içimden artık kapanmak geldi nişanlıma söyledim çok sevindi bende o anlık gazla kapandım , o benden hiçbir zaman rahatsız değildi açıklığımdan falan yani. ya da o teklif edip bu meseleyi ortaya atmadı ben kendim söyledim. ama gel görki hata olmuş , hayallerimi yaşayıp öyle kapanmalıymışım.. ya da bu evlilik arefesinde bu işe kalkışıp dengemi şaşırtmasaymışım. o zaman belki bu heyecanı daha tatlı yaşardım stresli değil..

Canım öncelikle içimi acıtan 1. Olay sen mecburmusun evlenmeye be arkadaş evlenme madem haZır değilsin bunca dert var daha yaşın 21 biraz bekle ne diye Hemen yapamıcağını bildiğin halde evleniyorsun!!!
2. Ve beni gerçekten yaralayan
Kapanman.biliyormusun o örtün allah katında kabul olmuyor şuan...hemen çıkar başındaki o senin gözünde bi bez parçası olan kumaşı lütfen!!!!

nişanlınız kapalı olup mutsuz olmanızdansa açık olup mutlu olmanızı tercih edebilir. Kendinizi hazır hissettiğinzde tekrar kapanırsınız. Yazdıklarınızdan en büyük mutsuzluğun bu kararınzmış gibi geliyor.

benimde üniversiteden bir arkadaşım sevgilisi mutlu olsun diye kapandı.Ama çok üzgün,çok pişman.En azından düğünümde herşey hayal ettiğim gibi olsun diye nişanlısından düğünde açılmak için izin aldı.Gelinliğinin dekolteli olmaması şartı ile düğün günü başının açık olması kabul edildi.Kınasında zaten hiç erkek olmicağı için istediği gibi giyinecek.He bide,balayında açık olacakmış.Nişanlısı bunları sorun çıkarmadan kabul etti.Gönlün olsun mutlu ol beni mutlu etmek için kapandın sonuçta.O yüzden düğün ve balayı için senin gönlünden geçen olsun dedi.Bu arada,arkadaşım açılmak istesede nişanlısı ona hayır demeyecek.Ama sadece saçı açık olacak ve kıyafetlerine yine özen gösterecek.O yüzden muhtemelen evlendikten 1 2 yıl sonra tekrar açılacak.Öyle düşünüyor. Durum bu.

Başkalarını mutlu etmeden önce kendimizin mutlu olması lazım. Sen nişanlını mutlu etmek icin kapanmaya karar vermişin 1. Zaten Örtünün amacını yerine getirmemişin 2. Mutsuz oldugun icin etrafındakilerine mutsuz ediyorsun büyük ihtimalle. Bırakın su birileri icin kapanmayı.

X