• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

EVLİLİK TAVSİYESİ

EndlessHorizon

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2025
3
1
1
29
Gerçekten tecrübeli kişilerden evlilik husunda yorum yapmasını istiyorum. Evliliğin olmazsa olmazı ne? Daha yolun başındayım. Nelere dikkat etmem gerekir. En elzem şeyleri yazmanızı istiyorum. Ve bir kere daha evlenseydiniz neyi yapardınız neyi yapmazdınız.

Saygı ve sevgi en önemli şey
Birbirinize şaka dahi olsa salak aptal bile demeyin sonra çok sorunuza gider evlilik sürecindeyken isteklerinizi dile getirin ve fazla mı diye düşünmeyin belli sınırlarınız olsun her iki tarafın ailesi ile de çok sık görüşmeyin yoksa çok müdahil olmaya başlarlar romantikliği hiçbir zaman aksatmayin evliliği diri tutar en önemlilerinden biri de asla tartışmalarınızı kimseye yansıtmayin özellikle ailelere yoksa akıllarında soru işareti olur ve eşinizden soğutursunuz ister istemez
Kimseye anlatmamaniz en doğrusu herkesi de evinize almayın özellikle yeni tanıştığınız insanları ya da aklınızda soru işareti bırakan insanları inanın kimin ne yapacağı ne düşüneceği belli olmuyor. Aklıma gelen bunlar şimdilik eğer sorunuz varsa cevaplayabilirim☺️

Saygı ve sevgi en önemli şey
Birbirinize şaka dahi olsa salak aptal bile demeyin sonra çok sorunuza gider evlilik sürecindeyken isteklerinizi dile getirin ve fazla mı diye düşünmeyin belli sınırlarınız olsun her iki tarafın ailesi ile de çok sık görüşmeyin yoksa çok müdahil olmaya başlarlar romantikliği hiçbir zaman aksatmayin evliliği diri tutar en önemlilerinden biri de asla tartışmalarınızı kimseye yansıtmayin özellikle ailelere yoksa akıllarında soru işareti olur ve eşinizden soğutursunuz ister istemez
Kimseye anlatmamaniz en doğrusu herkesi de evinize almayın özellikle yeni tanıştığınız insanları ya da aklınızda soru işareti bırakan insanları inanın kimin ne yapacağı ne düşüneceği belli olmuyor. Aklıma gelen bunlar şimdilik eğer sorunuz varsa cevaplayabilirim☺️
Her şeyden memnunum bir kez daha evlensem yine eşimi seçerdim ve her şey aynı olurdu hiçbir şey değişmezdi şükür her şey içime sindiği gibi darısı herkesin başına Allah herkesi mutlu etsin🙏🏻

Klasik olacak ama sevgi ve saygı. Evlendiyseniz zaten sevdiğinizi farz ediyorum birbirinizi ama saygı çok mühim. Sınırlar olmalı birbirine diyemecegin laflar olmalı. Kırmızı çizgiler aşılmamalı bence. Bir de eşler birbirlerinin ailelerini olduğu gibi kabul edebilmeli baştan, sonra çok baş ağrıyor gördüğüm kadarıyla çevremde. Bu toplumdaki kayınvalide sorunları malumunuz

Güven . Bütün hayatımı evlatlarımı canımı ailem dediklerimi emanet edecegım insandır eşim.
Sevgi saygı bi yerden sonra bitiyor çoğu evliliklerde. Görev haline getirip yaşamı devam ettirenler var çocuklar için . ayrılırken bile güven duyabilmelisin hayatını paylaşcan insana. nicelerini okuyorum burda nicelerini görüyorum gerçek hayatta , nafakaymış eşyaymış evmiş mal paylaşımıymış kötü düşüyorlar çocukları bile paylaşamıyorlar .

Kendi ailenle ilgili problemlerini esine anlatma, esinle ilgili problemleri de ailene anlatma (tabii ki siddet, aldatma vs bu kurala dahil degil)
Esin kendi ailesi ile ilgili yakinirsa da sen sakin kotu yorum yapma, hatta mumkunse hic yorum yapma.

Gerçekten tecrübeli kişilerden evlilik husunda yorum yapmasını istiyorum. Evliliğin olmazsa olmazı ne? Daha yolun başındayım. Nelere dikkat etmem gerekir. En elzem şeyleri yazmanızı istiyorum. Ve bir kere daha evlenseydiniz neyi yapardınız neyi yapmazdınız.
Kuzum birbirinizi hiçbir şekilde eleştirmeyin. Bir de en ufak bir davranışı genellemeyin. Örn. Sen zaten hep .... gibi. Ha bir de dışardan gelen güler yüzlü olunca diğeri zaten gevsiyor:) bir de hiçbir şeyi ima etme, net ol.

Her evliliğin dinamiği farklı. Bunu diyorum çünkü şu özellik yok diye evlenirsin sonradan farklı huylar davranışlar çıkar. Sen bu süreci nasıl yoneteceksin zaman onu görmek ister. Ayrıca beklentiniz ne o beklentiler karşılanmazsa nasıl davranacaksınız evet saygı önemli ama zaten öyle zamanlar gelecek ki o saygı sınırı ortadan kalkacak o zaman ne yapacaksınız. Evlendiniz eşiniz anlayışsız çıktı o zaman ne yapacaksınız cimri çıktı o zaman ne yapacaksınız önceden bu iki özelliğinin olumlu olduğundan nasıl emin olacaksınız.

Biriyle evlenmek için evlenmemelisin. Yani evlilik öyle tüm şartların uyduğu insanla evlenince yürüyecek bir şey de değil. Hem sevgi olmalı, gerçekten sevmelisin. Hem de mantığına uyan, paralel dünya görüşlerine sahip, vicdanlı dürüst biri olmalı. Yani evlenince değiştiririm diye bir yola asla girmemelisin.
Evlilik içinde de en önemlisi karşılıklı güven ve saygı. Tartışma içinde üslubu bozarsan sonu iyi olmuyor.

Her evliliğin dinamiği farklı. Bunu diyorum çünkü şu özellik yok diye evlenirsin sonradan farklı huylar davranışlar çıkar. Sen bu süreci nasıl yoneteceksin zaman onu görmek ister. Ayrıca beklentiniz ne o beklentiler karşılanmazsa nasıl davranacaksınız evet saygı önemli ama zaten öyle zamanlar gelecek ki o saygı sınırı ortadan kalkacak o zaman ne yapacaksınız. Evlendiniz eşiniz anlayışsız çıktı o zaman ne yapacaksınız cimri çıktı o zaman ne yapacaksınız önceden bu iki özelliğinin olumlu olduğundan nasıl emin olacaksınız.
Bunlar sürpriz yumurta gibi sonradan çıkmaz ki ama. Sinyaller oluyor ama bazı kadınlar evlenince değiştiririm ben diye gidiyor körlemesine. En baştan sana uymayacak şeyler varsa bitirmek lazım esasında.

bir insana ne kadar aşık olursanız olun, kafanıza oturmayan kücücük bir nokta dahi varsa evlenmeyin. esinizin maası, sorumluluk alma duygusu, sizi mutlu etmeye hevesi ve size tahammülü varsa evlenin.

yani ne kadar aşık olursanız olun mantık evliliği yapın.

aynı seyler sizin için de gecerli. evliliğe yeterli, sırf birilerinden gördüklerinizle veya evlenmek için evlenmeyin. evlilik en hazır olanlar için bile zor bir ilişki, farklı bir dinamik. ev arkadaslığı gibi düsünmeyin.

yanlış bir sey dahi olsa korkmadan, çekinmeden konusabileceğiniz biriyle evlenin.

ben basa dönsem yine esimle evlenirdim ama ailesine daha keskin sınırlar çizerdim. evlilik hazırlığı döneminde tavrımı daha net koyardım. bazı seyleri bana kolay kolay soramazlardı dahi, öyle bir tavır cizerdim. simdi cizdim ama gec oldu bazı seyler için 😂 bastan cizilirse bu sınırlar kimse yıpranmaz en azından.

bir de kimsenin fikrini (esiniz dısında) sormayın. bir sey mi yapmak istiyorsunuz, yapın. dünyanın en güzel isini de yapsanız, yapana kadar insanlar enerjinizi sömürür cünkü

Back
X