calısmıs oldugum işyerinde 2 yılı doldurdum 18.10.2011 tarihinde evlendim ve evlilik tazminatı için cıkmayı düşünüyorum yanlız su anda 2.5 aylık hamileyim buna göre evlilik tazminatım için işten ayrıldıgımda dogum parası alabiliyor muyum okudugum bazı forumdalarda gecmiş 1 yılda yatan 120 gun prim var ise alınabilecegi belirtiliyor konu hakkında bilgisi olan var mı arkadas ?
peki işten ayrılmadıgım takidr de kullanmıs oldugum bu dogum izni aylıgım kadar mı yatıyor onun 3 de 2 si kadar mı ve bu parayı izin sırasında her ay alabiliyrmuyum yoksa ancak dogumdan sonramı
evlendikten (resmi nikahı esas alarak) sonraki bir yıl içerisinde evlendiğiniz için ayrıldığınızı işyerinize bildirirseniz tazminatınızı alabilirsiniz.
zorluk çıkartıyorlarsa çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığının bölge müdürlüğünü arayıp sorabilirsiniz yardım ediyorlar genelde
en olmadı ihtar çekecek avukata vereceksiniz
merhaba arkadaşlar
bilgisi olan arkadaşların bana yardım etmelerini rica ediyorum.ben 7 yıldır aynı işyerinde çalışıyorum ve pek sistemli bir işyeri değil burası işten çıkardıklarının bile tazminatlarını zorla veriyorlar ve ben ekim ayında evleneceğim nasipse evlendikten sonra aynı işyerinde çalışmayı düşünmüyorum evlilik tazminatı almaya hakkım olacakmı ve bu olayı işyerime ne zaman bildirmem gerekiyor.tazminat vermeyi red ettikleri durumda bukadar zamanlık hakkımı nasıl alabilirim tecrübeli ve bilgisi olan arkadaşların yardımlarını rica ediyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?