• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik Teklifi cokmu zor?

Lysteria

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
5 Eylül 2012
25
0
86
İstanbul
Merhaba arkadaslar, benim söyle bi skntm war.haftaya nisanim war ama hala evlilik teklifi almadim, diceksinizki ozaman nasil niye buraya kadar geldin.iliskinin hep baslarindan beri ikimizde ciddi bi iliski düsündügümüzü belirttik hep sonra aileleri tanistiralim e hadi istemeye gelelim vs. Derken buraya kadar geldik 1 bucuk yildir.ama ben hep bi teklif bekledim, sonucta daha önce teklif almadim :) ve ilk olsun istedim o duyguyu yasamak istedim.bunu onada söyledim bi ara laf atiyodum son zamanlarda artk nisandan önce olmali filan die alenen söyledim yani defalarca.ama hala yok :(( üzüldügümüde biliyo, ben söyleynce yapcakmista caktirmiyomus gbi konusuyo ama hani nerde ? Ben hep bunu düsünüyorum, we artk her yaptgi seyi acaba bana suprizmi yapcak ondanmi oyle ddi ondanmi böyle yapti vs. Diye kafmda kurar oldum hep.bekliyorum ya :( sizce nie böyle yapiyo,bendemi sorun? Kafam cok karisik :s

Nisandan sonra sana cok güzel bir teklif yapma plani vardir belki. Cogu arkadasim nisanlandiktan sonra evlenme teklifini aldilar

yanı henuz geç sayılmaz ama bazı erkekler bunu beceremıyor işte yada yapmak istemıyorlar onların egolarına ağır geliyordur belkı bende 10 yıllık evliyim teklifsiz evlendim ve bıkaç gun sonra evlilik yıldönümümüzü kutlıcaz acaba dıyorum bende mi istesem evlilik teklifi bu aralar bununla ilgili baya konu açılıyorda :9::9: benimde aklıma takıldı :26:içinde kalacağını ve becerebileceğini düşünüyorsan sık sık hatırlat etmezsede evlilik teklif etmıyor dıye sevdiğin adamdan vazgeçeçcek değilsinya bu arada düğün krarlaştırılacağı zamanda söyleyebılırsın ciddi bı tutumla evlilik teklifi olmadan düğünmü olurmuş falan gibilerinden

belki hemen nişan öncesi çok güzel bi evlilik teklifi hazırlıyordur :24:

olmazsa da üzülme bence...senin için ne kadar önemli olduğunu anlayamaz ama bu onu kötü biri yapmıyor, sadece erkek yapıyor :1:

Ben erkek olsaydım BENİMLE EVELENİR MİSİN DEYİP TÜRLÜ TAKLALAR ATMAMI BEKLENDİGİ BİR TEKLİF İÇİN can atmazdım...

Yapmazdım...Gururumuz mu kırardı bilmiyorum,bana pek bi yalaka samimiyetsiz ve yapmacık geliyor.Düpedüz klişe yahu!

Hele de diz çökmesi durumu ...ıyyyyykkk diyebilirim...

Bir arkadaş demiş ya nişandan sonra teklif ...Bence hiç edilmesin daha iyi...Red edilirim korkusuyla mı acaba daha sonra?

Nişan-- söz evliliğe ilk adım...önce teklif ...olmadıysa ilerliyeceksin ...bir ileri bir geri olur mu hiç ?

NİŞANININ TADINI ÇIKART BENCE.ÇOK GÜZEL BİR DUYGU VE ÇOK GÜZEL BİR DÖNEMDİR.
EVLİLİK GİBİ STRESLİ OLMAZSIN AMA AİDİYET DUYGUSU BASKIN OLUR.
AŞK BAŞINDA TÜTERKEN ELİNİ TUTAN SEVEN BİRİ YETMELİ.
BUNUN DEĞERİ PAHA BİÇİLEMEZ.LÜTFEN KLİŞE BİR ŞEY İÇİN BU KADAR GÜZEL BİR ŞEYİ ZEDELEME...

yanı henuz geç sayılmaz ama bazı erkekler bunu beceremıyor işte yada yapmak istemıyorlar onların egolarına ağır geliyordur belkı bende 10 yıllık evliyim teklifsiz evlendim ve bıkaç gun sonra evlilik yıldönümümüzü kutlıcaz acaba dıyorum bende mi istesem evlilik teklifi bu aralar bununla ilgili baya konu açılıyorda :9::9: benimde aklıma takıldı :26:içinde kalacağını ve becerebileceğini düşünüyorsan sık sık hatırlat etmezsede evlilik teklif etmıyor dıye sevdiğin adamdan vazgeçeçcek değilsinya bu arada düğün krarlaştırılacağı zamanda söyleyebılırsın ciddi bı tutumla evlilik teklifi olmadan düğünmü olurmuş falan gibilerinden

Valla düsünmedm degl wazgecmeyi.okadar icimde dert yani düsünün artk :)

Nişan Olmuş Evlilik Teklifi Ne Saçma:20:

Çok Mu Zor Yani Hakikaten Odunluğundan da Bukadarı Hele Birde Severek Evlenilmek İsteniyorsa Daha Neyi Bekleyeceksiniz:ssz:

Evlilik teklifi almadan nişanlanmışsınız zaten artık geçmiş ola. Bu saatten sonra sadece formalite olur o da komik olur. Klişe değildir evlilik teklifi ciddi bir tekliftir aslında, ama bizde genelde "ilişki içinde olunan kişiyle evlilik düşünmek" yerine "evlilik düşünülebilecek kişiyle ilişkiye başlamak" daha sık tercih edildiğinden bu teklif formalite olarak kalıyor. Anlamsız yani, zaten ciddi düşündüğümüzü belirttik diye başladığınız bir ilişkide teklif beklemek de saçma olur. Ülkemizde erkeklerin bu teklifi önemsememesi ise tamamen bundandır. :ssz:

cnm bence tek bir cümleye takılma. şimdi sen istediğini de dile getirmişsin ya beklentin büyük artık karşı taraf için "benimle evlenir misin?" cümlesi iyicene karmaşık bir hal almıştır. yani ona da kendine de bu baskıyı yapma derim. ben de senin gibiydim. yani biz ciddi başlamamış olsakta 10 yıldır birlikteyiz bunun 4 yılı evli geçti. benim de bunu bekliyor olmam durumu içinden çıkılmaz bi hale soktu. o bozulmamış hoşluk gitti. yani bana evlenme teklif ettiğinde tüm gün kavga etmiş ağlamış ayrılmaya karar vermiş barışmış ve sokak ortasında hiçte romantik olmayan bir şekilde evlenme teklifi almıştım. şimdi düşünüyorum keşke hiç bunu beklemeseydim. kafamda bunu belli kalıplara koymasaydım. hayaller kurmasaydım doğaçlama gelişseydi ve daha büyülü birşey olsaydı. gerçi eşimle birlikte geçirdiğim yıllar bana gösterdiki filmlerdeki klişe romantık sahneleri kopyalamaya çalışmak yada benzerlerini yapmak hiçte beklediğim kadar mutluluk verici değil. başkalarına anlatacak bir hikaye olsun diye ilişkini sıkıntıya sokma. sen bu söz yerine evlenmeye ne kadar uygun bir erkek. güzel huy ve davranışlarını ve iyi bir baba olur mu gibi sorular üzerinde dur derim. ve bence bir daha bu konuyu açma. Allah mutlu mesut etsin

Ben erkek olsaydım BENİMLE EVELENİR MİSİN DEYİP TÜRLÜ TAKLALAR ATMAMI BEKLENDİGİ BİR TEKLİF İÇİN can atmazdım...

Yapmazdım...Gururumuz mu kırardı bilmiyorum,bana pek bi yalaka samimiyetsiz ve yapmacık geliyor.Düpedüz klişe yahu!

Hele de diz çökmesi durumu ...ıyyyyykkk diyebilirim...

Bir arkadaş demiş ya nişandan sonra teklif ...Bence hiç edilmesin daha iyi...Red edilirim korkusuyla mı acaba daha sonra?

Nişan-- söz evliliğe ilk adım...önce teklif ...olmadıysa ilerliyeceksin ...bir ileri bir geri olur mu hiç ?

NİŞANININ TADINI ÇIKART BENCE.ÇOK GÜZEL BİR DUYGU VE ÇOK GÜZEL BİR DÖNEMDİR.
EVLİLİK GİBİ STRESLİ OLMAZSIN AMA AİDİYET DUYGUSU BASKIN OLUR.
AŞK BAŞINDA TÜTERKEN ELİNİ TUTAN SEVEN BİRİ YETMELİ.
BUNUN DEĞERİ PAHA BİÇİLEMEZ.LÜTFEN KLİŞE BİR ŞEY İÇİN BU KADAR GÜZEL BİR ŞEYİ ZEDELEME...

İyi de evlenme teklifi için illa filmlerdeki gibi diz çökmesine gerek yokki:1:
İki güzel cümle söyleyip yüzüğü çıkarıp malum cümle sonra sarılma* bence biz kızlar çok bi'şey beklemiyoruz
:27:
Valla 23 yaşındayım açıkcası hep bunun hayalini kuruyorum klişe mılişe falan ama hayatta bi'kere olunca insan olsun istiyo.
Alt tarafı bi'çift söz.

hic evlilik teklif etmedim onu bilmiyorum ama "v" yazmak o kadar zor degil onu biliyorum. Biraz dikkat edin lutfen.

Bir bucuk yildir birliktesiniz, nisanlaniyorsunuz, onu tanidiginizi düsünüyorum. Tanidiginiza göre öyle cok süprizler yapabilen, romantik olabilen bir adam degilse, bosuna beklemeyin bence. Cok komik ama ben evlilik teklifini ve süprizlerini cok gereksiz buluyordum. Sonucta ciddi bir sekilde iliskiye baslaninca, evlilik üzerine konusulup hayaller kurulunca yetmez mi? Bence yeter. Fazladan törenlere tekliflere gerek yok. Ama esim teklif etmisti, klasik ama güzel bir süpriz de hazirlamisti. Ben o kadar deli gibi de heyecanlanmadim acikcasi. Hatta icimden yahu zaten evlenecegimizi biliyoruz, ne gerek vardi diye de düsündüm, odunluk etmemek icin romantik davrandim.:9:

Üstelik madem iki taraf da evlenme yolunda istekli, o zaman neden hep erkekten beklenir? Illa erkek teklif edecek diye birsey mi var? Aslinda siz de bunu hazirlayabilir, süpriz yapabilirsiniz, hatta ortama göre cok komik bir konsept bile belirleyebilir, oldukca eglenebilirsiniz.

Sizi sevdigine, evlenmek istedigine eminseniz, hersey yolundaysa, aradiginiz adam da oysa. Sorun nedir? :) Romantik degilse de zorlamaya gerek yok bence.

kizlar valla bizde dokuz yildir cikiyoruz iki yildir da nisanliyiz.bende henuz evlilik teklifi almadim bir kac kere sordum etmeyecekmisin diye falan edicem diyip duruyor.hatta bir erkek bir kadin dizisi varya bir bolumde bu konudan bahsetmislerdi bende zeynebi destekleyip yorum yaparken nisamlim ozani destekleyip yorum yapmisti.sonra ben geyik olsun diye bir defa disarda gezerken evlilik teklifi yapmistim.ama digerlerinin yorumuna katiliyorum.oyle filmlerde izlediginiz gibi evlilik yapan erkekler azinliktadir bence.benim sevgilim cok romantikti iliskinin basinda cicek eksik olmazdi oyle diyeyim yani.ama artik olmus 9 yil ben vazgectim teklif gelmesinden.ama tabiki istedigim tektasi aldiricam orasi kesin :) madem teklif etmeyeceksin bende istedigim yuzugu kendim begenirim :)

Evlilik teklifini ne için beklediğini anlamadım.Tamam her kadın ister bunu ama zaten evlilik kararı alınmış nişan evresine geçilmiş.
Daha ne için teklif edecek ki adam ?
Evlilik teklifi benim bildiğim sevgiliyken yapılandır ve sonrasında ilerle aile tanışması , söz , nişan vs.
Ama zaten bu dönemleri geçip nişana gelmişken laf olsun diye yapılan teklifin süprizi yok , anlamı da yok.
Bu saatten sonra sana yapacağı evlilik teklifi sadece sen ısrar ediyorsun diye yapılacak.

Empati yaparak düşündüğüm de benim eşim biz sevgiliyken doğum günümde evlenme teklif etmişti bana.Klişe de olsa diz çökerek.
Daha sonrasında aileler tanıştı devamı öyle geldi.
Ama senin ki gibi ilerleseydi durum ben nişan arifesinde teklif beklemezdim istemezdim de zaten evleneceğimiz belli tekliflik durum kalmamıştır.

Merhaba arkadaslar, benim söyle bi skntm war.haftaya nisanim war ama hala evlilik teklifi almadim, diceksinizki ozaman nasil niye buraya kadar geldin.iliskinin hep baslarindan beri ikimizde ciddi bi iliski düsündügümüzü belirttik hep sonra aileleri tanistiralim e hadi istemeye gelelim vs. Derken buraya kadar geldik 1 bucuk yildir.ama ben hep bi teklif bekledim, sonucta daha önce teklif almadim :) ve ilk olsun istedim o duyguyu yasamak istedim.bunu onada söyledim bi ara laf atiyodum son zamanlarda artk nisandan önce olmali filan die alenen söyledim yani defalarca.ama hala yok :(( üzüldügümüde biliyo, ben söyleynce yapcakmista caktirmiyomus gbi konusuyo ama hani nerde ? Ben hep bunu düsünüyorum, we artk her yaptgi seyi acaba bana suprizmi yapcak ondanmi oyle ddi ondanmi böyle yapti vs. Diye kafmda kurar oldum hep.bekliyorum ya :( sizce nie böyle yapiyo,bendemi sorun? Kafam cok karisik :s

ben evlendikten 1 sene sonra aldım :)

nikaha kadar bekle bari, nikah masasında memur sorunca Teklif edilmedi ki dersin.

Tesekkür ederim yorumlariniz icin, hepiniz haklisiniz katiliyorum size.. bende bunlari düsünmedim degil ama yinede insan bekliyo iste :) bu arada ben telden yaziyorum,dün gecede telden aceleyle yazdigimdan hatalar olmustur.bazi harflerin cikmamasi yanlis anlasilcagindan özellikle yaptigimida belirtmek isterim.

ben de teklif bekliyorum o yuzden senı anlıyorum etmezse kırılacağını da tahmin edebiliyorum ama siz bi de sözlenmişsiniz

bence etmeyebilir nasıl olsa oldu dıyerek.

benım için de önemli bende sevgilimden güzel birşey bekliyorum bakalım yapacak mı yapmazsa yandı ama...

Evlilik için her adım atıldıktan sonra saçma geldi bana biraz. Nişan yapalım şu bu derken sölemeniz lazımdı, çok istiyorsanız. bu danışıklı dövüş gibi olur yani evlenme teklifi tabiki olmalı ama baskısız, zamanında, içinden geldiği zaman olursa güzel olur. Yoksa bu şekilde biraz anlamsız.

insanların evleneceği belliyse teklif beklemesinler bu çoksaçma

sonuçta hiçbir türk kızı ya ben şu çocukla bi takılayım bi gezeyim tozayım keyfime bakayım diye başlamıyor bir ilişkiye

burada söylenenler de çok acayip yani siz evlilik amacı olmadan mı başladınız size teklif gelince çok mu şaşırdınız anlamadım

o zaman söz nişan isteme de olmasın madem nasıl olsa evlenecek bunlar dıye dırekt nikah kıyıp düğünde yapmasınlar

kocalarınızdan romantik birşey beklemez misiniz?

bu kız da sevgilisinden bekliyor

hiç öyle erkek yapamaz beceremez diye düşünme konu sahibi iş başa düşünce yapıyorlar

bence bunu istemek en doğal hakkın.

Back
X