Evlilik teklifi ne zaman edilmeli ?

Seldos47

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2015
379
113
103
Iyi akşamlar arkadaşlar , çevremde tanıdığım bi arkadaşım kız arkadaşına evlenme teklifi edecek ama birilerinden fikir almaya çalışınca kafası allak bullak olmuş. Bi kaç kişi evlilik teklifi aile tanışmasından sonra olur demiş ( bu olay biraz tuhaf geldi bana aile tanışması olduktan sonra is zaten ister istemez ciddiye binmiycekmi maksat evlenmek olacak zaten )). Bi kaçı ise evlilik teklifinin hemen ardından söz nişan bi arada tutulmalı demiş bence nişan zamanı uzatılabilir bana öyle geldi neden hersey aceleye gelsin sonuçta , düşündüm düşündüm sizlerin yardım edebileceğiniz aklıma geldi. Deneyimli arkadaşlar ya da çevresinde bu olaylar yaşanmış olup bilen arkadaşlar fikirlerini sunabilirler mi?

Evlilik teklifinin zamanı mı olur? Bu söz-nişan-düğün kronolojik sıralamasında bir yere sahip değil ki. İçinden ne zaman geliyorsa o zaman edilir. Düğün sonrası olmadıktan sonra sıkıntı yok.:-)

Bence edecekse bir an once etsin neyi bekliyor ki.zaten ailelerin tanismasi falan olursa bence is isten gecmis olur

ben evlenmeyecegom kizla gorusmem desin , al iste teklif arada kaynamis olur sonra konusu acilinca boyle demistim der benim koca oyle yaptiydi da

Mumkunse isteme falan olmadan olsun dah sonra göstermelik olanlar hoş durmuyor.

Evlenmek istediğine karar verip karşı tarafın da ne düşündüğünü merak ettiğin zaman edilir.

Evlilik teklifi ettikten 3 ay sonra sözümüz oldu 7 ay sonra nişanımız oldu bence sırası yok söz nişan bir de olabilir bzm gibi ayrıda olabilir ama teklif bu işlere girişmeden edilmedi. Teklif oldu babama söyledim eve davet etti nişanlımı tanıştılar ailesi geldi biz gittik derken baya süre geçti zaten. Kişiden kişiye değişiyor bu işler.

Esimle zaten evlilik hep dusunuyorduk. Aileleri nasil tanistiracagiz dugun nasil olacak gibi gibi...

Aileleri tanistirmaya karar verdik onlar bize gelmeden bir hafta once esim bana evlenme teklifi etmisti.

Hayatimda unutamayacagi anlardan bir tanesidir.

Bence aileler tanismadan olmali. Yoksa anlami kalmaz formalite olur.

Nişandan sonra edenler var ya..

Çok ama çok saçma geliyor resmen anlatmak için ediliyor..
Teklif dediğin aileler tanışmadan önce edilir, okeyse tanışılır söz müdür nişan mıdır neyse o yapılır..
Düğünden sonra edilenlere hele hiç bişey diyemiyorum, görgüsüzlük.

Back
X