• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik Teklifi ve Kafa Karışıklığı

Ben yazışma mıç mıç demiyorum adam arıyor 1 dakika oda hiç aramıyordu normalde..
Mesajları napıyosun cnm bu sadece bu günaydın cnm..
Sesli harf yok mesajda 😅 bu arada benim gibi düzenli işi yok evde aslında sürekli. İşi olunca ofise geçiyor.
Siz tutkulu , heyecanlı, bol hormonlu bir aşk istiyorsunuz. Üzgünüm ama aradığınız adam o değil. Belki kendine göre seviyordur , hoşlanıyordur sizden ama o tutku , istek yok adamda , zaten gelmiş 42 yaşına , büyük olasılıkla anası daraldı evlen , çocuk yap diye. Siz denk geldiniz, gerçekten bir mantık evliliği, size bonkör olur, güzel para harcarsınız ama evlilikte o tutkuyu bulamazsınız bu adamla. Dersenin daha iyisi sırada beklemiyor, evleneyim, çocuğum olsun, bu adam dövmez sövmez evlenin . Ama siz o aşkı istiyorsunuz , burda konu açarsınız evlendik ama ortak noktamız yok, bana sevgi ilgi göstermiyor , ayda bir benim zorumla sevişiyoruz, sıradan bir hayatım var diye.

Olacak olsaydı ilk kabul ettiğinizde o görüşmenin devamı gelirdi. Bu biraz zorlama olmuş. Ben olsam devam etmem çünkü ileride daha da ilgisiz ve isteksiz olacaktır

Siz tutkulu , heyecanlı, bol hormonlu bir aşk istiyorsunuz. Üzgünüm ama aradığınız adam o değil. Belki kendine göre seviyordur , hoşlanıyordur sizden ama o tutku , istek yok adamda , zaten gelmiş 42 yaşına , büyük olasılıkla anası daraldı evlen , çocuk yap diye. Siz denk geldiniz, gerçekten bir mantık evliliği, size bonkör olur, güzel para harcarsınız ama evlilikte o tutkuyu bulamazsınız bu adamla. Dersenin daha iyisi sırada beklemiyor, evleneyim, çocuğum olsun, bu adam dövmez sövmez evlenin . Ama siz o aşkı istiyorsunuz , burda konu açarsınız evlendik ama ortak noktamız yok, bana sevgi ilgi göstermiyor , ayda bir benim zorumla sevişiyoruz, sıradan bir hayatım var diye.
yahu ben mi yanlış okuyorum?
adam konu sahibinin yüzüne aşk şiirleri okuyor, hediyeler çiçekler alıyor, geçmişini kurcalayıp durmuyor.
konu sahibi, aklında başka biri olduğu için iletişimi kesiyor. adam da bunu fark edip akrabalarına aynen böyle söylüyor. bence başkası var diyor ve doğru tahmin.
sonra konuşmaya başlıyorlar tekrar. bence adam sevildiğinden emin olmayınca elini tutarken bile çekiniyor.
konu sahibi ise toksiklik arıyor. geçmişi sorgulansın istiyor.
bence adam temiz biri gibi. toksik bir insana benzemiyor. ayrıl-barış kavga dövüş olmayınca sıkıcı gelmiş.

yahu ben mi yanlış okuyorum?
Evet.
Daha dogrusu dogru okuyor, yanlis yorumluyorsunuz.

Ask siirleri okumak, hediyeler almak, gecmis kurcalamamak saygili bir iliski. Tutkulu degil. Ikisi farkli seyler.
Tutku istemek toksiklik degil.

Ben su an bir adamla gorusuyorum mesela. Istedigim her seyi yapiyor. Hatta konudaki adamin aksine her an her gun gorusmek istiyor. Butun gun yazar cizer. Bir kez gecmisimi sorgulamadi. Aksam buluşalım dedigimde "gece dalgalarin sesini dinleyelim" diyen, gün doğumu izlemek isteyen, "hayatimdaki en guzel sey sensin" diyen bir adam.

Ama o tutku yok. O heyecan yok. Ask yok.

Elmayla armutu kıyaslıyorsunuz.
Konudaki adam kötü bir adam degil. Oyle diyen de olmadi zaten.

Evet.
Daha dogrusu dogru okuyor, yanlis yorumluyorsunuz.

Ask siirleri okumak, hediyeler almak, gecmis kurcalamamak saygili bir iliski. Tutkulu degil. Ikisi farkli seyler.
Tutku istemek toksiklik degil.

Ben su an bir adamla gorusuyorum mesela. Istedigim her seyi yapiyor. Hatta konudaki adamin aksine her an her gun gorusmek istiyor. Butun gun yazar cizer. Bir kez gecmisimi sorgulamadi. Aksam buluşalım dedigimde "gece dalgalarin sesini dinleyelim" diyen, gün doğumu izlemek isteyen, "hayatimdaki en guzel sey sensin" diyen bir adam.

Ama o tutku yok. O heyecan yok. Ask yok.

Elmayla armutu kıyaslıyorsunuz.
Konudaki adam kötü bir adam degil. Oyle diyen de olmadi zaten.
peki nedir ki tutku? eylemsel olarak bakarsak bu saydıklarınız bence tutkulu hareketler. ama öyle hissettirmiyorsa aradaki bağda problem olabilir diye düşünüyorum. o yüzden ben konu sahibinin bu adamı çok da istemediğini düşündüm.
zaten deli divane başlayan bir ilişki olmamış. konu sahibi başta başka birini unutmaya çalışıyormuş. tabii ki istemiyorsa ayrılabilir, illa adamın kötü olmasına da gerek yok.
ama saydığı şeyler bana yanlış geldi.
geçmişi sorgulamak da bir tutku değildir. 42 yaşında adam ve 32 yaşında bir kadının geçmişi elbette boş değildir. bunu bilerek saygı duymuştur. sorgulayan kişi tutkuludur anlamına gelmiyor. kriterleri yüzünden yanlış birini tercih edecek imajı aldığım için yazmak istedim.
eğer deseydi ki aramızda çekim ve tutku hissetmiyorum, ne yapsa yetmiyor okey derdim.

peki nedir ki tutku? eylemsel olarak bakarsak bu saydıklarınız bence tutkulu hareketler
Bunu sozle anlatamam. Oyle bir iliski yaşadıysaniz zaten biliyor olursunuz nasil oldugunu.

Gecmis sorgulamak tutkudur gibi bir yorumum zaten yok, bilakis bunun olmamasi gerektigini soyledim. Bu sizin cikariminiz.

Konu sahibi adam icin ruhsuz, ruh yok, ailesinin zoruyla gorusuyor gibi hissediyorum diyor. Daha ne diyebilir? Evlenme teklifi ettigi kadina bunu hissettiren adamla arasinda sizce çekim, tutku var mi?

Adam annesi aracılığıyla ve sizin iteklemenizle evleniyor. Adamın muhabbeti yok, sevgi yok, böyle mutlu mu olacaksınız yani? Neden diye sormayın böyle biriyle devam etmeyin. Asosyal ve ne istediğini bilmeyen başkaları ne derse onu yapan biri çocuk yaşta değilse korkunçtur!

Eksik olan sadece aşk ya da tutku değil, sevgi de yok. Bu evlilik olursa eninde sonunda bitecek. Birbirini çok sevip evlenen insanlar bile anlaşamayıp boşanıyorlar. Sevmeden yapılan bir evliliğe evet demeniz, ileride adamın başka bir kadına aşık olup, sizi aldatmasına ve terk etmesine de evet demeniz demek. "Sizin yüzünüzden evlendim" diyecek ailesine, gerçekten aşık olunca gözü ailesini görmeyecek. Herkesi silecek, bunu yaşayan birçok kadın var. Yazık etmeyin kendinize.

Enerjiler tutmamış, bir frekans yakalanamamis belli ki, arada o frekans olmayınca da evliliği geçtim arkadaşlık bile yürümüyor insanlarla. Daha fazla devam etmeyin bence, birlikte gülüp eğlenmek, aynı dili konuşmak varken.

Olmamışsınız aslında. Siz de o da gerçekten tutkulu bir aşkla sevmiyorsunuz birbirinizi. Siz mantığınıza oturduğu için ve hoşlandığınız içim bu ilişkiyi devam ettiriyorsunuz o da aile baskısı belki de artık aile kurmak isteği üzerine size yönelmiş durumda. Evet hoşlanma, beğeni var ama güçlü bir sevgi yok aranızda. Aşktan bahsetmiyorum bile. Güçlü sevgi, arzu, tutku olsa elinizi tutmaya bile çekinmez. Evlilik yoluna girdiğiniz adam şuan elinizi tutarken bile tereddütlüyse evlilikte cinsellikten pek bir beklentiniz olmasın. Çünkü erkekler sevdiğine dokunmak, öpmek ister, sık sık görmek ister.
Ben sizi de anlamadım. Aklınızda biri varmış hadi diyelim unuttunuz, bitti gitti bu adamdan emin bile değilken neden evlilik olsun diye uğraştığız ki. Ben emin olmadığım adama evlilik için sorgulayıp baskı kurmazdım hatta ondan emin olmadan ciddi bir adım gelmesin diye dua ederdim. Siz de şuan yaş geçiyor evleneyim, adam bonkör, romantik, ailesi iyi gözüyle bakıyorsunuz ama evlilik olunca o romantiklikler bitecek. Tutkulu askla, büyük sevgiyle olan evliliklerde bile romantizm bitiyorken bir süre sonra ben ihtimal vermiyorum bu ilişkinin romantik, sevgi pıtırcığı gibi devam etmesine.
Telefonla konuşma meselesine bir şey diyemem ben de sevmiyorum telefonla konuşmayı. Ama haftada 1 buluşma bana az geldi. En azından ilişkinin başlarında daha sık gorusulebilir.

Ben sizi de bi garip buldum amma meraklisiniz geçmiş anlatmaya neden sormuyor vs yani niye sorsun, kiskanclik olsun istiyorsunuz nedense ve gecmişin kiskancligini yapinca elininize ne gececek?
Alkol almaya mekana gidince hayatta bir sey görmüş gecirmiş mi oluyor insan?
Bazi seyler naparsan yap bakiş acisini degistiremiyor işte.
15 yaş iliski bicimi gibi beklentileriniz var. 🙄 Adam da mantik evliligi yapiyor normal

Merhaba arkadaşlar. Yaklaşık 1 yıldır benimle görüşmek isteyen birisi ile birlikteliğim var kendisi uzaktan akraba. Benimle görüşmek istemiş kabul ettim biraz görüştük bu 1 yıl içinde ben bazı sebeplerden uzak durdum.
Neyse gel git zaman tekrar konuşmaya başladık. Evlilik teklifi etti. Aşk mesajları her şey romantik benden etkilendiğini düşünüyorum.
Lakin..
Ne arıyor ne soruyor. Sadece mesaj.. iletişim kuramıyoruz. Önceden başka şehirde yaşıyordu kesin dönüş yaptı şimdi benim şehrimde. Ben 34 o 42 yaşında.
Evlilik teklifine de biraz ben ittim açıkçası artık birisini tamamen uzatıp flört vs çekecek halim yok. Ailesini sevdim tanıştık.
Ama böyle sanki bişe var ben heves ediyorum her şeye gibi geliyor. İkimizde çalışıyoruz onun ekonomik durumu benden daha iyi. Hediyeler çiçekler alıyor. Ama haftada 1 görüşüyoruz. :KK51:Olay hediye de değil adamla iletişim kuramıyorum. Mesela geçmişimi hiç sormuyor merak etmiyor acaba cool mu duruyor diyorum. Elimi bile çekinerek tutuyor.
Zaten bu ruhsuzluğundan ilk zaman ben yapamayacağım dedim. Evi hazır alınmış ailesi annemle konuşuyor biz sizin kızı istiyoruz oğlumuzu da evlendirmek istiyoruz her şey güzel olacak vs..
Ama ortada bişe yok sadece bana evlilik teklifi etti. Kızlar bu yaştaki adam sizce ne olabilir. İkimizde üniversite mezunuyuz hani diyeceğim bir şey görmedi geçirmedi vs. Mühendis zaten. Ama adam yanımda iyi, kuzu ve sakin hiç tartışmıyor. Rol mü yapıyor. Ailesinin zoruyla mı görüşüyor bilmiyorum..
Ailesi de yabancı istemiyor öyle duydum.. çevrede kendilerince en iyi aday benim düşüncelerine göre.
Sizce durum nedir. Ben ne yapayım.
Mesela bayramda size geleceğiz dedi daha çıt yok. Bana evlilik teklifi etti annesi hayırlı olsuna aramadı benim annemi aramış. Kızımı da arayacağım gibi. :işsiz:
Zaten bütün sülale şok oldu nasıl teklif oldu gibi ve ailede o da bende dikkat çekiciyiz. Gözler üzerimizde yani.
Şu evlilik teklif olayını da ben biraz hızlandırdım. Bunla konuştum sürekli cafelerde mi oturacağız. Ben size geleyim sen bana gel öyle tanıyalım iç içe girelim diye. Lafa gelince sen olmasan ben hayatta evlenmem diyor. Nişan elbisesi bakıyorum diyor ben evdeki takımı giycem hiç sormuyor ne yaptın gibi.
Hiç ses etmiyor ama adamda heves yok sanki.
Bir yere gidiyor (teyze hala vs.) 5 saat ses yok hani bu dönemler gezmeli tozmalı aramalı sormalı olmaz mı bilemedim. Yan yanayken iyiyiz acaba akrabayız diye mi öyle davranıyor. Romantiklik yapıyor ama bişe var hissediyorum.. Yardımınıza ihtiyacım var.
Bu arada bonkör değer vermek maddiyat değil bir şeyi esirgemiyor farkındayım. Ama ruh yok yani hatta ona açık açık ailenin zoruyla görüşüyorsan görüşme bile dedim. Ne alakası var ben sana aşık oldum diyor. Seni seviyorum diyor.
42 yaşına gelmiş büyük ihtimal daha önce bir ilişkisi olmamış oldu ise de ya platonik yada aile tanıştırması ile olmuştur. Yaşım geldi evleneyim temiz aile kızı ile bir yuva kurayım çocuğum olsun muhabbeti bu aslında sizi de ilk önce ailesi onaylamış zaten. O nednele büyük bir aşk beklemeyin ki zaten bence o da hayatında hiç aşık olmamıştır buna eminim. Tutku ve aşk arıyorsanız bu iş yürümez bu sadece mantık evliliği olur ..

Merhaba arkadaşlar. Yaklaşık 1 yıldır benimle görüşmek isteyen birisi ile birlikteliğim var kendisi uzaktan akraba. Benimle görüşmek istemiş kabul ettim biraz görüştük bu 1 yıl içinde ben bazı sebeplerden uzak durdum.
Neyse gel git zaman tekrar konuşmaya başladık. Evlilik teklifi etti. Aşk mesajları her şey romantik benden etkilendiğini düşünüyorum.
Lakin..
Ne arıyor ne soruyor. Sadece mesaj.. iletişim kuramıyoruz. Önceden başka şehirde yaşıyordu kesin dönüş yaptı şimdi benim şehrimde. Ben 34 o 42 yaşında.
Evlilik teklifine de biraz ben ittim açıkçası artık birisini tamamen uzatıp flört vs çekecek halim yok. Ailesini sevdim tanıştık.
Ama böyle sanki bişe var ben heves ediyorum her şeye gibi geliyor. İkimizde çalışıyoruz onun ekonomik durumu benden daha iyi. Hediyeler çiçekler alıyor. Ama haftada 1 görüşüyoruz. :KK51:Olay hediye de değil adamla iletişim kuramıyorum. Mesela geçmişimi hiç sormuyor merak etmiyor acaba cool mu duruyor diyorum. Elimi bile çekinerek tutuyor.
Zaten bu ruhsuzluğundan ilk zaman ben yapamayacağım dedim. Evi hazır alınmış ailesi annemle konuşuyor biz sizin kızı istiyoruz oğlumuzu da evlendirmek istiyoruz her şey güzel olacak vs..
Ama ortada bişe yok sadece bana evlilik teklifi etti. Kızlar bu yaştaki adam sizce ne olabilir. İkimizde üniversite mezunuyuz hani diyeceğim bir şey görmedi geçirmedi vs. Mühendis zaten. Ama adam yanımda iyi, kuzu ve sakin hiç tartışmıyor. Rol mü yapıyor. Ailesinin zoruyla mı görüşüyor bilmiyorum..
Ailesi de yabancı istemiyor öyle duydum.. çevrede kendilerince en iyi aday benim düşüncelerine göre.
Mesela bayramda size geleceğiz dedi daha çıt yok. Bana evlilik teklifi etti annesi hayırlı olsuna aramadı benim annemi aramış. Kızımı da arayacağım gibi. :işsiz:
Zaten bütün sülale şok oldu nasıl teklif oldu gibi ve ailede o da bende dikkat çekiciyiz. Gözler üzerimizde yani.
Şu evlilik teklif olayını da ben biraz hızlandırdım. Bunla konuştum sürekli cafelerde mi oturacağız. Ben size geleyim sen bana gel öyle tanıyalım iç içe girelim diye. Lafa gelince sen olmasan ben hayatta evlenmem diyor. Nişan elbisesi bakıyorum diyor ben evdeki takımı giycem hiç sormuyor ne yaptın gibi.
Bir yere gidiyor (teyze hala vs.) 5 saat ses yok hani bu dönemler gezmeli tozmalı aramalı sormalı olmaz mı bilemedim. Yan yanayken iyiyiz acaba akrabayız diye mi öyle davranıyor. Romantiklik yapıyor ama bişe var hissediyorum.. Yardımınıza ihtiyacım var.
Bu arada bonkör değer vermek maddiyat değil bir şeyi esirgemiyor farkındayım. Ama ruh yok yani hatta ona açık açık ailenin zoruyla görüşüyorsan görüşme bile dedim. Ne alakası var ben sana aşık oldum diyor. Seni seviyorum diyor.
Ortada ne sevgi ne de aşk var. İki üniversite mezunu insan, evlenmiş olmak için akraba evliliği yapmaya mı karar verdiniz yani ?

Adam size evlilik teklifi dahi yapmamış aslında. Belki de şu anda görüştüğü bir kadın var. Aileler aracılığıyla adamı nikah masasına oturtmaya çalışıyor gibi duruyorsunuz.

Bu işten hayır geleceğini düşünmüyorum.

Lakin..
içinize sinmiyorsa olmaz bu iş.kendinizden şüphe duymayın.32 yaşına gireceğim bir kadın ne hissediyorsa tamamen doğru çıkıyor.

Lakin..
Siz de formalite icabı ilişki yürütüyor gibisiniz. İsteğiniz olsa her hareketi gözünüze bambaşka gelirdi.

İkiniz de mantık evliliğine doğru gidiyorsunuz ama siz aşk evliliği istiyorsunuz. Durumunuz çok tezat.

Ben yıllar önce yaklaşık 15 yıl önce düğünlerde görüyordum. Hoşlanıyordum yani yıllar önce. Bir de mantığımı kullanayım dedim. Bir de mesela buna 6 ay önce ben görüşmek istemiyorum artık işim yoğun sen iyi birisin dediğimde cevap dahi vermedi. Sonra annesine onun hayatında birisi var beni istemiyor bence demiş. Bir sürü kişi araya girdi annem gir çık mesaj at dedi ayrıca onun halası o senden haber bekliyor çekiniyor diyor. Bende bir hırsla yazdım zaten unutmam gereken birisi vardı mantıklı olanı seçtim diyelim. Durum bu :( aslında ben hoşlanmaya başladım.
Sizin durum buysa adam doğru yolda..

Ben yıllar önce yaklaşık 15 yıl önce düğünlerde görüyordum. Hoşlanıyordum yani yıllar önce. Bir de mantığımı kullanayım dedim. Bir de mesela buna 6 ay önce ben görüşmek istemiyorum artık işim yoğun sen iyi birisin dediğimde cevap dahi vermedi. Sonra annesine onun hayatında birisi var beni istemiyor bence demiş. Bir sürü kişi araya girdi annem gir çık mesaj at dedi ayrıca onun halası o senden haber bekliyor çekiniyor diyor. Bende bir hırsla yazdım zaten unutmam gereken birisi vardı mantıklı olanı seçtim diyelim. Durum bu :( aslında ben hoşlanmaya başladım.
Çekinmiyordu, senden haber falan da beklemiyordu.umrunda değildin çünkü.hâlâ bu ucuz teyze, yenge numaralarına inanan var mı ya? 17 yaşında kız mısınız? Bırakın bu saçma sapan işin peşini.

Back
X