• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evlilik toplumda sayginlik icin sart midir

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU3
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
bencede saygıdeğer olmanın evli ya da bekar olmakla bi alakası yok
ama şöyle bişey olabilir, evli kadınlar bekar kadınları tehdit gibi görebilir ve bu, evliler daha saygıdeğer olayını yine kadınlar yaratmış olabilir mi acep

bence saygınlıkla evlı olmanın bıı alakası yokk.kısı saygındır, toplumda sevılır;yaptıgı ıslerle,basarılarla, aldıgı egıtımle,gorguyle.... sonucta gıdılen dukkanlara her erkek bayan karı koca olmuyor..baba kız,abı kardes,ıkı arkadas,ıkı kuzen.. vs.. haa evlı olmanın avantajları da vardır ama toplumda kı saygı sevgı degıl bence...

Yuh diyorum, nerde yaşıyoruz...
Allahtan benim çevremde böyle kıt akıllı ve atgözlüklü insanlar yok....
Ne alaka evlilikle saygınlık...
30 yaşına kadar bekardım, her mağazada da saygı ve ilgi gördüm... Hiçbir ramazan sofrasından, hiçbir aile sofrasından mahrum edilmedim....
2 yıldır evliyim, hçbir mağazaya eşimle gitmem, çok nadir gittiğim zamanda muamele açısından hiçbir farklılık görmedim.... Evlendikten sonra kendi çevrem açısından dabvet edildiğim yemeklerde hiçbir artış olmadı, sadece eşimin çevresinden gelen davetler eklendi...
Nasıl bir zihniyet bu asla anlamadım, anlamam mümkün değil, anlamak da istemem asla....

Kendine ait bir hayatı olmayan, karakteri oturmamış, sadece eşinin varlığıyla kendini tamamlayan kadınların yapabileceği bişey bu herhalde...

tamam biz dogrusunu dusunuyoruz ama topluma baktiginizda oyle degil
bekarlar ramazan sofralarina bile davet edilmiyorlar, evli kadinlar bekarlardan kaciyorlar bazen kocami elimden alacak diye

aynı yerde mi yaşıyoruz?
ya da ben mi çok steril bir çevredeyim acaba?

hayatımda duymadım böyle bir şey.
evlilerin mağazada itibar görmesi falan.
ayol süper mario oyunu mu bu, evlenince level mi atlıyoruz?

Hiç alakası yok patronum da dahil herkes saygı duymuştur bana...hiç olumsuz bi durumla karşılaşmadım ...önemli olan bekar olan kişinin davranışlarıdır kadın evli olur ama cahilce davranır onu da dışlarlar..bence sen yanlış düşünüyorsun...he ne olur mesela yasın gecer etrafında bekar arkadasın kalmaz asıl işte o zaman zor olur hepsi çift evlerine gitmek zor onlarla takılmak zor...evlenmek için asla evlenme derim ben aşık ol,sev mutlaka ve işte bu ömrümce benle olsun de...acele etme nasip inan ki benim gecen yıl bugün aklımdan gecmezdi evlilik ama agustosta düğün var..

cok sacma bir ortama girdiginde evlilik cuzdanimi isteniyo belki yanimdaki sevgilim...
sayginlik yanimdaki kisiyle gelicekse hic gelmesin her birey kendi yaptiklariyla davranislariyla sayginlik gorsun yeter... :1closedeyes:

valla bizi hala sevgili sanıyolar :))))))) biz hayat arkadaşı olmak için birlikte hayatı paylaşmak için evlendk aşkımla ama sevgililik dönemimizdede böyle bi durum yaşamadık yani çevremizdendir belki bizim ailelerdede çevredede sevgili olmak normal bişi ama başka durumları bilemem canım oluyo olabilir ...

tek başıma bir saygınlığım varsa vardır yoksa yoktur...
anlattığınız örneklerle hiç karşılaşmadım... alışverişlerime yalnız çıkarım kocamla değil...şimdi kızım oluyor gerçi ama yine de kimse evli olup olmadığımı anlamaz bile...
eşim olmayınca ki dediğim gibi genelde olmaz daha bir ilgi görüyorum ben nedense..

valla arkadaşlaraynı coğrafya da mı yaşıyoruz bilmiyorum ama pek aynı şeyleri düşündüğümüzü sanmıyorum.belli konularda haklısınız.Bir insan mutlaka kendi kimliğiyle var olmalı saygı görmeli ama evliliğin insana kattığı farklı bir olgunluk var toplumun gözünde.Ben öğretmenim türkiyenin hem doğusunda batısında görev yaptım ve bu hep aynıydı.Bekarken daha gidecek çok yolu var diye düşünüyor insanlar:bbo:
Evliliğinde çocuk sahibi olmanında insana farklı şeyler kattığını düşünüyorum.Evliyim opuyorumnanaktan ilkini yaşadım,Allah nasip ederse ikincisinide yaşarımkaydirigubbakcemile5

bence kişi duruşuyla,tavrıyla,terbiyesiyle,olgunluğuyla saygınlık kazanır ...
evli veya bekar olmak diye bi ayrım olmaz saygınlıkta

Evliliğin olgunluk tecrübe yaşanmışlık getirmesi başka bişey saygınlık getirmesi başka....
Saygınlığı kişinin kendisi yaratır....

insan bişeyini beğenmez ya da eksik bulursa herkesin bunu farkettiğini zanneder ya...
hani kulaklarınız kepçeyse yoldan geçen herkesin kulaklarınıza bakıp aaa bu kepçe dediğini düşünürsünüz ya...
kusura bekmayın ama sizin durumunuz artık bunun gibi olmuş...evlenmemeyi bir eksiklik olarak gördüğünüzden kendinizce bişeyler algılamaya başlamışsınız...
ne münasebet evlilikle saygınlığın artması...bekarken neysem evliyken de oyum ben...
ne münasebet mağaza da farklı ilgi görmek felan...her kadın kocasıyla mı gidiyor alışverişe...ben gitmem çoğunlukla...tek başınayımdır hep de ilgi görürüm...
insanlar beni ben olduğum için sever ya da saygı duyar ya da gıcık olur......evli olduğum ya da bekar olduğum için değil...
sanırım aynı ülkede hatta aynı şehirde yaşıyoruz sizinle ama...

Son düzenleme:
betiş sen hiç bir şey bilmiyorsun...
sınıf atladın farkında değilsin...

ve sade_kahve her zaman olduğu gibi konuyu açıp yok oldu :delphin:

bana oyle geliyor ki evliler, belli bi yasa gelip te bekar olanlardan daha saygin oluyorlar toplumun gozu nazarinda. Mesela bi magazaya esinizle gitmenizle, bekar olup ta tek gitmek arasinda bile gorevlilerin yaklasimi acisindan fark oluyor.

Toplumda yer edinebilmek icin evli olmak sart mi sizce. Bu farki birebir yasayanlar oldu mu?

kesinlikle katılmıyorum...
söylediğiniz değişik davranış şekli,bence kişinin
dururşuyla,konuşma tarzıyla alakalı bir durum,
saygı konusu çok farklı,
İnsanlara evli oldukları için ya da
bekar oldukları için saygı duymam,
o saygıyı kişi kendisi kazanır,
medeni durumuyla ne alakası var bu durumun...
ne bekarlar var,yaptıklarıyla,davranışlarıyla,
konuşma tarzlarıyla saygıyı hak ediyorlar,...ve
ne evliler var,bırakın saygıyı hiçbirşeyi haketmiyorlar...

sevgiler...

aklımaa geldıı soylemeden edemıyecegım...sonucta madem evlı bekar ayrımı var toplumda buu kkya nıyee yanısımıyor.. :delphin: toplumun buyuk bolumunuu kk olusturmuyor mu.... :)

Yansımaz olurmu be_ren cim.. Demiyormu bazı evli ve kendini de bu yüzden üstün gören arkadaşlar...
"Sen bekarsın bilmezsin, evlenince anlarsın" diye....

Yansımaz olurmu be_ren cim.. Demiyormu bazı evli ve kendini de bu yüzden üstün gören arkadaşlar...
"Sen bekarsın bilmezsin, evlenince anlarsın" diye....

valla bılmıyorumm canımm ben hıcc karsılasmadımm bu tarzz dıyaloglarla..dense bılee sakayla soylenmıstır yada cıddı cıddı soylense bıle bı kacıı yuzunden herkess suclanamaz bence... :delphin:

Yok yok evlilikleilgili bir konuda ne zaman bekar br arkadaş çoğunluğun işine gelmeyen bir yorum yapsa sen anlamazsın, daha bekarsın o yüzden, evlen de bak nasıl değişecek fikrin falan gibi yrumlar yapıyorlar...Ben evli olmama rağmen çok kızıyorum bu tür yorumlara....
Ama tabi genellemiyorum, bazıları yapıyor bunu... Daha önce de dediğim gibi evli olmayı hayatta elde edilebilecek tek meziyetmiş gibi gören bazıları yapıyor bu tür yorumları....

Yok yok evlilikleilgili bir konuda ne zaman bekar br arkadaş çoğunluğun işine gelmeyen bir yorum yapsa sen anlamazsın, daha bekarsın o yüzden, evlen de bak nasıl değişecek fikrin falan gibi yrumlar yapıyorlar...Ben evli olmama rağmen çok kızıyorum bu tür yorumlara....
Ama tabi genellemiyorum, bazıları yapıyor bunu... Daha önce de dediğim gibi evli olmayı hayatta elde edilebilecek tek meziyetmiş gibi gören bazıları yapıyor bu tür yorumları....

aynen oyle, burda bile bunun ayrimi var
bekara koca bosamak kolaydir diye bi laf agizlarina sakiz etmis bazilari...
bence bekarlar daha net gorebilir bazi seyleri

Back
X