• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik ve çalışmak

Ben baba evindeki gibi rahatım ya bu konuda.:dondurma:
Zaten çocuk yok bizde.:KK66:
Hafta içi çalışıyoruz,hafta sonu tatil.
Hafta içi işlerini eşim hallediyor, yemekleri bazen ben yaparım.
Yemekte bizde öyle çeşit çeşit olmaz tek çeşit genelde sebze veya et ve hafif şeyler yanında salata,meyve ,yoğurt gibi.Hoppa
Hafta sonu beraber büyük temizlik, toz ,yer silme bende, süpürme,eşya çekme eşimde 2 saatte bitiyor...:KK9:
Eşim çok yardımcı yoksa halim haraptı. Eş yardımı çok önemli, yapması gerekli gerçekten.

Bende yeni evli sayilirim. Evdeyken havada toz yakaliyordum. İznim bitince gecer dedim gecmedi
:olamaz:
Ben bes gibi evde oluyorum esim sekize gelirken. O yuzden beraber temizleyecegiz diye onu beklemiyorum hem zaten yaptigi isi begenmem. Ben rutinimi soyle oturttum, yorulnadigimi soyleyebilirim. Her sabah bu mesaji yazdiktan sonra yapacagim gibi, tuvalet ve banyoyu temizliyorum. Gece yatmadan once tum evi dolasip daginik ne varsa topluyorum. Pazartesi cuma benim temizlik gunlerimdir. O gunlerin gecesinde yani pazar ve persembe geceleri mutfak tezgahini fayanslarini ocagi demirlerini vs camasir suyuyla temizliyorum. Sabahlari zaten tuv. Banyo temizligi yapmis oluyorum o gunler eve geldigimde supurmek ve silmek kaliyor bana. Ben hali kaldirmadan temizlik yapamam. İki odanin halisi haricinde muhakkak hepsi kalkar. Ona ragmen tum temizlik 1 saatte bitiyor. Evi minimalize etmeye calisin. Benim esyam azdir mesela, temizlik ve duzeni kolay oluyor. Ayda bir kapilari avize tozlarini banyo ve wc duvarlarini silerim. Dort ayda bir tuller ve perdeleri yikarim. Yemek konuaunda pratiklik annemden gecmis yemegi cabuk hazirlarim. Elim hizlidir. Fakat her turlu kolayligi kullnirim. Elimde sogan dogramakla ugrasmam mesela. Rondoya iki parca halinde atarim sogani. Bes saniye cevir al sana kup kup sogan. Rondo haznesi makineye. Yesilliklerimi aldigim gun yikayip kilitli buzdolabi posetlerinde tutarim bir daha yikamakla ugrasmam. Utuyu biriktirmem ciktikca utuleeim. Birde kurutucu edinirsen super olur. Yikanan camaair bir saatte kupkuru, camasir daginikligi derdi olmaz.
Cam ve balkon mu? :olamaz::mapus:
temizlik konusunda oturttuğunuz düzene hayran kaldım
bravo size :KK9::KK9:
hemen word'e aktarıp evimin görebileceğim bi köşesine asacağım bu yazıyı :KK54:

Evin temizlik ve yemeğinden tek sorumlu kadın değildir.
Ortak yapılmalıdır zaten. O evde 2 kişi yaşıyor.
Eşiniz size bu konuda yardımcı olursa hiç bir sorun kalmaz.
İş bölümü yapınız ve kendinize bir rutin oluşturunuz.
Çalışma hakkınızı elinizin tersiyle itmeyin, piyasadan kopmayın.
Gerçekten baba da olsa eş de olsa kimsenin eline bakmayın..

2 haftada bir yardımcı alıp dip köşe temizlik yaptırırsınız. Duvar silmek bana saçma geliyor, eziyetten başka bir şey değil. Gerekirse her sene badana daha kolay.
Haftasonları da kendiniz bir silip süpürürsünüz. Temizlikte önemli olan dağıtmamak.
Yemeği de gün gün planlayıp yapabilirsiniz. Eğer her gün taze yemek istiyorsanız bir gece önce 1 saat ayırıp yaparsınız. Pratik bir sürü yemek var. Eşiniz de yardımcı olur ev işlerinde.
Çalışmak iyidir. Kazandığınız parayı rahat yaşamak için harcamak daha da iyidir.

Bu arada neredeyse aynı şartlardaki işten gelmiş olan "koca" paşa hazretleri efendimiz de ayağını uzatıp eline kahvesini alıp tv izlesin. Bence de çok mantıklı kesinlikle böyle yapmalısın arkadaşım. Kocana sakın sen süpürür müsün ben de silip yemek yapayım deme. Hem pratikliğin azalır hem çok künah
Uslubunuza hayran kaldim:KK53: Ben temizlikçiye dem vurdum "Temizlikci tut"diyenlere karsi,eş ayrı o ayrı unuttum yani..Doğru duzgun bir yorumla eş yardım eder diyebilirsiniz ki konu sahibinin çalışmıyorken de eşi ve yardimiyla ilgili bir şey yazmadığı için aklıma gelmedigini dusunuyorum..Bir de yardımlaşma için saatlerinizin uyumu onemli tabi..Siz memursunuz anlasilan..Biz turizmciyiz arkadaşım bizim saatimiz ayni değil shift diye bir durum var..Biz denk getirdikce yardimlasiyoruz.. (duk)
Sen yoksan kendini bilen eş de üstünkörü dağılanları topluyor..

Ķünah(!) benim Suç benim..:ıslık:

Uslubunuza hayran kaldim:KK53: Ben temizlikçiye dem vurdum "Temizlikci tut"diyenlere karsi,eş ayrı o ayrı unuttum yani..Doğru duzgun bir yorumla eş yardım eder diyebilirsiniz ki konu sahibinin çalışmıyorken de eşi ve yardimiyla ilgili bir şey yazmadığı için aklıma gelmedigini dusunuyorum..Bir de yardımlaşma için saatlerinizin uyumu onemli tabi..Siz memursunuz anlasilan..Biz turizmciyiz arkadaşım bizim saatimiz ayni değil shift diye bir durum var..Biz denk getirdikce yardimlasiyoruz.. (duk)
Sen yoksan kendini bilen eş de üstünkörü dağılanları topluyor..

Ķünah(!) benim Suç benim..:ıslık:
Valla canımcım, herkes eşinin yardımcı olmasını ister, fakat eğer yardım etmiyorsa kendini öldüren kadın olmamalı, bir temizlikçi tutmalı en azından, üsluplucası bu.

Merhaba çalışan bayanlardan fikir almak istiyorum 8 aydır evliyim çalışmıyordum. Bu arada işsizlik maaşımda olduğu için iş aramadım fakat işsizlik maaşıda bitti artık. Geçimle ilgili hiç sıkıntımız yok çok şükür ama bi yerden gelirim olmayacağını düşündüğümde eşimden istemek zor geliyor.İş buldum servisim var akşam 7 de evde olacağım tek korkum temizlik ve yemek bunları nasıl bi rutine almalıyım güncel fikirlerinizi yazarsanız çok mutlu olurum bu arada evlendikten sonra temzlik konusunda takıntılı olur hale geldim evdeyken duvarlara halleniyorum şunları da sileyim falan diye,kendimi paralamadan nasıl bi düzende ilerlemeliyim?

Eşinizle bölüşün tabiki yemeği de günlük yapın pratik şeyler olsun hayat temizlikle saatler geçirecek kadar uzun değil değerli zamanınızı kendinize kullanın

Merhaba çalışan bayanlardan fikir almak istiyorum 8 aydır evliyim çalışmıyordum. Bu arada işsizlik maaşımda olduğu için iş aramadım fakat işsizlik maaşıda bitti artık. Geçimle ilgili hiç sıkıntımız yok çok şükür ama bi yerden gelirim olmayacağını düşündüğümde eşimden istemek zor geliyor.İş buldum servisim var akşam 7 de evde olacağım tek korkum temizlik ve yemek bunları nasıl bi rutine almalıyım güncel fikirlerinizi yazarsanız çok mutlu olurum bu arada evlendikten sonra temzlik konusunda takıntılı olur hale geldim evdeyken duvarlara halleniyorum şunları da sileyim falan diye,kendimi paralamadan nasıl bi düzende ilerlemeliyim?

•İlk olarak eşinle iş bölümü yapacaksınız. Eğer iş bölümüne yanaşmıyorsa, madem çalışıyorsun temizlikçi tutarsın.
•Hafta içinde Evde kimse olmayacaksa haftada 2 kez ev süpürmem yeterli -2 güne bir vc banyo temizliği-mutfağı ise yemekten sonra temizleyeceksiniz. Yemekleri 2 günlük yaparsanız rahat edersiniz. Ben genelde 1 çorba 1 sebze yemeği yapıyorum yanına salata oluyo . Eşim boş olduğu 2 gün et yemeği yapar.

evde oturduğun için o temizlik takıntısı. madem maddi olarak sıkıntın yok sadece kendi gelirin olsun istiyorsun haftalık yarım gün veya 2 haftada bir tam gün yardımcı alırsın ütü ve temizlik işlerini o yaptıktan sonra yemek işi kolay..

çalışan ve çocuklu kadınların eş yardımı almadan yetişebilme ihtimalini düşünemiyorum

eşinizle iş bölümü yapmalısınız

Valla canımcım, herkes eşinin yardımcı olmasını ister, fakat eğer yardım etmiyorsa kendini öldüren kadın olmamalı, bir temizlikçi tutmalı en azından, üsluplucası bu.
Tesekkurler daha iyimser yorumunuz icin :KK52:Ilk satırınıza katiliyorum 2.satir içinde ben "haybeden" diye belirttim..Çoluk çocuk yok,hastalık vs.durumu yok alışmak lazım kasmadan yormadan kendini temizlik yapmayi öğrenmeye..
Annelerimiz yardımcı ile büyümedi,büyütmedi bizleri..Çoğu çalışmıyordu evet ama ellerinin altında bu kadar teknoloji yoktu elde yikanan çamaşır ve bulaşıklar, buharlı olmayan ütüler.. Maalesef gelecek çok hazırcı nesile gidiyor(Kendisi yapabilecekken gıda için marketten donmuş ürün almak veya temizlik için yardımcı tutmak) Benim gibi düşünmeyenlere de saygım sonsuz:KK51:

30 yil boyunca baba evinde cayimi bile karistirmadan prenses gibi yasayip evlenince bocalayan biri olarak diyorum ki once yemek temizlik vs olayini yetistiremiyorsun ama daha sonra rutine bindiriyorsun gozun hic korkmasin. Ben h sonu patlicani karniyariklik olarak kizartiyorum yagini suzup buzluga atiyorum h ici icini doldurup pisiriyorum, ispanak,pirasayi da ayni sekilde dograyip buzluga atiyorum h ici hazie oluyor. Ben bile zorlanmamissam kimse zorlanmaz. Ayrica kendi parani kazanmak kadar guzel birsey yok. Evin kirasini yada faturalari sen odedigi de kendine guveninde geliyor

Eşiniz, "ev işleri ve evlilik bir arada gider mi acaba, ne yapsam ki" diye düşünmüyorsa; sizin de düşünmenizi gerektiren bir durum yok ortada.
Hanımlar, dünyaya ev işi yapmak için gelmedik. Kendimizi keşfedeceğimiz daha cazip alanların olduğuna inanarak, bu toplumsal cinsiyet rollerinden ivedilikle sıyrılmamız gerekmekte.

temizlik konusunda oturttuğunuz düzene hayran kaldım
bravo size :KK9::KK9:
hemen word'e aktarıp evimin görebileceğim bi köşesine asacağım bu yazıyı :KK54:
Benim annem pratikligi ve cabuklugu ile un salmistir. Ondan gecti sanirim. Ama calisan bir kadin icin pratikplanlar kurtarici gorevi goruyor.

ben calisirken hafta sonu zeytinyagli tariz 2 3 cesit ana yemek yapiyordum yanina birde pilav yada makarna 2 gun goturuyodu onlar bitacegi aksam tekrardan bi pilav yada makarna demliyordum
evde olmadigimiz icin cok kirlenmiyor haliyle hafta ici 1 aksam esim supuruyordu ben siliyordum hemen hafta sonu detayli temizlik yapiyorduk birlikte ama lavabolari her gun yikiyordum

temizlik işini yardımcıyla halledebilirsiniz.

Çalışırken ben eve bakamazdım hiç tabi ben eve en erken 23,00 de geliyordum normal demi..
Kışın 3 ay erken gelirdim ondada bakamazdım gerçi...

Benim annem pratikligi ve cabuklugu ile un salmistir. Ondan gecti sanirim. Ama calisan bir kadin icin pratikplanlar kurtarici gorevi goruyor.
Ben de aksine pratikliğin p'si yoktur bi de uykuyu sevdiğim için uykumdan feragat edip de temizliğe vakit ayırmam
Ama dediklerinizi yapmaya çalışacağım bi kere alışırsam hep yaparım hem de kolay olur temizlik

Haftada bi kere alt tarafı evi silip süpürmek için yardımcı tutmak bence mantıklı değil, ben haftada bi kere cuma akşamları evi silip süpürüyorum, çarşafları değiştiriyorum, banyo, toz 1 saatte tüm işim bitiyo. Eşim ev işi yapmaz ama market, pazar alışverişi, işten eve gelince yemek hazırlama, sofrayı toplama her şeyi yapar. Haftada bi gün 2 saat için bi kadına 100 lira vermem ben, ki eşim hariç benim aylık kazancım bile tek başına çok iyi. Zaten 2 kişi olduğunuz için ,bizim gibi, ev çok dağılıp pislenmiyo, anca toz filan. Çok sıkıntı etmeye gerek yok, perşembeden çamaşırları yıkayıp, ertesi güne de kurutursunuz, Yani ben cuma günü tüm işleri işten geldikten sonra bitiriyorum, hafta sonu da komple bana kalıyo

Back
X